Gratis oplevelse for historieinteresserede, udgravningerne af en forhistorisk kirke

udgravningerne af en forhistorisk kirke i udkanten af Manacor

Her ses to gravkamre fundet i udgravningerne af den forhistoriske kirke i udkanten af Manacor

Basílica de Son Peretó er et af de mest bemærkelsesværdige arkæologiske fund, på Mallorcas østlige side. Det består af resterne af en tidligere kristen kirkekonstruktion (basilika),

Den oprindelige byggeperiode for Basílica de Son Peretó, er endnu uklart, men arkæologer mener, at den er bygget på en anden tidligere bygning af religiøs karakter, sandsynligvis fra byzantinernes tid på øen (5. – 7. århundrede).

Det nuværende udgravningsprojekt på stedet begyndte i 2005, ledet af Barcelona Universitet og Manacor Kommune, der arbejder sammen om forskellige universitetskurser. Her arbejder studerende sammen med erfarne arkæologer, på løbende udgravninger af forskellige dele på stedet. Derfor er området naturligvis afspærret med hegn, men du kan sagtens se ind.

Omfanget af den tidligere basilika, var et skib på ca. 21 meters længde og 14 meters bredde. Alteret er bygget mod øst, så det vender mod Jerusalem, et begreb indenfor religiøse konstruktioner kaldet, Himmelske Jerusalem.

Fra den oprindelige bygningskonstruktion, ses tydelige præg af palæstinensiske, men også nordafrikanske elementer, blandt andet mosaikgulvet, belagt med røde, hvide og sorte fliser, som er bevaret i Manacors historiske museum, sammen med andre væsentlige dele fra udgravningerne, heriblandt diverse artefakter og gravgaver i bronze.

På kortet nedenfor kan du let se basilikaens udformning og samtidig få rutevejledning hertil.

Du kan parkere din bil på den dertil markerede parkeringsplads ved siden af udgravningspladsen. Ude fra hovedvejen stikker en søjle op ved indkørslen til udgravningerne, men du skal reagere hurtigt.

Vi ønsker dig en god fornøjelse på Mallorca.

Rejse til Manacor og Mallorca øst

Billig rejse Cala Bona

Billig rejse Cala Millor

Billig rejse Canyamel

Billig Rejse til Manacor

Udlejningsbil Mallorca

København – Palma fly

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?