Søg
Close this search box.

Flotte kirker på Mallorca

Smukke kirker på øen Mallorca i Spanien.

I denne artikel

Hvad er særligt ved Mallorcas kirker?

Uanset om du er en arkitekturentusiast, historieinteresseret, eller bare én der søger at se noget flot, tilbyder kirkerne på Mallorca en dyb og berigende oplevelse, der giver lidt ekstra til ferien. 

Kirkerne på Mallorca huser rigdomme af kunst; herunder gamle kalkmalerier, smukke altertavler, samt skulpturer, der fortæller om øens fortid. At udforske disse kirker giver indsigt i de dybt rodfæstede religiøse traditioner og den kunstneriske udvikling af Mallorca.

De flotteste kirker på Mallorca

Du har nok ikke tid til at besøge alle kirker på Mallorca – i hvert fald ikke på blot nogle dage. I stedet kan du gå efter at besøge nogle af de mere unikke kirker, som understreger Mallorcas kunstneriske kulturarv i form af arkitektur og indflydelse. 

Palmas katedral

Palmas gotiske katedral Sa Seu på Mallorca set forfra.

Santa Maria de Palma, i folkemunde Sa Seu, er den storslåede katedral der pryder havnefronten i hovedstaden. Palmas katedral er en stor oplevelse at besøge, ikke mindst takket være de mange kunststykker indenfor, heriblandt værker af Antoni Gaudí, som også er arkitekten bag den utrolige lyssætning. 

På toppen af katedralen kan du få adgang til terrasserne, der giver dig panoramisk udsyn over hele den smukke havnefront, samt Palmas levende by

Palmas katedral er én af Europas største  gotiske katedraler. Katedralen er spektakulær såvel udvendig som indvendig, med kunstværker af bl.a. Antoni Gaudí, samt kongegrave og smukke skatte. 

Església de Santa Eulàlia

Der er mange mennesker der tror, at katedralen er Palmas hovedkirke, men det er faktisk Santa Eulàlia-kirken, der også ligger i den historiske gamle bydel. 

Palmas sognekirke Santa Eulàlia er kendt for sine mange guld og sølvskatte, samt mange kunstneriske stilarter, herunder gotisk, nygotisk og barok, der udtrykkes i både arkitektur og kapeller. Santa Eulàlia bærer desuden stor historisk værdi for Mallorca, det var bl.a. her at kong Jaume II blev taget i ed i det 13. århundrede da Mallorca var et kongerige.

Santa Eulàlia er én af Palmas officielle sognekirke, og desuden én af Palmas førstopførte kirker. 

La Porciúncula

Selvom navnet er svært at udtale, så er La Porciúncula uden tvivl én af Mallorcas mest unikke og seværdige kirker. Den kendes ofte under navnet glaskirken, da væggene er erstattet med glasmalerier, hele 37 af slagsen, der fortæller bibelske historier. Ydermere er La Porciúncula oval i sin form, skabt med henblik på at give mere liturgi.

I forbindelse med besøget til La Porciúncula, kommer du også gennem et etnologisk museum, fyldt med interessante udstillinger om Mallorcas udvikling fra tidlig bronzealder til førende turistdestination. 

La Porciúncula, også kendt som glaskirken, er unik grundet sin ovale form og vægge erstattet med glasmalerier. 

Sant Bartolomé de Sóller

Hvad der gør sognekirken i Sóller unik er uden tvivl den detaljerede nygotisk facade, skabt af Gaudís partner, Joan Rubió. 

Kirkens facade står som et monument på den utrolige rigdom, Sóller oplevede i begyndelsen af det 20. århundrede, hvor øen virkelig udviklede sig handelsmæssigt.

Kirken har en lang historie bag sig, og havde bl.a. en hovedrolle i at beskytte byens borgere under et meget voldsomt angreb fra pirater i midten af 1500-tallet, det berømte slag om Sóller, der opføres som teaterstykke hvert år i forbindelse med årets store byfest. 

Ved siden af Sant Bartolomé står byens første bankbygning, hvis facade ligeledes er designet af Joan Rubió, og viser lige så smukke nygotiske og kunstneriske detaljer. 

Sant Batolomé er en utroligt smuk kirke, hvis facade er designet af Gaudís partner, Joan Rubió. Kirken har både kunstnerisk og historisk værdi, en smuk oplevelse at se.

Església Nova

Lad os blive ved Joan Rubió for en stund, som også har haft flere projekter på Mallorca. Foruden at have designet kirken i Sóller, dele af Sa Seu katedralen i Palma, har han også designet Església Nova (Nye Kirke) i landsbyen Son Servera. 

Kirken er kendetegnet ved ikke at have tag, en egenskab skabt for at give et åbent rum der forbinder til det himmelske.

I dag bruges kirken bl.a. til begivenheder, herunder brullyper, for den er virkelig imponerende. 

Son Serveras kirke uden tag og smukke gotiske arkitektur, der gør den unik at besøge. 

Basilica de Sant Francesc

Sant Francesc kloster og kirke i centrum af Palma city på øen Mallorca.

I Plmas historiske gamle bydel finder du kirken og klosteret Sant Francesc. Sant Francesc er både historisk vigtig, men også utroligt smuk, med blandinger af gotiske, barokke og romanske arkitektoniske stilarter. 

I kirken finder du også graven tilhørende én af Mallorcas mest kendte filosoffer, Ramon Llull, som var den første person til at skrive en bog på det catalanske sprog. Llull troede på en verden hvor jøder, kristne og muslimer kunne leve hånd i hånd, og hans filosofier er kendt under navnet llulisme.

I klostergården ser du én af Mallorcas smukkeste klostergange, med gotiske buer, som er erklæret nationalt monument og bevaringværdigt. 

Sant Francesc kirke og kloster bører på imponerende smukke gotiske og barokke stilarter, der har gjort stedet til en  populær seværdighed.

Església de Nostra Senyora dels Dolors

Med sit nygotiske klokketårn på imponerende 85 meter, skiller Manacors sognekirke sig virkelig ud blandt Mallorcas kirker.

De kunstneriske attributter af kirken vidner også om en vis velstand i Manacor, som har lange traditioner inden for både produktion og handel.

Manacors sognekirke er både stor og smuk, og har Mallorcas højest og mest særprægede klokketårn, der skyder hele 85 meter op i luften. 

Santuari de Lluc

Dybt i Tramuntana finder du klosteret Santuari de Lluc, der også er hjemsted for én af Europas ældste og mest kendte korskoler. 

Kirken på klosteret er særlig smuk, og har også haft besøg af Antoni Gaudí, som har designet dele af den. 

I kirkens bagerste kapel står en fin Madonna, som efter sigende blev fundet på bjergskråningerne og tolket som et tegn fra himlen om at her skulle bygges et helligt sted. Madonnaen er verdenskendt, og det er ikke atypisk at vente på at komme ind til den.

Santuari de Lluc er Mallorcas religiøse samlingspunkt, et kendt pilgrimsmål, og en populær seværdighed. Der er meget at opleve på Lluc, bl.a. madonnaen La Moreneta de Lluc, børnekoret, det etnologiske museum og den botaniske have. 

Alle kirker på Mallorca

Alaró

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Santuari de Lluc er Mallorcas religiøse samlingspunkt, et kendt pilgrimsmål, og en populær seværdighed. Der er meget at opleve på Lluc, bl.a. madonnaen La Moreneta de Lluc, børnekoret, det etnologiske museum og den botaniske have. 

Hvad kan du ellers opleve på Mallorca?