Valldemossa guide til seværdigheder, aktiviteter og overnatning

Valldemossa er vel sagtens én af de smukkeste og mest charmerende byer på Mallorca, hvert gadehjørne ligner at det er malet ind.

valldemossa på kort over mallorca
Hotel & Ophold

Valldemossa hoteller, ferieboliger og lejligheder

Et ophold i Valldemossa er lig med gourmetmad og enestående luksus. Forkælelse for sjælen, er den overordnede årsag til at booke ophold i Valldemossa, samtlige hoteller og fincas er drevet efter alle kunstens regler og ligger generelt på høje standarder.

Området byder på en række lækre og romantiske ferieboliger, lejligheder og hoteller, som alle har det tilfælles at de kombinerer det rustikke med det naturlige, samtidig med at at de tilbyder alle moderne faciliteter.

hotel i valldemossa med udsigt over kyst og bjerge

Hotel Continental Valldemossa ****

Hotel Continental Valldemossa er smukt beliggende direkte på bjergskråninger med enestående udsigt over kysten mellem Valldemossa og Deià, to af Mallorcas smukkeste områder. Hotellet byder indenfor i lækre rammer, rummelige værelser med balkon og havudsigt, wellness-faciliteter og skønt pool-område.

Se tilbud

book overnatning mallorca

hotel i valldemossa mallorca med bjerge i baggrunden

Mirabó de Valldemossa ****

Dette charmerende familiedrevne hotel har til huse i en rustik finca fra det 16. århundrede. Mirabó tilbyder moderne faciliteter og services, pakket ind i et originalt og rustikt interiør. Udenfor kan I slappe af og nyde den betagende udsigt over dalen og bjergene.

Se tilbud

book overnatning mallorca

ophold i valldemossa mallorca på agroturismo med udsigt til bjerge

Agroturismo Son Viscos

Agroturismo Son Viscos byder indenfor i autentiske rammer på det lille landsted her midt i et af Tramuntanabjergenes frodige dale. I bor på landstedet i den rustikke gamle finca, og starter dagen med lækker morgenmad på den store terrasse, inden dagens eventyr eller afslapning går i gang. Landstedet her ligger blot 2 km fra centrum af byen, og har desuden masser moderne faciliteter.

Se tilbud

book overnatning mallorca

Seværdigheder & Aktiviteter

Seværdigheder og udflugtsmål i og nær Valldemossa

Valldemossa er i sig selv én stor seværdighed, med dens charmerende ujævne brostensbelagte gader, typiske arkitektur fra Tramuntana og smukke omgivelser i den stedsegrønne dal.

Men Valldemossa er også et område med en lang historie

Real Cartuja karteuserkloster Valldemossa Mallorca seværdighed

REAL CARTUJA

Real Cartuja, eller på dansk det royale karteuserkloster, er vel nok Valldemossas største seværdighed og vartegn. Klosteret og dets tilhørende kirke har lagt scene til et væld af historiske begivenheder og besøg, bla. huset Frederik Chopi og George Sand. Karteuserklosteret er en spændende og smuk seværdighed i Valldemossa.

Læs om Real Cartuja

miramar er et gammel kloster på bjergskråningerne i valldemossa på mallorca og stor seværdighed

MIRAMAR

Miramar er et gammel kloster bygget helt tilbage i det 13. århundrede af den berømte mallorcinske filosof, Ramon Llull. Miramar nyder vel nok områdets mest priviligerede beliggenhed, lige ud til den eventyrligt smukke kystlinje udfor Valldemossa som netop har givet klosteret sit navn. Kom med og ud og besøg dette historiske sted og se selv, hvorfor her er så specielt.

Læs om Miramar

sant bartolomeu kirke i valldemossa mallorca

SANT BARTOLOMEU, VALLDEMOSSAS SOGNEKIRKE

Den smukke gamle sognekirke i byen står med sit høje spir smukt midt i dalen, som et symbol på lokalbefolkningens hengivenhed og hjerte. Det var netop den lokale befolkning der i en tid hvor alt var kaos og fattigdom, sikrede at kirken kunne færdiggøres og give tro og håb om bedre tider.

