[bcsb-searchbox title=”” subtitle=”” aid=”822185″]

Artà – Guide til udflugter overnatningstilbud

Artà er en lille hyggelig og rolig by, men indeholder meget historie, kultur og mange seværdigheder i denne genre.

Artà grænser op af andre populære og mere kendte turistområder, som Capdepera, Cala Ratjada og Son Servera, alle populære blandt særligt golfere.

Bedste tilbud på ophold i Artà

Artà har rigtig mange indkvarteringsmuligheder, det er udelukkende et spørgsmål om, hvad du synes vil være spændende eller interessant at prøve. Fælles for alle er, at i Artà er charme en del af pakken.

Boutique hotel i renoveret herregård i Arta by på Mallorca

Hotel Ca’n Moragues ****

Nyd et ophold på dette charmerende boutique hotel beliggende i den ombyggede herregård, der oprindeligt stammer fra 1700-tallet, og som er fuld af historisk charme blandet med moderne faciliteter. De individuelt indrettede værelser kombinerer originale træk som rustikke stenvægge, med moderne design, hvilket giver en autentisk og bekvemt følelse. Hotellet ligger et stenkast fra centrum af af Ártàs mange butikker og restauranter.

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorca

Arta overnatning hotel charmerende romantisk

Hotel Palacio Sant Salvador

Romantisk, charmerende og eksklusivt, Hotel Palacio Sant Salvador byder indenfor i storslåede rammer, perfekt til par. Hotellet har til huse i et smukt og unikt palæ designet af Gaudí, med indivuduelt indrettede suiter i elegant og autentisk stil. Hotellet har en priviligeret beliggenhed tæt på Llevant-naturparken og blot få minutter gåafstand til Artàs charmerende bykerne.

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorca

Luksus hotel i naturen med udsigt i Arta

Carrossa Hotel Spa Villas *****

Træk jer tilbage i romantiske og luksuriøse rammer på dette 5-stjernede luksushotel beliggende i bjergene over Ártà. Hotellet er beliggende i en historisk herregård, direkte på bjergskråningerne med betagende udsigt over både bjerge og havet. Hotellet er næsten helt nyåbnet og tilbyder perfekte rammer til par og aktive feriegæster, som ønsker en unik beliggenhed og afslappende moderne rammer.

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorca

Ophold på agroturismo gård i Arta

Agroturismo Na Set Centes

Nyd et autentisk og afslappende ophold i charmerende rammer på denne agroturismo udenfor Artà. På denne gård kan I mærke den friske milde luft, mens I nyder den rolige atmosfære i de smukke sanselige blomsterhaver. Gården hylder de mallorcinske traditioner i indretning og arkitektur, med rustikke stenvægge, mahogni møbler og træbjælker i loftet. Her kan I slappe helt af i uforstyrrede rammer og lade energien op.

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorca

Autentisk finca hotel i Arta

Agroturismo Sa Duaia

Langt oppe i de smukke Llevant-bjerge over Arta, finder I denne historiske finca og gård beliggende direkte på de grønne bjergskråninger. På denne rustikke finca er I sikre på et anderledes og eventyrligt ophold på et sted som er så autentisk, at man føler sig som adelig i middelalderen.

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorca

Seværdigheder og udflugtsmål i og omkring Artà

En af de første ting man lægger mærke ting i byen, er bakken hvor den 1 meter tykke fæstningsmur, der med sine ni tårne omringer valfartskirken Santuari de Sant Salvador.

Flere imponerende statuer og religiøse monumenter er at finde her, blandt andet statuen af Jomfru Maria skåret i træ. Vejen derop går forbi sognekirken og videre, ad den mere end 180 trins lange stentrappe. Fra kirken, vil du nyde panoramabilledet over Artà og det omkringliggende område, sammen med den meget smukke have der hører til kirken.Er du historieinteresseret, skal du nede i centrum af byen ved Placa d’Espanya, besøge rådhuset, som også huser byens etnologiske museum.

Her vil du få hele historien om Artà og det tidligere Almundaina. Desuden findes der en række efterladenskaber fra datidens herredømme på Mallorca. Kontra mange andre historiske museer på øen, giver dette dig rigtig god idé om, hvad Mallorca har været for bønder, adelige og hvordan tiderne har ændret øen.

I 1921 åbnede jernbanen, der forbandt Palma med Manacor, Son Servera og Artà. Den blev senere lukket igen, men den gamle stationsbygning står stadig i Artà og det er på tegnebordet, at jernbanen igen skal i funktion.Vi kommer nok ikke udenom at nævne drypstenshulerne, Cuevas d’Artà på kysten omkring Canyamel.

