Søg
Close this search box.

Son Servera

I denne guide

Vælg Son Servera for

Hvor ligger Son Servera?

Byen Son Servera markeret på kort over øen Mallorca.

Son Servera - Rejseguide til aktiviteter og ophold

Son Servera er et populært er en søvnig lille landsby på Mallorcas nordøstkyst, kendt for sin ufærdige kirke og årlige mandel-festival. Son Servera er et godt sted at overnatte, hvis du leder efter romantiske og rolige hoteller.

Hvordan er Son Servera?

Son Servera er en by og kommune beliggende på østkysten af Mallorca, få km bag de populære feriebyer Cala Bona og Cala Millor.

Son Servera er et godt valg for dig, der netop søger et alsidigt rejsemål, med masser af muligheder for både aktiviteter og afslapning. 

Hotellerne i Son Servera er helt klart henvendt til et voksent publikum, der søger rolige omgivelser og romantik.

Mallorca Pass

Kombiner seværdigheder og aktiviteter med Mallorca Pass, der giver adgang til 14 forskellige seværdigheder, bl.a. La Seu katedralen, Bellver og Palma Aquarium.

Aktiviteter og oplevelser omkring Son Servera

Hvad skal man opleve i Son Servera?

Església Nova

Son Serveras største turistattraktion, hvis man altså kan kalde den det, er den flotte åbne kirke, Església Nova (nye kirke). Església Nova blev designet af Gaudís forretningspartner, Joan Rubio, som også har stået for design af Sóllers smukke sognekirke, Sóllers gamle bankbygning samt dele af Palmas katedral, la Seu. Læg mærke til de mange smukke nygotiske detaljer. Església Nova er en populær scene, der bl.a. bruges til bryllupsceremonier, konferencer og koncerter.

Església Nova er en fin seværdighed og oplevelse på disse kanter, særligt når man ved, at den er designet af én af Cataloniens største arkitekter.

Església de Sant Joan Baptista

Son Serveras sognekirke er nok en af de mindste på Mallorca, ikke desto mindre sød. Kirken står på byens centrale torv, og er særligt populær omkring jul og nytår, hvor en masse festligheder foregår. Kirketårnet blev bygget ovenpå et tidligere vagttårn, der hjalp med at beskytte den lille landsby mod indtrængere i gamle dage.

Església de Sant Joan Baptista

Son Serveras sognekirke står fint på det centrale torv i byen, med sit gamle tårn, der engang var et vagttårn. 

S’Pastoret

På Son Serveras lille torv, lige foran kirken, finder du en skulptur og mindeplade kendt som ‘s’Pastoret’. Navnet kommer af ordet pastor, da det var en lokal pastor der i 1820 beordrede landsbyens beboere i isolation under en voldsom pestepidemi, og dermed redede mange hundrede menneskeliv.

s'Pastoret

Mindepladen og skulpturen foran sognekirken, er sat til ære for den præst der sikrede indbyggerne mod byldepest i 1820.

Els Rentadors

I udkanten af Son Servera finder du els Rentadors, byens gamle offentlige vaskehus og vandforsyning. Els Rentadors blev bygget i 1905, og du kan se de gamle kalkvaske som byens kvinder brugte til tøjvask.

Els Rentadors

Byens gamle offentlige vandforsyning, hvor man hentede vand og vaskede tøj.

Andre aktiviteter i og nær Son Servera

Den fantastiske beliggenhed af Son Servera gør det let at komme til en masse herlige aktiviteter i nærheden. Der er så rigeligt at give sig til på disse kanter, så her har jeg listet nogle af dem.

Spil golf

Det er ingen hemmelighed, at Son Servera er kendt som én af Mallorcas helt store golfferie-destinationer. 

Golfbanerne i Son Servera, Canyamel og Capdepera hører til nogle af Mallorcas ældste og mest udfordrende golfbaner. De tre 18-hullers baner byder på et væld af sjove udfordringer og fantastisk design der venter på at du svinger forbi. Efter endt runde, kan du nyde en forfriskning i klubhusene og deres lækre restauranter.

