Manacor rejseguide og ophold

Manacor er både en by og en kommune på Mallorcas østkyst. I området ligger også turistbyen Porto Cristo, der vokser sig mere populær hvert år.

Manacor er særlig kendt for tre ting – grotter, marked og perler. Desuden også velkendt og anerkendt for deres møbelproduktion.

Selve Manacor by er måske ikke det oplagte sted at bosætte sig under sin ferie, men absolut værdig at besøge

manacor på kort over mallorca
Ophold & Overnatning

Overnatning i Manacor

romantisk ophold på charmerende finca hotel i manacor på mallorca

Son Amoixa Vell ****

Son Amoixa Vell er en charmerende restaureret herregård, der byder indenfor til luksus og romantik i topklasse. Herregården er beliggende i idylleriske, fredelige omgivelser mellem Manacor og Cala Mendia, blot 10 minutters kørsel fra de smukke gyldne bugter på Mallorcas østkyst.

Se tilbud hos

book overnatning mallorca

Seværdigheder & Aktiviteter

Ting at se i Manacor

Med en så lang historie, med så mange æraer – må der være oplevelser at hente i Manacor. En tur ned ad gaderne i Manacor, vil give dig dybt indblik i, hvordan hverdagen ser ud i et typisk spansk samfund. Gå en tur ned af Sa Bassa, den store handelsgade i centrum af byen, hvor de antikke bygninger omringer en markedsplads med butikker og boder, der holder Manacors indbyggere til fadet.

Et andet dejligt sted at opholde sig, er ved strandpromenaden ude ved Porto Cristo. I sommermånederne er strandpromenaden her centrum for en lang række traditionelle markeder, festivaler samt koncerter. Midt på promenaden sidder en havfrue ved navn, Sirena. Hendes historie minder meget om vores egen lille havfrue på langelinie, Sirena blev nemlig også ødelagt, men genskabt i 1988 i forbindelse med Porto Cristos 100 års jubilæum.

Manacorområdet er som bekendt, meget populært for sine mange spændende grotter og huler, i særdeleshed drypstenshulerne i Porto Cristo.

Torre del Serral del Falcons kan med en hurtig oversættelse, kaldes “Falkenes Tårn”. Tårnet blev bygget i 1577 som beskyttelses og udkigstårn, men under borgerkrigen, blev det delvist destrueret og senere genopbygget. Fantastiske blik over Middelhavet gør tårnet til en herlig attraktion.

På en rundtur i Manacor, kommer vi ikke udenom Església de Nostra Senyora Dolors. Manacors højeste bygning består af et majestætisk klokketårn, tilhørende denne imponerende kirke. Ikke alene er den stor, den er bygget oven på hele tre andre kirker, den første helt tilbage fra Mallorcas muslimske tid.

Hvis du har hørt om Mallorcaperler, så er det her hos Majórica de bliver fremstillet. En unik metode og opskrift har sikret, at perlerne kan fremstilles fuldstændig på samme vis, som østers gør det. Du kan nu komme med indenfor og opleve, hvordan denne process trin for trin følger naturens egen opskrift nøjagtigt. Her vil du selvfølgelig også få mulighed for at købe halskæder, øreringe og smykker med perler.

Overordnet set, er Manacor indbegrebet af en typisk større mallorcansk handelsby med rigeligt at se og opleve. En dagtur hertil er bestemt ikke spildt , men giver dig mulighed for at opleve en verden uden for masseturismen.

Marked & Events

Marked i Manacor

Det ugentlige marked i Manacor afholdes om mandagen centralt i byen.

 

Årlige events i Manacor

I løbet af året kan du opleve en række events i Manacor, både i selve byen men også i de omkringliggende byer i kommunen som Porto Cristo, s’Illot, Son Macià og Cales de Mallorca.

Januar

Sant Antoni

Fejringen af Sant Antoni er en af de mest traditionsbundne events i den mallorcinske kultur, særligt i typiske landbrugs og industriområder. Sant Antoni (Antonius den Hellige) er skytshelgen for husdyr, hvilket gennem flere århundreder har gjort ham til omdrejningspunkt for veneration.

Vil du opleve denne tradition, er Manacor et af de bedste steder. Om aftenen den 16. januar kan du nemlig opleve den ældgamle skik, med dæmoner der danser gennem gaderne med fyrværkeri og fakler.