Drypstenshuler er i sig selv imponerende, men her er der gjort ekstra i, at gøre dem indbydende og attraktive at besøge, også for børnefamilier. Lyseffekter kaster flotte farver rundt på drypstenene, som former figurer der menes at have religiøs betydning. Jules Verne var blandt de første i nyere tid, til at besøge hulerne og man mener det var, han fik inspirationen til sin succesbog “Rejsen til Jordens Indre”.

Marked i Artà

Hver tirsdag morgen kl. 8:00, åbner Artà gaderne op, for det ugentlige marked i byen. Det foregår centralt, på byens store torv.

På markedet kan du lade dine sanser forføre af et farverigt og aromatisk udvalg af frisk frugt, kød, fisk, blomster samt søde mandler og figner. Dette er en oplagt mulighed for, at få smagt på nogle af de mallorcinske lokaldelikatesser, bla. sobrassada-pølserne.Booking.com

Restauranter og spisesteder i Artà

Restauranterne i Artà, serverer en fin blanding af klassiske spanske retter og mallorcinske videreudviklinger.

Artà er dog mere end tapas og fiskeretter. Som en større by, med en lang historie, særligt indenfor ønologi, ligger det dybt forankret i madkulturen, at spisekort og vinkort skal gå hånd i hånd – en oplagt mulighed for at smage på lækre lokale vine.

Artàs historie

Artà er første gang nævnt i historiebøgerne under navnet “Yartân”, der kommer af det arabiske ord, Gertan, som betyder “have”. Ikke meget i Artà, er endnu kendt fra romernes besættelse af øen, dog menes det at borgen på bakken, er et levn fra denne tid.

Under den muslimske tid, da maurerne dominerede Mallorca, var Yartân et af de 12 distrikter på Mallorca, som var tildelt emirer og generaler. Først efter den katalanske/aragonske generobring af øen i 1229,, blev byen anlagt som den ses i dag.

Indtil omkring 1400 tallet var byen stadig kendt under navnet, Almundaina. Mellem det 16. og 18. århundrede, udviklede byen og området sig kraftigt i forhold til landbrug, indbyggere og håndværk.

Efter et voldsomt udbrud af vinpest i hele Europa i slutningen af 1800-tallet, begyndte man i starten af det 20. århundrede, at genopføre og restaurere byen og området atter igen. Her var en vigtig indtjeningskilde netop produktion af håndværk, såsom kurve og remedier lavet af bla. palmeblade. Samtidig opstod flere mindre landsbyer i distriktet, hvor lokale bønder slog sig ned.

I det 20. århundrede forbindes distriktets mange små landsbyer med veje, da man ser nødvendigheden i at være beredt på en indkomst fra turismen. Det har haft sine følger og konsekvenser for området, da mange bønder har måtte flytte til andre steder på øen og derved efterlade deres gårde. Regeringen opkøbte nemlig det store område “Parc Natural de la Península de Llevant”, for at erklære det fredet naturreservat.Booking.com

Hvor ligger Artà?

Artá ligger i Llevant-regionen, på Mallorcas nordøstlige side. Foruden selve byen, består kommunen også af områderne, Betlem og Colonia de Sant Pere.

Flere dejlige rejsemål i Llevant

Llevant-regionen på Mallorca byder på mange dejlige rejsemål, hvor både strand, vild natur og charmerende byer fyldt med sjæl. Læs om Llevant-regionen her

 

 

cala bona llevant region mallorcaCala Bona

Cala Bona er en charmerende gammel fiskerihavn, der nu er omdannet og udbygget til en skøn solferiedestination. Her finder I en skøn lille strand, en masse restauranter og barer langs havnefronten, og ikke mindst en række skønne hoteller til både par og smøbørnsfamilier. Cala Bona

 

 

Cala Millor strand i Llevant på MallorcaCala Millor

Cala Millor er med sin 2 km brede hvide sandstrand, østkystens største solferieparadis, fyldt med aktivitetstilbud for alle aldre. Hotellerne i Cala Millor byder på alle prisklasser, billige som eksklusive, samt god fordeling i børne og familievenlige hoteller og adults only voksenhoteller. Læs om Cala Millor

 

 

Cala Ratjada i Llevant regionen på MallorcaCala Ratjada

Cala Ratjada er den ældste havneby på Mallorcas nordøstkyst, en charmerende lille by, der er blevet genoplivet med masser butikker, restauranter, barer og skønne hoteller. Cala Ratjada er blevet et populært rejsemål pga. den fantastiske beliggenhed i kort afstand til mange aktivitetstilbud og udflugtsmål. Læs om Cala Ratjada

