Vandring og vandreferie på Mallorca

Hvorfor tager så mange mennesker på vandreferie på Mallorca?

Med over 300 solbeskinnede dage hvert år, kombineret med enestående landskaber og rustik charme, er Mallorca det oplagte sted for en hver natur og vandreentusiast.

De mest populære områder for vandring må siges at være omkring den UNESCO-beskyttede Serra de Tramuntana-bjergkæde, der strækker sin ryg hele vejen gennem Mallorcas vestlige side. Men der er mange andre smukke, fascinerende vandreruter på Mallorca – her får du et komplet overblik.

Mallorca Oplevelser guider til vandreferie på Mallorca

Guide til vandring på Mallorca

Tag med på guidet vandretur på Mallorca

Selv om du måske er erfaren vandrer, eller kan det være en god idé at tage med på en guidet vandretur når du tager på vandreferiue. Guidede vandreture giver mulighed for at lære om Mallorcas flora og fauna, samt høre om hvor det er sikkert at befærde sig som vandrer.

privat guidet vandretur med sightseeing i Palma

Privat vandretur gennem Palmas historiske bydele (gruppepris)

 MEGET POPULÆR 

Denne vandretur gennem Palmas historiske bydele er på alle måder helt unik og storartet, et must for jer der virkelig vil mærke historierne på tæt hold. Jeres private guide vil sætte jer godt ind i Palms særlige historie, helt tilbage fra romertiden gennem byzantintiden, den mauriske periode og frem til reconquestaen og op gennem middelalderen. På turen vil I opleve Palmas enestående palæer og deres smukke gårdhaver, den unikke arkitektur i byen som afspejler forskellige kulturelle perioder på øen, templer, kirker og klostre, samt en række interessante monumenter.

Guidet vandretur og picnic i Tramuntana på Mallorca

Guidet vandretur og picnic i Tramuntana

Tag med på en eventyrlig vandretur, og oplev nogle af Mallorcas mest ukendte skjulte skønheder og skatte. Jeres guide tager jer via små bjergveje med ud til betagende udsigtspunkter, mens der fortælles om øens historie, flora og fauna. Den sanselige tur slutter ved et uspoleret hemmelig strand, hvor I skal nyde en lækker picnic fyldt med mallorcinske specialiteter, hvorefter der er tid til at tage en dukkert eller solbade.

Guidet vandrerute mellem Esporles og Maristela klosteret

Esporles – Maristela

Kom med på en historisk vandretur i det smukke område omkring Esporles, som er blandt de bedste vandreområder på Mallorca. Turen starter foran Sant Pere kirken i Esporles, hvorfra I bevæger jer mod det kendte Maristela kloster som ligger skjult i bjergene. På turen kan I se frem til unikke udsigtspunkter, mens jeres guide fortæller om lokalområdets historie og den natur der omslutter det.

Guidet vandretur i Llevant bjergene paa Mallorca

Guidet vandretur i Llevant

Tag med på en smuk eventyrvandring op i det beskyttede naturreservat, Llevantbjergene. På vejen vil en erfaren vandreguide tage jer med forbi en gammel maurisk gård, en tidligere oliefabrik og det kendte kloster, Ermita de Betlem. På turen gennem Llevantbjergene lærer I en masse om den særlige flora og fauna der lever her, desuden er der mulighed for at møde ørne, skilpasser og andre af naturens beboere. Kom med op og indtag de betagende panoramiske udkigspunkter over havet og bjergene, og oplev selv hvorfor flere tusind vandrere kommer her hver uge.

Torrent de Pareis trekking og vandretur med guide

Trekking -og vandretur gennem Torrent de Pareis

Tag på opdagelse i det magiske og naturskønne Torrent de Pareis ad en udfordrende rute, der fører dig ned langs floden, gennem kløfter og langs Mallorcas mest maleriske stier. Mens du baner dig vej over klippestykker og kampesten langs floden, fører den naturskønne rute dig gennem de betagende landskaber. Hold øjnene åbne, så du ikke går glip af de paradisiske omgivelser, og få et glimt af det lokale dyreliv, der bl.a. omfatter ravnegribbe, flagermus, skovmus og vilde geder. Din kyndige guide sikrer, at turen bliver en oplevelse for livet.

