Søg
Close this search box.

Sant Elm

I denne guide

Vælg Sant Elm for

Hvor ligger Sant Elm?

Sant Elm by markeret på kort over øen Mallorca i Spanien.

Sant Elm - Rejseguide til aktiviteter og ophold

Sant Elm er en charmerende gammel fiskerby, afsides beliggende i naturskønne omgivelser for foden af Serra de Tramuntana, på Mallorcas vestkyst.

Introduktion til Sant Elm

Søger du et rejsemål med dejlig strand, afslappet atmosfære og gode muligheder for både fysiske aktiviteter og afslapning, så er Sant Elm et rigtigt godt bud på en feriebase på Mallorca.

Mallorca Pass

Kombiner seværdigheder og aktiviteter med Mallorca Pass, der giver adgang til 14 forskellige seværdigheder, bl.a. La Seu katedralen, Bellver og Palma Aquarium.

Aktiviteter og oplevelser omkring Sant Elm

Hvad skal man opleve i Sant Elm?

Den smukke kystby byder på et væld af sanselige og afslappende aktiviteter og oplevelser, som du kan glæde dig til at kaste dig over.

Sejl over til Illa de sa Dragonera

Øen Dragonera, der ligger på den anden side af sundet fra Sant Elms kyst, giver en smuk og naturskøn dag- eller halvdagsudflugt, hvor du virkelig kommer til at møde og føle det baleariske dyre- og planteliv.

På Dragonera er der fire markerede vandreruter, hver med forskellig længde og sværhedsgrad, der fører til forskellige udsigtspunkter. Den længste rute går til toppen Na Popia, i 340 meters højde, og tager godt 3 timer tur/retur.

Dragonera er også hjemsted for det baleariske sorte firben, et ikonisk dyr, som du måske har set afbilledet på souvenirs. Der er millioner af dem på øen, og de er meget menneskevante, så du kan faktisk let få dem til at kravle på din hånd.

Ved den lille havn er der også et lille museum, der fortæller om øens særlige natur, og om hvordan Dragonera gennem tiden har været brugt af mennesker, bl.a. som piratlejr.

Overfarten til Dragonera tager små 20 minutter fra Sant Elms lille havn. Det er en god idé, at bestille billetter på forhånd.

Læs mere om Sa Dragonera her

Book overfart her

Et af de mest ikoniske steder på Mallorca er sa Dragonera naturreservatet og øen ud for Sant Elms kyst. Her vil du opdage en ubeskrivelig naturlig skønhed, samt de tusinder af sorte firben der bor her.

Tag på stranden i Sant Elm

Sant Elms strand er måske ikke så stor, men den er god. Stranden er ca. 130 meter lang, fyldt med dejlig blødt sand og med en mild hældning, der gør den sikker og børnevenlig.

På stranden er der solvogne og parasoller, som kan lejes på dagsbasis, så du er sikret en god plads.

Opdag livet under havoverfladen

Har du nogensinde spekuleret over, hvad der sker under havets overflade? En dykkertur fra Sant Elm vil åbne dine øjne for en fascinerende og eventyrlig verden af farverige skabninger, som eksisterer i perfekt harmoni.

Oplev undersøiske grotter, smukke enge af neptungræs, åbne rev og tusindvis af smukke fisk, når du dykker ned i det krystalklare blå vand.

Dykning og snorkel er nogle af de bedste oplevelser, du kan give dig selv på Mallorca. Der ligger flere dykkercentre i Sant Elm, som kan instruere og tage dig med ud til de bedste spots.

Lej en cykel og tag på eventyr

Mallorcas milde klima og gode vejnet, har gjort øen til et af de bedste steder for cykling.

Grundet Sant Elms isolerede beliggenhed, skal du køre tættere på Andratx for at få adgang til flere smukke områder at cykle i. En populær tur går op langs kysten, til de maleriske byer Estellencs og Banyalbufar, hvor du kan stoppe ved udsigtspunktet Mirador Ricardo Roca, kendt som et af de smukkeste. Du vil også opleve et af Mallorcas velbevarede gamle vagttårne, Torre des Verger.

