Søg
Close this search box.

Port d'Andratx

I denne guide

Vælg Port d'Andratx for

Hvor ligger Port d'Andratx?

Havnebyen Port d'Andratx markeret på kort over øen Mallorca.

Port d'Andratx - Rejseguide til aktiviteter og ophold

Port d’Andratx er en malerisk havneby beliggende på Mallocas sydvestkyst, for foden af Serra de Tramuntana.

Introduktion til Port d'Andratx

Som rejsemål har Port d’Andratx stor tiltrækningskraft blandt par, der søger et romantisk get-away, hvor god mad og smukke rolige omgivelser følges ad.

Mallorca Pass

Kombiner seværdigheder og aktiviteter med Mallorca Pass, der giver adgang til 14 forskellige seværdigheder, bl.a. La Seu katedralen, Bellver og Palma Aquarium.

Aktiviteter og oplevelser omkring Port d'Andratx

Hvad skal man opleve i Port d’Andratx?

Vel ankommet til smukke Port d’Andratx. Hvad så nu? Hvad skal du se og lave her, udover at nyde den eksklusive havneby? Her kommer nogle bud på populære aktiviteter og oplevelser, bl.a. seværdigheder og besøgsmål.

Nyd en dag på stranden

Der er små bugter og naturstrande omkring Port d’Andratx, bl.a. Cala Fonoll i den vestlige side af bugten, der måler 55 meter i længden.

Mod øst, på den anden side af klipperne, ligger Cala Llamp, der er kendt for sit turkis-grønne vand og afsides beliggenhed, god til solbadning og svømning. Ved Cala Llamp ligger også en lille beach club, hvor du kan nyde en frokost med smuk udsigt.

Længere endnu finder du så Cala Blanca, en 30 meter lang naturstrand, pakket ind i et betagende landskab.

Er du mere til de bløde sandstrande, med faciliteter og vandsport, så tag til den nærliggende Camp de Mar, ca. 10 minutters kørsel herfra.

Gå en tur op til Torre de sa Mola

På klipperne over Port d’Andratx står det ældgamle vagttårn Torre de sa Mola – eller Torre de Sant Carles – der engang vogtede bugten. Det er et dejligt sted at se over hele den maleriske bugt omsluttet af høje klippevægge, med de mange eksklusive liebhavervillaer på skråningerne.

Det gamle Sant Carles vagttårn står som et monument på klipperne højt over Port d’Andratx. Tag turen herop og nyd de magiske udsyn over kysten, bugten og havnen.

Læs mere

Lej en båd og se kysten

De betagende marinelandskaber langs sydvestkysten er uforlignelige, med små charmerende havne, dramatiske klippeformationer og skjulte bugter.

I Port d’Andratx er der mulighed for at leje en båd, med eller uden skipper, som kan tage dig med på eventyr på havet.

Mallorcas kyster gemmer på eventyrlige små jomfrubugter, naturstrande, krystalklart turkis vand, charmerende små fiskerhavne og dramatiske klippeformationer fra bjergene, alt sammen noget du kan opleve på sejlture.

Besøg CCA kunstmuseum

Ét af Mallorcas største og mest kendte udstillingssteder, inden for samtidskunst, er CCA Andratx (Centre of Contemporary Art). Kunstmuseet ligger i en imponerende gammel finca i naturskønne omgivelser nær den gamle by Andratx. Ud over de mange skiftende udstillinger, tilbyder CCA også et bredt udvalg af aktiviteter og arrangementer.

CCA

Er du interesseret i kunst, så er en tur til CCA noget du skal opleve i Andratx. Skiftende udstillinger og flere årlige events, gør CCA et levende mekka af kreativitet.

Forkæl dig selv med et kurbad

Der ligger adskillelige wellness-klinikker i Port d’Andratx, men Blue Spa Wellness Centre, der ligger ved Hotel Mon Port, er klart den bedste, og med længste liste af faciliteter og behandlinger. Nyd bl.a. tyrkisk bad, termisk kredsløb, massager, skønhedsbehandlinger og meget mere. Du bliver et nyt menneske. Du behøver ikke være gæst på hotellet.

Església de Nostra Senyora del Carme

Kirken som du finder i den hyggelige gågade i Port d’Andratx, er dedikeret til Vor Frue af Karmel, beskytter af søens folk. Kirken har en særlig plads i hjertet på de lokale, da den blev bygget netop ved hjælp af almisser og arbejdskraft af den lokale befolkning.

Kirken i hovedgaden markere en tid, hvor Port d’Andratx udviklede sig fra et lille fiskerleje til en regulær fiskerihavn og by. Hvert år i juli, kan du desuden opleve en smuk procession fra kirken.

Spil golf på én af Mallorcas bedste baner

Lige øst for Port d’Andratx, i Camp de Mar, ligger Golf d’Andratx, én af Mallorcas mest udfordrende baner. Den 18-huller, 6.089 meter lange par-72 bane byder på snoede fairways, skjulte bunkers og vandløb giver selv lave handicaps kamp til stregen, mens det stadig er underholdende at spille.

