Søg
Close this search box.

Manacor

I denne guide

Vælg Manacor for

Hvor ligger Manacor?

Manacor markeret på kort over Mallorca.

Manacor - Rejseguide til aktiviteter og ophold

Manacor er Mallorcas næststørste kommune og by, et sted med masser af kulturarv. Manacor ligger på Mallorcas østkyst, og har flere populære rejsemål inden for kommunegrænserne, såsom Cala Millor, Porto Cristo og Cales de Mallorca.

Hvordan er Manacor?

Manacor er til trods for sin størrelse, en udpræget bolig by, altså her er overvejende boliger. Der er selvfølgelig masser af butikker, som er hyggelige at ose rundt i, men ikke i nærheden af Palma eller Inca, som er de andre større byer på Mallorca.

Men Manacor er stor og byder på mangfoldighed, der gør den værd at besøge og endda opholde sig i. 

Mallorca Pass

Kombiner seværdigheder og aktiviteter med Mallorca Pass, der giver adgang til 14 forskellige seværdigheder, bl.a. La Seu katedralen, Bellver og Palma Aquarium.

Aktiviteter og oplevelser omkring Manacor

Hvad skal man se af seværdigheder i Manacor?

Hvad skal du så se når du er i Manacor? Byen selv byder på en god håndfuld seværdigheder, bl.a. den utroligt smukke sognekirke og det gamle franciskanske kloster. Derudover kan du som i andre større byer se frem til en masse smukke husfacade og arkitektur, der vidner om velmagt og kulturel indflydelse.

Den enorme sognekirke

Du kan ikke undgå at se den, med dens 85 meter høje klokketårn. Sognekirken i hjertet af Manacor by, er både smuk og iøjnefaldende, med dens nygotiske detaljer der pryder facaden og tårnet. Gå også gerne indenfor i kirken, hvor du kan nyde de mange skatte i sidekapellerne.

Manacors enorme sognekirke i hjertet af byen er uden tvivl én af Mallorcas smukkeste af slagsen, opført i smuk nygotisk stil. 

Cuevas del Drach, én af Mallorcas største attraktioner

I Manacors havneby og meget populære badeby, Porto Cristo, ligger én af Mallorcas mest kendte turistattraktioner, Cuevas del Drach – eller Dragegrotterne. Cuevas del Drach byder indenfor i en forunderlig verden af drypsten, og for ende, helt nede 100 meter under jordens overflade, ligger Lago Martel, Europas største underjordiske sø. Her får du serveret en klassisk koncert, inden du får muligheden for at sejle over søen.

Én af Mallorcas største turistattraktioner, Dragegrotterne, ligger i Porto Cristo, Manacors havneby. Grotterne er kendt for den store underjordiske sø på bunden, hvor et orkester spiller koncert for dig.

Sant Vicenc Ferrer kloster og kirke

Vicenc Ferrer havde enorm indflydelse på den spanske menighed – og den mallorcinske – hvorfor han er slået til katolsk helgen. Klosteret her, og navnlig klostergangen og gården, er særlig seværdigt. Faktisk er klostergangen blevet erklæret nationalt monument grunden dens stand og skønhed. I dag anvendes det gamle kloster som bibliotek og offentlige kontorer, hvorfor det er let at komme ind og se det.

Det gamle fransiskanerkloster og kirke i Manacors bycentrum, byder på én af øens smukkeste klostergårde. Både kommunekontorer og bibliotek holder til, så du har fri adgang.

Torre dels Enagistes og det historiske museum

Lige uden for selve Manacor by finder du den gamle borg, Torre dels Enagistes, der huser Manacors lokalhistoriske museum. Her finder du samlinger af artefakter tilbage fra bronzealderen og den talaiotiske kultur, men også fra middelalderen og frem. Alt sammen fortæller om Manacors og Mallorcas spændende udvikling gennem tiden – præsenteret i de mest autentiske rammer der sætter prikken over i’et på oplevelsen.

Den gamle fæstning fra middelalderen, Torre dels Enagistes, ligger lige i udkanten af Manacor by. Her får du et interessant indblik i Manacors og Mallorcas historie. 

Torres de ses Puntes

I Manacors vestlige ende, på Plaça Gabriel Fuster, står resterne af Torre de ses Puntes, som engang beskyttede en herregård der lå her. Der er ikke meget tilbage af fæstningen, men det er nu alligevel et meget sjovt monument at passere. 

En gammel middelalderfæstning i Manacor, der har stået siden det 14. århundrede, og som nu bruges til udstillinger.

