Inca

[bcsb-searchbox title=”” subtitle=”” aid=”822185″]

Inca (Raiguer) rejseguide, aktiviteter og overnatningstilbud

Inca, er Mallorcas tredjestørste by. Inca er særligt kedt for sin produktion af læder, som kan købes til meget fordelagtige priser i byens mange outlets.

Med en tur gennem den gamle bydel, eller et besøg på en af ​​de hyggelige Cellers, kan du smage på noget af det bedste mad på Mallorca. Flere velrenomerede kokke, har åbnet deres egne restauranter i Inca med stor succes.

Inca er desuden kendt for sin rige kulturarv og mange arkitektoniske perler, som du ikke behøver være arkitekt for at nyde. En slendretur gennem Incas hyggelige gader, vil med garanti give dig et nyt syn på byen.

Bedste overnatningssteder i IncaBooking.com

Seværdigheder i og omkring Inca

Aktiviteter og ture omkring Inca

Inca byder på både vandring og landevejscycling, som begge er populære aktiviteter i området. De mange landevje der omslutter byen, fører på kryds og tværs af øen, fra den centrale beliggenhed. Vandrere kan nyde smukke grønne skovstier og huler fra stenalderen.

Mad og restauranter i Inca

Timers vandring gennem de mange hyggelige gader og stræder, med shopping og vindueskiggeri, vil kaste sult af sig. Derfor skal du i Inca besøge én af de mange berømte Cellars der findes i byen. En Cellar er en ombygget vinkælder, der fungerer som restaurant med særligt traditionel mallorcinsk mad.

Tæt ved Placa d’Espanya finder du den populære café, Cafe Mercantil – du kan kende den på dens læderstole udenfor. Du skal også besøge en af Mallorcas bedste konditorer, Ca’n Delante, der også ligger tæt på Placa d’Espanya. Gaderne omkring centrum af Inca er proppet med butikker og hyggelige caféer i bedste storbystil, med al den puls og leben omkring som hører med og som er noget af det bedste ved fortovscaféer.

Smukt beliggende i et renoveret palads finder du Can Xesquet tæt på Placa d’ Espanya. Højt til loftet og den minimalistiske og elegante indretning, skaber den perfekte ramme for Joan Rossellos fremragende køkken.

En klassisk højborg for traditionelle mallorcinske anretninger er Ca’n Amer. Antonia Cantallops, en af ​​de bedste kokke på øen, hersker i den rustikke hvælving med de massive vintønder og leverer det lækreste bevis på, at det mallorcinske køkken hverken mangler kreativitet eller smag. Desuden kan et besøg hos Sa Travessa samt Can Ripoll varmt anbefales for et vidunderligt måltid i hyggeligste atmosfære.

Shopping i Inca

Fodgængerzonen i den gamle bydel tilbyder en bred vifte af kendte tøjmærker såsom Armani, Gucci og Benetton, såvel som nutidige designerbutikker samt juvelerer. Inca er desuden en super by at besøge, hvis du vil se hvad der rør sig fra de unge mallorcinske modedesignere, mange butikker sælger nemlig designernes produkter i moderne butikker, sammen med de nyeste designs fra de store spillere på modescenen, for at promovere tøjet mere. Nogle af disse brands er Amichi og Tous, som er værd at kigge efter. Generelt finder du også lavere priser end f.eks. i Palma de Mallorca.

Sko og lædermode er programmet i Inca og du vil finde mange butikker i den gamle bydel samt en række outlet-butikker langs hovedvejen i det mere kommercielle og mondæne område. Kvaliteten i outlet-butikkerne er selvsagt ikke altid den bedste og priserne er kun en smule lavere end i Palma, til gengæld får du et bredt udvalg indenfor et småt område! Et must er dog outlet-butikkerne Camper og Farrutx, som begge ligger i industrirådet og hvor både pris og kvalitet hænger godt sammen!

Sammen med de utallige moderne butikker, vil du finde veletablerede dagligvarebutikker, bagerier og delikatesseforretninger, der stadig er indrettet i den traditionelle mallorcinske stil af det sidste århundrede. I disse delikatesseforretninger finder du de fineste olivenolier, sobrassada og ensaimadas med det lækreste fyld, såsom englehår (græskar) eller crème de karamel, en læskende fristelse for enhver gourmet-elsker.

