Udflugt til drageøen, Sa Dragonera vest for Andratx

Sa Dragonera er en unik ø og fredet naturreservat ud for Mallorcas vestkyst, der har sit navn efter dens særprægede form som en drageryg.

Sa Dragonera byder på enestående natur, med frodig vegetation, et rigt dyreliv og små laguner med krystalklart vand.

Sa Dragonera har en totallængde på små 4000 meter, en bredde på lidt over 1 km og højeste punkt Puig de na Pòpia på 360 meter.

mallorcas naturoplevelser sa dragonera øen

Bag om Sa Dragonera

Sa Dragonera har været kendt og beboet af mennesker, igennem flere tusinde år.

Op gennem 15, 16 og 1700-tallet, blev Sa Dragonera brugt som lejr for pirater og smuglere, der let kunne skjule sig og samtidig være tæt på Mallorca, som var Middelhavets store handelsplads.

Fremme i nyere tid, nærmere bestemt 1960’erne -70’erne, blev Sa Dragonera flere gange opkøbt af private investorer og banker, der alle havde planer om at gøre den smukke ø til et luksus rekreationscenter for velhavende mennesker. Her skulle bygges restauranter, luksushotel, kasino, tennisbaner m.v.

En gruppe miljøaktivister ville dog Sa Dragonera anderledes. De havde set turismens indtog på Mallorca og konsekvenserne heraf, hvorfor de besatte øen og kæmpede en hård kamp for dens frihed til at være et rent naturområde.

Endeligt i 1988, overgav banken sig og solgte Sa Dragonera til den mallorcinske regering, som valgte at frede øen permanent. I samme omfang blev de to småøer i området, Illa de Pantaleu og Illa de Mediana, også erklæret fredede naturreservater.

Naturen på Sa Dragonera

Sa Dragonera er faktisk en del af den store bjergkæde, Tramuntana, som løber tværs gennem Mallorca. Bjergkæden starter helt nede i Malaga i Sydspanien, hvor den løber langs havbunden, kommer op og former Sa Dragonera, dykker igen, og kommer tilbage i form af Tramuntana-bjergene.

På øen vil du opleve en unik natur samt et rigt og sjældent dyreliv. Særligt to arter er Sa Dragonera kendt for, nemlig Eleonorafalken og det sorte firben. Firbenene opholder sig typisk i klipperne omkring den lille havn, de er utroligt menneskevandte og et stort hit at håndfodre dem.

Sa Dragonera har også en kendt grotte, Cova des Moro, hvor du finder øens meget specielle blinde krebsdyr, Typhlocirolana moraguessi.

Naturen på Dragonera er uspoleret, ren og byder ligeledes på en række vandreruter rundt på øen. Havet omkring er helt klart, hvorfor det også er meget populært at dykke og snorkle i sommermånederne.
Seværdigheder på Sa Dragonera

Nær Cala Lladó, den lille naturligt formede havnebugt ved Sa Dragonera, finder du et gammelt restaureret hus, der nu er øens eget lille museum.

Herfra starter vandreruter, der fører dig til Puig de na Pòpia, øens højeste punkt, til Tramuntana-fyrtårnet i nordøst, til Llebeig fyrtårnet i sydvest. Ved Llebeig fyrtårnet finder du også ruinerne af det gamle forsvarstårn, Torre de Llebeig, der blev bygget i 1580 som et værn mod pirater.

Ikke langt fra Cala Lladó, lykkedes det i 1958 arkæologer, at finde en romersk gravplads.

Overfart til Sa Dragonera

Du kommer let til Illa Sa Dragonera, ved at tage en båd fra havnen i den charmerende og maleriske lille fiskerby, Sant Elm, lige nord for Andratx – det tager ca. 20 minutter at krydse det lille sund Es Freu, på godt 700 meter.

Båden sejler alle dage mellem april og september, i tidsrummet 10:00 – 19:00 og koster ca. 12 € for en returbillet. Overfart er hver halve time.

 

Rejser til Andratx, Mallorca

Rejser til Port d’Andratx, Mallorca

Flere oplevelser omkring Sa Dragonera

Son Mas – Smuk befæstet bygning og udstilligshal i Andratx

Sømandskirken, Nostra Señora del Carmen – Kirken i Port d’Andratx

Son Esteve – Én af Andratx’ ældste herregårde

Santa Maria kirken – Kirken i Andratx’ gamle bydel

Torre de Sant Carles – Smukt vagttårn fra middelalderen udfor Port d’Andratx

CCA – Kendt danskejet kunstgalleri i Andratx

Torre de Llebeig – Det gamle udkigstårn på Dragonera

Castell de Son Orlandis

Torre de Cala en Basset

Torre de Cap Andritxol

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?