Valldemossa rejseguide og ophold

Opdag og oplev Valldemossa

Valldemossa hoteller, ferieboliger og lejligheder

Et ophold i Valldemossa er lig med gourmetmad og enestående luksus. Forkælelse for sjælen, er den overordnede årsag til at booke ophold i Valldemossa, samtlige hoteller og fincas er drevet efter alle kunstens regler og ligger generelt på høje standarder.

Området byder på en række lækre og romantiske ferieboliger, lejligheder og hoteller, som alle har det tilfælles at de kombinerer det rustikke med det naturlige, samtidig med at at de tilbyder alle moderne faciliteter.Booking.com

Lidt info om Valldemossa

Valldemossa er blandt de smukkeste landsbyer på Mallorca, beliggende mellem de høje bjerge på vestkysten. Valldemossa lægger kulisse til en perfekt dagtur, med kulturelle seværdigheder og enestående naturomgivelser i form af de skovbeklædte bakker der omringer byen.

Med et indbyggertal omkring 2.000, sætter Valldemossa dermed rammen om en typisk lille bjerglandsby med snævre gader, stenbelagte stræder og bygninger og afslappet landsbyidyl.

Turen til Valldemossa er enkel og kan fra centrum af f.eks. Palma, nås på under en halv time i bus.

Valldemossa i sig selv er en seværdighed, hvorfor det ikke er en nødvendighed at sætte sig voldsomt ind i hvad byen har at tilbyde, før afrejsen dertil.

Selve landsbyen er fuld af charmerende små gader med cafeer, gallerier og gavebutikker. Traditionelle familiebagerier og forretninger lever stadig i bedste velgående i Valldemossa. Særligt “kartoffelkagen” er noget man bryster sig med i byen. Det er faktisk en sød kage lavet på kogte kartofler, som danner et lille og blødt brød med svampet konsistens. Den spises almindeligvis sammen med en kop kaffe, eller en tyk varm chokolade og er en favorit blandt de lokale. Kagen er kendt under navnet Coca de Patata.

Valldemossa er omgivet af frugtbar jord, hvor oliven og mandeltræer vokser. Ikke meget har ændret sig gennem tiderne og til trods for den stigende turisme overalt på øen, forbliver Valldemossas frugtbare jord uændret.

Mange kendte skikkelser, har gennem tiden boet i Valldemossa. Forfatteren Jorge Luis Borges, filosoffen Ramon Llull, digteren Rubén Dario og selvfølgelig komponisten Frederic Chopin. I nyere tid er det dog den østrigske hertug, Ludwig Salvator og komponisten Joseph Horovitz, der har besøgt Valldemossa.

Ærkehertug af Østrig, Ludwig Salvator (1847-1915), var forelsket i Mallorca og særligt områderne i bjergene, hvorfor han købte flere betydeligt store ejendomme i både Valldemossa samt Deiá. Han kæmpede bland andet for at frede store dele af den store naturarv. Horovitz boede i byen på hans bryllupsrejse i 1856, hvorefter han baserede et af sine stykker på Spansk folkemusik, som minde om denne vidunderlige lille landsby.

 

Valldemossas historie

Valldemossas historie går tilbage til før bronzealderen, flere tusinder år før Kristus. De frodige dale mellem Tramuntana-bjergenes grønne vægge, har været et oplagt sted for jagt og dyrkning af frugt og grøntsager gennem tiden og er det stadig den dag i dag.

Dybt inde i skovene i Valldemossa, finder du huler som Son Matge og Son Muleta, der er værd at udforske nærmere – som arkæologerne siger; “Hulerne er som åbne bøger, de fortæller Valldemossas historie for dig”.

Det var omkring romernes tid på Mallorca, omkring år 123 f.Kr., at Valldemossa begyndte at tage form som en mindre civilisation. Små gårde dukkede op, jorden blev udnyttet til dyrkning af vinstokke og redskaber blev skabt af naturens egne midler.

Omkring år 902, indtog maurerne Mallorca og delte øen i 12 distrikter mellem emirer og krigsherrer, hvert distrikt refererede til en gård, eller i visse tilfælde et palads. Distriktet her blev kendt under navnet, Bunyula-Musu. Maurerne satte for alvor gang i dyrkningen af jorden og var også de første til at bygge brønde og vandingssysteme.