Marked i Inca

Inca er kendt over hele øen for sit ugentlige marked, som forøvrigt er Mallorcas største af sin slags og afholdes hver torsdag. Her kan du ose dig gennem hundredvis af boder og stande, mens du prutter dig til de bedste priser på lædervarer, tøj, kød, grøntsager og alt muligt andet. En duft af aromatiske hvidløg, frisk fisk, de friske grøntsager, sprød frugt og lækre oliven er konstant i luften og skærper appetitten for ø-inspirerede spisekort.

Begivenheder i Inca

Inca er scene til mange begivenheder året rundt. Den vigtigste er dog Dijous Bo, som afholdes den 17. okober hvert år. Her pyntes byen op til fest og glade dage, som fejres med storstilede shows, koncerter, markedsplads og lækker mad.

Incas historie er lang og strækker sig helt tilbage til forhistorisk tid.

I dag er Inca bedst kendt af turister som ‘læderbyen’, det navn byen bestemt ikke har fra turister, men er kommet af dens lange historie.

 

Inca – Læderbyen

Forhistoriske bosættelser omkring Inca fortæller os, at Incas historie begynder for over 3.000 år siden, hvor folk har boet i området. Mens eventuelle rester fra forhistorisk tid i Inca, for længst er begravet og forsvundet under byens huse, findes der et gammelt vagttårn ​​på s’Ermita nordøst for byen og på Santa Margalida bakken mod øst.

Efter den romerske erobring af Mallorca omkring 123 f.Kr., blev to strategiske byer etableret, nemlig hovedstaden Pollentia (nær det nuværende Alcúdia) samt Palmera (det nuværende Palma de Mallorca). Inca blev etableret midt imellem disse to større byområder, som en slags hvilestation for rejsende.

Der findes meget lidt information om, hvad der er foregået i området af Inca efter romernes tid og frem til maurernes besættelse i år 902. Én ting er dog sikkert og dokumenteret – da Kong Jaume I og hans mænd erobrede Mallorca i år 1229, var Inca den største bosættelse på øen næst efter Palma.

Maurerne var faktisk de første til at producere læder og sko på Mallorca, men deres produktion var baseret i Palma eller det daværende Medina Mayurqa, som maurerne kaldte hovedstaden. Inca blev i øvrigt af maurerne kaldt Inkan.

De første lædersmede i Inca, blev åbnet omkring år 1240 af de nye bosættere på øen. De bragte deres produkter med på markedspladsen, for at bytte sig til korn og råvarer, i det 14. århundrede fandtes der således både lædergarvere og skomagere i Inca.

Frem til det 16. århundrede var læder- og skomageri i sig selv en rigtig god industri i Inca. Desværre satte bedre kvalitet fra udlandet, mange lædersmede ud af forretningen og de skomagere der ikke havde råd til at importere det nye læder, måtte nøjes med produktion af de såkaldte tapins, som bestod af korksål og stof i stedet for læder.

Inca var en blomstrende by med over 5.000 indbyggere, da en byldepest ramte området omkring år 1652 og dræbte 2.000 mennesker i løbet af blot nogle få måneder. Katastrofen lammede byen i 200 år og skoindustrien faldt i samme ombæring.

I dag er Inca atter en blomstrende industriby og Mallorcas tredjestørste, med et befolkningstal på over 25.000 indbyggere. Hovedindustrien er stadig produktion af lædervarer og sko, men også byggeri og detailhandel er en stor del af beskæftigelsen i Inca.

Hvor ligger Inca på Mallorca?

Inca ligger dejligt centralt på Mallorca, tæt på både landeveje og motorveje. Regionen her er kaldet El Raiguer, en region kendt for sine markante kontraster med Tramuntana-bjergene på den ene side og de rurale landdistrikter på den anden side. Nabobyerne her er Binissalem, Lloseta, Biniamar, Selva, Campanet og Búger, alle skønne landsbyer der nyder en smuk og rolig beliggenhed.