Conjunt prehistòric de s’Hospitalet Vell

Lige uden for badebyen Cales de Mallorca, i Manacor kommunens sydlige del, ligger udgravningerne af en ældgammel landsby, kendt som s’Hospitalet Vell. Landsbyen går helt tilbage til omkring 1700 f.Kr., hvor mennesker begyndte at bygge skibsformede hytter af sten. 

Siden blev landsbyen også en del af den kendte talaiotkultur, unik for balearerne. Her ses bl.a. resterne af et gammelt vagttårn.

Snus rundt i Mallorcas rige forhistorie, og lær om livet på øen gennem den særlige talaiotkultur, der eksisterede på balearerne omkring bronzealderen.

Basilica Son Peretó

Vi bliver lige i arkæologiens verden for en stund, for mellem Manacor by og Sant Llorenc des Cardassar, ligger udgravningerne af den paleo-kristne basilika Son Peretó. 

Dette er et af de eneste eksempler på byzantinsk tilstedeværelse på Mallorca, og stammer sandsynligvis fra omkring det 5. århundrede. 

Basílica de Son Peretó er en imponerende udgravning af en paleo-kristen kirke, der menes at stamme fra byzantinere.

Andre skønne ting at lave i Manacor

Områderne i Manacor er oplagte til alt fra vandring til rappelling, mulighederne er næsten uendelige. Af samme årsag har Manacor stor tiltrækningskraft for aktive feriegæster og sportsfolk. 

Besøg en lokal vingård

Manacor har gennem tiden været kendt og elsket for vinproduktion, og du kan komme på besøg på en af de bedste vingårde i området. Besøg Jaume og Carme på deres charmerende finca, Son Sureda Ric, hvor du får en grundig og engageret rundvisning på gården, samt en god viden om vinen. På besøget kommer du naturligvis til at smage på nogle af signaturvinene på gården, og finder ud af hvad de går godt til.

Glæd dig til en personlig rundvisning af Carme og Javier, på den lille vingård Son Sureda Ric. Lær om Mallorcas vinproduktion, lokale druesorter og parring af vin.

Besøg Majorica perlefabrik

Hvis der er noget Manacor er kendt for, så er det perler. Majorica har siden starten af det 20. århundrede produceret kunstige perler, der er tro kopier af den ægte vare. Af samme årsag har Majoricas perler oplevet stor international anerkendelse, og sælges over hele verden. Tag med på opdagelse i en verden af banebrydende ingeniørkunst og elegante accessories.

Majorica perler

Majorica kan besøges i havnebyen Porto Cristo, hvor du både  kan lære om fremstillingen af perler, samt shoppe flotte smykker.

Vandring i Manacor

Er du klar til en hyhggelig og smuk gåtur? I Manacor er der virkelig mange gode steder at vandre og nyde naturen i fred og ro.

Én af de mere populære vandreruter går fra Manacor by og op til det lille kapel på toppen af Puig de Ermite-bjerget lidt uden for byen. Turen er moderat, og kan gennemføres af stort set alle. Her kommer du virkelig på opdagelse i Manacors kultur, med gamle vindmøller, herregårde og altså den gamle helligdom på toppen, hvor en fantastisk udsigt venter over hele området.

Er du mere til små maleriske bugter, så tag ud til kystlinjen i Manacor og besøg de mange skjulte perler der gemmer sig blandt klipperne. På turene herude vil du også møde unikke klippeformationer og grotter som f.eks. Cova Marina de Pont og Cova des Mular, men også smukke strande som Cala Romantica og Caló Blanc.

Cala Romantica

Cala Romantica er en af østkystens smukke bugter og strande, der ligger isoleret i naturskønne omgivelser.

MBT i Manacor

Elsker du følelsen af eventyr og af ikke at været styret, samtidig med at du kan få fart på, så er mountainbiking jo lige dig. I Manacor er der masser af fede steder at køre mountainbike, særligt omkring kysterne, hvor du finder rigeligt med grusveje, der løber over klipperne.

En anden populær mountainbiketur er Mallorcas eneste Via Verda (vej uden trafik), der løber fra udkanten af Mancor by, via det gamle nedlagte togspor op til Artà. Her møder du forskelligartet terræn og utroligt smukke omgivelser.

Tag på golfbanen

Trænger du til at svinge armene, så besøg nogle af de nærliggende golfbaner på østkysten. Lidt nord på finder du tre meget udfordrende baner; Golf Son Servera, Golf Canyamel og Golf Capdepera, men du lidt syd på finder Vall d’Or golf, der henvender sig mere til alle handicaps. Samtlige baner herovre er godt designede og vil med sikkerhed underholde.

Golfbanerne på Mallorca er kendt for deres smukke omgivelser og intelligent designede baner, fyldt med udfordringer. Du kan vælge mellem over 20 forskellige golfbaner.

