Manacor er både en by og en kommune på Mallorcas østkyst. I området ligger også turistbyen Porto Cristo, der vokser sig mere populær hvert år.

Manacor er særlig kendt for tre ting – grotter, marked og perler. Desuden også velkendt og anerkendt for deres møbelproduktion.

Selve Manacor by er måske ikke det oplagte sted at bosætte sig under sin ferie, men absolut værdig at besøge

 

 

 

 

 

Ting at se i Manacor

Med en så lang historie, med så mange æraer – må der være oplevelser at hente i Manacor. En tur ned ad gaderne i Manacor, vil give dig dybt indblik i, hvordan hverdagen ser ud i et typisk spansk samfund. Gå en tur ned af Sa Bassa, den store handelsgade i centrum af byen, hvor de antikke bygninger omringer en markedsplads med butikker og boder, der holder Manacors indbyggere til fadet.

Et andet dejligt sted at opholde sig, er ved strandpromenaden ude ved Porto Cristo. I sommermånederne er strandpromenaden her centrum for en lang række traditionelle markeder, festivaler samt koncerter. Midt på promenaden sidder en havfrue ved navn, Sirena. Hendes historie minder meget om vores egen lille havfrue på langelinie, Sirena blev nemlig også ødelagt, men genskabt i 1988 i forbindelse med Porto Cristos 100 års jubilæum.

Manacorområdet er som bekendt, meget populært for sine mange spændende grotter og huler, i særdeleshed drypstenshulerne. I nærheden ligger såvel Dragegrotterne, Ártagrotterne og Hams-grotterne. Men der er mange andre grotter, der har en lang historie bag sig, som kan opleves på nært hold. Kom en tur med i Covas Blanques, lige ved siden af strandområdet i Porto Cristo, som fiskere i flere århundrede brugte som bosted. En nærværende oplevelse, hvor du virkelig mærker livet på Mallorca for flere hundrede år siden.

Torre del Serral del Falcons kan med en hurtig oversættelse, kaldes “Falkenes Tårn”. Tårnet blev bygget i 1577 som beskyttelses og udkigstårn, men under borgerkrigen, blev det delvist destrueret og senere genopbygget. Fantastiske blik over Middelhavet gør tårnet til en herlig attraktion.

På en rundtur i Manacor, kommer vi ikke udenom Església de Nostra Senyora Dolors. Manacors højeste bygning består af et majestætisk klokketårn, tilhørende denne imponerende kirke. Ikke alene er den stor, den er bygget oven på hele tre andre kirker, den første helt tilbage fra Mallorcas muslimske tid.

Hvis du har hørt om Mallorcaperler, så er det her hos Majórica de bliver fremstillet. En unik metode og opskrift har sikret, at perlerne kan fremstilles fuldstændig på samme vis, som østers gør det. Du kan nu komme med indenfor og opleve, hvordan denne process trin for trin følger naturens egen opskrift nøjagtigt. Her vil du selvfølgelig også få mulighed for at købe halskæder, øreringe og smykker med perler.

Overordnet set, er Manacor indbegrebet af en typisk større mallorcansk handelsby med rigeligt at se og opleve. En dagtur hertil er bestemt ikke spildt , men giver dig mulighed for at opleve en verden uden for masseturismen.

Rejseguide til Manacor

Spise i Manacor

Manacor er et oplagt valg, hvis du vil prøve typiske mallorcanske retter og delikatesser. Da Manacor ikke som sådan er et turistmål, er udvalget af restauranter møntet på lokalbefolkningen. Her får du traditionelle retter lavet af lokale råvarer, serveret med god betjening.

Selvom Manacor nu til dags er kendt som en indutriby, er mange gårde og landbrug opretholdt og fungerer i bedste velgående. Du har derfor en unik mulighed for, at prøve nogle af disse lokale delikatesser fra nærområdet, sammen med deres egne vine, der også produceres i distriktet.

En anbefaling skal falde til Restaurant Sa Fonda i midtbyen. Rolig og behagelig lokal atmosfære, næsten ingen turister. Maden er i særklasse og servicen i top.