Læs om Sant Bartolomeu

lille eremitage ermita de santissima trinitat i valldemossa hvor chopin og george sand overnattede

ERMITA DE SA SANTÍSSIMA TRINITAT

Dette søde lille kapel ligger smukt i Valldemossas frodige natur med udsigt over den azurblå kyst. Kapellet var det første sted Chopin og Sand skulle bo da de i vinteren 1838 ankom til Mallorca, og her kan du læse hvordan Sand fint og detaljeret beskriver rejsen dertil.

Ermita de Santissima Trinitat

museum for kunstner coll bardolet i valldemossa mallorca

FUNDACIÓN COLL BARDOLET

Besøg kunstmuseet for maleren Josep Coll Bardolet i hjertet af Valldemossa, og nyd hans mange utrolige værker som er udstillet her.

Besøg Coll Bardolet museet

FØDESTED FOR BYENS HELGEN, CATARINA TOMAS

I dette hus blev Mallorcas helgen, Catarina Tomas født. Her kan du læse hele historien om Mallorcas egen helgen, som til trods for en opvækst under trænge kår, endte med at blive accepteret i et af Palmas fineste klostre og blev øens helgen og senere beatificeret.

MUSEU MUNICIPAL

Foruden Chopin-museet, finder du også det lokalhistoriske museum i det smukke karteuserkloster i Valldemossa. Kom og lær om områdets spændende udvikling, samt dets betydning for øen. Museet byder på en lang række imponerende samlinger og udstillinger som er spændende at se.

SON MATGE

Son Matge er vel nok én af de mest fascinerende forhistoriske steder på øen, i hvert fald når vi taler om tider hvor mennesker boede i huler, altså langt før landbrug var introduceret. Son Matge er også stedet hvor skelettet af den nu uddøde baleariske dværgantilope blev fundet.

Fysiske aktiviteter omkring Valldemossa

Snør vandrestøvlerne og gå på eventyr i naturen

Er du bidt af en gal vandrer kan du glæde dig til at udforske nogle af den mest emblematiske natur på Mallorca. Kom helt tæt på den unikke baleariske biodiversitet, som Tramuntana-bjergene er kendt og beskyttet for. Der findes et væld af markerede vandreruter og små stier, der fører omkring i de smukke bjerglandsbaker, til panoramiske udsigtspunkter, små gemte laguner og uspolerede skovområder.

Marked & Events

Ugentligt marked i Valldemossa

Der afholdes ugentligt marked hver søndag i Valldemossa, hvor byens gader fyldes op med boder og stande. På markedet kan I lade sanserne stimulere af de mange farverige blomster, frugter og grøntsager, samt smage på lokale oste, skinker og sobrassada. Her er også mulighed for et glas friskpresset appelsinjuice fra lokale plantager, en helt særlig smag.

Markedet byder naturligvis også på mange andre ting og sager, bla. smykker, perler, køkkengrej i oliventræ, olier, Mallorcas særlige salte, vine og delikatesser.

 

Årlige begivenheder og events i Valldemossa

April

Påske

Påsken er altid et særligt tidspunkt at besøge Mallorca på, fordi denne højtid er dybt forankret i den lokale kultur. I Valldemossa kan du opleve påskeoptoget sammen med flere andre religiøse begivenheder relateret til påsken.

Juli

Festes de la Beata

Hvis du vil se og føle den lokale kultur i Valldemossa, er der ingen bedre måde end ved fejringen af skytshelgen Catalina Tomàs. En af de mest eftertragtede begivenheder her, er processionen af “Beateta!, hvor en skulptur af den saligkårede kvinde bæres gennem byen akkompagneret af musik og farverige dekorationer. Under festlighederne vil du også have en chance for at se nogle traditionelle folkedanse, og høre sangene til minde om helgenen. Dette er virkelig et unikt tidspunkt at besøge Valldemossa, du vil forstå den lokale sjæl meget bedre.

Catalina Tomàs er den eneste katolske helgen der er født på Mallorca. Hun blev født i Valldemossa i 1531, og døde i 1572 i Santa Magdalena klostret i Palma.

 

Artdemossa

Artdemossa er en aften-kunstmesse, der afholdes i den gamle bydel. Kom og nyd en bred vifte af kreative kunstværker, udstillinger og tilbud i de charmerende brostensbelagte gader og gårdhaver. Derudover afholdes her også et håndværksmarked.