Besøg Cuevas del Hams og Mallorcas dinosaurpark

Tilbage i Porto Cristo, kan du besøge Mallorcas ældste egentlige turistattraktion, Cuevas del Hams. Cuevas del Hams er ligesom Cuevas del Drach også drypstenshuler, blot en smule mindre og har ikke den underjordiske sø. Til gengæld har Cuevas del Hams udvidet deres attraktion med en dinosaurpark, med ultrarealistiske dinosaurmodeller, skabt af special effects eksperter fra over hele verden.

Dinosaurland er Mallorcas nyeste turistattraktion, en park med 120 forskellige forhistoriske dyr, der brøler og bevæger sig. 

Hvor skal man bo i Manacor?

Manacor byder indenfor på nogle autentiske og romantiske hoteller, alle beliggende i naturskønne og fredelige omgivelser.

Ophold på charmerende og stille finca hotel i Manacor på Mallorca.

La Reserva Rotana

Booking.com
Romantisk herregårdsferie på finca hotel i Manacor, Mallorca, Spanien.

Principal Son Amoixa

Booking.com
Gårdferie på landsted på agroturismo i Manacor på Mallorca.

Sos Ferres D’en Morey

Booking.com

Spisestederne i Manacor

Manacor er et oplagt valg, hvis du vil prøve typiske mallorcanske retter og delikatesser. Da Manacor ikke som sådan er et turistmål, er udvalget af restauranter møntet på lokalbefolkningen. Her får du traditionelle retter lavet af lokale råvarer, serveret med god betjening.

Selvom Manacor nu til dags er kendt som en industriby, er mange gårde og landbrug opretholdt og fungerer i bedste velgående. Du har derfor en unik mulighed for, at prøve nogle af disse lokale delikatesser fra nærområdet, sammen med deres egne vine, der også produceres i distriktet.

En anbefaling skal falde til Restaurant Sa Fonda i midtbyen. Rolig og behagelig lokal atmosfære, næsten ingen turister. Maden er i særklasse og servicen i top.

Marked i Manacor

Det ugentlige marked i Manacor afholdes om mandagen centralt i byen. Det er et temmelig stort marked, hvor du kan finde alt mellem himmel og jord.

Årlige Begivenheder i Manacor

Januar

Sant Antoni

Fejringen af Sant Antoni er en af de mest traditionsbundne events i den mallorcinske kultur, særligt i typiske landbrugs og industriområder. Sant Antoni (Antonius den Hellige) er skytshelgen for husdyr, hvilket gennem flere århundreder har gjort ham til omdrejningspunkt for veneration.

Vil du opleve denne tradition, er Manacor et af de bedste steder. Om aftenen den 16. januar kan du nemlig opleve den ældgamle skik, med dæmoner der danser gennem gaderne med fyrværkeri og fakler.

Ved højtideligheden kan du også opleve dyr der bliver bragt til den enorme sognekirke for at modtage velsignelse af præsten, det er virkelig smukt. Her synges også de typiske goigs, serenader dedikeret til skytshelgen.

Marts

Brugtvognsmesse

Ja, det kan måske lyde lidt gammeldags, men Manacor afholder rent faktisk en brugtvognsmesse hvert år i slutningen af marts. Hvis du elsker biler og autoudstyr, så er dette en sjov begivenhed at deltage i. Det er i øvrigt også ret sjovt at se den markante forskel på priserne for biler i Danmark og på Mallorca.

April

Maritim-messe i Porto Cristo

Den maritime messe i Porto Cristo er dedikeret til søfart og både, som er en stor del af den mallorcinske kultur. Her kan du bl.a. nyde et marked med bådudstyr, udstilling af både, bådture og andre aktiviteter relateret til søfart og maritim kultur.

Den maritime messe i Porto Cristo løber af stablen i midten af april.

Maj

Majfest i Mancor

En af Mallorcas mest traditionsrige majfester er Manacors, som afholdes i slutningen af maj – begyndelsen af juni. Her kan du bl.a. glæde dig til masser af aktiviteter og kulturelle indslag, f.eks. det traditionelle danseakt af els Cossiers. En anden mallorcinsk tradition du kan glæde dig til er gegants, kæmpe hoveder af papmache der danser gennem gaderne.

Gennem de ca. 10 dage som majfesten varer, kan du opleve shows, koncerter, sportsturneringer, lege, konkurrencer, gastronomiske oplevelser og udstillinger.

Majfesten byder desuden på et kæmpe landbrugs- og håndværksmarked af typiske produkter fra Mallorca.

Juli

Festes de Sant Jaume

I Manacor fejrer man sommeren med en traditionel byfest dedikeret til Sant Jaume (Sankt Jakob). Her kan du opleve en række typiske mallorcinske skikke og traditioner, bl.a. kæmpe figurer af æsler der danser i gaderne. Her er også koncerter, folkesans, udendørs spisninger, workshops for børn og forskellige konkurrencer.