Glæd dig til at prøve kræfter med den udfordrende golfbane i Andratx, fyldt med bunkers, søer og bakker, der stiller krav til din fysik. 

Tag på dykkertur fra Port d’Andratx

Der ligger flere dykkercentre i Port d’Andratx, hvor du både kan få undervisning og komme med på dykkerture der kræver erfaring. Det maritime landskab omkring Port d’Andratx er unikt med mange grotter, farverige rev og har en enorm biodiversitet, som gør det ekstra interessant at dykke her.

Spanske dansere, muræner og andre farverige fisk kan opleves under havets overflade ud for Andratx’ kyster. Der kan desuden arrangeres ture til grotter og gamle skibsvrag for de mere erfarne dykkere.

Andre herlige aktiviteter i og nær Port d'Andratx

Tag på eventyr på Sa Dragonera

På den anden side af sundet fra den charmerende havneby Sant Elm – en kort køretur fra Port d’Andratx – ligger øen Illa de sa Dragonera. Øen har fået sit navn grundet sin form, der ligner ryggen på en drage.

Øen er et beskyttet naturreservat, der er elsket for sin smukke natur. På Dragonera møder du også de sorte firben, mange af dem, millioner af dem. De små væsner er ekstremt menneskevante, og kravler gerne på hånden af dig.

På Dragonera er der fire vandreruter, der fører rundt på øen til smukke udsigtspunkter. Den letteste tager en times tid tur/retur, mens den sværeste tager ca. 3,5 time og kræver lidt mere fysik, da du kommer op til det højeste punkt i 350 meters højde.

Sa Dragonera er en ø og beskyttet naturreservat, der ligger over sundet fra havnebyen Sant Elm. Dragonera er et vidunderlige og sanseligt sted at spendere en dag, med fire skønne vandreruter og masser at opleve.

Opdag ruinerne af La Trapa-klosteret

Nord for selve Andratx by, på bjergskråningerne ligger ruinerne af det gamle La Trapa-kloster, fra det 18. århundrede, med vidunderlig udsigt over kysten og til Sa Dragonera-øen. La Trapa er et populært besøgsmål for vandrere, så hvis du har fodtøjet med, er dette et fantastisk sted at opdage.

La Trapa

La Trapa er et gammelt nedlagt trappistkloster, som kun kan besøges til fods, men tilbyder til gengæld de mest magiske udsyn over kysten og til sa Dragonera.

Besøg den gamle fæstning Son Mas

Son Mas er en befæstet gammel herregård, der ligger på toppen af en bakke med udsyn over Andratx by. Son mas er i dag hjemsted for kommunens kontorer, men også for byens offentlige udstillingshal. Netop udstillingshallen får en del opmærksomhed, da man er ret god til at finde kunstnere med talent til udstillingerne. Typisk er det samtidskunst, hvor temaet variere fra måned til måned.

Son Mas er en af Andratx’ mest historiske ejendomme, der i sin tid blev omdannet til fæstning. I dag er den hjemsted for kommunen samt en åben udstillingshald.

Læs mere

Vandring i Port d’Andratx

Sydvestkystens landskab er virkelig forunderligt, med dets mange klipper, skovområder og små skjulte bugter. Når du vandrer i og omkring Port d’Andratx, kan du se frem til nogle af øens mest magiske udsigtspunkter og naturområder.

Førnævnte tur til ruinerne af det gamle trappistkloster La Trapa, er klart et af de mest populære besøgsmål for vandrere på disse kanter. På turen, som er middelsvær, til La Trapa, kommer du også forbi naturbugten Cala d’en Basset, en meget smuk bugt der ligger dybt mellem grønklædte klippeskråninger.

Er du på Mallorca for at vandre, er du kommet til det helt rigtige sted. Det er nemlig i Port d’Andratx at øens længste vandrerute starter/slutter, nemlig den ikoniske GR221 rute. GR221 er delt op i ca. 12 etaper, og løber fra Andratx i syd til Formentor i nord. På GR221 vil du bl.a. komme igennem tørstensruten, som er en særlig etape, idet flere stier eog vægge er bygget med den unikke tørstenteknik, som er kategoriseret som verdensarv af UNESCO.

Er du mere til ture omkring kysterne, så er der rigeligt med steder at gå og vandre i nærområdet. Klipperne mellem Port d’Andratx og Camp de Mar byder på masser af naturskønne bugter og fantastiske udsigtspunkter. Du kan også gå ind til Andratx’ gamle by, hvor du passerer gennem oliven- og mandellunde, gamle prangende herregårde og uspoleret natur.

Mallorca er en vandrers største drøm; fyldt med vild natur, magiske udsigtspunkter og masser af verdensnaturarv værd at stoppe ved. 

