Esglesia de Sant Bartolomeu de Valldemossa

sant bartolomeu kirke i valldemossa mallorca
Om

Esglesia de Sant Bartolomeu er sognekirken i Valldemossa

Esglesia de Sant Bartolomeu blev allerede bygget tilbage i 1248, godt 15 år efter den catalanske erobring af Mallorca.

På dette tidspunkt var kirken dedikeret til Jomfru Maria, men skiftede i midten af det 14. århundrede til Sankt Bartholomæus.

Esglesia de Sant Bartolomeu har gennemgået adskillige udvidelser samt renoveringer siden 1500 tallet, men er stadig blandt de mindre kirkebygninger på Mallorca.

I 1570 blev Sant Joan Baptista (Johannes Døberen) kapellet bygget til kirken, hvor Joan Masroig og Adriàn Ferrans er begravet. Masroig var blandt de første til at købe land mellem Valldemossa og Deià og er blandt andet grundlægger af Es Molí, der nu er et kendt hotel. Ferrans er kunstneren, som blandt andet har haft en nøglerolle i udsmykningen af interiøret i Real Cartuja.

Gennem 1600 tallet ses nogle vigtige ændringer i kirken, blandt andet opførelsen af korets orgel. Det blev bygget af Mestre Jeroni Roig i 1625, som et symbol på indbyggernes mod og lokalfølelse, i en tid hvor mange ejendomsejere vendte byen ryggen og flyttede til større byer, da Valldemossa oplevede store økonomiske nedgangstider.

Først omkring år 1863 begyndte arbejdet på kirkens hovedfacade sammen med kirketårnet, der stod endeligt færdigt i 1930. På samme tidspunkt fandt kanoniseringen af byens helgen, Catarina Tomàs.

Hvor

Valldemossa

Valldemossa er en by og kommune beliggende i den smukkeste dal i Tramuntana-bjergene på Mallorca. Byen har opnået status som turistattraktion grundet dens charmerende og idylleriske udseende, kombineret med det kendte karteuserkloster der dagligt tiltrækker sig tusindvis af besøgende. Karteuserklosteret er desuden hjemsted til Valldemossas lokalhistoriske museum, og lejligheden hvor Chopin opholdt sig under hans besøg i vinteren 1838/39. Slentrer du en tur ned gennem de brostensbelagte ujævne gader i Valldemossas bykerne, møder du en intens og vibrerende atmosfære, for her er altid mange mennesker på barerne og i de lokale butikker. Hver søndag er der marked i Valldemossa, hvor der virkelig er mange mennesker i byen, her kan du gøre en god handel og derefter gå på opdagelse i resten af byen eller dalen. Vil du bo i Valldemossa kan du glæde dig til charmerende og autentiske rammer på et af områdets fantastiske små finca-hoteller eller på en agroturismo, i begge tilfælde er det afslapning og forkælelse der er i højsædet.

Valldemossa seværdigheder, marked og hotel

Flere seværdigheder omkring Valldemossa

Opdag Tramuntana på Mallorca

Tramuntana er både en region og en bjergkæde beliggende på Mallorcas vestlige side. Tramuntana er kategoriseret som UNESCO World Heritage grundet den høje biodiversitet, men også pga. af de mange stenterrasser bygget ind i bjergvæggene til dyrkning, samt de mange mure bygget med tørstensteknik. Tramuntana byder foruden den sanselige og smukke natur også på en række meget charmerende bjerglandsbyer værd at besøge, hvor du virkelig kan opleve mallorcinsk autenticitet og idyl.

Flere

Flere kirker på Mallorca

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?