Basílica de Son Peretó

arkæologiske udgravninger af den paleo-kristne kirke son pereto uden for manacor på mallorca
Om

Gratis oplevelse for historieinteresserede, udgravningerne af en forhistorisk kirke

Basílica de Son Peretó er et af de mest bemærkelsesværdige arkæologiske fund, på Mallorcas østlige side. Det består af resterne af en tidligere kristen kirkekonstruktion (basilika),

Den oprindelige byggeperiode for Basílica de Son Peretó, er endnu uklart, men arkæologer mener, at den er bygget på en anden tidligere bygning af religiøs karakter, sandsynligvis fra byzantinernes tid på øen (5. – 7. århundrede).

Det nuværende udgravningsprojekt på stedet begyndte i 2005, ledet af Barcelona Universitet og Manacor Kommune, der arbejder sammen om forskellige universitetskurser. Her arbejder studerende sammen med erfarne arkæologer, på løbende udgravninger af forskellige dele på stedet. Derfor er området naturligvis afspærret med hegn, men du kan sagtens se ind.

Omfanget af den tidligere basilika, var et skib på ca. 21 meters længde og 14 meters bredde. Alteret er bygget mod øst, så det vender mod Jerusalem, et begreb indenfor religiøse konstruktioner kaldet, Himmelske Jerusalem.

Fra den oprindelige bygningskonstruktion, ses tydelige præg af palæstinensiske, men også nordafrikanske elementer, blandt andet mosaikgulvet, belagt med røde, hvide og sorte fliser, som er bevaret i Manacors historiske museum, sammen med andre væsentlige dele fra udgravningerne, heriblandt diverse artefakter og gravgaver i bronze.

Du kan parkere din bil på den dertil markerede parkeringsplads ved siden af udgravningspladsen. Ude fra hovedvejen stikker en søjle op ved indkørslen til udgravningerne, men du skal reagere hurtigt.

Vi ønsker dig en god fornøjelse på Mallorca.

Hvor

Manacor

Manacor er Mallorcas andenstørste kommune, og beliggende på øens østlige side.Manacor er et historisk område med masser af lokale seværdigheder og aktiviteter at give sig til. Særligt er Manacors imponerende sognekirke og dens smukke klokketårn en populær attraktion. I Manacor finder du også en masse typiske mallorcinske restauranter, barer og cellers, hvor du kan smage lokale egnsretter lavet til perfektion og serveret med lokale vine. En af Manacors største eksportvarer er Majorica-perler, kunstige perler der ligner fuldstændig. De mest populære seværdigheder og turistattraktioner finder du dog ved kysten, hvor de fascinerende drypstenshuler, Cuevas del Drach og Cuevas dels Hams er beliggende under jorden.

Manacor seværdigheder, marked og aktiviteter

Flere seværdigheder omkring Manacor

Opdag Llevant-regionen på Mallorca

Llevant regionen på Mallorca har sit navn efter Llevant bjergkæden og naturparken beliggende på øens nordøstlige kappe, nord for byen Arta. Regionen inkluderer populære rejsemål som Cala Bona, Cala Millor, Sa Coma, s’Illot, Cala Ratjada, Canyamel, Porto Cristo og Cales de Mallorca. Foruden disse er Llevant hjemsted for en række historiske byer som Arta og Manacor. Llevant byder på Mallorcas eneste via verde (grønne rute), smukke kyster med lækre strande, varierede landskaber af bjerge, landeveje og kuperet terræn, samt en masse charmerende landsbyer, som Sant Llorenc, Son Servera og Capdepera.

Flere

Flere udgravninger og ruiner på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Alle rettigheder forbeholdes ©2022 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?