August

Festes de Sant Bartomeu

Gennem august måned fejrer indbyggerne i Valldpemossa deres skytshelgen med en stor byfest der varer flere uger. Den charmerende lille by dekoreres i farver, der arrangeres udendørs spisninger, samt en masse ajove og kulturelle aktiviteter. Festligheder skydes traditionen tro i gang med et stort optog fra sognekirken, kendt som Processó de ses Crestes, der har navn efter den særlige hovedbeklædning mændene bærer.

Et af højdepunkterne gennem byfesten, er genopførelsen af et slag der fandt sted for 500 år siden, hvor mauriske pirater blev jagtet på flugt fra Valldemossas kyst af øens tropper.

 

Chopin-festival

I august er det samtidig tid til den årlige Chopin-festival, der typisk byder på en lang række klassiske koncerter der spilles på emblematiske steder i Valldemossa, som karteuserklostret, Miramar-klostret og på Son Marroig-ejendommen. Chopin-festivalen tiltrækker såvel kunstnere som publikummer fra mange forskellige lande.

Oktober

Valldemostra

Valldemostra er et fantastisk initiativ fra den lokale handelsforening. Grundlæggende er det et kæmpe marked, hvor alle de lokale butikker tømmer deres lagre og sætter alt til salg til meget nedsatte priser.

Vejret
Strand

Strande omkring Valldemossa

Billeder
Spisesteder & Barer

Maden i Valldemossa

Du er sikker på at finde godt til alle tunger i Valldemossa. Byen er en populær turistattraktion, hvorfor her også er til både feinschmeckeren og småbørnsfamilien. Kører du en tur ned til den idylliske havn i Valldemossa, skal du prøve Restaurant Es Port – berømt for sin helt friske skaldyrspaella, direkte fra middelhavet. Et lille ekstra råd med på vejen i forhold til at finde en god restaurant i Valldemossa er, at omkring centrum af byen er fyldt med turistfælder. Nedenfor har vi samlet et par enkelte restauranter som ikke er pizza/pasta turistfælder.

Restaurant Es Port

Restaurant Es Port nyder en enestående beliggenhed i den idylliske gamle fiskehavn, i bugten for foden af de grønne bjergskråninger. Restauranten er kendt og elsket for sine delikate fisk -og skaldyrsretter, som er lavet af den friske fangst samme dag. Beliggenheden ud til vandet, giver en helt særlig og romantisk scene når solen går ned hen af aftentimerne. Men frokost er nu heller ikke så tosset endda.

QuitaPenas

Dette er en hyggelig lille skjult skat i byen. Restauranten ligger gemt nede bag sognekirken (ikke klosteret), hvor den serverer typiske mallorcinske retter lavet af friske lokale råvarer. Restauranten tilbyder en autentisk og uformel atmosfære i den gamle finca, hvor der desuden serveres lokale vine til maden.

Casa de Sa Miranda

Casa de Sa Miranda nyder en privilegeret udsigt over hele den smukke grønne dal. Restauranten serverer et bredt udvalg af lækre spnske og mallorcinske egnsretter, samt andre klassiske retter fra middelhavsområdet. Restauranten ligger på bagsiden af det tidligere royale palads, en smule gemt af vejen fra masserne.

Indkøb & Shopping

Indkøb i Valldemossa

De mange små gader og stræder i Valldemossa, er spækket med lokale butikker, gallerier og små produktionsværksteder. Overraskende nok, er priserne i Valldemossa ikke voldsomme som i andre turistområder, men ligger på et stabilt og fair niveau.

Slentrer I en tur ned ad de små butiksgader i byen, finder I mange sjove og anderledes butikker end hvad I ellers vil opdage i mange af øens andre byområder.

Byen har særligt mange nips-butikker, som nok særligt det kvindelige publikum holder meget af at ose rundt i. Men bare rolig, der er masser af cafeer og barer i byen, hvor mændene kan sidde og nyde en forfriskning og kigge på mennesker imens.

Om Valldemossa

Lidt info om Valldemossa

Valldemossa er blandt de smukkeste landsbyer på Mallorca, beliggende mellem de høje bjerge på vestkysten. Valldemossa lægger kulisse til en perfekt dagtur, med kulturelle seværdigheder og enestående naturomgivelser i form af de skovbeklædte bakker der omringer byen.

