Søg
Close this search box.

Puigpunyent

I denne guide

Vælg Puigpunyent for

Hvor ligger Puigpunyent?

Puigpunyent markeret på kort over øen Mallorca.

Puigpunyent - Rejseguide til aktiviteter og ophold

Galilea er en charmerende og søvning lille landsby, beliggende direkte på bjergskråningerne af Serra de Tramuntana. 

Hvordan er Puigpunyent?

Puigpunyent tilbyder nogle af de smukkeste og mest imponerende landskaber på Mallorca. Appelsinplantager, olivenlunde, vinstokke og mandeltræer dækker de stedsegrønne dale, og giver en sanselig og farverig diversitet.

Puigpunyent er for dig, der sætter afslapning, ro og forkælelse højt på ferien. Her er en larmende stilhed fra naturen, som kun momentvis afbrydes af cyklister og summen fra andre hotelgæster.

Mallorca Pass

Kombiner seværdigheder og aktiviteter med Mallorca Pass, der giver adgang til 14 forskellige seværdigheder, bl.a. La Seu katedralen, Bellver og Palma Aquarium.

Aktiviteter og oplevelser omkring Puigpunyent

Hvad skal man opleve i Puigpunyent?

I Puigpunyent er naturen i højsædet, det er den, der er tiltrækningskraften, den der er seværdigheden.

Tag en tur i Reserva Park

Reserva Park er en blanding mellem et naturreservat, en adventure park og en zoologisk have, og et sted, hvor du virkelig oplever den baleariske naturs enorme diversitet.

Parken består af et ca. 2.5 millioner kvadratmeters areal, og ruten gennem er på ca. 3.5 km lang, hvor du ser nogle af de smukkeste landskaber i Serra de Tramuntana.

Foruden de mange aktiviteter, dyr og smukke natur, kan du tilmed bade i de naturlige bjergsøer, under vandfald i klipperne.

I Reserva Park ved Puig de Galatzo-bjerget møder du noget af Mallorcas mest emblematiske natur, samtidig med

Besøg en lokal vingård

At besøge en vingård er en smagfuld oplevelse, og når det samtidig er i så smukke og autentiske omgivelser, bliver det kun bedre. Én af de vingårde, der har åbent for vinsmagning og guidede ture er Son Vich de Superna, en familieejet gård beliggende mellem Puigpunyent og Esporles.

På Son Vich kan du vælge mellem flere forskellige oplevelser, bl.a. en guidet tur på gården og ude blandt vinstikkene, med smagning og parring.

Book vinsmagning hos Son Vich her

Opdag den baleariske forhistorie

Lige øst for Puigpunyent by, ca. 2 km, i et lille skovområde, finder du et unikt levn fra den baleariske forhistorie, nærmere bestemt Talaiotkulturen. Talaiotkulturen har sit navn efter de tårnlignende konstruktioner kaldet talaioter, der rejste sig 5 – 20 meter i højden, bygget af megalitter.

Ved Talaiot del Serral de ses Abelles, blev for ikke så længe siden fundet et bronzesværd, som nu er udstillet på Museu de Mallorca i Palma.

Rutevejledning her

Forkæl dig selv med et kurbad

På Grand Hotel Son Net ligger et af Mallorcas største kurcentre, med enestående udsigt over Tramuntana. Son nets kurcenter inkluderer saltvandspool, termiske bade, samt en lang liste af behandlinger, der giver dig ro og fylder dig ny energi, bl.a. aromaterapi og forskellige massageformer.

Cykling i Puigpunyent

Puigpunyent er vel sagtens ét af Europas mest populære cykelområder. Området byder på noget af Tramuntanas smukkeste natur, samt nogle af de mest udfordrende bjergpas, der tvinger dig til maksimal performance.

Særligt er Puigpunyent kendt for sit Coll des Grau pas, et stykke på 3,2 km, der stiger mere end 220 meter, og en gennemsnitlig hældning på 6,8%. Coll des Grau er kendt og elsket, da her ofte er meget lidt trafik og meget stor udfordring.

