Artà – Guide til udflugter overnatningstilbud

Artà er en lille hyggelig og rolig by, men indeholder meget historie, kultur og mange seværdigheder i denne genre.

Artà grænser op af andre populære og mere kendte turistområder, som Capdepera, Cala Ratjada og Son Servera, alle populære blandt særligt golfere.

arta på kort over mallorca
Ophold & Overnatning

Bedste tilbud på ophold i Artà

Artà har rigtig mange indkvarteringsmuligheder, det er udelukkende et spørgsmål om, hvad du synes vil være spændende eller interessant at prøve. Fælles for alle er, at i Artà er charme en del af pakken.

boutique hotel moragues i arta mallorca

Hotel Ca’n Moragues ****

Nyd et ophold på dette charmerende boutique hotel beliggende i den ombyggede herregård, der oprindeligt stammer fra 1700-tallet, og som er fuld af historisk charme blandet med moderne faciliteter. De individuelt indrettede værelser kombinerer originale træk som rustikke stenvægge, med moderne design, hvilket giver en autentisk og bekvemt følelse. Hotellet ligger et stenkast fra centrum af af Ártàs mange butikker og restauranter.

Se tilbud

book overnatning mallorca

romantisk overnatning i arta mallorca på det charmerende hotel palacio sant salvador

Hotel Palacio Sant Salvador

Romantisk, charmerende og eksklusivt, Hotel Palacio Sant Salvador byder indenfor i storslåede rammer, perfekt til par. Hotellet har til huse i et smukt og unikt palæ designet af Gaudí, med indivuduelt indrettede suiter i elegant og autentisk stil. Hotellet har en priviligeret beliggenhed tæt på Llevant-naturparken og blot få minutter gåafstand til Artàs charmerende bykerne.

Se tilbud

book overnatning mallorca

udsigt over bjerge fra luksus hotel canarossa i arta mallorca

Carrossa Hotel Spa Villas *****

Træk jer tilbage i romantiske og luksuriøse rammer på dette 5-stjernede luksushotel beliggende i bjergene over Ártà. Hotellet er beliggende i en historisk herregård, direkte på bjergskråningerne med betagende udsigt over både bjerge og havet. Hotellet er næsten helt nyåbnet og tilbyder perfekte rammer til par og aktive feriegæster, som ønsker en unik beliggenhed og afslappende moderne rammer.

Se tilbud

book overnatning mallorca

gård på agroturismo i arta mallorca

Agroturismo Na Set Centes

Nyd et autentisk og afslappende ophold i charmerende rammer på denne agroturismo udenfor Artà. På denne gård kan I mærke den friske milde luft, mens I nyder den rolige atmosfære i de smukke sanselige blomsterhaver. Gården hylder de mallorcinske traditioner i indretning og arkitektur, med rustikke stenvægge, mahogni møbler og træbjælker i loftet. Her kan I slappe helt af i uforstyrrede rammer og lade energien op.

Se tilbud

book overnatning mallorca

udsigt over bjerge fra terrasse i arta mallorca

Agroturismo Sa Duaia

Langt oppe i de smukke Llevant-bjerge over Arta, finder I denne historiske finca og gård beliggende direkte på de grønne bjergskråninger. På denne rustikke finca er I sikre på et anderledes og eventyrligt ophold på et sted som er så autentisk, at man føler sig som adelig i middelalderen.

Se tilbud

book overnatning mallorca

Seværdigheder & Aktiviteter

Seværdigheder og udflugtsmål i og omkring Artà

Arta er en historisk område og en kulturel højborg på Mallorcas nordøstlige side.

den største seværdighed i arta mallorca er sant salvador kirken

Sant Salvador

Artas største seværdighed er den befæstede kirke, Sant Salvador, der kroner byen fra sin placering på en bakketop højt over byens tage. Sant Salvador er bygget hvor en maurisk moske lå tilbage i middelalderen, altså lige der hvor byen blev grundlagt. Bestig de 180 trin og nyd en helt utrolig panoramaudsigt over området, mens du lader dig fascinere af den utrolige militærkonstruktion der omkranser kirken.