Ved højtideligheden kan du også opleve dyr der bliver bragt til den enorme sognekirke for at modtage velsignelse af præsten, det er virkelig smukt. Her synges også de typiske goigs, serenader dedikeret til skytshelgen.

Marts

Brugtvognsmesse

Ja, det kan måske lyde lidt gammeldags, men Manacor afholder rent faktisk en brugtvognsmesse hvert år i slutningen af marts. Hvis du elsker biler og autoudstyr, så er dette en sjov begivenhed at deltage i. Det er i øvrigt også ret sjovt at se den markante forskel på priserne for biler i Danmark og på Mallorca.

April

Maritim-messe i Porto Cristo

Den maritime messe i Porto Cristo er dedikeret til søfart og både, som er en stor del af den mallorcinske kultur. Her kan du bla. nyde et marked med bådudstyr, udstilling af både, bådture og andre aktiviteter relateret til søfart og maritim kultur.

Den maritime messe i Porto Cristo løber af stablen i midten af april.

Maj

Majfest i Mancor

En af Mallorcas mest traditionsrige majfester er Manacors, som afholdes i slutningen af maj – begyndelsen af juni. Her kan du bla. glæde dig til masser af aktiviteter og kulturelle indslag, f.eks. det traditionelle danseakt af els Cossiers. En anden mallorcinsk tradition du kan glæde dig til er gegants, kæmpe hoveder af papmache der danser gennem gaderne.

Gennem de ca. 10 dage som majfesten varer, kan du opleve shows, koncerter, sportsturneringer, lege, konkurrencer, gastronomiske oplevelser og udstillinger.

Majfesten byder desuden på et kæmpe landbrugs- og håndværksmarked af typiske produkter fra Mallorca.

Juli

Festes de Sant Jaume

I Manacor fejrer man sommeren med en traditionel byfest dedikeret til Sant Jaume (Sank Jakob). Her kan du opleve en række typiske mallorcinske skikke og traditioner, bla. kæmpe figurer af æsler der danser i gaderne. Her er også koncerter, folkesans, udendørs spisninger, workshops for børn og forskellige konkurrencer.

August

Festes de Son Macià

Aftenmarkedet i landsbyen Son Macià er et traditionelt landbrugsmarked, med typiske produkter fra Mallorca, dyr og redskaber vises frem.

Et af højdepunkterne ved Son Macià markedet er det store hesteshow og løb.

Dette er et skønt event der forbinder dig med vores alle sammens rødder som landbrugssamfund.

 

Aftenmarked i s’Illot

Den populære badeby s’Illot afholder gennem august et særligt aftenmarked, hvor der også arrangeres udendørs spisninger, koncerter, danseopvisninger, konkurrencer og meget mere, der gør det sjovt for turister og lokale at deltage i festlighederne.

September

Efterårsmarked i Manacor

Manacor fejrer afslutningen på sommeren med et stort marked, hvor også andre sjove og kulturelle aktiviteter er på programmet. Både håndværk og gastronomi er essentielle dele af dette marked, der forbinder de besøgende til Manacors kulturarv og historie. Foruden en masse aktiviteter, kan du også glæde dig til flere underholdningsindslag.

 

Teaterfestival i Manacor

Gennem hele september og oktober afholder Manacor teaterfestival, som er noget byen har store traditioner for. Gennem de to måneder kan du glæde dig til et væld af forestillinger fra både lokale og nationale teatergrupper der kommer hertil for at viser deres telent frem.

Oktober

Festes Populars de Cales de Mallorca

I den populære badeby Cales de Mallorca, fejrer man efteråret med en byfest omkring begyndelsen af oktober. Festlighederne byder på en række kulturelle indslag, bla. koncerter af de mallorcinske sækkepiper, xeremiers, samt sange og folkedanse.

Vejret
Spisesteder & Barer

Spise i Manacor

Manacor er et oplagt valg, hvis du vil prøve typiske mallorcanske retter og delikatesser. Da Manacor ikke som sådan er et turistmål, er udvalget af restauranter møntet på lokalbefolkningen. Her får du traditionelle retter lavet af lokale råvarer, serveret med god betjening.

