Søg
Close this search box.

Talaiot des Racons

Levn af en forhistorisk talaiotisk landsby udenfor byen Llubí på øen Mallorca.

Talaiot des Racons er en arkæologisk seværdighed fundet mellem Sineu og Llubí i Mallorcas rurale landdistrikter

Talaiot-kulturen var speciel for Mallorca og Menorca omkring 1.000 år f.Kr. Mange af disse talaioter som er fundet på øerne, er nu erklæret beskyttet som naturarv.

Kør forbi med lejebilen eller cyklen og kig nærmere på disse imponerende forhistoriske bosættelser, der engang var landsbyer på Mallorca.

Ved Carrer de Sineu, i Llubí, starter den gamle vej fra Llubí til Sineu. Lidt over en kilometer uden for landsbyen, kan du se på højre side at talaioten stikker op bag en lille bakke, delvist dækket af egetræer og kronet af indiske Fig Opuntia kaktus og vilde oliventræer.

Denne talaiot repræsenterer en af øens absolut mest fascinerende steder. Den har en indgangsåbning i god stand, med en enorm korridor. Den udvendige lodrette væg strækker sig til en højde på 5 meter med store stenblokke, der skaber en storslået effekt, når skyggerne af skoven kaster sig op på væggen.

En anden talaiot kan ses på venstre side af vejen, som i dette tilfælde også er dækket af vilde oliventræer, men kun delvist synlig.

Ca. 100 meter inde bag vejen, står vindmøllen ‘Molí d’en Blanc’, med sit flotte og velbevarede vindmølletårn. Lige før du kommer frem til vindmøllen kan du se flere ruiner i en lille afkrog, som strækker sig ind fra højre side. Bag disse ruiner, dækket af vegetation, kan du se ruinerne af to andre talaioter, den ene med et cirkulær grundplan og den anden med kvadratisk grundplan. Sidstnævnte har en nærmest perfekt monterede sten, som er meget ensartet. Det er muligt, at disse ruiner og talaioter, var en del af samme landsby og dens religiøse tempel.

annonce

heldagstur-mallorca-bjerge-kyst-guidet-turister

Guidet heldagstur gennem Mallorcas smukkeste områder

Fra: 670 DKK

Hos GetYourGuide

Flere arkæologiske fund på Mallorca