Søg
Close this search box.

Banyalbufar

I denne guide

Vælg Banyalbufar for

Hvor ligger Banyalbufar?

banyalbufar-mallorca-kort

Banyalbufar - Rejseguide til aktiviteter og ophold

Banyalbufar er én af Mallorcas små maleriske områder, elsket for sine naturskønne omgivelser direkte på bjergskråningerne over kysten. 

Introduktion til Banyalbufar

Banyalbufar er et stille og afsidesliggende område på Mallorcas smukke vestkyst, i Serra de Tramuntana-bjerge. Særligt er Banyalbufar kendt for sine mnage stenterrasser bygget tilbage i maurernes tid, som stadig er i brug til dyrkning af frugter, og som er kategoriseret verdensarv af UNESCO.

I Banyalbufar får du fred, en afslappet atmodfære og et skønt udgangspunkt til cykling og vandring.

Mallorca Pass

Kombiner seværdigheder og aktiviteter med Mallorca Pass, der giver adgang til 14 forskellige seværdigheder, bl.a. La Seu katedralen, Bellver og Palma Aquarium.

Aktiviteter og oplevelser omkring Banyalbufar

Hvad skal man opleve i Banyalbufar?

Stenterrasserne (marjades)

Marjades er betegnelsen for de imponerende stenterrasser du ser på bjergskråningerne flere steder i Tramuntana på Mallorca. Teknikken med at bygge stenterrasser til dyrkning ved at udnytte vandet der kommer ned fra bjerget blev introduceret af maurerne og er nu erklæret World Heritage af UNESCO.

Torre del Verger

Dette ikoniske gamle forsvartårn er unægteligt Banyalbufars vigtigste vartegn og seværdighed. Det blev bygget i sin tid som et værn mod pirater, og når du klatrer op i det via den gamle jernstige, vil du bliver betaget af den larmende stilhed og helt utrolige udsigt heroppefra.

Torre del Verger er et af Mallorcas mest ikoniske gamle vagttårne, der stadig står flot over kysterne, og minder om en turbulent tid med mange angreb.

Læs mere

Sa clastra de sa Baronia

Banyalbufars nok vigtigste palæ tilhørte engang baronessen af området, hvorefter bygningen også har fået sit navn. I dag er palæet ombygget til et skønt hotel, men den gamle patio er stadig åben for offentligheden da den indgår i Banyalbufars kulturarv.

Església de Santa Maria de Banyalbufar

Banyalbufars sognekirke står ved siden af den flotte rådhusbygning på et lille torv i landsbyen. Kirken her er den anden konstruktion, da den første blev destrueret af pirater der angreb øen. Den nuværende kirke er befæstet som direkte resultat af de mange angreb.

Fysiske aktiviteter du kan dyrke omkring Banyalbufar

Banyalbufar er et særdeles oplagt rejsemål for dig, der vil have en aktiv ferie på Mallorca. Vandrere, mountainbikere og cykelryttere nyder godt af bjergenes mange smukke omgivelser og udfordringer. Dykning og andre maritime oplevelser tiltrækker ligeledes mange turister hvert år, grundet de mange spændende grotter over og under vandet.

En populær vandrerute i området, er den kendte ‘Filosof-sti’. Ruten følger langs kysten på de smukke bjergskråninger mellem Banyalbufar og den idylliske gamle fiskehavn Port des Canonge – det er bestemt ikke svært at se, hvorfor denne rute har fået sit navn.

Vandring i Serra de Tramuntana

Der er ingen bedre måde at udforske det naturskønne Tramuntana på, end ved at vandre gennem dette uforlignelige UNESCO-verdensarvssted. Oplev det baleariske dyreliv, og nyd den imponerende udsigt fra de mange udsigtspunkter i bjergene, mens du fortsætter gennem de mange tilgængelige vandrestier. En særlig fantastisk sti at følge i dette område går fra Banyalbufar til Port des Canonge, en let tur med smuk udsigt over skrænterne og over kysten, gennem fyrretræer og vilde middelhavsblomster.

Vandring er en af de mest populære aktiviteter på Mallorca. Her møder du den vilde baleariske natur, mange mageløse udsigtspunkter, samt øens fascinerede kulturarv.

Cykling

De vævende bjergveje i Tramuntana, der krammer klipperne med deres hårnålesving og stejle hældninger, gør cykling både sjovt og udfordrende. Banyalbufar er et fantastisk område til cykling, fordi du har vandet, der byder på friske brise og en utrolig udsigt.

Strande nær Banyalbufar

Når man nu er på Mallorca, kan det ikke udelukkes, at en dag på stranden er godt for sjælen. Banyalbufar har sin egen lille strand, nemlig Cala Banyalbufar, en lille bugt i sikkerhed for vindene. Stranden er godt 100 meter lang og her er sjældent overbefolket. Cala Banyalbufar fungerer fint for dig, der blot vil nyde synet af havet, mens du læser en bog eller slapper af efter en dag på farten, men har ikke faciliteter i form af solvogne, parasoller eller brusere.

Andre badestrande i nærheden er, Es Port des Canonge og Es Corral Fals, som ligger mod nord.

Golf

Selvom der ikke er nogen golfbane i Banyalbufar, er du ikke langt fra en af øens smukkeste baner, Golf Termens i Bunyola.

Hvor skal man bo i Banyalbufar?

Ferie i Banyalbufar betyder enestående udsigt over havet, fra de stedsegrønne bjergskråninger. Du vil typisk lade dig indlogere på én af områdets mange rustikke fincas, eller på et af de autentiske hoteller, Sa Baronia, Mar i Vent eller Son Borguny, centralt i byen.