Med et indbyggertal omkring 2.000, sætter Valldemossa dermed rammen om en typisk lille bjerglandsby med snævre gader, stenbelagte stræder og bygninger og afslappet landsbyidyl.

Turen til Valldemossa er enkel og kan fra centrum af f.eks. Palma, nås på under en halv time i bus.

Valldemossa i sig selv er en seværdighed, hvorfor det ikke er en nødvendighed at sætte sig voldsomt ind i hvad byen har at tilbyde, før afrejsen dertil.

Selve landsbyen er fuld af charmerende små gader med cafeer, gallerier og gavebutikker. Traditionelle familiebagerier og forretninger lever stadig i bedste velgående i Valldemossa. Særligt “kartoffelkagen” er noget man bryster sig med i byen. Det er faktisk en sød kage lavet på kogte kartofler, som danner et lille og blødt brød med svampet konsistens. Den spises almindeligvis sammen med en kop kaffe, eller en tyk varm chokolade og er en favorit blandt de lokale. Kagen er kendt under navnet Coca de Patata.

Valldemossa er omgivet af frugtbar jord, hvor oliven og mandeltræer vokser. Ikke meget har ændret sig gennem tiderne og til trods for den stigende turisme overalt på øen, forbliver Valldemossas frugtbare jord uændret.

Mange kendte skikkelser, har gennem tiden boet i Valldemossa. Forfatteren Jorge Luis Borges, filosoffen Ramon Llull, digteren Rubén Dario og selvfølgelig komponisten Frederic Chopin. I nyere tid er det dog den østrigske hertug, Ludwig Salvator og komponisten Joseph Horovitz, der har besøgt Valldemossa.

Ærkehertug af Østrig, Ludwig Salvator (1847-1915), var forelsket i Mallorca og særligt områderne i bjergene, hvorfor han købte flere betydeligt store ejendomme i både Valldemossa samt Deiá. Han kæmpede bland andet for at frede store dele af den store naturarv. Horovitz boede i byen på hans bryllupsrejse i 1856, hvorefter han baserede et af sine stykker på Spansk folkemusik, som minde om denne vidunderlige lille landsby.

 

Valldemossas historie

Valldemossas historie går tilbage til før bronzealderen, flere tusinder år før Kristus. De frodige dale mellem Tramuntana-bjergenes grønne vægge, har været et oplagt sted for jagt og dyrkning af frugt og grøntsager gennem tiden og er det stadig den dag i dag.

Dybt inde i skovene i Valldemossa, finder du huler som Son Matge og Son Muleta, der er værd at udforske nærmere – som arkæologerne siger; “Hulerne er som åbne bøger, de fortæller Valldemossas historie for dig”.

Det var omkring romernes tid på Mallorca, omkring år 123 f.Kr., at Valldemossa begyndte at tage form som en mindre civilisation. Små gårde dukkede op, jorden blev udnyttet til dyrkning af vinstokke og redskaber blev skabt af naturens egne midler.

Omkring år 902, indtog maurerne Mallorca og delte øen i 12 distrikter mellem emirer og krigsherrer, hvert distrikt refererede til en gård, eller i visse tilfælde et palads. Distriktet her blev kendt under navnet, Bunyula-Musu. Maurerne satte for alvor gang i dyrkningen af jorden og var også de første til at bygge brønde og vandingssysteme.

Efter den catalanske erobring af Mallorca mellem 1229 og 1231, blev området delt og Valldemossa opstod. Kongen var ikke sen til at sætte gang i Mallorca, som en økonomi der kunne bidrage med skatteafgifter. Han tilbød indbyggere på fastlandet jord til gunstige priser, så den øvre middelklasse ahvde en chance for at kunne blive jordejere.

Den mallorcinske forfatter og filosof, Roman Llull, bad kongen om at bygge et kloster i Valldemossa, hvorfra Llull kunne undervise hedninge i arabisk og orientalske sprog, således at de let kunne konvertere til kristendommen. Dette kloster er blevet kendt under navnet ‘Miramar’ og har senere tilhørt Ludwig Salvator af Østrig.