Også den lille, men skønne tur til den maleriske landsby Galilea, er populær her i området. Vejen er stort set utrafikeret, men byder på en række meget skarpe sving og hældninger på ca. 4%. Galilea er et oplagt stop til en forfriskning eller frokost.

Det tidligere Team Sky cykelhold, var hyppige gæster på Hotel Son Net.

Vandring i Puigpunyent

Ligesom cykling, er vandring en voldsom populær aktivitet i Puigpunyent. Mallorca er med sine mere end 300 årlige solskinsdage, sin smukke natur og milde klima, et oplagt sted at vandre.

Hvad der adskiller Puigpunyent fra mange andre vandreområder på Mallorca er, at mange af turene byder på utroligt smukke udsigtspunkter fra de højere luftlag, navnlig turen op til Puig de Galatzo og Puig de na Bauçana.

Går du gennem de smukke egeskove omkring Camí de sa Campaneta og sa Muntanya ejendommene, kan du nyde én af de smukkeste anlagte brostensveje i Serra de Tramuntana.

Fra Puigpunyent kan du også koble dig på Mallorcas populære GR221 vandrerute, også kendt som Tørstensruten. Navnet refererer til en ældgammel konstruktionsteknik, som er kategoriseret som verdensarv. Tørstensruten løber fra Port de pollenca i nord, til Andratx i syd, og byder på mere end 220 km vandresti.

Planlæg rejsen til Mallorca

Andre aktiviteter i og nær Puigpunyent

Puigpunyent er i sig selv et utroligt smukt område, og for naturelskeren er det umiddelbart svært at blive træt af. Men derfor kan man jo godt få lyst til at se noget andet, så her er nogle forslag til hvad du kan opleve i områderne omkring Puigpunyent.

Tag til Palma

Puigpunyent ligger blot 20 minutters kørsel fra Palma by. Her venter store seværdigheder som den gotiske La Seu katedral, Bellver-slottet, Almudaina-paladset og March-paladset.

Palmas mange smalle gader og små placas, byder på en verden af butikker og hyggelige fortovscafeer, der giver en særlig sydlandsk atmosfære mellem de smukke bygningsfacader.

Palma er en fed by at slentre rundt i, og du vil hurtigt blive fristet i de mange butikker og delikatesser, der lokker sanserne.

Kør en tur til Valldemossa og Deià

Nogle af tramuntanas mest berømte byer er Valldemossa og Deià, der ligger nord for Puigpunyent. Valldemossa er i særlig grad kendt for sit gamle royale palads og kartheuserkloster, hvor bl.a. Chopin har opholdt sig, samt det gamle Miramar-kloster ved kysten.

Deià er en mere stille by, dog utrolig smuk, og kendt som et sted hvor kunstnere finder inspiration. Ydermere er Deià kendt for sin imponerende Son Marroig-ejendom langs kysten, samt Robert Graves’ hus.

Tag på golfbanen i Palma

Du skal blot køre 15-20 minutter, før du har adgang til Arabella Golfs tre imponerende golfbaner, i udkanten af Palma. Son Quint, Son Muntaner og Son Vida byder på prisvindende parkbaner, masser af fælder og udfordringer, og endda smuk udsigt.

Hvor skal man bo i Puigpunyent?

Heroppe i bjergene står den på luksus og afsondrethed, i de mest naturskønne omgivelser. Der ligger blot en mindre håndfuld overnatningssteder i Puigpunyent, hvilket giver til eksklusiviteten af området.

Luksus hotel i Puigpunyent i Mallorcas bjerge.

Grand Hotel Son Net

Booking.com
Luksus hotel og retreat i Tramuntana-bjergene i Puigpunyent på øen Mallorca.

LJs Ratxo Eco Luxury Retreat

Booking.com
Finca hotel i Puigpunyent på Mallorca, med Tramuntana i baggrunden.

