Sant Elm (Tramuntana) - Rejseguide og overnatningstilbud

Sant Elm er en charmerende lille kystby på Mallorcas smukke stedsegrønne vestkyst.

Sant Elm tiltrækker typisk gæster der sætter pris på aktivitet i naturen, men ikke vil undvære hav, strand og en rolig base under ferien.

Tramuntana-bjergkæden, der strækker sin lange ryg bag Sant Elm, er fyldt med smukke skatte, der bare venter på at blive udforsket samt nogle helt fantastiske udsigtspunkter. Selve Sant Elm byder på lokal charme og desuden overfartsby til drageøen, ‘Sa Dragonera’ og kendt for solnedgang og dykning.

Bedste overnatningsteder i Sant ElmBooking.com

Seværdigheder nær Sant Elm

Naturen er den helt store seværdighed i Sant Elm.

Fra den lille havn i Sant Elm, afgår dagligt katamaran-ture rundt om vestkysten, hvor du kan opleve skønheden af Mallorca udefra samt alle de fantastiske grotter og hemmelige bugter.

Kunstinteresserede kan nyde en tur på kunstmuseet CCA i Andratx by, ejet af det danske par, Peter og Patricia Asbæk og dedikeret til samtidskunsten. Andratx er desuden et besøg værd, en meget smuk bjergby med flere historiske seværdigheder.

Et populært besøgsmål for vandrere, er det gamle trappetiskkloster nord for Sant Elm, hvorfra en enestående udsigt over havet og Sa Dragonera kan nydes.

Alle omkringliggende udflugtsmål

Billigste flyrejser til Sant Elm

Mallorca Oplevelser samarbejder med Travellink.dk om at finde billigste flybilletter og rejser med fly til Sant Elm. Find billige afgange fra både København og Billund og spar mange hundrede kroner på pladser og bagage.

find de billigste fly til palma de mallorca her

Restauranter og mad i Sant Elm

Sant Elm har et fint udvalg af lækre fiskerestauranter, der udover nogle af øens bedste fisk og skaldyrsanretninger, tilbyder en enestående udsigt over havet og Sa Dragonera-øen, mens måltidet nydes.

Stranden i Sant Elm

Stranden ved Sant Elm kendt under navnene ‘Playa de Sant Elm eller ‘Es Geperut‘, som betyder ‘den pukkelryggede’. Stranden er delt i to – den første del har hvidt blødt sand, mens den anden er lidt mere grov. Vandet er klart og blåt, lavvandet  og roligt. Den lille ø ‘Illa Pantaleu’, tager mange vinde som måtte trække ind, men generelt er stranden i Sant Elm godt beskyttet og meget sikker.

Du finder gode faciliteter ved stranden i Sant Elm, såsom solvogne, parasoller, bruser, toilet, parkering samt bar/restaurant.

Aktiviteter i Sant Elm

Vandring, cykling, mountainbiking, dykning, tennis og golf, er blot nogle af de aktiviteter der trækker folk til den lille by.

Fra Sant Elm går den lille båd ud til Sa Dragonera-øen, som byder på et enestående naturreservat med egne vandreruter. Her kan du opleve den sjældne Eleonora falk samt det sorte firben.

Tramuntana-bjergene ligger et godt 90 km langt og 11 km bredt UNESCO beskyttet scenarie, til alle typer fysisk udfoldelse. Tramuntana byder foruden en enestående natur, på unikke udsigtspunkter, forhistoriske bosættelser, klostrer og idylliske maleriske landsbyer.

Sant Elm er kendt blandt dykkere – vestkysten er spækket med hemmelige grotter, mere end 100 dyrearter, utallige skibsskrog og helt klart vand, perfekt for dykkere. Her ligger også en kendt dykkerskole, Scuba Activa’, der dagligt tager gæster med på deres livs undervands-eventyr.

Indkøb i Sant Elm

Antallet af butikker i Sant Elm er begrænset, ligesom udvalget – dog rigeligt til at tilfredsstille hverdagsbehov under ferien. Leder du efter flere indkøbsmuligheder, kan du tage til nabobyen Andratx, et kvarters kørsel herfra, hvor du finder et bredere udvalg af butikker og supermarkeder.

Marked i Sant Elm

Sant Elm har ikke sit eget ugentlige marked. Nærmeste marked er også i Andratx, som afholdes hver onsdag, hvor du finder et godt udvalg af lokale delikatesser, sko og lædervarer og diverse andre ting og sager. Vil du opleve et større og mere autentisk marked, så brug en halv dag på en tur til Alcúdia, Sineu eller Inca.

Rejseguide til Sant Elm

Sant Elm nyder en rolig tilværelse i et malerisk scenarie mellem bjergene og det krystalklare blå middelhav, der bølger op til den lille strand i byen. Byen har godt 500 indbyggere, der siden 1960’erne, har haft turisme som primær indtægtskilde. Tidligere var Sant Elm en traditionel fiskeriby, heldigvis har byen ikke mistet sin oprindelige charme og måske netop derfor, er Sant Elm et så eftertragtet feriemål på Mallorca.

I aftentimerne i Sant Elm, vil du opleve hvordan der pludselig er mange mennesker i byens gader og omkring byen. Særligt vandrere kommer nemlig hertil, bare for at se solen gå ned bag Sa Dragonera, som kaster former og farver i alle afskygninger af sig.

Navnet Sant Elm, kommer af ‘Sant Elmo’ – skytshelgen for fiskerne på Mallorca.

Hvor ligger Sant Elm?

Sant Elm ligger på Mallorcas absolutte sydvestkyst, i en afsides bugt foran grønne skove og dybe kløfter. Området tilhører kommunen, Andratx, som også er hjemsted for Port d’Andratx, Camp de Mar og s’Arraco. Nord for, finder du det skønne bjergveje der fører til den charmernde og maleriske bugt ved Estellencs. Naturen hernede inviterer til cykling og vandring.

Flere fantastiske områder i Tramuntana

©2019 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?