I begyndelsen af 1300 tallet, sidder kong Jaume II på tronen af Aragónien. Hans søn Nuño Sanç, lider frygteligt af astma, hvorfor kongen lader et palads bygge til ham i Valldemossa, hvor den rene luft i bjergene skulle have en positiv effekt på astmaen. Paladset bliver kendt under navnet, Palau del Rei Sanç og senere som Real Cartuja de Valldemossa.

For mange mennesker, er Palau del Rei Sanç ét af omdrejningspunkterne for resten af Valldemossas historie. Årsagen til de to navne på paladset er, at i 1399 donerer daværende Kong Martín den Humane, Palau del Rei Sanç til munke af karteuserordenen.

Siden da, har paladset huset flere prominente navne, blandt andet Chopin og Gaspar Melchor de Jovellanos.

En anden vigtig skikkelse i Valldemossas historie, er Caterina Tomàs i Gallard, som blev født i Valldemossa i 1531 og blev 200 år efter hendes død, erklæret helgen af paven, som første ikke-bibelske person.

Valldemossa populær feriedestination

I dag er turisme den største indkomstkilde i Valldemossa. Foruden de mange turistattraktioner i byen som netop foromtalte kloster hvor Chopin og George Sand boede i vinteren 1838/39, er Valldemossa også en perfekt og populær feriedestination for rejsende som søger luksus og idyl i Mallorcas smukke bjerge.

Praktisk Info

Vigtige telefonnumre

  • Nationalt politi: 091
  • Nærpoliti: 092
  • Civilgarden: 062
  • Brand: 080
  • Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

 

Apoteker

Find et åbent apotek på Mallorca

Stort set alle byer på Mallorca har et apotek, dog varierer åbningstiderne.

For at finde et åbent apotek, eller åbningstider for et apotek, kan du klikke på linket nedenfor som tager dig til en ny side på spansk.

Når du lander på siden, vælg da ‘Mallorca’ fra listen i højre side. Ved siden af kan du nu vælge by fra en rullemenu.

Klik her for at finde et åbent apotek

 

Buslinje 203

Klik her for at se alle busstoppesteder og ruter på linje 200 busser

 

Rådhus

Jardins Rei Joan Carles I

Tel. +34 971 61 20 02

Hvor ligger Valldemossa?

Valldemossa ligger i regionen, Tramuntana, på Mallorcas vestlige side. Tramuntana er også hjemsted for områder som Andratx, Estellencs, Banyalbufar, Bunyola, Esporles, Sóller, Deià og Pollenca, alle voldsomt populære destinationer for både romantik og aktiv ferie. Selve byen ligger i en grøn dal, som let tilgås via de asfalterede bjergveje, der gør det let for både billister og cyklister at nå byens kerne og dens mange lækre opholdssteder og seværdigheder.

Rejsemål og ophold i Tramuntana

Tramuntana byder på mange skønne rejsemål, både romantiske, smukke og tæt på naturen. Alle rejsemål i Tramuntana er beliggende i maleriske omgivelser, som giver jeres ophold den ekstra dimenssion der fuldender en en afslappende ferie.
Læs mere om Tramuntana

 

Andratx

Andratx er en skøn og historisk middelalderby beliggende i en grøn dal ca. 5-7 km fra Port d’Andratx. Andratx’ gamle bydel er præget af de mange enorme herregårde og befæstede bygninger, der stadig står som eksempel på hvor udsat området har været gennem tiden, og gør byen til et slags open-air museum. Ferie og ophold i Andratx skal netop nydes på herregård, i rustikke og dybt charmerende rammer, hvor der er fokus på god mad og afslappende moderne faciliteter.

 

Bunyola

Bunyola er et smukt områder der gennem tiden har tilhørt nogle af øens rigeste mennesker, hvilket har efterlagt en stor kulturarv samt en række utroligt smukke fincas og herregårde, der nu har fået liv som udstillinger og hoteller. Bunyola byder på både kultur, natur og masser af aktiviteter. Læs om ophold i Bunyola

 

Banyalbufar

Banyalbufar ligger på de stedsegrønne bjergskråninger med udsigt over den smukke azurblå kyst. Den lille middelalderlandsby byder på autentisk ophold i historiske bygninger, smuk natur samt en håndfuld interessante seværdigheder og besøgsmål. Banyalbufar har desuden et godt udbud af hyggelige restauranter der serverer udsøgte middelhavsretter. Læs om ophold i Banyalbufar