Besøg Sant Salvador

den forhistoriske landsby ses paisses fra talaiotkulturen er en seværdighed i arta på mallorca

Ses Païsses

Ses Païsses er reuinerne af en tidligere talaiotisk landsby, en kultur der var unik for de baleariske øer. Talaiot oversættes bedst til ‘udkigspunkt’, et navn givet grundet de høje cylinderformede megalit-konstruktioner der kendetegner kulturen. Gå på opdagelse i fortiden og lad dig fascinere af oldtidens måde at leve på på Mallorca. Det er en fin oplevelse.

Besøg Ses Païsses

regional museum i arta er en god aktivitet

Museu de regional de Arta

Kan du ikke få nok af lokalhistorie, og vil du vide mere om de utrolige Llevant-naturområde og livet her før vor tidsregning, så er et besøg på det regionale museum i Arta et must. Her finder du imponerende udstillinger af artefakter og forklaringer på, hvordan området har udviklet sig de sidste 3.000 år.

Besøg det regionale museum

det gamle kloster bellpuig fra middelalderen er en seværdighed i arta mallorca

Monestir de Bellpuig

Bellpuig-klostret var den første kristne bygning der blev opført i området, umiddelbart efter den katalanske erobring af Mallorca, i 1231/32. Det var munke af Maria de Bellpuig de les Avellanes-klosteret der blev tildelt dette område, hvortil de medbragte en romersk skulptur af Jomfru Maria, som nu opbevares og tilbedes i Sant Salvador kirken.

Besøg Bellpuig

ermita de betlem er en seværdighed i arta i llevant bjergene

Ermita de Betlem

Tag med en tur op i Llevant-bjergene og besøg den lille eremitage og kirke, Ermita de Betlem. Ermita de Betlem er blandt de mest populære besøgsmål i Arta-området, og når du først står heroppe og kigger direkte ud over bjergskråningerne og ned på den azurblå kyststrækning, så forstår du hvorfor. Ermita de Betlem er en af de få eremitager der fortsat vedligeholdes af munke, hvilket er med til at gøre det til en endnu mere autentisk oplevelse af besøge stedet.

Besøg Ermita de Betlem

det smukke Epifani palæ i arta med arkitektur af gaudi

Ca’n Epifani

Et af de mest fremragende eksempler på modernisme i Arta er uden tvivl Ca’n Epifani, der nu huser hotellet, Palacio de Sant Salvador. Palæet blev tegnet af ingen ringere end Antoni Gaudí, en personlig ven af den første ejer af ejendommen. Palæet kan betragtes fra gaden, men jeg kan godt anbefale en forfriskning i den smukke have eller på patioen.

Besøg Ca’n Epifani

sognekirken i arta

Església parroquial de la Transfiguració del Senyor

Den flotte sognekirke udført i nygotisk stil står for foden af Artas hellige bjerg, Sant Salvador. Kirken byder foruden sin flotte arkitektur også på en smuk altertavle af Kristi forklaring, som har lagt navn til kirken. Se også de to portaler, Portals de la Dones og Portal dels Homes, hhv. damernes og herrernes indgange.

Besøg sognekirken

det flotte gamle bypalæ na batlessa i arta mallorca er en seværdighed for dets arkitektur

Na Batlessa

Na Batlessa er et af de mest respektindgydende palæer i Arta, og bevidner den rigdom området besad i begyndelsen af det 20. århundrede, hvor flere succesfulde forretningsmænd vendte tilbage til Mallorca fra latinamerika og besatte sig i dette smukke område. I dag er Na Batlessa ejet af kommunen og huser byens bibliotek.

Besøg Na Batlessa

gammel herregård i arta posada dels olors

Posada dels Olors

Posada dels Olors er en gammel herregård der blev etableret af den velhavende familie af samme navn, som et værested når de rejste. Siden 1900-tallet har Posada dels Olors været et plejehjem.

Besøg Posada dels Olors

det flotte bypalæ med nyklassicisme arkitektur can rafal blanes er en seværdighed i arta mallorca

Can Rafal Blanes

Can Rafal Blanes tilhørte en af områdets på det tidspunkt mest velhavende mænd, Rafal Blanes. Blanes var endnu en succesfuld forretningsmand der vendte hjem fra Latinamerika og bosatte sig i skønne Arta. Bygningens facade er udført i eminent nyklassicistisk arkitektonisk stil, og skiller sig ud i Artas små gader.

Besøg Can Rafal Blanes

gammel togstation i arta

Den gamle jernbanestation

Når vi taler om rigmanden Rafal Balnes, kommer vi ikke uden om Artas tidligere jernbanestation. Bygningen blev nemlig etableret takket være donationer fra Blanes, som muliggjorde at Arta kunne blive forbundet til Mallorcas øvrige jernbanenetværk og dermed styrke industrialiseringen.

