Søg
Close this search box.

Conjunt prehistòric de s’Hospitalet Vell

Udgravninger af en forhistorisk talaiotisk landsby nær Manacor by, på øen Mallorca.

I denne artikel

Opdag Mallorcas forhistorie

Én af Mallorcas vigtigste forhistoriske bosættelser, kan nu opleves på klods hold. S’Hospitalet Vell er navnet på disse fantastiske ruiner og arkæologiske fund, som har været hjem for mennesker i både jern- og bronzealderen.

Her ved s’Hospitalet Vell, finder du information på 4 forskellige sprog, herunder engelsk og tysk. Entréen er gratis året rundt, du åbner selv jernporten ind til området som du finder lidt udenfor Manacor.

s’Hospitalet Vell menes, at have fungeret som en træningslejr for krigere, de såkaldte slyngere, i det 3. århundrede f.Kr.

Følgende er kendetegnet ved bygningskonstruktionerne fra s’Hospitalet Vell:

 

Skibsforme (1700-1200 f.Kr.)

Bosættelser bygget i aflange former, også kaldet skibsforme, var typisk for denne periode. Sammen med de bosættelser af samme art, som ses udenfor Ca’n Picafort, er disse de mest velbevarede på Mallorca.

Disse skibsformede bosættelser her ved s’Hospitalet Vell, måler ca. 11-14 meter i længden og godt 7 meter i bredden. Tagene var lavet af grene og palmeblade.

 

Talaioter (1200-800 f.Kr.)

Talaiotkulturen er én af de kulturer, der gennem tiden har efterladt flest beviser på sin eksistens, rundt omkring på Mallorca.

Talaioter er kendetegnet ved rektangulære eller runde bygningskonstruktioner, ofte udført som tårne.

Talaioterne her ved s’Hospitalet Vell, menes også at have været besat og beboet under den mauriske æra på øen (ca. 711-1229).

En anden ting der gør s’Hospitalet Vell interessant, er at et af tårnene her har tag på. Andre udgravninger af talaioter på Mallorca, er ikke fundet med tag på.

Tag en tur på det historiske museum i Manacor, som kan fortælle dig mere om s’Hospitalet Vell, samt arrangere ture herud.

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Andre facinerende levn af Talaiotkulturen på Mallorca