 

 

Cala Sant Vicenç

Cala Sant Vicenç ligger isoleret på Tramuntanabjergenes nordvestlige side, mellem to smukke bugter omgivet af høje klippevægge der forhindrer vinde i at komme ind til strandene. Ophold i Cala Sant Vicenç byder på både romantisk boutique hotel og havudsigt fra altanen på et af de populære hoteller lige ved strandkanten. Cala Sant Vicenç er et godt rejsemål til der der søger aktiviteter i det fri, men ikke vil undvære hotellernes bekvemmeligheder. Læs om ophold i Cala Sant Vicenc

 

Camp de Mar

Camp de Mar er en lille bugt for foden af tramuntana på Mallorcas sydvestlige kyst. Camp de Mar byder på to dejlige strande, en god beliggenhed tæt på vejnet og aktiviteter samt nogle dejlige hoteller i alle prisklasser. Camp de Mar er et godt rejsemål til par og småbørnsfamilier, som søger en feriebase med strand og gode faciliteter hvor der kan slappes af. Læs om ferie i Camp de Mar

 

 

Deià

Deià er et smukt og romantisk område, omgivet af underskøn natur og udsigt over kysten. Deià er et oplagt rejsemål til en romantisk og luksuriøs ferie, hvor der er mulighed for selvforkælelse, lækre madoplevelser og se en masse seværdigheder. Læs om ophold i Deià

 

Escorca

Escorca er Tramuntanas hellige centrum, her ligger nemlig et af Europas største klostre og klosterskoler, Santuari de Lluc. Escorca byder på en utrolig smuk og uberørt natur, oplagt til vandreferie eller afslapning i total afsondring. Escorca er virkelig et sted hvor man kan høre stilheden i den friske rene bjergluft. Læs om ophold i Escorca

 

Esporles

Esporles er en by og et område der har utroligt meget at byde på, både i forhold til kultur, aktiviteter og seværdigheder. Besøg bla. den imponerende La Granja herregård og museum, det gamle Maristel-kloster, gå på vandretur i den uberørte natur og kom med til Europas største festival for søde sager. Læs om ophold i Esporles

 

Estellencs

Estellencs er en sød lille middelalderby beliggende på bjergskråningerne over Tramuntanabjergenes uspolerede kystlinje. Estellencs er et godt rejsemål for jer, der vil mærke den lokale atmosfære og have direkte adgang til de mange vandreruter og bjergveje. Estellencs byder desuden på en skøn lille naturstrand, hvor der er mulighed for at tage en dukkert og nyde en gang solbadning i fred og ro. Læs om ophold i Estellencs

 

Formentor

Formentor er Tramuntanas og Mallorcas nordligste rejsemål. Formentor er en halvø der nyder en isoleret og afsides beliggenhed, omgivet af uberørt natur med med gode vejforbindelser til restaen af øen. Formentor har blot ét hotel, et skønt luksushotel beliggende på klipperne over den rolige bugt, Cala Formentor. Hotellet var Mallorcas første luksushotel og har været elsket af bla. Winston Churchill og Audrey Hepburn. Læs om ophold på Formentor

 

Fornalutx

Fornalutx er Mallorcas smukkeste landsby. Den lille landsby ligger som malet ind i den frodige dal fyldt med citrustræer og olivenlunde, med dens fine rustikke huse med grønne skodder og blomster foran, som giver gaderne deres maleriske udseende. Fornalutx byder på skønne finca hoteller med udsigt over den grønne dal, samt masser aktivitetstilbud for vandrere og cyklister. Læs om ophold i Fornalutx

 

Galilea

Galilea er et rejsemål for jer der foretrækker at leje feriehus i rolige og smukke omgivelser. Galilea er en lille landsby på bjergskråningerne, med skøn udsigt over Mallorcas sydvestkyst, man kan høre stilheden heroppe mens man nyder den rene bjergluft. Galilea byder desuden på en lille håndfuld lokale spisesteder, populære for deres tapas. Læs mere om ophold i Galilea

 