Besøg jernbanestationen

kloster for franciskanerordenen i arta

Franciskaner-klostret

Artas franciskanerkloster er dedikeret til Sankt Anton af Padua, og ligger i byens østlige ende. Klosteret blev etableret i slutningen af 1700-tallet, og klostergangen er kategoriseret og fredet som nationalt monument.

Besøg klostret

aubarca er et gammelt vagttårn på artas kyst

Torre de Aubarca

Det gamle vagttårn overvåger kysten ved es Matzocs-bugten på øens nordlige side. Torre de Aubarca blev oprindeligt bygget for at overvåge sundet mellem Mallorca og Menorca, da briterne havde besat Menorca.

Besøg Torre de Aubarca

Marked & Events

Marked i Artà

Hver tirsdag morgen kl. 8:00, åbner Artà gaderne op, for det ugentlige marked i byen. Det foregår centralt, på byens store torv.

På markedet kan du lade dine sanser forføre af et farverigt og aromatisk udvalg af frisk frugt, kød, fisk, blomster samt søde mandler og figner. Dette er en oplagt mulighed for, at få smagt på nogle af de mallorcinske lokaldelikatesser, bla. sobrassada-pølserne.

April

Artalaiotica

Artalaiotica er en relativ ung begivenhed i Arta, der startede i 2017, men som har vokset sig mere populær år for år. Idéen bag eventet er at skabe opmærksomhed omkring Artas rige forhistorie, som i dag primært ses i den talaiotiske landsby Ses Païsses i udkanten af byen. Artalaiotica byder på en række sjove og interessante aktiviteter for alle aldre, f.eks. workshops, madsmagninger, teatralske opvisninger, musikoptrædener og guidede ture. Det her er en af de sjove events i Arta, som også er lærerige.

 

Fira del Peix

Fira del Peix er en festival eller messe dedikeret til fiskeriet i Arta, som afholdes i Colonia de Sant Pere på nordkysten. Formålet med festivalen er at mixe forskellige temaer, såsom gastronomi, kultur og miljø, så de besøgende får et andet billede af Arta-området. På festivalen arrangeres en række aktiviteter og events, i fiskeriet tegn.

Juni

Festes de Sant Pere

Den 29. juni fejres Sant Peter (Sankt Peter) i Colonia de Sant Pere, hvor han er skytshelgen. Programmet er fyldt med optrædener, lege, konkurrencer, fællesspisninger, fyrværkerishow, samt en parade af xeremier-spillere, (en mallorcinsk sækkepipe). Det plejer at være en hyggelig dag for både indbyggere og turister, som der gøres meget ud af.

 

Arta ølfestival

Hvis du er fan af craft beer, så skal du selvfølgelig med til Artas ølfestival, som løber af stablen i juni. Ølfestivalen løber over en weekend, og arrangeres af Malalts de Birra, en lokal gruppe af ølentusiaster. På festivalen kan du glæde dig til at smage hundredvis af craft beers, deltage i aktiviteter og events, samt nyde musikalske optrædener.

August

Festes de Sant Salvador

Indbyggerne i Arta fejrer deres skytshelgen i slutningen af august måned med en festival over en uge. Programmet er typsik pakket med sjov og kulturelle events og aktiviteter, der gør det sjovt for såvel indbyggere som turister at være med. Her kan du opleve marked, madsmagninger, workshops, udstillinger, parader, koncerter og danseoptræneder. Festivalen slutter med den traditionelle dans, Ball de Cisterna.

September

Fira Ramadera

Efterårsmessen i Arta er som regel et godt tidspunkt at lære om Mallorcas traditionsrige landbrug på. Her kan du se dyr, landbrugsmaskiner og et stort marked med lokale mallorcinske produkter.

Oktober

Fira Oportunitats

Når sæsonen officielt lukker på Mallorca i oktober måned, slår mange af butikkerne, særligt de sæsonåbne, sig sammen om at lave en tilbudsmesse. Her kan du gøre en særlig god handel på stærkt nedsatte varer.

December

Mercadet de Nadal de Colònia de Sant Pere

Julemarkedet i Colonia de Sant Pere er et hyggeligt lille et af slagsen, der er sat op omkring den lille kirke i byen.