Manacors historie

De første tegn på menneskelig beboelse i området Manacor går tilbage til 2000-1200 f.Kr. Det mest imponerende fra denne periode, er de kunstige grotter brugt som gravsteder, Cova de s’Homonet på Son Ribot og Mitja de ses Beies på Sa Sinia Nova. Man boede i de såkaldte navetas, en slags stenhuler som blev bygget i området. I dag kan du stadig se nogle af disse i Manacors område.

Oprindelsen af ​​byen Manacor går tilbage til de tider, før den islamiske dominans. De undersøiske fund af genstande fundet i Porto Cristo viser, at det engang var en romersk havn. Resterne af basilikaerne Sa Carrotja og Son Pereto beviser eksistensen af ​​veletablerede kristne samfund.

Efter den katalanske invasion af Jaume I af Aragonien, fik Nuño Sánchez overdraget Manacor området. Torre del Palau samt nogle adelsboliger og fæstninger som Torre de ses Puntes og Torre Dels Enagistes, er bevaret fra begyndelsen af ​​byplanlægning af Manacor. De to bygninger fungerer den dag i dag som historiske museer og er åbne for offentligheden.

Indtil det 19. århundrede var økonomien i Manacor baseret på landbrug i form af korn, vingårde og får, selvom også tekstil, fødevaresektoren samt keramik var ganske vigtigt.

Det 19. århundrede markerede begyndelsen på den forvandling, der vendte Manacor til hvad det er i dag. De industrielle aktiviteter dedikeret til udarbejdelsen af ​​landbrugsprodukter steg, vindmøller og et spiritus destilleri dukkede op. Fra anden halvdel af århundredet blev produktion af møbler en af ​​de grundlæggende og bærende økonomier i Manacor distriktet. Dyrkelse af vin fortsatte dog sammen med produktionen af keramiske artikler, mens landbruget stødtvis trådte tilbage.

I 1879 blev jernbanelinjen fra Inca til Manacor åbnet, hvilket skulle ses som en symbolik på den stigende industrielle produktion. I 1902 åbnede den første fabrik til fremstilling af kunstige perler. Nu var Manacor blevet det erhvervs og industrielle centrum i Llevant, altså hele det østlige Mallorca. I 1912 fik Manacor så endelig titlen af byen.

Flere dejlige rejsemål i Llevant

Llevant-regionen på Mallorca byder på mange dejlige rejsemål, hvor både strand, vild natur og charmerende byer fyldt med sjæl. Læs om Llevant-regionen her

 

 

Arta er et romantisk rejsemål i Llevant regionen på MallorcaArtà

Artà er en kulturel højborg på Mallorca, et område der gennem tiden har været hjemsted for den sociale elite. Artà byder på ophold på herregårde og charmerende palæer i hjertet af byen, som er omdannet til luksuriøse boutique hoteller, perfekt til par som søger romantik, god mad og afslapning. Artà turistinfo

 

 

cala bona llevant region mallorcaCala Bona

Cala Bona er bygget op om en hyggelig gammel havn, hvis promenade er fyldt med leben på barer, restauranter og hoteller. Cala Bona har to dejlige hvide sandstrande på hver side af havnen, en ideel solferie-destination til par og småbørnsfamilier der søger et alsidigt rejsemål. Cala Bona turistinfo

 

 

Cala Millor strand i Llevant på MallorcaCala Millor

Cala Millor er den største solferie-destination på Mallorcas østkyst, hele 2 km bred strand fyld med det blødeste hvide sand og klart lavt vand, gør Millor til en ægte familiefavorit. Her er spækket med hoteller i alle prisklasser til alle behov, masser spisesteder og aktivitetstilbud. Cala Millor turistinfo

 

 