Efter den catalanske erobring af Mallorca mellem 1229 og 1231, blev området delt og Valldemossa opstod. Kongen var ikke sen til at sætte gang i Mallorca, som en økonomi der kunne bidrage med skatteafgifter. Han tilbød indbyggere på fastlandet jord til gunstige priser, så den øvre middelklasse ahvde en chance for at kunne blive jordejere.

Den mallorcinske forfatter og filosof, Roman Llull, bad kongen om at bygge et kloster i Valldemossa, hvorfra Llull kunne undervise hedninge i arabisk og orientalske sprog, således at de let kunne konvertere til kristendommen. Dette kloster er blevet kendt under navnet ‘Miramar’ og har senere tilhørt Ludwig Salvator af Østrig.

I begyndelsen af 1300 tallet, sidder kong Jaume II på tronen af Aragónien. Hans søn Nuño Sanç, lider frygteligt af astma, hvorfor kongen lader et palads bygge til ham i Valldemossa, hvor den rene luft i bjergene skulle have en positiv effekt på astmaen. Paladset bliver kendt under navnet, Palau del Rei Sanç og senere som Real Cartuja de Valldemossa.

For mange mennesker, er Palau del Rei Sanç ét af omdrejningspunkterne for resten af Valldemossas historie. Årsagen til de to navne på paladset er, at i 1399 donerer daværende Kong Martín den Humane, Palau del Rei Sanç til munke af karteuserordenen.

Siden da, har paladset huset flere prominente navne, blandt andet Chopin og Gaspar Melchor de Jovellanos.

En anden vigtig skikkelse i Valldemossas historie, er Caterina Tomàs i Gallard, som blev født i Valldemossa i 1531 og blev 200 år efter hendes død, erklæret helgen af paven, som første ikke-bibelske person.

Valldemossa populær feriedestination

I dag er turisme den største indkomstkilde i Valldemossa. Foruden de mange turistattraktioner i byen som netop foromtalte kloster hvor Chopin og George Sand boede i vinteren 1838/39, er Valldemossa også en perfekt og populær feriedestination for rejsende som søger luksus og idyl i Mallorcas smukke bjerge.

Aktiviteter i Valldemossa

Sportsfolk med enhver interesse finder glæde i Valldemossa. De mange veje rundt i Tramuntanabjergene, fører til panoramiske udsigtspunkter, dybe hemmelige bugter og små lokalsamfund, hvilket gør turene rundt til en sand opdagelsesrejse i en anden verden.

Vandring, cykling, mountainbiking, klatring er blot nogle af de aktiviteter der venter på dig i Valldemossa. Masser vandreruter fører dig gennem de smukke og sanselige naturområder, hvor Mallorca virkelig vil folde sig ud for dig.

Ikke langt fra Valldemossa, finder du også én af øens mest populære golfbaner, nemlig Golf Termens

aktivitetstilbud i Valldemossa privat vintur udflugt

Privat vintur med tapas

 Bestseller i Valldemossa 

Dette er en helt fantastisk oplevelse, der får roser med på vejen af alle der har deltaget. I bliver samlet op på jeres hotel og fragtet til en smuk vingård inde på øen. Her får I en guidet tur rundt på vingården, hvor I lærer om vinfremstillingsprocesserne fra begyndelse til slutprodukt. Efter turen skal I smage på udvalgte lækre mallorcinske vine akkompagneret af delikate tapas.

  • Transport til/fra hotel i minivan med aircondition
  • Vinsmagning af mallorcinske vine
  • Delikate tapas

dinner show mallorca son amar

Son Amar dinner show

Oplev en magisk aften, med dans, musik, trylleri og akrobatik i absolut verdensklasse, på Mallorcas hotspot nummer 1, Son Amar fincaen. I kan vælge mellem 3 typer billetter; VIP, Platnium og Gold. De mest populære er Platnium og Gold, hvor den største forskel af hvor I sidder i salen. Under den lækre middag, akkompagneres I af husets bigband samt to sangere, som serverer en god stemning under maden. Når desserten er spist og maverne fyldt, begynder selve showet. Der tilbydes drinks og kaffe under forestillingen.