Magaluf

Magaluf er kendt som Europas største festby, der hvert år tiltrækker millioner af unge mennesker til party i gaderne. Men Magaluf er heldigvis mere end blot fest og farver, det er også lækre hoteller lige ved stranden og masser aktivitetstilbud for unge og børnefamilier, bla. forlystelsesparker, badeland og delfinshows. Find hotel i Magaluf

 

Llucalcari

Den lille landsby med blot 20 indbyggere og kun 1 hotel, er et eksklusivt og romantisk rejsemål for par der vil nyde hinanden i smukke omgivelser. Llucalcari ligger på bjergskråningerne ved kysten ud for Deià, og det lækre SPa & Wellnesshotel ligger med smuk havudsigt og bjergene i baggrunden, en virkelig romantisk scene. Læs om ophold i Llucalcari

 

Orient

Orient er en idyllerisk og malerisk dal beliggende dybt i Tramuntanabjergene, hvor fred og hvile troner overalt. Ophold i Orient byder på luksus i autentiske rammer i nogle af de historiske fincas og herregårde der har præget området gennem tiden. Orient er oplagt til et ophold hvor der er mulighed for både fysisk udfoldelse og ren afslapning. Læs om ophold og overnatning i Orient

 

Palmanova

Palmanova er en god alsidig familiedestination, tæt på aktivitetstilbud for unge og børn samt Palma. Palmanova har tre lækre hvide sandstrande, en række moderne hoteller og rigeligt med spisesteder med internationalt køkken. Læs om ophold og overnatningstilbud i Palmanova

 

Peguera

Peguera ligger på Mallorcas sydvestkyst og er populært blandt cyklister. Peguera består af to områder; Peguera selv og Cala Fornells, hvor sidste er en afsidesbeliggende lille bugt væk fra det til tider hektiske turistliv. Peguera selv er et livligt område, der byder på lidt af det hele, både lækre strande, mange spisesteder, barer og restauranter. Hoteller og overnatningstilbud i Peguera varierer meget, men der er gode muligheder for at få hotel med havudsigt og god beliggenhed i byen. Læs om ophold og overnatningstilbud i Peguera

 

Pollença

Pollença er en charmerende by med masser sjæl og hjerte, smukt beliggende i Tramuntanabjergenes nordlige ende. Pollença har utroligt mange tilbud, både i forhold til overnatning, aktiviteter, sport og udflugter. Overnatning byder på både luksusophold, charmerende boutique hoteller i byen og agroturismos på bjergsiderne. Pollença har desuden en bred vifte af spisesteder, med både lokale specialiteter og internationale anretning. I området finder I masser kulturelle tilbud, seværdigheder og udflugtsmål. Sport er stort i Pollença, hvor både golf, vandring, cykling og sejlads er populært. Læs om ophold og overnatningstilbud i Pollença

 

Port de Pollença

Port de Pollença er en smuk og livlig havneby med to skønne strandområder, beliggende i en smuk bugt for foden af Tramuntanabjergene og halvøen Cap de Formentor. Port de Pollença er kendt og elsket for dens havne -og strandpromenade, The Pine Walk, hvor fyrretræer står på parade og danner en smuk scene for cyklister og løbere. På samme promenade ligger også barer og restauranter side om side, som fyldes op hver dag af glade feriegæster. Læs om ophold og overnatningstilbud i Port de Pollença

 

Port de Sóller

Port de Sóller er en maleriske og charmerende havneby, beliggende i en naturskøn bugt på Tramuntanabjergenes vestlige kyst. Port de Sóller er et godt rejsemål for jer, der ønsker et bredt udvalg af lækre restauranter, mange aktivitetstilbud og mulighed for at komme på eventyr. Port de Sóller byder desuden på en række spændende og romantiske hoteller med skønne beliggenheder på bjergskråningerne med udsigt over den dejligt bugt. Læs om Port de Sóller

 

Port d’Andratx

Port d’Andratx ligger i en smuk bugt for foden af Tramuntanabjergene, på Mallorcas sydvestkyst. Port d’Andratx er kendt som et eksklusivt rejsemål, særligt fordi størstedelen af overnatningstilbuddene består af feriehuse og lejligheder med enestående beliggenhed på klippeskråningerne over kysten med smuk havudsigt. Port d’Andratx byder da også på et par hoteller, bla. det lille Hotel Brismar der ligger lige ud til vandet på havnepromenaden blandt restauranter og cafeer. Port d’Andratx er oplagt til voksenferie . Læs om Port d’Andratx