Søger du udfordring, skal du besøge bugten sa Calobra, hvis nedstigning er kendt for sine mange skarpe hårnålesving og voldsomme hældninger.

Dybere i de UNESCO-beskyttede Serra de Tramuntana ligger sanselige områder som Puigpunyent, Orient og Bunyola, som byder på både udfordrende og smukke bjergpas.

SUP i bugten

Den smukke rolige bugt i Sant Elm er som skabt til SUP! Særligt morgentimerne er meget rolige og perfekte til en afslappende paddle på vandet, mens dagen melder sig.

I Sant Elm kan du også komme med på guidede SUP ture, bl.a. en solnedgangstur ud til den lille fredede ø es Pantaleu, hvorfra solnedgangen kan nydes i ro og fred.

Udforsk Castell de Sant Elm

På klippeskråningerne over Sant Elm finder du den gamle fæstning Castell de Sant Elm, et velholdt levn fra middelalderen og vidne om Mallorcas lange historie.

Bygningen blev oprindeligt rejst som et sømandshospital af kongen, omkring år 1300. Senere har bygningen fungeret som fængsel, før den i 1600-tallet blev ombygget til dens nuværende form, med udkigstårn, da Mallorca oplevede voldsomme angreb fra pirater.

Nyd en eventyrlig kajaktur

Sejl mellem de skulpturelle klippeformationer langs Mallorcas smukke kyst, til jomfrubugter som Cala en Basset og Cala en Tio, nogle af de mest uberørte skønheder, perfekte til snorkel og en dukkert.

Lej en båd

Tag roret og vær skipper for en dag ombord på en speedbåd. Nu bestemmer du helt selv, hvilken af Mallorcas mange små naturskønne bugter, du vil lægge til i.

Boats & Joy ved havnen i Sant Elm udlejer både, uden du behøver speedbådbevis.

Kig på Boats & Joys hjemmeside

Andre forslag til aktiviteter i og nær Sant Elm

Selvom Sant Elm ligger isoleret for sig selv på kysten, er det stadig let at komme til naboområderne, heriblandt Andratx, som byder på en række nye oplevelser.

Besøg ruinerne af La Trapa

Et stykke oppe på bjergskråningerne over Sant Elm og Andratx ligger ruinerne af det gamle trappistkloster La Trapa.

La Trapa er nok bedst kendt som et populært besøgsmål blandt vandrere, pga. den enestående smukke udsigt over kysten fra placeringen på bjergskråningerne. Her finder du bl.a. udsigtspunktet Mirador Josep Sastre, som vil betage dig.

Turen hertil går ad det smukke bjergpas Coll de sa Gramola, som udelukkende klares til fods, men kun få stykker af ruten kræver god fysik og særlig opmærksomhed, hvilket gør, at langt de fleste kan tage turen.

La Trapa

Hvis du er til magiske udsigtspunkter, uspoleret natur og en rask vandretur, så skal du besøge ruinerne af det gamle trappistkloster på bjergsiden over Andratx og Sant Elm.

Tag på golfbanen

Du er ca. 25 minutters kørsel fra én af Spaniens mest udfordrende golfbaner, Golf de Andratx, som ligger i området Camp de Mar. Den 6.089 meter par-72 bane er kendt for sin originalitet, med masser af kompleksitet og udfordrende huller.

Golfparadiset Mallorca venter på dig med mere end 21 lækre udfordrende baner, hver med sin egen charme og karakter. Andratx’ golfbane anses for at være blandt de mest udfordrende i Spanien.

Oplev en kunstudstilling i den gamle Son Mas fæstning

I Andratx by finder du den gamle fæstning Son Mas, der nu huser byens rådhus. Her er også en åben udstillingshal af samtidskunst, der skifter indhold løbende, som plejer at være værd at opleve.

Flere gange årligt kan du også opleve særlige arrangementer på Son Mas, bl.a. koncerter og særudstillinger.

Selve fæstningsbygningen i sig selv er også et besøg værd, den fortæller historien om et plaget Mallorca, der måtte forsvare sig mod pirater.