Vandretur med guide på Randa til Cura på Mallorca

Randa og Santuari de Cura

Kom med på en unik vandretur på Randa, Mallorcas hellige bjerg. På denne interessante tur, lærer I hvorfor dette bjerg er helligt, her ligger nemlig hele 3 klostre som I kommer forbi på udflugten. På toppen af Randa ligger Santauri de Cura, et kloster med stor betydning for øens historie og kultur, her havde den kendte filosof, Ramon Llull nemlig sine studier, hvor han bla. skrev verdens første bog på katalansk. Heroppe, i 544 meters højde, kan I samtidig indtage de magiske panoramiske udsyn over øen samt gå på opdagelse i forhistoriske menneskehuler.

guidet vandretur fra Alcudia

Vandretur til La Victoria

Oplev magien og naturskønheden i La Victoria i Alcúdia. Gå i det grove og smukke landskab, hvor du vil se masser af forskellig flora og fauna. Nyd den blændende udsigt, der kombinerer skov og hav. Denne smukke rute fører dig gennem mageløse landskaber, der har bevaret deres grove naturlige skønhed, da de ikke så ofte besøges af større grupper. Få mere at vide om områdets historie, mens din ekspertguide fører dig af sted langs ruten. Gå gennem skoven, og find en mageløs udsigt over Alcúdia- og Formentor-bugtene nedenfor.

Trekking tur med guide i Tramuntana

Guidet trekking i Tramuntana

Få stillet din eventyrlyst med en trekking- og vandretur i bjergene tæt ved den storslåede UNESCO-fredede nordkyst. Dette er et af Mallorcas ultimative eventyr, der byder på en fantastisk udsigt over lokalområdet og spændende aktiviteter, som rappelling.

Tag op i bjergene væk fra turistresorterne og -strandene for at opleve det betagende landskab på Mallorca nordkyst, hvor du finder en del af det UNESCO-fredede Serra de Tamuntana. Denne tur er mere spændende end en almindelig vandretur i bjergene, og det krævende terræn er fyldt med stenede og udfordrende stier.

Fra denne højde er der en fantastisk udsigt over kysten. På klare dage kan du se halvøen Cap de Formentor og måske endda den nærliggende ø Menorca. Når du har gennemført trekkingturen, kan du fortsætte ind i kløften, hvor dagens virkelig test venter på dig: nervepirrende kløftrappelling. Hør ekkoet der kastes tilbage fra de omkringliggende klipper, mens du rappeller ned for at udforske den enorme hule, der er dannet naturligt gennem årtusinder.

Vandring i Palmaområdet på Mallorca med gudie

På opdagelse i Serra de na Burguesa

I udkanten a Palma finder I bjergene Serra de na Burguesa, der deler Palma og Calvià. Heroppefra kan I vandre rundt i de rå og hårde terræner der dominerer disse bjergelandskaber, mens I samtidig nyder de enestående blikke over hele Palmabugten, et virkeligt særsyn. I kommer desuden forbi den naturlige terrasse, Mirador de n’Alzamora, et udsigspunkt der med sikkerhed vil både betage og begejstre, samt forhistoriske menneskeskabte huler. Vandreturen slutter i drypstensgrotterne, Cuevas de Genova, hvor I 40 meter under jorden bliver vist rundt i de imponerende grotter.

Alcudia vandretur med guide

Vandretur med privat guide i Alcúdia (gruppepris)

Få en skræddersyet oplevelse, hvor I får et unikt indblik historiske Alcúdias mange smukke bygningsværker og udvikling gennem årene helt tilbage fra dengang Mallorca var en del af romerriget. Jeres personlige guide planlægger ruten, så den passer til netop jeres kondition og ønsker til hvad der skal ses. Alcúdia er en fascinerende by og meget smukt område, som også har haft strategisk betydning, et område med rig historie og kulturarv, som er værd at lære om.

Populære områder at vandre på Mallorca

Der er flere helt oplagte steder, at kridte vandreskoene på Mallorca. Nogle af dem giver sig selv, mens andre nærmest inviterer dig til at fortsætte af de små veje gennem det fortryllende landskab. Vi ser på nogle af de mere kendte områder på Mallorca, hvor det er populært at vandre.

Guidet vandretur og picnic i Tramuntana på Mallorca

Serra de Tramuntana

Bjergkæden der danner hele rygsøjlen på Mallorca, snor sig hele vejen fra nord til syd, i en strækning på hele 88 km.

Naturen i Tramuntana-bjergene, er af stor betydning for Mallorcas landbrug og liv. I 2011 blev bjergkæden således gjort til en del af verdensnaturarven af UNESCO. De fleste vandreentusiaster slår sig ned i Sóller, som må siges at være knudepunktet i Tramuntana bjergene.

Herfra løber adskillelige vandreruter rundt i bjergene som fører dig mellem de små charmerende landsbyer, der ligger rundt om i landskabet. Bjergene er helt specielle med deres dramatiske udseende og opleves faktisk bedst til fods.

De mange vandreruter tager dig gennem fyrreskove, imponerende klippeformationer og små landsteder, hvor vilde geder græsser, alt imens du indtager duften af rosmarin, appelsintræer og helt frisk luft.

