Søg
Close this search box.

Vandring og vandreferie på Mallorca

vandring-vandrere-mallorca-bjerge-tramuntana

I denne artikel

Populære områder at vandre på Mallorca

Der er flere helt oplagte steder, at kridte vandreskoene på Mallorca. Nogle af dem giver sig selv, mens andre nærmest inviterer dig til at fortsætte af de små veje gennem det fortryllende landskab. Vi ser på nogle af de mere kendte områder på Mallorca, hvor det er populært at vandre.

Serra de Tramuntana

Bjergkæden der danner hele rygsøjlen på Mallorca, snor sig hele vejen fra nord til syd, i en strækning på hele 88 km.

Naturen i Tramuntana-bjergene, er af stor betydning for Mallorcas landbrug og liv. I 2011 blev bjergkæden således gjort til en del af verdensnaturarven af UNESCO. De fleste vandreentusiaster slår sig ned i Sóller, som må siges at være knudepunktet i Tramuntana bjergene.

Herfra løber adskillelige vandreruter rundt i bjergene som fører dig mellem de små charmerende landsbyer, der ligger rundt om i landskabet. Bjergene er helt specielle med deres dramatiske udseende og opleves faktisk bedst til fods.

De mange vandreruter tager dig gennem fyrreskove, imponerende klippeformationer og små landsteder, hvor vilde geder græsser, alt imens du indtager duften af rosmarin, appelsintræer og helt frisk luft.

Højeste punkt i Serra de Tramuntana er Puig Major i 1.445 meters højde, derefter følger Puig Massanella i 1.349 meters højde. Begge kan nås til fods, dog er det kun for de helt erfarne der skal tage med på disse ture, da en del klatring er involveret. Desuden er det langt fra altid, at der er åbent for Puig Major.

Serra Llevant

De mindre dramatiske, men ikke mindre storslåede bjerge, er Serra Llevant i den nordøstlige del af Mallorca. Her kan du finde nogle smukke vandreruter omkring Cala Ratjada, eller den kulturelle og hyggelige Artà hvor du kan se bugter og strande ud til det fantastiske blå hav. På en klar dag, vil du fra de højeste punkter kunne se hele vejen over til en anden af de Baleariske øer, Menorca.

Det højeste punkt her er Puig de la Talaia Freda, som når 562 meters højde, hvor du også kan opleve et af Mallorcas middelalderlige vagttårne. Serra Llevant blev i 2002 erklæret naturreservat og foruden de tusinder af vandrere, kommer mange hertil for at observere Mallorcas vilde fugleliv. Der er ca. 8 forskellige vandreruter i Serra Llevant der alle varierer i sværhedsgrad. Overordnet er det dejlige rolige omgivelser for naturelskeren, men for dig der vil have action, er cykling bedre her.

Vandretur på Cabrera

Illa de Cabrera, er endnu et af de mest uspolerede og smukke naturområder omkring Mallorca. Øen ligger blandt andre små klippeøer, lidt syd for Mallorca. Turen går med båd fra havnen i Colònia de Sant Jordi og tager ca. 1 time. Øen er en fredet naturpark og det kræver særlig tilladelse, selv at sejle dertil. Men hvis du hopper med på en bådtur, har du ca. 4 timer hvor du kan udforske ruinerne af et gammelt slot, grotter og fyrtårnet på øen.

Her er mange vandrestier og udsigten er selvsagt fantastisk, som du befinder dig midt i Middelhavet. Højeste punkt her er 172 meter højt og kan nås til fods. Her kan du læse meget mere om, hvordan du kommer til smukke Illa de Cabrera

Sa Dragonera

Naturparken og klippeøen, Sa Dragonera, ligger blot en 20 minutters sejltur fra den charmerende fiskerby, Sant Elm, lige nord for Andratx i det sydvestlige hjørne af Mallorca. Øen er faktisk en del af Serra de Tramuntana-bjergkæden, som rejser sig fra havets bund og dykker igen, for at springe op og danne ryggen af Mallorca. Dragonera byder på et imponerende dyre og naturliv og hvis der er kræfter til det, kan det anbefales også at tage en dykke eller svømmetur omkring øen.

Kendte vandreruter på Mallorca

Som nævnt ovenfor, findes der et hav af vandreruter på Mallorca samt på øerne omkring Mallorca. Der findes en række bureauer, som er specialiseret i at arrangere vandreture på Mallorca, som vil være relevant at kontakte i samme forbindelse. Men for at få dig bedst muligt af sted, ser du nedenfor nogle af de særligt interessante og spændende ruter.

Vandretur fra Port de Sóller til tånet “Torre Picada”

Den charmerende havneby, Port de Sóller, er omdrejningspunkt for flere kendte vandreruter på Mallorca.

Turen her er ikke på mere end et par timer, men perfekt hvis du er på Mallorca i sommermånederne hvor det er varmt. Når du kommer op til tårnet, vil du kunne skue ud over hele Sollers kystlinje, et særligt smukt syn.

