Miramar

miramar kloster i valldemossa

Miramar er bedst kendt som et missionær-kloster, skabt af den mallorcinske filosof og forfatter, Ramon Llull, i 1248.

Llull gik til Kong Jaume II af Aragónien for at få Miramar bygget som en skole, hvor hedninge kunne modtage undervisning i arabisk og andre orientalske sprog, som led i konverteringen til kristendommen.

Navnet Miramar kan være en sammentrækning af de latinske ord, ‘mira’ – vidunderlig og ‘mar’ – hav.

Ærkehertug Ludwig Salvatore af Østrig (1847 – 1915) opkøbte Miramar i 1872, da han efter at have forelsket sig i Mallorcas nord- og vestkyst, besluttede sig for at flytte hertil.

I sin fortælling om Mallorca og Miramar, Die Balearen, citeres han således; “Intet sted fortjener navnet Miramar, mere end dette”. På dette tidspunkt, strakte grunden sig hele vejen fra den emblematiske Teix bjergtop, til Son Marroig i Deià, som ærkehertugen ligeledes købte 3 år senere. Desuden inkluderede grunden ‘s’Estaca’ palæet i Valldemossa, hvorfra ærkehertugen planlagde dyrkning af vinstokke.

Efter Ludwig Salvatores død i 1915, overgik Miramar til hans mallorcinske sekretær, Antoní Vives, sammen med Son Marroig. Palæet s’Estaca, faldt i hænderne på hans husholderske, Catalina Homàr, der siden solgte ejendommen til skuespiller Michael Douglas og hans daværende kone Diandra.

Stien der fører til Miramar, starter ved vejen mellem Valldemossa og Deià, hvor du begynder dit besøg i et lille hus, kendt som ærkehertugens ‘kort-rum’, hvor også en gammel oliepresse står udstillet.

Vejen ind i Miramar går gennem den smukke have og under de gotiske buer, som ærkehertugen købte fra det tidligere Santa Margalida kloster i Palma de Mallorca. Indenfor mødes du af en skulptur af Antonío Tantardini, til minde om Salvatores første sekretær, Vratislav Vyborny. Desuden ses en delvis rekonstruktion af af Salvatores private yatch, Nixe Hall II.

Besøget i Miramar byder naturligvis også på en række værker samt ejendele tilhørende Ramon Llull.

Du forlader huset for at bevæge dig ud til haverne og til ‘Mirador’, hvor du kan nyde en spektakulær panoramaudsigt over havet.

Miramar er sammen med Son Marroig og Real Cartuja, blandt de vigtigste kulturelle bygninger i Serra de Tramuntana – og på Mallorca i det hele taget.

Find vej til Miramar

Kontaktinformation:

Carretera Ma-10 Valldemossa – Deià, Km, 67,5
07170 Valldemossa
Tlf. +34 971 61 60 73
Mail: info@sonmarroig.com

Valldemossa

Valldemossa hører til blandt nogle af de smukkeste og mest charmerende områder i Tramuntana-regionen på Mallorca. Området byder på en skøn pakke af sanselig natur, en rig kulturarv samt et levende byliv, alle med masser tilbud. Valldemossa er nok bedst kendt for det enorme karteuserkloster hvor bla. komponist Frederik Chopin boede i vinteren 1838/39, men har også en lang række andre spændende seværdigheder, bla. Miramar-klosteret, Sant Bartomeu kirken og den idylleriske lille ermitage Santíssima Trinitat. Naturen omkring Valldemossa er oplagt til både vandring og cykling, tilmed badning ved Port de Valldemossa. Her er rigeligt med vandreruter og velholdte asfaltveje der snoer sig rundt mellem dale og bjergtoppe i det frodige smukke bjerglandskab.

Besøg Valldemossa

Flere dejlige steder i Tramuntana

Mallorcas Tramuntana-bjerge er fyldt med noget af verdens bedste og smukkeste natur, hvorfor bla. UNESCO har fredet bjergkæden som en del af verdensnaturarven. Der er masser af skønne område og charmerende bjerglandsbyer at besøge på din tur gennem bjergene, flere af dem har såmænd også været direkte inspirationskilde til kendte kunstværker.

Læs mere om Tramuntana her
©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?