  • Transport til/fra hotel
  • 3-retters middag
  • Vin og drinks

Privat rundvisning i Tramuntana mellem Valldemossa og Soller

Guidet tur mellem Sóller og Valldemossa

Tag med på en eventyrisk rejse gennem nogle af Mallorcas smukkeste og mest æstetiske områder. Turen starter i den smukke appelsindal i Sóller og Port de Sóller, hvor I bla. skal med en tur ombord på den historiske veteransporvogn. Herefter går turen via de maleriske bjergveje her til Valldemossa, hvor der er tid til at nyde den skønne atmosfære mellem byens smukke historiske bygninger.

  • Transport til/fra hotel
  • Billet til veteransporvogn

Seværdigheder og udflugtsmål i og nær Valldemossa

Valldemossa er i sig selv én stor seværdighed. Den traditionelle bjerglandsby, med den særlige arkitektur kendt fra Tramuntana-bjergene, frugtbar flora og maleriske landskab langs Mallorcas vestkyst.

Seværdighederne spænder vidt i karakter, her er alt fra museer til gallerier til klostre. Du kan være helt sikker på, at kameraet nok skal komme frem i Valldemossa.

Særligt vandrere vil finde seværdighederne omkring Valldemossa spændende, navnligt pga. de unikke beliggenheder med udsigt over bjerge og havet.

Inspiration til lokale udflugter her

lluc kloster mallorca er en spædnedne og vigtig seværdighed+
deia ferie mallorcas bjerge+
robert graves hus museum deia mallorca besøg+

Maden i Valldemossa

Du er sikker på at finde godt til alle tunger i Valldemossa. Byen er en populær turistattraktion, hvorfor her også er til både feinsmeckeren og småbørnsfamilien. Kører du en tur ned til den idylliske havn i Valldemossa, skal du prøve Restaurant Es Port – berømt for sin helt friske skaldyrspaella, direkte fra middelhavet.

Strande omkring Valldemossa

Fordi du er i bjergene, betyder det bestemt ikke, at du ikke har adgang til strand, tværtimod har du faktisk adgang til en del strande heroppe, som ligger i de mange små laguner og bugter.

Valldemossa har sin egen lille strand på godt 100 meter, kaldet Port de Valldemossa. Lidt længere nordpå, ved Deià som har to smukke laguner med krystalklart vand.

Fra Valldemossa finder du en gangsti, der fører dig ned ad de stejle skråninger via et trappesystem. Vær opmærksom på, at dette er stejle trapper, så turen op igen kan være hård!

Indkøb i Valldemossa

De mange små gader og stræder i Valldemossa, er spækket med lokale butikker, gallerier og små produktioner. Overraskende nok, er priserne i Valldemossa ikke voldsomme som i andre turistområder, men ligger på et stabilt og fair niveau.

Ugentligt marked i Valldemossa

De mange små gader og stræder i Valldemossa, er spækket med lokale butikker, gallerier og små produktioner. Overraskende nok, er priserne i Valldemossa ikke voldsomme som i andre turistområder, men ligger på et stabilt og fair niveau.

Hvor ligger Valldemossa?

Valldemossa ligger i regionen, Tramuntana, på Mallorcas vestlige side. Tramuntana er også hjemsted for områder som Andratx, Estellencs, Banyalbufar, Bunyola, Esporles, Sóller, Deià og Pollenca, alle voldsomt populære destinationer for både romantik og aktiv ferie. Selve byen ligger i en grøn dal, som let tilgås via de asfalterede bjergveje, der gør det let for både billister og cyklister at nå byens kerne og dens mange lækre opholdssteder og seværdigheder.

Besøg disse andre spændende steder i Tramuntana-regionen

Billeder fra Valldemossa

Nyd disse dejlige billeder fra byen og det omkringliggende område.

marked butikker shopping valldemossa mallorca
valldemossa guide aktiviteter besøg
valldemossa cykelferie cykling mallorca
valldemossa mallorca lejlighed feriebolig leje
valldemossa rejse fly hotel mallorca
lejlighed vandreferie valldemossa vandring bjerge
statue frederic chopin foran klosteret valldemossa
valldemossas maleriske smukke natur oplagt vandrring
mallorcas vandreruter ture valldemossa

Vejrudsigt og prognose for Valldemossa

VALLDEMOSSA Vejrudsigt

©2019 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?