Inca, Mallorca - Rejse og ophold i Inca

Inca rejse -og byguide

Inca, er Mallorcas tredjestørste by. Inca er særligt kedt for sin produktion af læder, som kan købes til meget fordelagtige priser i byens mange outlets.

Med en tur gennem den gamle bydel, eller et besøg på en af ​​de hyggelige Cellers, kan du smage på noget af det bedste mad på Mallorca. Flere velrenomerede kokke, har åbnet deres egne restauranter i Inca med stor succes.

Inca er desuden kendt for sin rige kulturarv og mange arkitektoniske perler, som du ikke behøver være arkitekt for at nyde. En slendretur gennem Incas hyggelige gader, vil med garanti give dig et nyt syn på byen.

Bedste overnatningssteder i IncaBooking.comIncas historie er lang og strækker sig helt tilbage til forhistorisk tid.

I dag er Inca bedst kendt af turister som ‘læderbyen’, det navn byen bestemt ikke har fra turister, men er kommet af dens lange historie.

 

Inca – Læderbyen

Forhistoriske bosættelser omkring Inca fortæller os, at Incas historie begynder for over 3.000 år siden, hvor folk har boet i området. Mens eventuelle rester fra forhistorisk tid i Inca, for længst er begravet og forsvundet under byens huse, findes der et gammelt vagttårn ​​på s’Ermita nordøst for byen og på Santa Margalida bakken mod øst.

Efter den romerske erobring af Mallorca omkring 123 f.Kr., blev to strategiske byer etableret, nemlig hovedstaden Pollentia (nær det nuværende Alcúdia) samt Palmera (det nuværende Palma de Mallorca). Inca blev etableret midt imellem disse to større byområder, som en slags hvilestation for rejsende.

Der findes meget lidt information om, hvad der er foregået i området af Inca efter romernes tid og frem til maurernes besættelse i år 902. Én ting er dog sikkert og dokumenteret – da Kong Jaume I og hans mænd erobrede Mallorca i år 1229, var Inca den største bosættelse på øen næst efter Palma.

Maurerne var faktisk de første til at producere læder og sko på Mallorca, men deres produktion var baseret i Palma eller det daværende Medina Mayurqa, som maurerne kaldte hovedstaden. Inca blev i øvrigt af maurerne kaldt Inkan.

De første lædersmede i Inca, blev åbnet omkring år 1240 af de nye bosættere på øen. De bragte deres produkter med på markedspladsen, for at bytte sig til korn og råvarer, i det 14. århundrede fandtes der således både lædergarvere og skomagere i Inca.

Frem til det 16. århundrede var læder- og skomageri i sig selv en rigtig god industri i Inca. Desværre satte bedre kvalitet fra udlandet, mange lædersmede ud af forretningen og de skomagere der ikke havde råd til at importere det nye læder, måtte nøjes med produktion af de såkaldte tapins, som bestod af korksål og stof i stedet for læder.

Inca var en blomstrende by med over 5.000 indbyggere, da en byldepest ramte området omkring år 1652 og dræbte 2.000 mennesker i løbet af blot nogle få måneder. Katastrofen lammede byen i 200 år og skoindustrien faldt i samme ombæring.

I dag er Inca atter en blomstrende industriby og Mallorcas tredjestørste, med et befolkningstal på over 25.000 indbyggere. Hovedindustrien er stadig produktion af lædervarer og sko, men også byggeri og detailhandel er en stor del af beskæftigelsen i Inca.

Seværdigheder i og omkring Inca

rejse hotel alaro mallorca lejlighed ophold guide finca bolig+
kloster udsigt over inca Mallorca santa Magdalena+
+

Mad og restauranter i Inca

Timers vandring gennem de mange hyggelige gader og stræder, med shopping og vindueskiggeri, vil kaste sult af sig. Derfor skal du i Inca besøge én af de mange berømte Cellars der findes i byen. En Cellar er en ombygget vinkælder, der fungerer som restaurant med særligt traditionel mallorcinsk mad.

Tæt ved Placa d’Espanya finder du den populære café, Cafe Mercantil – du kan kende den på dens læderstole udenfor. Du skal også besøge en af Mallorcas bedste konditorer, Ca’n Delante, der også ligger tæt på Placa d’Espanya. Gaderne omkring centrum af Inca er proppet med butikker og hyggelige caféer i bedste storbystil, med al den puls og leben omkring som hører med og som er noget af det bedste ved fortovscaféer.

