Søg
Close this search box.

Miramar

Søjlegang ved det smukke Miramar kloster i byen Valldemossa på Mallorca.

Miramar er bedst kendt som et missionær-kloster, skabt af den mallorcinske filosof og forfatter, Ramon Llull, i 1248

Llull gik til Kong Jaume II af Aragónien for at få Miramar bygget som en skole, hvor hedninge kunne modtage undervisning i arabisk og andre orientalske sprog, som led i konverteringen til kristendommen.

Navnet Miramar kan være en sammentrækning af de latinske ord, ‘mira’ – vidunderlig og ‘mar’ – hav.

Ærkehertug Ludwig Salvatore af Østrig (1847 – 1915) opkøbte Miramar i 1872, da han efter at have forelsket sig i Mallorcas nord- og vestkyst, besluttede sig for at flytte hertil.

I sin fortælling om Mallorca og Miramar, Die Balearen, citeres han således; “Intet sted fortjener navnet Miramar, mere end dette”. På dette tidspunkt, strakte grunden sig hele vejen fra den emblematiske Teix bjergtop, til Son Marroig i Deià, som ærkehertugen ligeledes købte 3 år senere. Desuden inkluderede grunden ‘s’Estaca’ palæet i Valldemossa, hvorfra ærkehertugen planlagde dyrkning af vinstokke.

Efter Ludwig Salvatores død i 1915, overgik Miramar til hans mallorcinske sekretær, Antoní Vives, sammen med Son Marroig. Palæet s’Estaca, faldt i hænderne på hans husholderske, Catalina Homàr, der siden solgte ejendommen til skuespiller Michael Douglas og hans daværende kone Diandra.

Stien der fører til Miramar, starter ved vejen mellem Valldemossa og Deià, hvor du begynder dit besøg i et lille hus, kendt som ærkehertugens ‘kort-rum’, hvor også en gammel oliepresse står udstillet.

Vejen ind i Miramar går gennem den smukke have og under de gotiske buer, som ærkehertugen købte fra det tidligere Santa Margalida kloster i Palma.

Indenfor mødes du af en skulptur af Antonío Tantardini, til minde om Salvatores første sekretær, Vratislav Vyborny. Desuden ses en delvis rekonstruktion af af Salvatores private yatch, Nixe Hall II.

Besøget i Miramar byder naturligvis også på en række værker samt ejendele tilhørende Ramon Llull.

Du forlader huset for at bevæge dig ud til haverne og til ‘Mirador’, hvor du kan nyde en spektakulær panoramaudsigt over havet.

Miramar er sammen med Son Marroig og Real Cartuja, blandt de vigtigste kulturelle bygninger i Serra de Tramuntana – og på Mallorca i det hele taget.

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere smukke klostre du skal besøge på Mallorca