Søg
Close this search box.

Esglesia de Sant Bartolomeu de Valldemossa

Valldemossas kirke Sant Bartolomeu i en smuk dal omgivet af bjerge på Mallorca.

Esglesia de Sant Bartolomeu er sognekirken i Valldemossa

Esglesia de Sant Bartolomeu blev allerede bygget tilbage i 1248, godt 15 år efter den catalanske erobring af Mallorca.

På dette tidspunkt var kirken dedikeret til Jomfru Maria, men skiftede i midten af det 14. århundrede til Sankt Bartholomæus.

Esglesia de Sant Bartolomeu har gennemgået adskillige udvidelser samt renoveringer siden 1500 tallet, men er stadig blandt de mindre kirkebygninger på Mallorca.

I 1570 blev Sant Joan Baptista (Johannes Døberen) kapellet bygget til kirken, hvor Joan Masroig og Adriàn Ferrans er begravet. Masroig var blandt de første til at købe land mellem Valldemossa og Deià og er blandt andet grundlægger af Es Molí, der nu er et kendt hotel. Ferrans er kunstneren, som blandt andet har haft en nøglerolle i udsmykningen af interiøret i karteuserklosteret Real Cartuja.

Gennem 1600 tallet ses nogle vigtige ændringer i kirken, blandt andet opførelsen af korets orgel. Det blev bygget af Mestre Jeroni Roig i 1625, som et symbol på indbyggernes mod og lokalfølelse, i en tid hvor mange ejendomsejere vendte byen ryggen og flyttede til større byer, da Valldemossa oplevede store økonomiske nedgangstider.

Først omkring år 1863 begyndte arbejdet på kirkens hovedfacade sammen med kirketårnet, der stod endeligt færdigt i 1930. På samme tidspunkt fandt kanoniseringen af byens helgen, Catarina Tomàs.

Adresse og kontaktinfo

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere flotte kirker du skal besøge på Mallorca