Ophold på Hotel Son Borguny i byen Banyalbufar, Mallorca, Spanien.

Son Borguny

Booking.com
Facade på Hotel Ca Mado Paula i byen Banyalbu far på øen Mallorca i Spanien.

Hotel Ca Mado Paula

Booking.com
Udsigt over kyst og bjerge fra balkon på Hotel Baronia, i byen Banyalbufar på øen Mallorca.

Sa Baronia

Booking.com

Spisestederne i Banyalbufar

Du finder en god håndfuld skønne restauranter i Banyalbufar – flere af disse med havudsigt fra terrasserne, langs de stedsegrønne bjergskråninger, der ender ud i det safirblå middelhav. Maden består typisk af klassiske europæiske favoritter, sammen med naturligvis det bedste fra det spanske samt mallorcinske køkken. Nedenfor kan du se nogle af restauranterne i Banyalbufar.

 

Restaurant Meson Can Paco

Oplev en skøn og passioneret spiseoplevelse på den familiedrevne restaurant Meson Can Paco. Restauranten byder på såvel egnsretter som traditionelle spanske kendinge, altsammen fundament i friske råvarer fra lokalområdet. Fra restauranten balkon, kan I nyde den enestående udsigt til Tramuntanas grønbeklædte skråninger.

 

Restaurante Pegason y El Pajarito Enmascarado

Denne lille skjulte perle, byder indenfor i rustikke rammer til en unik spansk madoplevelse. Tapas er hjertet af køkkenet, og I smager hurtigt at alt er lavet fra bunden og med friske råvarer, helt fantastisk smag. Atmosfæren i restauranten er også helt i særklasse, her er både hyggeligt og intimt.

 

Restaurant Es Trast

Restaurant Es Trast er beliggende i en rustik gammel finca i hjertet af Banyalbufar, hvor den byder indenfor i autentiske rammer. Menuen består af typisk spansk mad, tapas, gryderetter kødretter, serveret med friske grøntsager fra lokalområdet. Der er en skøn intim atmosfære overalt i restauranten og der hører en charmerende gårdhave med der giver stedet en ekstra dimension.

Shopping i Banyalbufar

I byen finder du blot et par enkelte små kolonialbutikker, med de mest almindelige hverdagsvarer på hylderne. Ca et kvarters kørsel i bil fra Banyalbufar, ligger en anden lille bjergby, Esporles, med lidt flere butikker. Skal shopping-lysten tilfredsstilles, er turen til Palma de Mallorca det rette valg.

Banyalbufar er for lille en by, til selv at afholde et ugentligt marked i byen. Mallorca er kendt for sine markeder, derfor har du flere muligheder for, at opleve et marked på Mallorca.

Hver torsdag er der marked i Inca, dette marked er Mallorcas største af sin slags. Her finder du alt fra friske råvarer til elektronik.
Om onsdagen kan du tage til landbrugsmarked i Sineu, som er Mallorcas mest traditionelle af sin slags.

Der afholdes marked hver dag året rundt på Mallorca, i forskellige byer. Det er en fast tradition og en stor del af indbyggernes kulturarv.

Her kan du se og læse om samtlige markeder.

Årlige begivenheder i Banyalbufar

Banyalbufar afholder hvert år en række events, hvor særligt dem i juli og september er værd at kigge forbi til som turist.

Januar

Santa Antoni Abat

Sant Antoni er én af de mest populære skythelgener på Mallorca, da han er beskytter af husdyr.Den 16. januar om aftenen, lyses den charmerende kystby op med bål og fyrværkeri for at fejre. Her kan også opleves ældgamle traditioner, som dansende dæmoner og velsignelse af husdyr.

Hvornår: 16. januar (aften) og 17. januar (formiddag)

Marts

Sa Fava Parada

I forbindelse med fejringen af Den Baleariske Dag, en helligdag på de Baleariske Øer, arrangerer byens kulturforening en fælles frokost for indbyggerne på byens rådhusplads, Plaça de la Vila.

Hvornår: 1. marts

April

Påske

Både langfredag og påske søndag arrangeres der processioner fra Santa Maria kirken i hjertet af byen.

Hvornår: Langfredag og påske søndag

Juli – august

Festes Port d’es Canonge

Den 25. juli fejrer den lille fiskerby Port d’es Canonge Sankt Jakob. Den charmerende lille by dekoreres i festlige farver, og en række kulturelle events løber af stablen i løbet af dagen.

Hvornår: 25. juli

Banyalbujazz

Fra juli til august afholdes den populære jazzfestival i Banyalbufar, hvor en lang rækker jazz og blues koncerter spilles. Jazzfestivalen har været på programmet siden 2008 og er vokset i popularitet hvert år. Såvel lokale som udenlandske kunstnere kommer til det smukke kystområde for at give koncert.

Hvornår: Juli og august

Oktober – november

Festes ses Verges

Ifølge traditionerne er dette den tid på året hvor unge mænd synger seranader til de unge kvinder, i bytte for de søde bunyols (en slags æbleskiver). I Banyalbufar afholdes en række sportsevents, inklusiv et større cykelløb og motorcykelløb rundt i bjergene.

Hvornår: Oktober – november

Ofte Stillede Spørgsmål

Estellencs ligger på Mallorcas vestkyst, på den anden side af Tramuntanabjergene fra Palma. Turen fra Palmas lufthavn til Banyalbufar tager en lille time, alt efter trafik på de smalle bjergveje.

En taxa fra lufthavnen vil koste omkring 60 euro.

Vigtige telefonnumre

Nationalt politi: 091
Nærpoliti: 092
Civilgarden: 062
Brand: 080
Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

Offentlig transport

Buslinje: 202

Flere skønne rejsemål du skal opleve på Mallorca