Conjunt prehistòric de s’Hospitalet Vell

udgravninger af talaiotisk bosættelse fra bronzealderen i manacor på mallorca
Om

Én af Mallorcas vigtigste forhistoriske bosættelser, kan nu opleves på klods hold. S’Hospitalet Vell er navnet på disse fantastiske ruiner og arkæologiske fund, som har været hjem for mennesker i både jern- og bronzealderen.

Her ved s’Hospitalet Vell, finder du information på 4 forskellige sprog, herunder engelsk og tysk. Entréen er gratis året rundt, du åbner selv jernporten ind til området som du finder lidt udenfor Manacor.

s’Hospitalet Vell menes, at have fungeret som en træningslejr for krigere, de såkaldte slyngere, i det 3. århundrede f.Kr.

Følgende er kendetegnet ved bygningskonstruktionerne fra s’Hospitalet Vell:

Skibsforme (1700-1200 f.Kr.)
Bosættelser bygget i aflange former, også kaldet skibsforme, var typisk for denne periode. Sammen med de bosættelser af samme art, som ses udenfor Ca’n Picafort, er disse de mest velbevarede på Mallorca.

Disse skibsformede bosættelser her ved s’Hospitalet Vell, måler ca. 11-14 meter i længden og godt 7 meter i bredden. Tagene var lavet af grene og palmeblade.

Talaioter (1200-800 f.Kr.)
Talaiotkulturen er én af de kulturer, der gennem tiden har efterladt flest beviser på sin eksistens, rundt omkring på Mallorca.

Talaioter er kendetegnet ved rektangulære eller runde bygningskonstruktioner, ofte udført som tårne.

Talaioterne her ved s’Hospitalet Vell, menes også at have været besat og beboet under den mauriske æra på øen (ca. 711-1229).

En anden ting der gør s’Hospitalet Vell interessant, er at et af tårnene her har tag på. Andre udgravninger af talaioter på Mallorca, er ikke fundet med tag på.

Tag en tur på det historiske museum i Manacor, som kan fortælle dig mere om s’Hospitalet Vell, samt arrangere ture herud.

Hvor

Manacor

Manacor er Mallorcas andenstørste kommune, og beliggende på øens østlige side.Manacor er et historisk område med masser af lokale seværdigheder og aktiviteter at give sig til. Særligt er Manacors imponerende sognekirke og dens smukke klokketårn en populær attraktion. I Manacor finder du også en masse typiske mallorcinske restauranter, barer og cellers, hvor du kan smage lokale egnsretter lavet til perfektion og serveret med lokale vine. En af Manacors største eksportvarer er Majorica-perler, kunstige perler der ligner fuldstændig. De mest populære seværdigheder og turistattraktioner finder du dog ved kysten, hvor de fascinerende drypstenshuler, Cuevas del Drach og Cuevas dels Hams er beliggende under jorden.

Manacor seværdigheder, marked og aktiviteter

Flere seværdigheder omkring Manacor

Opdag Llevant-regionen på Mallorca

Llevant regionen på Mallorca har sit navn efter Llevant bjergkæden og naturparken beliggende på øens nordøstlige kappe, nord for byen Arta. Regionen inkluderer populære rejsemål som Cala Bona, Cala Millor, Sa Coma, s’Illot, Cala Ratjada, Canyamel, Porto Cristo og Cales de Mallorca. Foruden disse er Llevant hjemsted for en række historiske byer som Arta og Manacor. Llevant byder på Mallorcas eneste via verde (grønne rute), smukke kyster med lækre strande, varierede landskaber af bjerge, landeveje og kuperet terræn, samt en masse charmerende landsbyer, som Sant Llorenc, Son Servera og Capdepera.

Flere

Flere levn fra talaiotkulturen på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?