Vælger du ophold på Pula Golf Resortet, får du samtidig adgang til stedets private 18-hullers golfbane, hvor der stort set ingen ventetider er.

Mere end 21 åbne golfbaner og 300 solskinsdage om året, gør Mallorca en fantastisk golf destination. Her får du samtlige golfbaner.

Cykling omkring Son Servera

Mallorca er et cykelparadis, med uendelige muligheder for at planlægge ruter til ethvert behov. 

Fra Son Servera kan du let komme til både bjerge og kyster, hvor nogle usandsynligt smukke landskaber venter. De kuperede terræn på Mallorcas østlige side går det sjovt at cykle herovre. 

Alligevel er øen ikke større, end at du på en times tid eller havlanden kan nå de storslåede Tramuntana-bjerge, kendt for deres uspolerede natur og mange stejle bjergpas med hårnålesving.  

Mildt klima, masser af udfordringer og smuk natur, gør Mallorca til et cykelparadis. Opdag de bedste steder at cykle på øen her.

Tag en afslappende ridetur i den smukke natur

Tag forbi Rancho Willy i Cala Bona, og nyd en afslappende tur på hesteryg gennem nogle af de smukkeste landskaber på denne side af øen. Særligt ture lands strandkanten er populære i disse områder.

Tag med på en sejltur omkring kysten

Se Mallorca fra søsiden, mens du nyder den friske havluft og middelhavssolen der bager fra oven, så lækkert. På bådturene sejler du langs Mallorcas smukke østkyst, forbi de mange gyldne bugter dækket af dramatiske klippeformationer, som man ellers normalt ikke ville se. Undervejs stopper båden flere gange og giver mulighed for at springe en tur i det krystalklare vand. Turene starter fra både Cala Bona og Cala Millor.

Mallorcas nordøstkyst er vandvittigt smuk, med mange små calas med turkisblåt vand og enorme grønklædte klipper, særligt takket være bjergkæden Serra de Llevant. En sejltur omkring kysten er en stor oplevelse.

Nyd en afslappende dag på stranden

Når man nu er på Mallorca, en ø med nogle af Europas bedste strande, så kunne man vel fristes af et par timers afslapning under middelhavets sol. De populære rejsemål for badeferie, Cala Bona og Cala Millor ligger blot 10 minutters kørsel fra Son Servera, og tilbyder sammenlagt mere end 3 km fantastisk strand med blødt sand og lavt klart vand.

Cala Millor byder på østkystens største og bedste strand, der måler næsten 2 km. Her er vandet klart og lavt, og med masser af plads til både afslapning og aksjove aktiviteter.

Vandring omkring Son Servera

Vandring er enormt populært på disse kanter, og det er ikke svært at forstå hvorfor.

Om du er til en rolig slentretur i den smukke natur, eller til høje uidsigtspunkter, så finder du det hele i nærheden. Ude ved kystlinjen, ved Cala Bona og Costa del Pins, finder du på klippene udsigtspunkterne Puig de Son Jordi og Mirador Cap des Pinar, der giver dig de smukkeste udsyn over bugten og havet.

Længere nede, ved Cala Millor, kan du vandre turen op til Na Penyal, som også byder på uforlignelige syn.

Fra Cala Millor kan du også vandre ud på Punta de n’Amer, et kendt og vigtigt naturreservat, hvor du foruden en masse balearisk vildt, også finder den gamle fæstning Castell de sa Punta de n’Amer

Hvor skal man bo i Son Servera?

Hotellerne i Son Servera byder på romantik i rolige rammer.

Romantisk luksus hotel i Son Servera på øen Mallorca i Spanien.

Pula Suites Boutique Hotel

Booking.com
Romantisk Spa hotel i Son Servera, Mallorca.

Son Gener Hotel Spa

Booking.com
Roligt boutique hotel med bjerge i baggrunden i Son Servera, Mallorca.

Ses Cases de Fetget

Booking.com

Spisestederne i Son Servera

De bedste spisesteder i Son Servera er nok dem, der hører til hotellerne. Dermed ikke sagt, at du ikke kan få et godt måltid i hyggelige omgivelser andre steder. 