August

Festes de Son Macià

Aftenmarkedet i landsbyen Son Macià er et traditionelt landbrugsmarked, med typiske produkter fra Mallorca, dyr og redskaber vises frem.

Et af højdepunkterne ved Son Macià markedet er det store hesteshow og løb.

Dette er et skønt event der forbinder dig med vores alle sammens rødder som landbrugssamfund.

Aftenmarked i s’Illot

Den populære badeby s’Illot afholder gennem august et særligt aftenmarked, hvor der også arrangeres udendørs spisninger, koncerter, danseopvisninger, konkurrencer og meget mere, der gør det sjovt for turister og lokale at deltage i festlighederne.

September

Efterårsmarked i Manacor

Manacor fejrer afslutningen på sommeren med et stort marked, hvor også andre sjove og kulturelle aktiviteter er på programmet. Både håndværk og gastronomi er essentielle dele af dette marked, der forbinder de besøgende til Manacors kulturarv og historie. Foruden en masse aktiviteter, kan du også glæde dig til flere underholdningsindslag.

Teaterfestival i Manacor

Gennem hele september og oktober afholder Manacor teaterfestival, som er noget byen har store traditioner for. Gennem de to måneder kan du glæde dig til et væld af forestillinger fra både lokale og nationale teatergrupper der kommer hertil for at viser deres talent frem.

Oktober

Festes Populars de Cales de Mallorca

I den populære badeby Cales de Mallorca, fejrer man efteråret med en byfest omkring begyndelsen af oktober. Festlighederne byder på en række kulturelle indslag, bl.a. koncerter af de mallorcinske sækkepiper, xeremiers, samt sange og folkedanse.

Manacors historie

De første tegn på menneskelig beboelse i området Manacor går tilbage til 2000-1200 f.Kr. Det mest imponerende fra denne periode, er de kunstige grotter brugt som gravsteder, Cova de s’Homonet på Son Ribot og Mitja de ses Beies på Sa Sinia Nova. Man boede i de såkaldte navetas, en slags stenhuler som blev bygget i området. I dag kan du stadig se nogle af disse i Manacors område.

Oprindelsen af ​​byen Manacor går tilbage til de tider, før den islamiske dominans. De undersøiske fund af genstande fundet i Porto Cristo viser, at det engang var en romersk havn. Resterne af basilikaerne Sa Carrotja og Son Pereto beviser eksistensen af ​​veletablerede kristne samfund.

Efter den katalanske invasion af Jaume I af Aragonien, fik Nuño Sánchez overdraget Manacor området. Torre del Palau samt nogle adelsboliger og fæstninger som Torre de ses Puntes og Torre Dels Enagistes, er bevaret fra begyndelsen af ​​byplanlægning af Manacor. De to bygninger fungerer den dag i dag som historiske museer og er åbne for offentligheden.

Indtil det 19. århundrede var økonomien i Manacor baseret på landbrug i form af korn, vingårde og får, selvom også tekstil, fødevaresektoren samt keramik var ganske vigtigt.

Det 19. århundrede markerede begyndelsen på den forvandling, der vendte Manacor til hvad det er i dag. De industrielle aktiviteter dedikeret til udarbejdelsen af ​​landbrugsprodukter steg, vindmøller og et spiritus destilleri dukkede op. Fra anden halvdel af århundredet blev produktion af møbler en af ​​de grundlæggende og bærende økonomier i Manacor distriktet. Dyrkelse af vin fortsatte dog sammen med produktionen af keramiske artikler, mens landbruget stødtvis trådte tilbage.

I 1879 blev jernbanelinjen fra Inca til Manacor åbnet, hvilket skulle ses som en symbolik på den stigende industrielle produktion. I 1902 åbnede den første fabrik til fremstilling af kunstige perler. Nu var Manacor blevet det erhvervs og industrielle centrum i Llevant, altså hele det østlige Mallorca. I 1912 fik Manacor så endelig titlen af byen.

Ofte stillede spørgsmål

Manacor ligger godt 50 km fra Palmas lufthavn.

En taxa fra lufthavnen vil koste omkring 75 euro og tage ca. 40 minutter.

Det ugentlige marked i Manacor afholdes mandag morgen/formiddag centralt i byen.

Vigtige telefonnumre

Nationalt politi: 091
Nærpoliti: 092
Civilgarden: 062
Brand: 080
Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

Offentlig transport

Buslinje: 401, 411, 412, 414, 415, 416, 417, A42 (lufthavnsbus)

Flere skønne rejsemål du skal opleve på Mallorca