Selvom Manacor nu til dags er kendt som en indutriby, er mange gårde og landbrug opretholdt og fungerer i bedste velgående. Du har derfor en unik mulighed for, at prøve nogle af disse lokale delikatesser fra nærområdet, sammen med deres egne vine, der også produceres i distriktet.

En anbefaling skal falde til Restaurant Sa Fonda i midtbyen. Rolig og behagelig lokal atmosfære, næsten ingen turister. Maden er i særklasse og servicen i top.

Indkøb & Shopping
Om Manacor

Manacors historie

De første tegn på menneskelig beboelse i området Manacor går tilbage til 2000-1200 f.Kr. Det mest imponerende fra denne periode, er de kunstige grotter brugt som gravsteder, Cova de s’Homonet på Son Ribot og Mitja de ses Beies på Sa Sinia Nova. Man boede i de såkaldte navetas, en slags stenhuler som blev bygget i området. I dag kan du stadig se nogle af disse i Manacors område.

Oprindelsen af ​​byen Manacor går tilbage til de tider, før den islamiske dominans. De undersøiske fund af genstande fundet i Porto Cristo viser, at det engang var en romersk havn. Resterne af basilikaerne Sa Carrotja og Son Pereto beviser eksistensen af ​​veletablerede kristne samfund.

Efter den katalanske invasion af Jaume I af Aragonien, fik Nuño Sánchez overdraget Manacor området. Torre del Palau samt nogle adelsboliger og fæstninger som Torre de ses Puntes og Torre Dels Enagistes, er bevaret fra begyndelsen af ​​byplanlægning af Manacor. De to bygninger fungerer den dag i dag som historiske museer og er åbne for offentligheden.

Indtil det 19. århundrede var økonomien i Manacor baseret på landbrug i form af korn, vingårde og får, selvom også tekstil, fødevaresektoren samt keramik var ganske vigtigt.

Det 19. århundrede markerede begyndelsen på den forvandling, der vendte Manacor til hvad det er i dag. De industrielle aktiviteter dedikeret til udarbejdelsen af ​​landbrugsprodukter steg, vindmøller og et spiritus destilleri dukkede op. Fra anden halvdel af århundredet blev produktion af møbler en af ​​de grundlæggende og bærende økonomier i Manacor distriktet. Dyrkelse af vin fortsatte dog sammen med produktionen af keramiske artikler, mens landbruget stødtvis trådte tilbage.

I 1879 blev jernbanelinjen fra Inca til Manacor åbnet, hvilket skulle ses som en symbolik på den stigende industrielle produktion. I 1902 åbnede den første fabrik til fremstilling af kunstige perler. Nu var Manacor blevet det erhvervs og industrielle centrum i Llevant, altså hele det østlige Mallorca. I 1912 fik Manacor så endelig titlen af byen.

Praktisk info

Vigtige telefonnumre

  • Nationalt politi: 091
  • Nærpoliti: 092
  • Civilgarden: 062
  • Brand: 080
  • Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

 

Apoteker

Find et åbent apotek på Mallorca

Stort set alle byer på Mallorca har et apotek, dog varierer åbningstiderne.

For at finde et åbent apotek, eller åbningstider for et apotek, kan du klikke på linket nedenfor som tager dig til en ny side på spansk.

Når du lander på siden, vælg da ‘Mallorca’ fra listen i højre side. Ved siden af kan du nu vælge by fra en rullemenu.

Klik her for at finde et åbent apotek

 

Buslinje 401, 411, 412, 414, 415, 416, 417, A42

Bus A42 er lufthavnsbus der kører mellem Palmas lufthavn og Cala Bona, og stopper i Manacor.

Klik her for at se alle busstoppesteder og ruter på linje 200 busser

 

Rådhus

Carrer de la Rosa, 1
Tlf: +34 971 82 95 95

Flere dejlige rejsemål i Llevant

Llevant-regionen på Mallorca byder på mange dejlige rejsemål, hvor både strand, vild natur og charmerende byer fyldt med sjæl. Læs om Llevant-regionen her

 

Artà

Artà er en kulturel højborg på Mallorca, et område der gennem tiden har været hjemsted for den sociale elite. Artà byder på ophold på herregårde og charmerende palæer i hjertet af byen, som er omdannet til luksuriøse boutique hoteller, perfekt til par som søger romantik, god mad og afslapning. Artà turistinfo

 