Nyd en forfriskning i den eksklusive havneby Port d’Andratx

Port d’Andratx har længe været kendt som et jetsetter-tilholdssted, hvor prominente navne har slået deres folder. Den charmerende marina i havnebyen danner ramme om en række hyggelige caféer, hvorfra du kan nyde udsigten over den smukke bugt, den gamle fiskerihavn og de mange mennesker.

I Port d’Andratx kan du også tage på shopping, her er en del butikker i gågaden og omkring marinaen. Her finder du bl.a. high street fashion fra kendte designere, kunst og juvelerer.

Tag på marked i Andratx by

Hver onsdag formiddag kan du opleve til traditionsrige marked i Andratx’ gamle bydel, ca. 15 minutter fra Sant Elm. Her får du mulighed for at komme tættere på den mallorcinske kultur, når der handles friske frugter, grøntsager, kød og oste. Her kan du også smage på nogle af Mallorcas specialiteter, f.eks. sobrassada-pølse.

Hvor skal man bo i Sant Elm?

Port d’Andratx byder på ganske få hoteller, faktisk er her blot tre stykker, hvilket vidner om den eksklusivitet der hersker her.

Havudsigt fra altan på hotel ved stranden i Sant Elm by, på øen Mallorca i Spanien.

Universal Hotel Aquamarin

Booking.com
Roligt hotel med lejligheder i byen Sant Elm på ferieøen Mallorca i Spanien.

Universal Aparthotel Don Camilo

Booking.com
Ferielejlighed med havudsigt i Sant Elm by, på ferieøen Mallorca i Spanien.

Apartamentos Amores San Telmo

Booking.com

Spisestederne i Sant Elm

Sin størrelse taget i betragtning, ligger der faktisk en pæn portion spisesteder i Sant Elm, og endda af rimelig kvalitet.

De fleste af byens spisesteder finder du omkring havnen og i den hyggelige gågade, der løber tværs gennem byen. Det giver mulighed for både smuk havudsigt og menneskekiggeri, som bidrager til et stemningsfyldt måltid.

Har du lyst til at blive mere lokal for en stund, så skal du tage turen til den lille landsby s’Arracó, der ligger 10 minutters kørsel fra Sant Elm. Her ligger et par lokale barer, hvor du bl.a. finder den kendte Menú del Dia (dagens menu), en frokost til omkring 10 euro for 3-4 retter.

For en mere fine dining oplevelse, skal du tage turen til havnebyen Port d’Andratx, hvor der ligger en pæn håndful anerkendte restauranter, heriblandt Verico og Trepaís.

Barer og natteliv i Sant Elm

Barer og pubs er temmeligt begrænset i Sant Elm, det er en relativt stille by. Dog er her en god håndfuld beværtninger, som skaber rammen om hyggelige stunder i aftentimerne. 

Shopping i Sant Elm

Gågaden i Sant Elm har en håndfuld butikker, som er hyggelige at kigge rundt i, bl.a. et par tøjbutikker.

Du finder selvfølgelig også de mest basale ting, her er både supermarkeder og apoteker.

Årlige begivenheder i Sant Elm

August

Festes de Sant Elm

Gennem de første to uger af august måned fejrer Sant Elm sin skytshelgen, Santa Catalina. I løbet af de to uger, kan du se frem til en lang række sjove og kulturelle begivenheder, der afholdes i de små gader.

Ét af hovedpunkterne ved festlighederne, er den traditionsrige genopførsel af kampen mellem maurer og mallorcinsere, hvor maurer angriber stranden.

Ofte Stillede Spørgsmål

Sant Elm ligger små 50 km fra Palmas lufthavn.

En taxa fra lufthavnen vil koste omkring 65 euro, og tage ca. 40 minutter at køre.

Vigtige telefonnumre

Nationalt politi: 091
Nærpoliti: 092
Civilgarden: 062
Brand: 080
Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

Offentlig transport

Buslinje: 316

Flere skønne rejsemål du skal opleve på Mallorca