Claustro Santo Domingo, tidligere dominikansk kloster

santo domingo kloster i inca mallorca
Om

Claustro Santo Domingo  er navnet på dette smukke tidligere dominikanske kloster i hjertet af Inca

Når du står foran og kigger ind på restaurant Can Ripoll, drej da til højre ad den smalle ‘Carrer de Sant Domingo’, hvor du efter godt 150 meter vil finde det smukke kloster og kirke, Claustro Santo Domingo. Claustro Santo Domingo klosteret blev bygget mellem 1664 og 1689. I 1830’erne blev de dominikanske munke tvunget til at forlade klostret, da det blev konfiskeret under dekreter fra premierminister Juan Mendizábal.

Dekreterne blev brugt til at hæve penge til at støtte Dronning Isabellas kamp, da hendes onkel Carlos forsøgte at erobre kronen under Første Carlistekrig. I dag huser det elegante kloster de kommunale kontorer samt Incas bibliotek.

Du kan gå ind og se hvor munkene dengang bad og samtidig opleve den spændende bygning og dens interiør.

Klostergården bruges til at udstille skiftende kunstværker.

Hvor

Inca

Inca er Mallorcas tredjestørste by, og ligger næsten i hjertet af øen, midt mellem Palma og Alcúdia. Inca byder på et livligt handelsliv, ikke mindst takket være det ugentlige marked hvor tusindvis af turister og lokale valfarter til byen for at gøre en god handel på alt fra lokale specialiteter til tøj og sko og lædervarer. Inca er desuden hjemsted for en håndfuld virkelig gode restauranter, bla. Celler Can Ripoll og Celler Can Amer i hjertet af byen. I Inca finder du også en række spændende seværdigheder at kigge nærmere på, besøg f.eks. museet for sko og læderproduktion, bjergeremitagen Santa Magdalena, sognekirken Santa Maria eller det flotte gamle dominikanske kloster. Inca er desuden et populært område blandt aktive turister, beliggenheden mellem bjerge og landområder giver optimale forhold for cyklister og vandrere.

Inca seværdigheder og marked

Flere seværdigheder omkring Inca

Opdag Raiguer-regionen på Mallorca

Raiguer er en region der løber fra Santa Maria del Cami i syd til Alcúdia og Aucanada-odden i nord. Raiguer byder på nogle af de mest nuancerede landskaber på øen, da den har bjerge omkring Alaró, Binibona, Lloseta og Caimari, kyster ved Alcúdia og Aucanada og endelig idylleriske rurale landområder omkring Santa Maria del Cami, sa Pobla, Moscari, Biniamar og Consell. Der er masser at opleve i Raiguer, masser af aktiviteter der kan nydes og en god blanding af både autenticitet og turisme.

Flere

Opdag flere klostre på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?