En anbefaling skal gå til Ristorante Peperoncino, der ligger i hjertet af byen. Her får du det bedste fra det italienske køkken, kombineret med retter af egen kreativitet, dog stadig med respekt for de italienske dyder. Der er gjort meget ud af, at skabe en autentisk og hyggelig kulisse.

Leder du efter tapas og andre lettere anretninger, så er der også gode muligheder for det i Son Servera. Prøv barerne Granja, Moli og Rueda, hvor du finder god  lokal atmosfære og kvalitet.

Er du i Son Servera gennem sommerhalvåret, så overvej også et måltid i Cala Bona. Langs havnefronten ligger et væld af spisesteder, og her er altid livligt og god stemning. Den gamle havn skaber en charmerende og autentisk ramme for en hyggelig madoplevelse. 

Son Serveras barer og spisesteder

Der ligger flere gode spisesteder og hyggelige barer omkring Son Serveras centrale torv, der byder på en intim atmosfære.

Shopping i Son Servera

Der er ikke mange indkøbsmuligheder i selve Son Servera, dog er her det mest nødvendige; supermarked, apotek, bank mm. 

Hver fredag morgen omkring kl. 8:00 starter det ugentlige marked i byen. Markedet byder på boder og stande med friske farverige råvarer, bla. saftige mallorcinske appelsiner som kan smages. Det er altid hyggeligt at spadsere en tur rundt på markedspladsen og finde lokalt producerede varer, som vine, oste, olier, krydderier mm., og bagefter nyde en kop kaffe eller kold drik på en af barerne omkring pladsen.

Årlige Begivenheder i Son Servera

Januar

Sant Antoni

Fejringen af Sant Antoni er en af de mest traditionsbundne i den mallorcinske kalender. Sant Antoni Abat er dyrenes beskytter, og i et traditionelt landdistrikt som Son Servera, der har en lang historie med at opdrætte kvæg og får, betyder hyldesten af denne helgen meget for folket. Den officielle festdag er den 17. januar, men allerede flere dage før er festligheder i gang i både Son Servera, Cala Bona, Cala Millor og Costa del Pins.

Nogle af de mest elskede traditioner under Sant Antoni er de dansende djævle, ildløb gennem byen og bål i gaderne. På selve dagen er der tradition for at folk kommer med deres kæledyr, som modtager præstens velsignelse.

Fejringen af Sant Antoni stammer helt tilbage fra middelalderen, hvor den kom til øen fra Catalonien.

Februar

Sant Ignasi d’Antioquia

I 1820 ramte den mest dødelige epidemi af byldepest byen Son Servera og dræbte mere end 1.000 mennesker, hvilket resulterede i en afspærring af byen for at forhindre pesten i at sprede sig. Den 21. februar 1821 opløste borgmesteren afspærringen og erklærede epidemien forsvundet. Hvert år, den 1. februar, mindes og hylder byen Son Servera dem, der mistede livet, og dem der hjalp med at genopbygge byen.

La Fira de la Flor d’Ametler

Den store mandelfestival i Son Servera har været afholdt siden 2010, og har år for år udviklet sig og vokset i popularitet. På mandelfestivalen kan du finde en lang række produkter lavet med mandler, såsom økologisk kosmetik, parfume, kunsthåndværk, sæber, duftlys, mandelolier og meget mere.

Mallorca er hjemsted for mere end 7 millioner mandeltræer. Ja, du læste rigtigt. Det er også en af øens største eksportvarer, og har stor betydning for øens økonomi.

Sa Rua

Sa Rua er karneval på Mallorca, og det er tid til parader og konkurrencer med kreative kostumer. Karneval er altid en livlig fornøjelse, og du bliver overrasket over hvor mange voksne der deltager.

Maj

Majfest

Majfester har været kendt over hele Europa siden middelalderen, og i Son Servera holder man også en. I tre dage i begyndelsen af maj er byen i festhumør, hvor en række arrangementer i dag og aftentimerne sørger for liv og glade dage for både børn og voksne.

