Én af Mallorcas vigtigste forhistoriske bosættelser, kan nu opleves på klods hold. S’Hospitalet Vell er navnet på disse fantastiske ruiner og arkæologiske fund, som har været hjem for mennesker i både jern- og bronzealderen.

Her ved s’Hospitalet Vell, finder du information på 4 forskellige sprog, herunder engelsk og tysk. Entréen er gratis året rundt, du åbner selv jernporten ind til området som du finder lidt udenfor Manacor.

s’Hospitalet Vell menes, at have fungeret som en træningslejr for krigere, de såkaldte slyngere, i det 3. århundrede f.Kr.

ved Manacor finder du udgravningerne af en forhistorisk træningslejr for krigere

Følgende er kendetegnet ved bygningskonstruktionerne fra s’Hospitalet Vell:

Skibsforme (1700-1200 f.Kr.)
Bosættelser bygget i aflange former, også kaldet skibsforme, var typisk for denne periode. Sammen med de bosættelser af samme art, som ses udenfor Ca’n Picafort, er disse de mest velbevarede på Mallorca.

Disse skibsformede bosættelser her ved s’Hospitalet Vell, måler ca. 11-14 meter i længden og godt 7 meter i bredden. Tagene var lavet af grene og palmeblade.

Talaioter (1200-800 f.Kr.)
Talaiotkulturen er én af de kulturer, der gennem tiden har efterladt flest beviser på sin eksistens, rundt omkring på Mallorca.

Talaioter er kendetegnet ved rektangulære eller runde bygningskonstruktioner, ofte udført som tårne.

Talaioterne her ved s’Hospitalet Vell, menes også at have været besat og beboet under den mauriske æra på øen (ca. 711-1229).

En anden ting der gør s’Hospitalet Vell interessant, er at et af tårnene her har tag på. Andre udgravninger af talaioter på Mallorca, er ikke fundet med tag på.

Tag en tur på det historiske museum i Manacor, som kan fortælle dig mere om s’Hospitalet Vell, samt arrangere ture herud.

[wpgmza id=”199″]

Afbudsrejser Mallorca all-inklusive

All-inklusive rejse last minute Can Picafort

Afbudsrejse all-inclusive Porto Cristo Mallorca

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?