Cala Bona

Cala Bona er bygget op om en hyggelig gammel havn, hvis promenade er fyldt med leben på barer, restauranter og hoteller. Cala Bona har to dejlige hvide sandstrande på hver side af havnen, en ideel solferie-destination til par og småbørnsfamilier der søger et alsidigt rejsemål. Cala Bona turistinfo

 

Cala Millor

Cala Millor er den største solferie-destination på Mallorcas østkyst, hele 2 km bred strand fyld med det blødeste hvide sand og klart lavt vand, gør Millor til en ægte familiefavorit. Her er spækket med hoteller i alle prisklasser til alle behov, masser spisesteder og aktivitetstilbud. Cala Millor turistinfo

 

Cala Ratjada

Cala Ratjada er en traditionel havneby på Mallorcas mest nordøstlige tip, som har oplevet ny opblomstring blandt turister. Cala Ratjada byder på tre store brede strande, et væld af indkøbs og spisesteder, samt masser lækre hoteller til børnefamilier og voksne par der søger en rigtig god sommerferie. Cala Ratjada turistinfo

 

Calas de Mallorca

Calas de Mallorca er et nyt turistområde på Mallorcas østkyst, fyldt med lækre moderne hoteller som passer perfekt til børnefamilier og voksne par, som søger afslapning ved poolen, all-inklusive og udsigt over strand og hav. Calas de Mallorca turistinfo

 

Canyamel

Canyamel er en mere eksklusiv solferie-destination på østkysten, et område velegnet til voksne par som søger afslapning, god mad og lækre hotelophold. Netop hotellerne i Canyamel er skabt til luksus og afslapning, her er bla. en samling lækre strandhoteller og det store luksusresort Park Hyatt. Canyamel turistinformation

 

 

Capdepera

Capdepera er et historisk område på Mallorcas nordøstside, som byder på både ægte mallorcinsk charme, smuk uberørt natur og et utal af aktivitetstilbud. Hotellerne i Capdepera består af herregårde, fincas og landsteder, som er restaureret og ombygget til lækre overnatningssteder for voksne. Capdepera info

 

Font de sa Cala

Font de sa Cala er en smuk lille bugt beliggende mellem fyrretræer og klipper, et område med stor tiltrækningskraft til småbørnsfamilier og voksne par, der søger en rolig feriebase, men ikke vil undvære moderne faciliteter som fås på de lækre nye hoteller i den lille badeby. Font de sa Cala turistguide

 

Porto Cristo 

Porto Cristo er et godt valg til en ferie uden formål, andet end afslapning og nydelse. Det alsidige område byder på både herregårdsferie, lejlighedshotel ved havnen og børnevenligt hotel med legepladser mv. Porto Cristo har en central beliggenhed, tæt på masser aktivitetstilbud og spisesteder. Porto Cristo turistinfo

 

 

s’Illot

s’Illot er en mindre solferie-destination på østkysten, perfekt til par og småbørnsfamilier der søger en traditionel solferie ved stranden med masser muligheder for både afslapning og aktiviteter til alle aldre. Hotellerne i s’Illot ligger centralt i byen, flere hoteller har udsigt fra værelserne over stranden og havet. s’Illot turistinfo

 

Sa Coma

Sa Coma er et nyere solferie-område beliggende på østkysten mellem s’Illot og Cala Millor. Sa Coma byder på hoteller til alle behov; her er både børnehoteller, lejlighedshoteller og voksenhoteller, de fleste beliggende centralt i forhold til indkøb, strand, restauranter og barer. Sa Coma turistinfo

 

 

Sant Llorenç des Cardassar

Sant Llorenç des Cardassar er et hyggeligt område, der byder på både herregårdsferie og fincahoteller på landet. Sant Llorenç des Cardassar er et oplagt rejsemål til jer der søger både eventyr, natur, oplevelser og smagen af det ‘ægte’ Mallorca, her får i lidt af det hele. Sant Llorenç des Cardassar turistinformation

 

Son Servera

Son Servera er en hyggelig og charmerende by, med tilhørende skønne arealer af mandelplantager, skove, enge og bakker. Son Servera er kendt som en populær golfferie-destination, hvor I har flere af Mallorcas mest udfordrende og smukkeste golfbaner indenfor kort kørselsafstand. Son Servera turistinfo

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?