Undervejs passerer du gennem utallige appelsin og olivenplantager og generelt et meget betagende naturområde. Hele dalen er kendt som “Den Orange Dal” netop på grund af citrusfrugterne, som dyrkes i store mængder her. Dette er en meget sanselig tur, perfekt hvis du vil være sikker på at få lidt af det hele med.

Vandreruten af fint afskiltet, hele vejen fra Port de Sóller og til udsigtspunktet.

Ærkehertugens ridesti (Valldemossa)

Fra Valldemossa går en af de smukkeste vandreruter på øen.

Turen langs den gamle ridesti, tager dig nærmest på en rejse gennem datidens landbrugsindustri, hvor du oplever runde trækulsovne, steder hvor man opbevarede sne, samt naturligvis de mange små landsteder og skove.

Turen starter ved en bakke, der ligger ved gaden, Carrer Joan Fuster, her bliver du ført gennem fyrretræer af røde markører, der fører dig til den lille stenruin Cami de S’Arxiduc.

Turen her går gennem skove og bakker og kræver god fysisk styrke grundet de mange op og nedstigninger. Til gengæld vil du blive belønnet med udsigten over hele Mallorca, idet du rammer toppen af El Teix, der er kendt som et af de smukkeste bjerge på Mallorca. Navnet kommer efter en speciel træsort (Taxus baccata), som der kun resterer få af i området.

I alt er turen på 13 km og vil tage ca. 6 timer

Den berømte tørstenrute

Denne berømte tørstenrute på Mallorca, løber fra Port d’Andratx, hele vejen til Pollenca i nord vest, hvor ældgamle tørstens-stier snor sig gennem Tramuntana-bjergkæden. Den 135 kilometer vandretur, tager normalt 5-7 dage og der er vandrerhjem placeret i slutningen af ​​hver etape hvor du kan overnatte på turen.

Vandreruten er foret med tørre stenterrasser (deraf navnet), hvor oliventræer er blevet dyrket i århundreder. Det er anbefalet, at tage en guidet tur, hvis du vil vandre ruten, se længere nede på siden.

faser:

1. . Port d’ Andratx til Sant Elm La Trappa
2. . La Trappa til Estellencs
3. . Banyalbufar til Esporles
4. . Esporles til Deia Refuge de Can Boli
5. . Deia (Can Boi ) til Port Soller ( Muleta )
6. . Port Soller ( Muleta ) til Refuge Tossals Verds
7. . Refuge Tossals Verds til Lluc ( Refuge Son Amer )
8. . Lluc ( Refuge Son Amer ) til Pollenca ( Refuge Pont Roma)

Santuari de Bonany

Fra den charmerende landsby, Petra, ca. 10 km vest for Manacor, kan du tage turen til den gamle religiøse eremitage Santuari de Bonany. Vandreturen derop tager vel ca. 1 time og vejen er ganske let at forholde sig til. Eremitagen er bygget i begyndelsen af 1600 tallet og oprindeligt dedikeret til tilbedelsen af “Jomfruen af Bonany”.

Den smukke eremitage eller kirke er blevet kaldt “katedralen i bjergene”. Spis din frokost her og nyd samtidig den pragtfulde udsigt over landskabet. Tilbage i Petra kan du besøge huset, hvor Fray Junipero Serra, evangelisten af Californien, blev født.

Capdepera

Capdepera, der ligger på toppen af Mallorcas nordøstlige næsetip.

Inden du begynder din vandring, kan du med fordel starte med at besøge det flotte og restaurerede Capdepera slot, der fungerede som fæstning for civile der beskyttede sig mod indtrængere i middelalderen.

Derfra er de to kilometer til Cala Ratjada, en behagelig kort gåtur hvor du nyder den flotte havudsigt på vejen. Rigtig god aktivitet til dig der holder sommerferie i området og gerne vil røre benene lidt. Efter du er nået til Cala Ratjadas fyrtårn, kan du tage en svømmetur på en af ​​de mange nærliggende strande. Du kan derefter vende tilbage til Capdepera med lokal offentlig bus, eller blive i det dejlige ferieområde.

Gode råd omkring vandring på Mallorca

Lige meget hvor i verden du vandrer, er det vigtigt at tage sine forholdsregler af sikkerhedsmæssige årsager. Det er ikke anderledes på Mallorca, da der findes mange vandreruter af forskellig sværhedsgrad.

  • Gå aldrig alene, hav altid mindst én partner med dig på tur.
  • Planlæg din rute inden du tager af sted og giv andre besked om din tur og hvilke områder du vil vandre i.
  • Tjek at dit udstyr er på plads og forhold dig så vidt muligt til vejrsituationen.
  • Medbring rigeligt med vand og proviant, gerne med højt energiniveau.
  • Hvis du vandrer i sommermånederne maj – september, skal du være opmærksom på, at solen er meget stærk og det bliver hurtigt varmt og kan medføre dehydrering.
  • På Mallorca er det et krav, at du har legitimation på dig, så medbring sygesikring, rejseforsikring eller andet.