Højeste punkt i Serra de Tramuntana er Puig Major i 1.445 meters højde, derefter følger Puig Massanella i 1.349 meters højde. Begge kan nås til fods, dog er det kun for de helt erfarne der skal tage med på disse ture, da en del klatring er involveret. Desuden er det langt fra altid, at der er åbent for Puig Major.

Guidet vandretur i Llevant bjergene paa Mallorca

Serra Llevant

De mindre dramatiske, men ikke mindre storslåede bjerge, er Serra Llevant i den nordøstlige del af Mallorca. Her kan du finde nogle smukke vandreruter omkring Cala Ratjada, eller den kulturelle og hyggelige Artà hvor du kan se bugter og strande ud til det fantastiske blå hav. På en klar dag, vil du fra de højeste punkter kunne se hele vejen over til en anden af de Baleariske øer, Menorca.

Det højeste punkt her er Puig de la Talaia Freda, som når 562 meters højde, hvor du også kan opleve et af Mallorcas middelalderlige vagttårne. Serra Llevant blev i 2002 erklæret naturreservat og foruden de tusinder af vandrere, kommer mange hertil for at observere Mallorcas vilde fugleliv. Der er ca. 8 forskellige vandreruter i Serra Llevant der alle varierer i sværhedsgrad. Overordnet er det dejlige rolige omgivelser for naturelskeren, men for dig der vil have action, er cykling bedre her.

vandring ture cabrera syd mallorca

Vandretur på Cabrera

Illa de Cabrera, er endnu et af de mest uspolerede og smukke naturområder omkring Mallorca. Øen ligger blandt andre små klippeøer, lidt syd for Mallorca. Turen går med båd fra havnen i Colònia de Sant Jordi og tager ca. 1 time. Øen er en fredet naturpark og det kræver særlig tilladelse, selv at sejle dertil. Men hvis du hopper med på en bådtur, har du ca. 4 timer hvor du kan udforske ruinerne af et gammelt slot, grotter og fyrtårnet på øen.

Her er mange vandrestier og udsigten er selvsagt fantastisk, som du befinder dig midt i Middelhavet. Højeste punkt her er 172 meter højt og kan nås til fods. Her kan du læse meget mere om, hvordan du kommer til smukke Illa de Cabrera

mallorcas naturoplevelser sa dragonera øen

Sa Dragonera

Naturparken og klippeøen, Sa Dragonera, ligger blot en 20 minutters sejltur fra den charmerende fiskerby, Sant Elm, lige nord for Andratx i det sydvestlige hjørne af Mallorca. Øen er faktisk en del af Serra de Tramuntana-bjergkæden, som rejser sig fra havets bund og dykker igen, for at springe op og danne ryggen af Mallorca. Dragonera byder på et imponerende dyre og naturliv og hvis der er kræfter til det, kan det anbefales også at tage en dykke eller svømmetur omkring øen.

Kendte vandreruter på Mallorca

markerede vandreruter på MAllorca

Som nævnt ovenfor, findes der et hav af vandreruter på Mallorca samt på øerne omkring Mallorca. Der findes en række bureauer, som er specialiseret i at arrangere vandreture på Mallorca, som vil være relevant at kontakte i samme forbindelse. Men for at få dig bedst muligt af sted, ser du nedenfor nogle af de særligt interessante og spændende ruter.

Fra Pollenca til Castle del Rei

Castell del Rei, er bedre kendt som “Kongens Slot” og ligger på en bjergtop i Tramuntana bjergene. Slottet blev bygget tilbage under maurernes besættelse af Mallorca, hvor det har fungeret som udkigstårn og befæstning. Herfra kan du se hele strækningen mellem Pollenca til Sóller, ud over det majestætiske bjerglandskab.

Ruten starter på vejen fra Pollenca, mod landsbyen Lluc, hvor du drejer mod højre lige før den romerske bro, Pont Roma. Herfra vil den markerede rute føre dig til Castell del Rei, en tur der strækker sig ca. 16 km.

Vandretur fra Port de Sóller til tånet “Torre Picada”

Den charmerende havneby, Port de Sóller, er omdrejningspunkt for flere kendte vandreruter på Mallorca.

Turen her er ikke på mere end et par timer, men perfekt hvis du er på Mallorca i sommermånederne hvor det er varmt. Når du kommer op til tårnet, vil du kunne skue ud over hele Sollers kystlinje, et særligt smukt syn.

Undervejs passerer du gennem utallige appelsin og olivenplantager og generelt et meget betagende naturområde. Hele dalen er kendt som “Den Orange Dal” netop på grund af citrusfrugterne, som dyrkes i store mængder her. Dette er en meget sanselig tur, perfekt hvis du vil være sikker på at få lidt af det hele med.

