SON MARROIG

Son Marroig er i folkemunde synonym med “ærkehertug Ludwig Salvator” og huser da også museet, der vidner og fortæller om selv samme.

Son Marroig har vel nok én af de flotteste grunde og beliggenheder på hele Mallorca.

seværdigheder deia mallorca hvilke hvor

Son Marroig, en enestående bygning med en enestående historie

Ærkehertug Ludwig Salvator af Østrig (1847-1915), ankom til Mallorca i 1867 og forelskede sig med det samme i øen og særligt i de frodige Tramuntana-bjerge. Allerede i 1872 opkøbte han den enorme grund og tidligere kloster, Miramar, i Valldemossa. Miramar er en del af Mallorcas historie, det har nemlig tilhørt filosof og forfatter Ramon Llull, der skabte klostret for at undervise hedninge og konvertere dem til kristendommen.

Ludwig Salvator købte Son Marroig i 1875, de to grunde grænser i øvrigt op til hinanden, men befinder sig i hver deres kommune – Son Marroig i Deià og Miramar i Valldemossa.

Begge ejendomme gennemgik under Salvators ejerskab, omfattende renoveringer, som blandt andet førte til deres italiensk-inspirerede arkitektur. Ejendommens gamle vagttårn fra det 16. århundrede, blev også restaureret.

På den udstikkende klippe ved siden af ejendommen, byggede Salvator den lille men emblematiske pavillion, som også er blevet Son Marroigsvaremærke, af marmor fra Carrara, Toscana, i nyklassicistisk stil. Pavillionen blev transporteret hele vejen herop fra Toscana. Herfra skrev han blandt andet sit store værk ‘Die Balearen’.

Fra dette lille tempel, har du en uovertruffen og spektakulær udsigt over Sa foradada-bugten og på helt klare dage, kan du spejte helt ud til Sa Dragonera. Dette alene er turen hertil værd!

Efter Ludwig Salvatores død i 1915, gik Son Marroig og Miramar i arv til hans sekretær, Antoni Vives, som iøvrigt også var hans elskerinde.

I 1928 blev Son Marroig solgt og ombygget til at huse det nuværende museum. Museet er dedikeret til Ludwig Salvator og udstiller en række af hans personlige ejendele, heriblandt bøger, kort, tegninger. Desuden finder du en spændende kollektion af malerier fra berømte mallorcinske kunstnere som Antonio Ribas Oliver og Antonio Ribas Prats.

Son Marroig har siden 1978, lagt scene til Deiàs internationale musikfestival, dedikeret til kammermusikken.

Du kan få særlig tilladelse til at vandre turen helt ud på spidsen af Sa foradada.

Son Marroig
Carretera de Valldemossa a Deià s/n
07179 Deià
Tlf. +34 971 63 91 58
Mail: info@sonmarroig.com
Hjemmeside

Åbningstider & Entré

1. april – 31. oktober Mandag – lørdag 9:30 – 20:00
1. november – 31. marts Mandag – lørdag 9:30 – 18:00
Entré 5 €

Find vej til Son Marroig

Deià

Deià er kendt som et af de mest inspirerende og romantiske områder på hele Mallorca. Området har gennem tiden haft stor tiltrækningskraft af bla. poeter, malere og musikere, hvilket har givet byen sit alias, Kunstnerbyen. Deià er hjemsted for en håndfuld interessant seværdigheder, bla. Robert Graves’ hus, Son Marroig samt den gamle kirke og tilhørende kirkegård, der kroner landsbyen. Deià er et oplagt sted til en romantisk ferie på Mallorca, her ligger flere charmerende hoteller i smukke omgivelser klar til at tilbyde højeste serviceniveau og bedste faciliteter.

Besøg Deià

Flere dejlige steder i Tramuntana

Mallorcas Tramuntana-bjerge er fyldt med noget af verdens bedste og smukkeste natur, hvorfor bla. UNESCO har fredet bjergkæden som en del af verdensnaturarven. Der er masser af skønne område og charmerende bjerglandsbyer at besøge på din tur gennem bjergene, flere af dem har såmænd også været direkte inspirationskilde til kendte kunstværker.

Læs mere om Tramuntana her

museum mellem valldemossa deia son marroig
son marroigs berømte marmorpavillion deia mallorca
facaden ludwig salvadors smukke unikke ejendom son marroig deia mallorca
udsigten fra balkonen son marriog over bjergskrænterne havet
typisk mallorcinsk arkitektur kendetegner entreen son marroig deia
indretningen spisestuen typisk sydeuropæisk rustik stil
gelænderen trappen støbejern typisk rustik indretning landlig stil
terresse patio son marroig deia mallorca afslapning harmoni
nyd tur gennem son marroigs botaniske have vilde ænder middelhavsnatur blomster

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Vis
Skjul

Log in with your credentials

Forgot your details?