Kirken i Sóller er én af Mallorcas smukkeste – særligt dens spektakulære hovedfacade

Kirken i Sóller, Mallorca, Sant Bartolomé

Her ses kirken i centrum af Sóller, Sant Bartolomé


Kirkens mange forskellige stilarter, gør den til et spektakulært syn og en fryd for øjet for næsten alle der passerer den.

På Sant Bartolomés venstre side (set kiggende ind på hovedfacaden), på gaden, Carrer Joan Baptista, skal du lægge mærke til den massive fæstningsvæg. Væggen blev bygget som et direkte svar på de mange voldsomme piratangreb der fandt sted i 1500-tallet. Særligt den berømte kamp i 1561, menes at have hjort udslaget der fik byrådet til at opruste sikkerheden så ældre, kvinder og børn kunne søge sikkerhed i kirken, mens mændene måtte på slagmarken.

Kirkekonstruktionen som du ser den idag, blev færdiggjort i perioden mellem 1688 og 1733. Dens smukke ydre, blev designet af Joan Rubió i Bellver, lærling af Antoní Gaudí.

Kigger du på hovedindgangen til Sant Bartolomé, ser du på hver side, søjler med skulpturer af engle påtoppen af dem. Engelene beskytter Sant Bartolomé, skytshelgen for Sóller, som står i midten lige over hovedindgangen.

Her ses den smukke kirke i Sóller som er designet af Joan Rubio, lærling af Antoni Gaudi

Den smukke kirke i Sóller er designet af Joan Rubió, lærling af Antoní Gaudí

Stilarten i hovedfacaden har som sagt flere stilarter inkorporeret, dog er den primært udført i neogotisk (nygotisk) stil, som både Gaudí og Rubió var kendt for at mestre.

En anden særlig detalje ved kirkens hovedfacade, er den grå farve på stenene. Denne grå farve stammer fra de særlige kalksten, produceret og hentet i Sóller-dalen. Den rustikke og grove overflade af disse kalksten, er med til at bringe de mange imponerende detaljer til live og giver dermed kirken mere karakteristik.

Gå ind i kirken og nyd de mange kirkeskatte, de smukke barokke og gotiske altere samt de mange kunstværker herinde.

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?