Juni

Fira del Medi Ambient

Den første weekend i juni kan du tage på øko-messe i Son Servera. Byens centrale torv fyldes med lokale økologiske produkter, samt aktiviteter relateret til økologi og bæredygtighed.

Festes de Sant Joan

Hvert år i midten af juni fejrer Son Servera sin skytshelgen, Sant Joan, med en stor byfest der typisk varer to uger frem til den 24. juni. I løbet af de to uger kan du opleve en række sjove og kulturelle begivenheder og aktiviteter, bla. et kæmpe marked, udstillinger, kunst-aftener, udendørsspisninger, koncerter, danseopvisninger og meget mere.

Juli

Festes de Mare de Déu del Carme de Cala Bona

Omkring den 16. juli fejrer det elskede feriested Cala Bona sin skytshelgen, Vor Frue af Karmelbjerget. Hun er beskytter af søens folk og spiller derfor en central rolle i den lokale kultur i de gamle fiskelandsbyer som netop Cala Bona. Fejringen den 16. juli inkluderer en masse events og aktiviteter for både indbyggere og turister, bla. en procession til søs, habanera-koncert, udstillinger, marked og meget mere.

Festes de Mare de Déu dels Àngels de Cala Millor

Fra slut juli til start august er det tid for indbyggerne i Cala Millor til at fejre deres skytshelgen. Typsik varer festlighederne omkring to uger, hvor en masse sjove arrangementer og aktiviteter løber af stablen, som gør det sjovt for turister at deltage.

September

Turisme-festival

Gennem den sidste uge af september slutter Son Servera og Sant Llorenç de Cardarssar sig sammen om at arrangere en stor turisme-festival, som hylder områdernes stolte traditioner som populære feriedestinationer. Overalt i områderne Son Servera, Sant Llorenç des Cardarssar, Cala Bona og Cala Millor kan du se frem til et fuldt stablet program af sjove, kulturelle og smagfulde aktiviteter. På tapasruterne kan du få unikke og lækre tapas og pinxos for næsten ingen penge, sammen med gratis tapassmagning på nogle af hotellerne og barerne. Der vil være en række sjove sportskonkurrencer og spil, såsom en beachvolley-turnering eller den traditionelle catalanske Human Tower-konkurrence. Der er også mulighed for at møde nogle af Mallorcas mest elskede traditioner såsom de dansende kæmper og fyrværkerishows. Udstillinger og udvidede markeder, workshops, samt åbent hus arrangementer hos nogle af sports- og fritidsarrangørerne.

December

Nadal

Julen og nytåret er to af årstidens vigtigste begivenheder på Mallorca. Foruden julemarkeder i Son Servera by og i Cala Millor, er der en række andre traditioner der hvert år holdes i live.

Juleaftensdag tager de lokale indbyggere i Son Servera i kirke til den årlige julemesse, hvor de oplever opførelsen af et ældgammelt stykke. En sibylle går til alteret for at synge om verdens undergang, dommedag og naturens katastrofer. Dog er den erythraiske sibylle her for at blive frelst.

Typisk udføres rollen som sibyllen af en dreng eller pige klædt i farverig frakke og hat, der bærer et sværd til alteret. Tilbage i den klassiske oldtid var en sibylla en profetinde, som besvarede spørgsmål vedrørende fremtiden.

Nytårsaften er også speciel. Indbyggerne samles på Plaça de Sant Joan, hovedtorvet foran kirken, for at fejre det nye års indtræden. Der vil være fyrværkeri, champagne, taler, musik og meget andet til at skabe en festlig stemning.

Ofte stillede spørgsmål

Son Servera ligger små 65 km fra Palmas lufthavn.

En taxa fra lufthavnen vil koste omkring 85 euro, og tager en lille times tid at køre.

Der er marked hver fredag morgen i centrum af Son Servera landsby.

Vigtige telefonnumre

Nationalt politi: 091
Nærpoliti: 092
Civilgarden: 062
Brand: 080
Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

Offentlig transport

Buslinje: 412, 424

Flere skønne rejsemål du skal opleve på Mallorca