Flere skønne destinationer i Raiguer regionen

Raiguer er kendt som en alsidig region på Mallorca, der både byder på rural landlig charme og Tramuntanabjergenes smukke sanselige natur. Rejsemål i Raiguer regionen er oplagte til aktive feriegæster, heriblandt vandrere og cyklister, som nyder godt af den gode beliggenhed. Læs om Raiguer-regionen her

 

Alaro et rejsemål i Raiguer, MallorcaAlaró

Alaró er på mange måder porten til Tramuntana, den smukke by ligger for foden af to bjerge, der sammen åbner ind til dalen. Alaró selv er en historisk by fyldt med en masse charme og sjæl, særligt omkring byens centrale torveplads, Placa de Vila, som er hjemsted for en masse hyggelige restauranter og barer. Alaró er et oplagt rejsemål for aktive feriegæster, som vil være dus med Mallorcas sjæl og hjerte. Alaró ophold og guide

 

Alcudia populært rejsemål i Raiguer, MallorcaAlcúdia & Port d’Alcúdia

Alcúdia er både en historisk og kulturel højborg, samtidig et af Mallorcas mest populære rejsemål. Alcúdia ligger i Mallorcas største bugt, Alcúdiabugten, som måler imponerende 14 km ren hvid sandstrand, og som også indbefatter feriedestinationerne Playa de Muro, Ca’n Picafort og Colonia de Sant Pere. Ferie i Alcúdia

 

Aucanada et rejsemål i Raiguer regionen på MallorcaAucanada

Aucanada er det nordligste rejsemål i Raiguer-regionen, halvøen der deler Alcúdiabugten og Pollencabugten fra hinanden. Til trods for sin beskedne størrelse, er Aucanada hjemsted for en hel række interessante besøgsmål og aktivitetstilbud, som ikke blot er interessante for jer der bor i Alcúdia eller Pollenca, men også værd at tage turen længere væk fra for at besøge. Læs om besøg og ophold på Aucanada her

 

Biniamar rejsemål Raiguer regionen MallorcaBiniamar

Biniamar er et mindre rejsemål i Raiguer regionen, beliggende for foden af Tramuntanabjergene, mellem mandelplantager og oliventræer. Biniamar er særligt populært i vinter og forårssæsonen, hvor mandeltræerne springer ud med deres lyserøde og hvide blomter, som er en særlig vidunderlig oplevelse der kommer vandrere og cyklister til gode. Biniamar byder på ophold i private isolerede rammer, hvor tiden kan stå stille. Læs om ophold og ferie i Biniamar

 

Binibona dejligt rejsemål i Raiguer regionen MallorcaBinibona

Binibona byder på eksklusivt og romantisk ophold på de smukke bjergskråninger med betagende udsigt over de mange grønne dale. Binibona er et skønt rejsemål hvis I leder efter en oase hvor I kan kombinere natur, aktiviteter, afslapning og luksus og samtidig undgå for meget turisme. Binibona er virkelig en lille hemmelighed på Mallorca. Læs om ophold og ferie i Binibona

 

Binissalem rejsemål i Raiguer regionen MallorcaBinissalem

Binissalem er et rejsemål for jer der vil nyde landlige omgivelser, men stadig være tæt på bjerge og motorvej. Ophold og ferie i Binissalem byder på en rolig base, hvor privatlivets fred nydes i isolerede rammer, men hvor dagene i høj grad bruges til eventyr på cykel, i bil eller til fods. I Binissalems hyggelige bykerne kan I både tage på marked, komme til festival og spise lokale delikatesser serveret med lokaltproducerede vine. Læs om ferie og ophold i Binissalem

 

Buger rejsemål i Raiguer regionen MallorcaBúger

Búger byder på dejlig ferie på landet mellem gamle vindmøller, mandeltræer og rustikke husmure. Herude på landet er der ingen tid, intet I skal nå og ingen forstyrrelser. Búger er et godt valg til jer, der søger noget autentisk, noget ægte og uskyldigt, noget som kan få jer til at føle jer genfødt med et nyt syn på tilværelsen. Tag på ferie i Búger i starten af foråret og nyd mandeltræernes blomstring, hvor en duftende hvid dyne overdækker landskaberne så langt øjet rækker, perfekt til cykling og vandring. Læs om ferie og ophold i Búger

 

Caimari i Raiguer regionen MallorcaCaimari

Caimari ligger lige ved opstigningen til Tramuntanabjergene, faktisk går den ældgamle pilgrimssti til det berømte Lluc-kloster faktisk fra Caimari by. Caimari er altså oplagt til vandreferie og anden aktiv ferie, hvor naturen inddrages og bruges aktivt. Besøg desuden Caimari første weekend i november hvor Europas største oliven-festival afholdes i byen med masser smag og særlige produkter. Ferie og ophold i Caimari

