Talaiot des Racons

den forhistoriske bosættelse Talaiot des Racons i udkanten af Llubí
Om

Talaiot des Racons er en arkæologisk seværdighed fundet mellem Sineu og Llubí i Mallorcas rurale landdistrikter

 

Talaiot-kulturen var speciel for Mallorca og Menorca omkring 1.000 år f.Kr. Mange af disse talaioter som er fundet på øerne, er nu erklæret beskyttet som naturarv.

Kør forbi med lejebilen eller cyklen og kig nærmere på disse imponerende forhistoriske bosættelser, der engang var landsbyer på Mallorca.

Ved Carrer de Sineu, i Llubí, starter den gamle vej fra Llubí til Sineu. Lidt over en kilometer uden for landsbyen, kan du se på højre side at talaioten stikker op bag en lille bakke, delvist dækket af egetræer og kronet af indiske Fig Opuntia kaktus og vilde oliventræer.

Denne talaiot repræsenterer en af øens absolut mest fascinerende steder. Den har en indgangsåbning i god stand, med en enorm korridor. Den udvendige lodrette væg strækker sig til en højde på 5 meter med store stenblokke, der skaber en storslået effekt, når skyggerne af skoven kaster sig op på væggen.

En anden talaiot kan ses på venstre side af vejen, som i dette tilfælde også er dækket af vilde oliventræer, men kun delvist synlig.

Ca. 100 meter inde bag vejen, står vindmøllen ‘Molí d’en Blanc’, med sit flotte og velbevarede vindmølletårn. Lige før du kommer frem til vindmøllen kan du se flere ruiner i en lille afkrog, som strækker sig ind fra højre side. Bag disse ruiner, dækket af vegetation, kan du se ruinerne af to andre talaioter, den ene med et cirkulær grundplan og den anden med kvadratisk grundplan. Sidstnævnte har en nærmest perfekt monterede sten, som er meget ensartet. Det er muligt, at disse ruiner og talaioter, var en del af samme landsby og dens religiøse tempel.

Hvor

Llubí

Llubí er en søvnig lille landsby på den mallorcinske hede, hvor fred og idyl præger hverdagen. Llubí er nok særligt kendt for sin produktion af honning og kapers, hvorfor den også har fået kælenavnet ‘Honningbyen’, hvilket også fejres med en årlig honningfestival. Du kan snildt få en time eller to til at gå i Llubí, mens du opdager nogle af områdets seværdigheder, bla. bjergkapellet Ermita del Sant Crist de la Salut de Remei, Sant Fileu sognekirken, Talaiot des Racons, Son Rafal mølle og kors samt det gamle biavler museum. Ønsker du ophold i Llubí vil du enten bo på byens Bed & Breakfast eller i en af de mange skønne villaer omkring byen, særligt egnet til cykelferie eller andre selvarrangerende.

Llubí ophold, seværdigheder, aktiviteter og marked

Flere seværdigheder omkring Llubí

Flere rejsemål i Pla de Mallorca

Pla de Mallorca er den region hvor du finder de mest rurale og landlige omgivelser på øen, og ofte kendt som ‘det indre Mallorca’. Pla de Mallorca er den mindst turistede region, her er det landbrugssamfund og traditioner der dominerer livet. Men det er ikke ens betydning med at du ikke skal besøge områder, tværtimod. De mange rolige landeveje gør regionen til et paradis for cyklister, byerne har et utal af historier at fortælle, de mange begivenheder og markeder, de autentiske lokale restauranter og barer, og så er der selvfølgelig de lokale indbyggere der simpelthen elsker når turister kommer forbi og kigger på deres by.

Udforsk es Pla regionen her

Flere

Flere forhistoriske bosættelser på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?