Cykling i Port d’Andratx

Mallorcas milde klima, det gode vejnet og varierede terræn, gør det en sand fornøjelse at cykle her. Det er selvfølgelig også derfor, at netop Mallorca er blandt de største og bedste cykelferiedestinationer i Europa. Mange af de professionelle cykelhold kommer her for at træne, ligesom der er masser af cykelcamps og cykelvenlige hoteller på øen.

Blandt de mest emblematiske cykelruter fra Port d’Andratx, kan du glæde dig til turen op omkring Banyalbufar, der går gennem områder som Puigpunyent, Esporles og Estellencs, nogle af Tramuntanas smukkeste steder, og mest krævende. På denne 72 km lange tur, kommer du bl.a.  gennem bjergpasset Coll d’es Grau, der har en gennemsnitshældning på 6,2% på sit blot 3 kilometer lange vejstykke, og giver mening til betegnelsen hårnålesving.

Ved Banyalbufar vil du opleve det ikoniske gamle vagttårn, Torres des Verger, og længere mod Estellencs, det kendte udsigtspunkt Mirador de Ricardo Roca, hvor du også finder Restaurant es Grau. Stort set hele vejen tilbage til Port d’Andratx kører du langs kysten, som tilbyder magisk udsigt og lidt frisk vind i ansigtet.

Som sagt er Port d’Andratx godt forbundet til resten af Mallorca, via det ekstensive og velholdte vejnet, og der er rigeligt med ruter at finde.

Tag en dagstur til Palma

Mallorcas hovedstad Palma – Middelhavets perle – er altid et besøg værd. Om det så er for en shoppingtur, et restaurantbesøg eller en udvidelse af horisonten gennem de mange kulturelle tilbud der er i byen, så har Palma det. Palma er kendt for sin enorme gotiske La Seu katedral, der ligger ud mod havnefronten, for det kongelige Almudaina-palads og for Castell de Bellver slottet

Palma er særligt kendt for sin katedral, men højt elsket for dens mange levende gader, fyldt med butikker, spisesteder og kulturliv, der har givet den tilnavnet Middelhavets perle.

Hvor skal du bo i Port d'Andratx?

Port d’Andratx byder på ganske få hoteller, faktisk er her blot tre stykker, hvilket vidner om den eksklusivitet der hersker her.

Hotel i Port Andratx på Mallorca foran smukke Tramuntana bjerge.

Hotel La Pergola

Booking.com
Sommer ved SPA hotel i Port d'Andratx, Mallorca.

Mon Port Hotel & Spa

Booking.com
Udsigt over havn og marina fra altan på hotel i Port d'Andratx, Mallorca.

Hotel Brismar

Booking.com

Spisestederne i Port d'Andratx

For et område af så beskeden størrelse som Port d’Andratx, finder du et rimeligt udvalg af spisesteder. Port d’Andratx er et område der generelt tiltrækker et publikum, der vægter den gode spiseoplevelse, med kvalitet i maden og sanselige omgivelser.

Her er både cafeer til en lille glas og snack, samt gourmetrestauranter klar med innovative smagsoplevelser. Her kan særligt Verico, Trepaís og Oliu fremhæves som bud på unikke smagsoplevelser.

Barer og natteliv i Port d'Andratx

Der ligger flere barer samt en enkelt eller to natklubber i Port d’Andratx, der holder aftenen og natten unge, dog stadig henvendt til et voksent publikum – uden at definere nøjagtigt – men altså ingen fulde unge mennesker der råber og skriger i gaderne hele natten. 

Der kommer gerne publikum fra de omkringliggende byer for at hygge sig på cocktailbarer og værthuse her i Port d’Andratx.

Shopping i Port d'Andratx

Gågaden i Port d’Andratx byder ligeledes på et bredt udvalg af butikker, med alt fra lokalt produceret til internationale luksusvarer. Det gennemgående tema er fortsat eksklusivitet, og derfor er det i den dyre ende at handle her.

Årlige begivenheder i Port d'Andratx

Som i de fleste andre landsbyer på Mallorca – og i Spanien – har traditioner en særlig plads i hjertet på indbyggerne her.

Juli

Festes de Mare de Deú del Carme

Den årlige procession af Carmen er en stor begivenhed i Port d’Andratx, og af høj kulturel betydning. Udover selve optoget, omfatter nogle af højdepunkterne ved denne fejring et hesteshow, folkedanse, udendørs middage og koncerter.

Hvornår: Midten af juli

Ofte Stillede Spørgsmål

Her er de bedste overnatningsmuligheder i Port d’Andratx:

Port d’Andratx ligger ca. 42 km fra Palmas lufthavn.

En taxa fra lufthavnen vil koste omkring 50 euro og tager ca. 30 minutter.

Vigtige telefonnumre

Nationalt politi: 091
Nærpoliti: 092
Civilgarden: 062
Brand: 080
Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

Offentlig transport

Buslinje: 101, 121, 122

Flere skønne rejsemål du skal opleve på Mallorca