Cala Ratjada i Llevant regionen på MallorcaCala Ratjada

Cala Ratjada er en traditionel havneby på Mallorcas mest nordøstlige tip, som har oplevet ny opblomstring blandt turister. Cala Ratjada byder på tre store brede strande, et væld af indkøbs og spisesteder, samt masser lækre hoteller til børnefamilier og voksne par der søger en rigtig god sommerferie. Cala Ratjada turistinfo

 

 

Calas de Mallorca et rejsemål i Llevant regionen på MallorcaCalas de Mallorca

Calas de Mallorca er et nyt turistområde på Mallorcas østkyst, fyldt med lækre moderne hoteller som passer perfekt til børnefamilier og voksne par, som søger afslapning ved poolen, all-inklusive og udsigt over strand og hav. Calas de Mallorca turistinfo

 

 

Canyamel er et rejsemål i LLevant på MallorcaCanyamel

Canyamel er en mere eksklusiv solferie-destination på østkysten, et område velegnet til voksne par som søger afslapning, god mad og lækre hotelophold. Netop hotellerne i Canyamel er skabt til luksus og afslapning, her er bla. en samling lækre strandhoteller og det store luksusresort Park Hyatt. Canyamel turistinformation

 

 

capdepera rejsemål i llevant på mallorcaCapdepera

Capdepera er et historisk område på Mallorcas nordøstside, som byder på både ægte mallorcinsk charme, smuk uberørt natur og et utal af aktivitetstilbud. Hotellerne i Capdepera består af herregårde, fincas og landsteder, som er restaureret og ombygget til lækre overnatningssteder for voksne. Capdepera info

 

 

font de sa cala llevant mallorcaFont de sa Cala

Font de sa Cala er en smuk lille bugt beliggende mellem fyrretræer og klipper, et område med stor tiltrækningskraft til småbørnsfamilier og voksne par, der søger en rolig feriebase, men ikke vil undvære moderne faciliteter som fås på de lækre nye hoteller i den lille badeby. Font de sa Cala turistguide

 

 

Porto Cristo i Llevant på Mallorcas østkystPorto Cristo 

Porto Cristo er et godt valg til en ferie uden formål, andet end afslapning og nydelse. Det alsidige område byder på både herregårdsferie, lejlighedshotel ved havnen og børnevenligt hotel med legepladser mv. Porto Cristo har en central beliggenhed, tæt på masser aktivitetstilbud og spisesteder. Porto Cristo turistinfo

 

 

Illot på Mallorcas østkyst i Llevant regionens’Illot

s’Illot er en mindre solferie-destination på østkysten, perfekt til par og småbørnsfamilier der søger en traditionel solferie ved stranden med masser muligheder for både afslapning og aktiviteter til alle aldre. Hotellerne i s’Illot ligger centralt i byen, flere hoteller har udsigt fra værelserne over stranden og havet. s’Illot turistinfo

 

 

Rejse til sa coma i Llevant på Mallorcas østkystSa Coma

Sa Coma er et nyere solferie-område beliggende på østkysten mellem s’Illot og Cala Millor. Sa Coma byder på hoteller til alle behov; her er både børnehoteller, lejlighedshoteller og voksenhoteller, de fleste beliggende centralt i forhold til indkøb, strand, restauranter og barer. Sa Coma turistinfo

 

 

Sant Llorenc des Cardassar bymidte i Llevant regionen på MallorcaSant Llorenç des Cardassar

Sant Llorenç des Cardassar er et hyggeligt område, der byder på både herregårdsferie og fincahoteller på landet. Sant Llorenç des Cardassar er et oplagt rejsemål til jer der søger både eventyr, natur, oplevelser og smagen af det ‘ægte’ Mallorca, her får i lidt af det hele. Sant Llorenç des Cardassar turistinformation

 

 

Rejse til Son Servera i LlevantSon Servera

Son Servera er en hyggelig og charmerende by, med tilhørende skønne arealer af mandelplantager, skove, enge og bakker. Son Servera er kendt som en populær golfferie-destination, hvor I har flere af Mallorcas mest udfordrende og smukkeste golfbaner indenfor kort kørselsafstand. Son Servera turistinfo

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?