Finca Hotel Son Pont

Booking.com

Spisestederne i Puigpunyent

Af en så beskeden størrelse, har Puigpunyent nogle utroligt varierede spisesteder. Dette er gradvist takket være de luksushoteller, der ligger her, som byder på anretninger der vækker dine sanser til live.

Er du mere til det autentiske mallorcinske køkken, så ligger der en håndfuld spisesteder i landsbyen, samt i den nærliggende landsby Galilea. Netop Galilea har et par tapasbarer, der i høj grad er værd at besøge, navnlig Trattoria, Sa Botigueta og Cafe sa Plaça, hvor du ikke alene får høj kvalitet, men også udsigten over bjergene fra terrasserne.

Sa Botigueta

Sa Botigueta er et af Galileas mest populære spisesteder. Tapasbaren har nemlig både god mad, gode priser, samt en balkon med udsigt over bjergskråningerne og kysten. 

Shopping i Puigpunyent

Der ligger ikke mange butikker i Puigpunyents små gader, men du finder dog det mest nødvendige skulle det blive aktuelt. Her er supermarked, apotek og bank, men det er vist også det.

Marked i Puigpunyent

Hver lørdag formiddag, kan du nyde et autentisk landbrugsmarked centralt i Puigpunyents små gader.

Begivenheder i Puigpunyent

Puigpunyent afholder sine hovedarrangementer i sommermånederne, navnlig Øko- og Landbrugsmessen i maj og fejringen af Vor Frue af August i August, som er værd at kigge forbi til hvis du er i nærheden.

Februar

Sa Rua (karneval)

Kommer du til Puigpunyent eller landsbyen Galilea i løbet af februar/marts, kan du glæde dig til at opleve de charmerende bjerglandsbyer i alverdens farver. Det er tid til årets karneval, der svarer til vores fastelavn. Her sættes børnene i fokus, og der arrangeres en masse aktiviteter for at gøre ugen sjov.

Maj

Øko-messe

Øko-messen i Puigpunyent er ment som et event der skal sætte fokus på økologi, bæredygtighed og vigtigheden i at passe på Mallorcas natur og agrariske traditioner. På messen kan du ose de mange stande og boder der sælger lokale økologiske produkter og kunsthåndværk. Her er typisk også en masse god underholdning til at sætte stemningen, såsom live musik, folkedanse og gastronomiske oplevelser.

August

Festes de Mare de Déu d’Agost

I begyndelsen af august fejres Jomfru Maria med en stor byfest der varer en hel uge. Gennem ugen kan du opleve en række kulturelle og underholdende aktiviteter som lege, konkurrencer, danse, musikoptrædener, udstillinger mm..

September

Festes de Mare de Déu

Den 8. september fejrer landsbyen Galilea Jomfru Maria med en stor byfest, hvor en række kulturelle aktiviteter er på programmet. Der er altid en herlig intens stemning i den charmerende lille landsby, værd at kigge forbi til hvis du er i nærheden.

December

Craft Beer Festival

Craft Beer er virkelig noget der de senere år har vundet sig ind i mallorcinernes hjerter. Både PalmaArtàCala Sant Vicenc og nu også Puigpunyent afholder en årlig craft beer festival for ølentusiaster. Folk fra nær og fjern flokkes hertil for at smage unikke øl og nyde den herlige stemning og de mange underholdningsindslag gennem dagene.

Ofte stillede spørgsmål

Puigpunyent ligger godt 26 km fra Palmas lufthavn.

En taxa fra lufthavnen vil koste omkring 40 euro og tage ca. 25 minutter.

Det ugentlige marked i Puigpunyent afholdes lørdag morgen/formiddag centralt i byen.

Vigtige telefonnumre

Nationalt politi: 091
Nærpoliti: 092
Civilgarden: 062
Brand: 080
Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

Offentlig transport

Buslinje: 201

Flere skønne rejsemål du skal opleve på Mallorca