 

Portals Nous

Portals Nous (nye havn) er et  mondænt og luksuriøst rejsemål for voksne og par der vil nye en romantisk ferie i afslappende, moderne og lækre rammer. Portals Nous ligger blot 10 minutter fra Palma, og byder på splinternye luksushoteller, Michellin-restauranter, wellness og shopping. Hotellerne i Portals Nous er nye og byder på luksusophold med designermøbler, gourmet-anretninger og serviceniveau der passer til kongelige. Beliggenheden tæt på Palma, gør det let at komme på shoppingtur i Palmas gader samt udforske den smukke hovedstad, som flere gange er kåret til at være verdens bedste by. Læs om Portals Nous

 

Puigpunyent

Puigpunyent er en skøn lille landsby i tramuntanabjergene, beliggende i en smuk dald fyldt med frugttræer og olivenplantager. Puigpunyent er kendt som et godt rejsemål for cyklister, som har optimale betingelser for at blive udfordret på de mange snoede veje i Tramuntana. Ophold i Puigpunyent byder på luksus og autenticitet i naturskønne omgivelser, på herregård eller finca i naturskønne omgivelser. Puigpunyent er også hjemsted for en zoologisk have i bjergene, La Reserva, som blander zoo med naturpark, et smukt og ionteressant sted at besøge. Læs om Puigpunyent

 

Sant Elm

Sant Elm er en skøn og charmerende lille havneby med masser mallorcinsk sjæl, som ligger isoleret i Tramuntanas sydvestlige hjørne. Sant Elm er et rejsemål for par og småbørnsfamilier, her er roligt, romantisk og præget af en afslappet atmosfære. Sant Elm har en hyggelig bilfri hovedgade, som løber lige bag kystlinjen, hvor en række restauranter og barer har hjemme og som skaber en stemningsfyldt scene både til frokost og aften. Fra  Sant Elm er det let at tage på opdagelse i naturen, der går smukkevandreruter til betagende udsigtspunkter over hele kysten, vejnet til cyklisterne og strand til solbaderne og vandhundene. Desuden afgår der fra Sant Elm havn en båd over til Sa Dragonera, en ø og naturreservat, hvor I kan vandre i helt uberørt natur, mens I oplever vilde falke og menneskevante firben. Læs om Sant Elm

 

Santa Ponça

Santa Ponça er et relativt nyt rejsemål og feriedestination beliggende på Mallorcas varme sydvestkyst for foden af tramuntanabjergene. Santa Ponça er hurtigt blevet et hit blandt danske feriegæster pga. de nye og moderne hoteller, den lækre hvide blå flag sandstrand og de mange aktivitetstilbud i og omkring byen. Santa Ponça består foruden selve byen, også af den mere luksuriøse nybyggede havn, Port Adriano, hvor et lækkert luksushotel ligger sammen med gourmetrestauranter og luksusvarebutikker. Santa Ponça tilbyder noget for hele familien og alle aldre, både børnefamilier og voksne par. Læs om Santa Ponça

 

Sóller

Sóller er en historisk og meget smuk by, beliggende i Tramuntanas mest frodige område fyldt med vilde citrustræer, olivenlunde og smukke middelhavsblomster. Sóller byder på en række kulturelle oplevelser og seværdigheder, bla. den smukke sognekirke med sit nygotiske design af Gaudís lærling, den kendte sporvogn der kører mellem Sóller og Port de Sóller, vetrantoget til Palma samt kulturhuset Ca’n Prunera. I byen finder i en række hyggelige restauranter, tapasbarer og cafeer, der ligger scene til stemningsfyldte spiseoplevelser. Sóller er primært et rejsemål til voksenferie, hotellerne ligger i charmerende og rustikke bygninger og tidligere herregårde, meget romantisk og lækkert, men ikke for børn. Sóller er populært blandt aktive feriegæster, bla. cyklister og vandrere, der nyder godt af de utallige vandreruter i den uberørte natur i de UNESCO-beskyttede Tramuntanabjerge. Cykelryttere kan glæde sig til en næsten nyanlagt vejnet og masser af udfordrende hårnålesving op og ned ad bjergene. Læs om ferie i Sóller

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?