 

Mercadet de Nadal de Ártà

Det officielle julemarked i Arta afholdes fra midten af december, og byder et væld af juleboder. Byen er smukt pyntet i julens farver, her dufter af jul og der er en skøn atmosfære.

Vejrudsigt

Vejrudsigt og prognose

Her kan du se vejrudsigten for den kommende uge i Artà og Llevant.
ARTÀ Vejrudsigt

Vejrudsigt og temperaturer

Spisesteder & Barer

Restauranter og spisesteder i Artà

Restauranterne i Artà, serverer en fin blanding af klassiske spanske retter og mallorcinske videreudviklinger.

Artà er dog mere end tapas og fiskeretter. Som en større by, med en lang historie, særligt indenfor ønologi, ligger det dybt forankret i madkulturen, at spisekort og vinkort skal gå hånd i hånd – en oplagt mulighed for at smage på lækre lokale vine.

Indkøb & Shopping

Vejrudsigt og prognose

Her kan du se vejrudsigten for den kommende uge i Artà og Llevant.
ARTÀ Vejrudsigt

Vejrudsigt og temperaturer

Om Arta

Artàs historie

Artà er første gang nævnt i historiebøgerne under navnet “Yartân”, der kommer af det arabiske ord, Gertan, som betyder “have”. Ikke meget i Artà, er endnu kendt fra romernes besættelse af øen, dog menes det at borgen på bakken, er et levn fra denne tid.

Under den muslimske tid, da maurerne dominerede Mallorca, var Yartân et af de 12 distrikter på Mallorca, som var tildelt emirer og generaler. Først efter den katalanske/aragonske generobring af øen i 1229,, blev byen anlagt som den ses i dag.

Indtil omkring 1400 tallet var byen stadig kendt under navnet, Almundaina. Mellem det 16. og 18. århundrede, udviklede byen og området sig kraftigt i forhold til landbrug, indbyggere og håndværk.

Efter et voldsomt udbrud af vinpest i hele Europa i slutningen af 1800-tallet, begyndte man i starten af det 20. århundrede, at genopføre og restaurere byen og området atter igen. Her var en vigtig indtjeningskilde netop produktion af håndværk, såsom kurve og remedier lavet af bla. palmeblade. Samtidig opstod flere mindre landsbyer i distriktet, hvor lokale bønder slog sig ned.

I det 20. århundrede forbindes distriktets mange små landsbyer med veje, da man ser nødvendigheden i at være beredt på en indkomst fra turismen. Det har haft sine følger og konsekvenser for området, da mange bønder har måtte flytte til andre steder på øen og derved efterlade deres gårde. Regeringen opkøbte nemlig det store område “Parc Natural de la Península de Llevant”, for at erklære det fredet naturreservat.

Praktisk Info

Vigtige telefonnumre

  • Nationalt politi: 091
  • Nærpoliti: 092
  • Civilgarden: 062
  • Brand: 080
  • Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

 

Apoteker

Find et åbent apotek på Mallorca

Stort set alle byer på Mallorca har et apotek, dog varierer åbningstiderne.

For at finde et åbent apotek, eller åbningstider for et apotek, kan du klikke på linket nedenfor som tager dig til en ny side på spansk.

Når du lander på siden, vælg da ‘Mallorca’ fra listen i højre side. Ved siden af kan du nu vælge by fra en rullemenu.

Klik her for at finde et åbent apotek

 

Buslinje 400

Klik her for at se alle busstoppesteder og ruter på linje 400

 

Rådhus

Carrer de la Rosa, 1
Telephone: +34 971 82 95 95

Hvor ligger Artà?

Artá ligger i Llevant-regionen, på Mallorcas nordøstlige side. Foruden selve byen, består kommunen også af områderne, Betlem og Colonia de Sant Pere.