 

Campanet rejsemål Raiguer regionen MallorcaCampanet

Campanet er et smukt område beliggende for foden af Tramuntanabjergenes grønne skråninger, omsluttet af uberørt natur. Campanet har en masse at byde på, både kulturelle oplevelser, seværdigheder, sport og aktiviteter. I Campanet finder I en række forskellige overnatningstilbud, bla. den historiske og charmerende herregård, Monnaber Nou, som er ombygget til et luksuriøst finca hotel, perfekt til afslapning og restitution. Campanet er hjemsted for flere seværdige besøgsmål, heriblandt drypstenshulerne, Cuevas de Campanet og den lille kirke fra den tidlige middelalder, Sant Miquel. Læs om ferie og ophold i Campanet

 

Consell rejsemål Raiguer MallorcaConsell

Consell er et oplagt rejsemål til en ægte herregårdsferie på Mallorca. Consell nyder en fantastisk beliggenhed i Raiguer regionen, blot 10 minutters kørsel fra Palma og med bjerge på den ene side og rurale landdistrikter på den anden. Consell by er hyggelig og charmerende, den er præget af typisk mallorcinsk arkitektur og charme, med rustikke husfacader med grønne skodder. Herregårdsferie i Consell

 

Lloseta rejsemål i Raiguer MallorcaLloseta

Lloseta er en hyggelig landsby beliggende direkte på bjergskråningerne, og deler dermed Tramuntana og Raiguer regionerne. Lloseta har en lang og spændende historie bag sig, som har efterladt en stor kulturarv af seværdigheder, smukke bygningsværker og monumenter. I hjertet af Lloseta kan I nyde et romantisk ophold på det lækre Cas Comte Suites & Spa voksenhotel, som har til huse i et af byens historiske palæer, en utrolig autentisk og eksklusiv oplevelse, som fuldender et afslappende ophold i byen. Lloseta ophold og guide

 

Mancor de la Vall i Raiguer region MallorcaMancor de la Vall

Mancor de la Vall er en søvnig og rolig lille bjerglandsby beliggende på de grønne bjergskråninger af Tramuntana, hvor fred og ro troner atmosfæren. Mancor de la Vall byder på skønt og romantisk ophold på det dejlige Hotel Turixant, der har til huse i en charmerende finca med udsigt over de smukke bjerge. Mancor de la Vall hotelophold 

 

 

Moscari rejsemål Raiguer regionen MallorcaMoscari

Moscari er en lille søvnig landsby beliggende for foden af Tramuntanabjergenes stedsegrønne skråninger, mellem tusindvis af mandeltræer og olivenplantager. Moscari byder på et varieret landskab, hvor både cyklister og vandrere kan udfolde sig frit i den smukke sanselige natur. Moscari hotel og ophold

 

 

Sa Pobla rejsemål Raiguer regionen MallorcaSa Pobla

Sa Pobla er et område beliggende i den nordlige del af Raiguer regionen, nogle kilometer syd for Alcúdia. Sa Pobla er endnu forholdsvist ukendt af turismen, selvom flere Bed & Breakfasts og udlejningsbureauer er begyndt at få øjnene op for den stigende interesse for ferie i naturens ånd, hvor personlige interesser spiller hovedrollen på ferien og hvor tempoet selv bestemmes. Sa Pobla ophold og guide

 

Santa Maria del Cami rejsemål Raiguer regionen MallorcaSanta Maria del Cami

anta Maria del Cami – eller blot Santa Maria – ligger i Raiguers sydlige del mellem Consell og Binissalem, i et af Mallorcas største vindistrikter. Santa Maria er et oplagt valg til en finca-ferie på landet, hvor alt emmer fred og hvile, og med områdets unikke beliggenhed gør det det let at nå øens mange aktivitetstilbud. Santa Maria ophold og guide

 

 

Selva rejsemål Raiguer regionen MallorcaSelva

Selva ligger nordvestligt i Raiguer-regionen, ikke langt fra Campanet, for foden af Tramuntana. Selva byder på ophold i charmerende finca-hoteller, hvor atmosfæren er præget af afslapning og autenticitet, i tro stil med Mallorcas sjæl. Selva er et oplagt rejsemål til aktiv ferie, særligt cykelferie er populært i Selva. Selva guide og ophold

Vejrudsigt for den kommende uge i Inca

INCA Vejrudsigt
©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?