Vandreruten af fint afskiltet, hele vejen fra Port de Sóller og til udsigtspunktet.

Ærkehertugens ridesti (Valldemossa)

Fra Valldemossa går en af de smukkeste vandreruter på øen.

Turen langs den gamle ridesti, tager dig nærmest på en rejse gennem datidens landbrugsindustri, hvor du oplever runde trækulsovne, steder hvor man opbevarede sne, samt naturligvis de mange små landsteder og skove.

Turen starter ved en bakke, der ligger ved gaden, Carrer Joan Fuster, her bliver du ført gennem fyrretræer af røde markører, der fører dig til den lille stenruin Cami de S’Arxiduc.

Turen her går gennem skove og bakker og kræver god fysisk styrke grundet de mange op og nedstigninger. Til gengæld vil du blive belønnet med udsigten over hele Mallorca, idet du rammer toppen af El Teix, der er kendt som et af de smukkeste bjerge på Mallorca. Navnet kommer efter en speciel træsort (Taxus baccata), som der kun resterer få af i området.

I alt er turen på 13 km og vil tage ca. 6 timer

Den berømte tørstenrute

Denne berømte tørstenrute på Mallorca, løber fra Port d’Andratx, hele vejen til Pollenca i nord vest, hvor ældgamle tørstens-stier snor sig gennem Tramuntana-bjergkæden. Den 135 kilometer vandretur, tager normalt 5-7 dage og der er vandrerhjem placeret i slutningen af ​​hver etape hvor du kan overnatte på turen.

Vandreruten er foret med tørre stenterrasser (deraf navnet), hvor oliventræer er blevet dyrket i århundreder. Det er anbefalet, at tage en guidet tur, hvis du vil vandre ruten, se længere nede på siden.

faser:

1. . Port d’ Andratx til Sant Elm La Trappa
2. . La Trappa til Estellencs
3. . Banyalbufar til Esporles
4. . Esporles til Deia Refuge de Can Boli
5. . Deia (Can Boi ) til Port Soller ( Muleta )
6. . Port Soller ( Muleta ) til Refuge Tossals Verds
7. . Refuge Tossals Verds til Lluc ( Refuge Son Amer )
8. . Lluc ( Refuge Son Amer ) til Pollenca ( Refuge Pont Roma)

Santuari de Bonany

Fra den charmerende landsby, Petra, ca. 10 km vest for Manacor, kan du tage turen til den gamle religiøse eremitage Santuari de Bonany. Vandreturen derop tager vel ca. 1 time og vejen er ganske let at forholde sig til. Eremitagen er bygget i begyndelsen af 1600 tallet og oprindeligt dedikeret til tilbedelsen af “Jomfruen af Bonany”.

Den smukke eremitage eller kirke er blevet kaldt “katedralen i bjergene”. Spis din frokost her og nyd samtidig den pragtfulde udsigt over landskabet. Tilbage i Petra kan du besøge huset, hvor Fray Junipero Serra, evangelisten af Californien, blev født.

Capdepera

Capdepera, der ligger på toppen af Mallorcas nordøstlige næsetip.

Inden du begynder din vandring, kan du med fordel starte med at besøge det flotte og restaurerede Capdepera slot, der fungerede som fæstning for civile der beskyttede sig mod indtrængere i middelalderen.

Derfra er de to kilometer til Cala Ratjada, en behagelig kort gåtur hvor du nyder den flotte havudsigt på vejen. Rigtig god aktivitet til dig der holder sommerferie i området og gerne vil røre benene lidt. Efter du er nået til Cala Ratjadas fyrtårn, kan du tage en svømmetur på en af ​​de mange nærliggende strande. Du kan derefter vende tilbage til Capdepera med lokal offentlig bus, eller blive i det dejlige ferieområde.

Gode råd omkring vandring på Mallorca

Lige meget hvor i verden du vandrer, er det vigtigt at tage sine forholdsregler af sikkerhedsmæssige årsager. Det er ikke anderledes på Mallorca, da der findes mange vandreruter af forskellig sværhedsgrad.

  • Gå aldrig alene, hav altid mindst én partner med dig på tur.
  • Planlæg din rute inden du tager af sted og giv andre besked om din tur og hvilke områder du vil vandre i.
  • Tjek at dit udstyr er på plads og forhold dig så vidt muligt til vejrsituationen.
  • Medbring rigeligt med vand og proviant, gerne med højt energiniveau.
  • Hvis du vandrer i sommermånederne maj – september, skal du være opmærksom på, at solen er meget stærk og det bliver hurtigt varmt og kan medføre dehydrering.
  • På Mallorca er det et krav, at du har legitimation på dig, så medbring sygesikring, rejseforsikring eller andet.

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Vis
Skjul

Log in with your credentials

Forgot your details?