Flere dejlige rejsemål i Llevant

Llevant-regionen på Mallorca byder på mange dejlige rejsemål, hvor både strand, vild natur og charmerende byer fyldt med sjæl. Læs om Llevant-regionen her

 

 

Cala Bona

Cala Bona er en charmerende gammel fiskerihavn, der nu er omdannet og udbygget til en skøn solferiedestination. Her finder I en skøn lille strand, en masse restauranter og barer langs havnefronten, og ikke mindst en række skønne hoteller til både par og smøbørnsfamilier. Cala Bona

 

Cala Millor

Cala Millor er med sin 2 km brede hvide sandstrand, østkystens største solferieparadis, fyldt med aktivitetstilbud for alle aldre. Hotellerne i Cala Millor byder på alle prisklasser, billige som eksklusive, samt god fordeling i børne og familievenlige hoteller og adults only voksenhoteller. Læs om Cala Millor

 

 

Cala Ratjada

Cala Ratjada er den ældste havneby på Mallorcas nordøstkyst, en charmerende lille by, der er blevet genoplivet med masser butikker, restauranter, barer og skønne hoteller. Cala Ratjada er blevet et populært rejsemål pga. den fantastiske beliggenhed i kort afstand til mange aktivitetstilbud og udflugtsmål. Læs om Cala Ratjada

 

 

Calas de Mallorca

Cala de Mallorca er en ny solferie-destination på Mallorcas østkyst, spækket med lækre hoteller, moderne faciliteter og aktivitetstilbud for hele familien. Calas de Mallorca er et godt valg til en rendyrket solferie, hvor det hele handler om afslapning og familietid i skønne rammer. Info om Calas de Mallorca

 

Canyamel

Canyamel er et mere eksklusivt rejsemål på Mallorcas nordøstlige side, en feriedestination der passer godt til voksne par, som vil nyde luksus, afslapning og lækker mad på hotellet. Canyamel byder på både luksus-resort, samt en håndfuld lækre strandhoteller med udsigt over hele den smukke bugt. Info om Canyamel

 

Capdepera

Capdepera er charmerende lille middelalderby, beliggende på en bjergtop med udsigt over havet og bjergene. Capdepera byder på lækre  og charmerende overnatningssteder, bla. luksus-landferie på agroturismo, SPA-hotel samt herregårdsferie i naturens smukkeste rammer. Capdepera turistinformation

 

Font de sa Cala

Font de sa Cala er en mindre men meget smuk bugt beliggende nord for Canyamel. Font de sa Cala er en relativt nybygget turistdestination, og hotellerne her byder indenfor i moderne nye rammer fyldt med lækre faciliteter og bekvemmeligheder til en fuldendt afslappende ferie. Font de sa Cala turistinformation

 

 

Manacor

Manacor er et oplagt rejsemål for jer der vil på cykelferie, vandreferie, golfferie eller bare på eventyr næsten hver dag, og ønsker et autentisk og afslappende sted at komme hjem til efter dagens ture. Manacor byder på herregårdsferie og fincaferie på landet, i rustikke og charmerende rammer. Manacor turistinformation

 

Porto Cristo 

Porto Cristo er et godt valg til en ferie uden formål, andet end afslapning og nydelse. Det alsidige område byder på både herregårdsferie, lejlighedshotel ved havnen og børnevenligt hotel med legepladser mv. Porto Cristo har en central beliggenhed, tæt på masser aktivitetstilbud og spisesteder. Porto Cristo turistinfo

 

s’Illot

s’Illot er en mindre solferie-destination på østkysten, perfekt til par og småbørnsfamilier der søger en traditionel solferie ved stranden med masser muligheder for både afslapning og aktiviteter til alle aldre. Hotellerne i s’Illot ligger centralt i byen, flere hoteller har udsigt fra værelserne over stranden og havet. s’Illot turistinfo

 

Sa Coma

Sa Coma er et nyere solferie-område beliggende på østkysten mellem s’Illot og Cala Millor. Sa Coma byder på hoteller til alle behov; her er både børnehoteller, lejlighedshoteller og voksenhoteller, de fleste beliggende centralt i forhold til indkøb, strand, restauranter og barer. Sa Coma turistinfo

 

Sant Llorenç des Cardassar

Sant Llorenç des Cardassar er et hyggeligt område, der byder på både herregårdsferie og fincahoteller på landet. Sant Llorenç des Cardassar er et oplagt rejsemål til jer der søger både eventyr, natur, oplevelser og smagen af det ‘ægte’ Mallorca, her får i lidt af det hele. Sant Llorenç des Cardassar turistinformation

 

Son Servera

Son Servera er en hyggelig og charmerende by, med tilhørende skønne arealer af mandelplantager, skove, enge og bakker. Son Servera er kendt som en populær golfferie-destination, hvor I har flere af Mallorcas mest udfordrende og smukkeste golfbaner indenfor kort kørselsafstand. Son Servera turistinfo

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?