Smukt beliggende i et renoveret palads finder du Can Xesquet tæt på Placa d’ Espanya. Højt til loftet og den minimalistiske og elegante indretning, skaber den perfekte ramme for Joan Rossellos fremragende køkken.

En klassisk højborg for traditionelle mallorcinske anretninger er Ca’n Amer. Antonia Cantallops, en af ​​de bedste kokke på øen, hersker i den rustikke hvælving med de massive vintønder og leverer det lækreste bevis på, at det mallorcinske køkken hverken mangler kreativitet eller smag. Desuden kan et besøg hos Sa Travessa samt Can Ripoll varmt anbefales for et vidunderligt måltid i hyggeligste atmosfære.

Inca byder på både vandring og landevejscycling, som begge er populære aktiviteter i området.

De mange landevje der omslutter byen, fører på kryds og tværs af øen, fra den centrale beliggenhed.

Vandrere kan nyde smukke grønne skovstier og huler fra stenalderen.

Fælles for alle er, at aktiviteterne i- og omkring Inca, er lig med mange kulturelle seværdigheder.

Shopping i Inca

Fodgængerzonen i den gamle bydel tilbyder en bred vifte af kendte tøjmærker såsom Armani, Gucci og Benetton, såvel som nutidige designerbutikker samt juvelerer. Inca er desuden en super by at besøge, hvis du vil se hvad der rør sig fra de unge mallorcinske modedesignere, mange butikker sælger nemlig designernes produkter i moderne butikker, sammen med de nyeste designs fra de store spillere på modescenen, for at promovere tøjet mere. Nogle af disse brands er Amichi og Tous, som er værd at kigge efter. Generelt finder du også lavere priser end f.eks. i Palma de Mallorca.

Sko og lædermode er programmet i Inca og du vil finde mange butikker i den gamle bydel samt en række outlet-butikker langs hovedvejen i det mere kommercielle og mondæne område. Kvaliteten i outlet-butikkerne er selvsagt ikke altid den bedste og priserne er kun en smule lavere end i Palma, til gengæld får du et bredt udvalg indenfor et småt område! Et must er dog outlet-butikkerne Camper og Farrutx, som begge ligger i industrirådet og hvor både pris og kvalitet hænger godt sammen!

Sammen med de utallige moderne butikker, vil du finde veletablerede dagligvarebutikker, bagerier og delikatesseforretninger, der stadig er indrettet i den traditionelle mallorcinske stil af det sidste århundrede. I disse delikatesseforretninger finder du de fineste olivenolier, sobrassada og ensaimadas med det lækreste fyld, såsom englehår (græskar) eller crème de karamel, en læskende fristelse for enhver gourmet-elsker.

Marked i Inca

Inca er kendt over hele øen for sit ugentlige marked, som forøvrigt er Mallorcas største af sin slags og afholdes hver torsdag. Her kan du ose dig gennem hundredvis af boder og stande, mens du prutter dig til de bedste priser på lædervarer, tøj, kød, grøntsager og alt muligt andet. En duft af aromatiske hvidløg, frisk fisk, de friske grøntsager, sprød frugt og lækre oliven er konstant i luften og skærper appetitten for ø-inspirerede spisekort.

Begivenheder i Inca

Inca er scene til mange begivenheder året rundt. Den vigtigste er dog Dijous Bo, som afholdes den 17. okober hvert år. Her pyntes byen op til fest og glade dage, som fejres med storstilede shows, koncerter, markedsplads og lækker mad.

Hvor ligger Inca på Mallorca?

Inca ligger dejligt centralt på Mallorca, tæt på både landeveje og motorveje. Regionen her er kaldet El Raiguer, en region kendt for sine markante kontraster med Tramuntana-bjergene på den ene side og de rurale landdistrikter på den anden side. Nabobyerne her er Binissalem, Lloseta, Biniamar, Selva, Campanet og Búger, alle skønne landsbyer der nyder en smuk og rolig beliggenhed.

Flere kulturelle rejsemål i Raiguer regionen

©2019 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?