 

 

Calas de Mallorca et rejsemål i Llevant regionen på MallorcaCalas de Mallorca

Cala de Mallorca er en ny solferie-destination på Mallorcas østkyst, spækket med lækre hoteller, moderne faciliteter og aktivitetstilbud for hele familien. Calas de Mallorca er et godt valg til en rendyrket solferie, hvor det hele handler om afslapning og familietid i skønne rammer. Info om Calas de Mallorca

 

 

Canyamel er et rejsemål i LLevant på MallorcaCanyamel

Canyamel er et mere eksklusivt rejsemål på Mallorcas nordøstlige side, en feriedestination der passer godt til voksne par, som vil nyde luksus, afslapning og lækker mad på hotellet. Canyamel byder på både luksus-resort, samt en håndfuld lækre strandhoteller med udsigt over hele den smukke bugt. Info om Canyamel

 

 

capdepera rejsemål i llevant på mallorcaCapdepera

Capdepera er charmerende lille middelalderby, beliggende på en bjergtop med udsigt over havet og bjergene. Capdepera byder på lækre  og charmerende overnatningssteder, bla. luksus-landferie på agroturismo, SPA-hotel samt herregårdsferie i naturens smukkeste rammer. Capdepera turistinformation

 

 

font de sa cala llevant mallorcaFont de sa Cala

Font de sa Cala er en mindre men meget smuk bugt beliggende nord for Canyamel. Font de sa Cala er en relativt nybygget turistdestination, og hotellerne her byder indenfor i moderne nye rammer fyldt med lækre faciliteter og bekvemmeligheder til en fuldendt afslappende ferie. Font de sa Cala turistinformation

 

 

Manacor i Llevant regionen på MallorcaManacor

Manacor er et oplagt rejsemål for jer der vil på cykelferie, vandreferie, golfferie eller bare på eventyr næsten hver dag, og ønsker et autentisk og afslappende sted at komme hjem til efter dagens ture. Manacor byder på herregårdsferie og fincaferie på landet, i rustikke og charmerende rammer. Manacor turistinformation

 

 

Porto Cristo i Llevant på Mallorcas østkystPorto Cristo 

Porto Cristo er et godt valg til en ferie uden formål, andet end afslapning og nydelse. Det alsidige område byder på både herregårdsferie, lejlighedshotel ved havnen og børnevenligt hotel med legepladser mv. Porto Cristo har en central beliggenhed, tæt på masser aktivitetstilbud og spisesteder. Porto Cristo turistinfo

 

 

Illot på Mallorcas østkyst i Llevant regionens’Illot

s’Illot er en mindre solferie-destination på østkysten, perfekt til par og småbørnsfamilier der søger en traditionel solferie ved stranden med masser muligheder for både afslapning og aktiviteter til alle aldre. Hotellerne i s’Illot ligger centralt i byen, flere hoteller har udsigt fra værelserne over stranden og havet. s’Illot turistinfo

 

 

Rejse til sa coma i Llevant på Mallorcas østkystSa Coma

Sa Coma er et nyere solferie-område beliggende på østkysten mellem s’Illot og Cala Millor. Sa Coma byder på hoteller til alle behov; her er både børnehoteller, lejlighedshoteller og voksenhoteller, de fleste beliggende centralt i forhold til indkøb, strand, restauranter og barer. Sa Coma turistinfo

 

 

Sant Llorenc des Cardassar bymidte i Llevant regionen på MallorcaSant Llorenç des Cardassar

Sant Llorenç des Cardassar er et hyggeligt område, der byder på både herregårdsferie og fincahoteller på landet. Sant Llorenç des Cardassar er et oplagt rejsemål til jer der søger både eventyr, natur, oplevelser og smagen af det ‘ægte’ Mallorca, her får i lidt af det hele. Sant Llorenç des Cardassar turistinformation

 

 

Rejse til Son Servera i LlevantSon Servera

Son Servera er en hyggelig og charmerende by, med tilhørende skønne arealer af mandelplantager, skove, enge og bakker. Son Servera er kendt som en populær golfferie-destination, hvor I har flere af Mallorcas mest udfordrende og smukkeste golfbaner indenfor kort kørselsafstand. Son Servera turistinfoBooking.com

Vejrudsigt og prognose

Her kan du se vejrudsigten for den kommende uge i Artà og Llevant.
ARTÀ Vejrudsigt

Vejrudsigt og temperaturerBooking.com

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?