Petra, rejse og ophold, find dit hotel, villa eller finca i Petra her

Opdag og oplev Petra her

Petra rejseguide

Indkvartering og ophold i Petra

Oplev de mallorcinske landdistrikter, roen og apatien omkring dem, mens du nyder at kunne koble fuldstændigt fra. I centrum af Petra ligger det lille Petit Hotel Petra bedre kendt som Sa Plaça Petra, som vil tilbyde en rimelig standard, men utroligt autentisk. Rundt om Petra finder du en håndfuld charmerende fincas hvorfra du nyde en anderledes sommerhusferie på Mallorca.Petra er en rolig/søvnig landsby i den rurale del af Mallorcas Es Pla region.

Hovedtemaerne i Petra er landbrug og religion, der begge pænt forklarer den naturlige rolighed i byens urbane kerne.

Som tilfældet er i mange andre af Mallorcas små landsbyer, står Petra ikke øverst i rejsebrochurerne – men er du til autencitet og god vin – ja, så er Petra måske en overvejelse værd!

 

Petras historie

Der har boet mennesker i området hvor Petra i dag ligger, gennem flere tusinde år. Området er et af de på Mallorca, hvor der er fundet absolut flest forhistoriske bosættelser og arkæologerne arbejder stadig. Nogle særligt spændende efterladenskaber er hulerne, de ses Cabanasses, ses Comunes Noves og de Son Monserrat. 

Dertil kommer nogle velbevarede talaioter som Son Homar, Termenor og es Castellots.

Endeligt findes der også ældgamle begravelsespladser som, Caves of Son Maimó, les restes des Bosc Vell samt es Cabanells Nous.

Navnet Petra kommer af det latinske ord for sten – man mener, at siden romerne var de første til at bygge huse med sten på Mallorca, må det være fra dem navnet er kommet.

Perta under arabisk styre
År 902 besætter de berberiske maurer Mallorca og opdeler øen i 12 individuelle distrikter mellem forskellige emirer. Petra kom under distriktet Yiynau-Bitra, der også indbefattede byer som Sineu, Santa Margalida, Santa Maria de Salut, Sant Joan, Ariañy og Vilafranca de Bonamy.

Efter reconquesta i Petra
Efter den catalanske erobring af Mallorca i 1229, anført af Kong Jaume I (Jaume Erobreren), blev distriktet nu delt mellem fire riddere; Burgues, Sant Joan, Sant Martí, Desbach og Sureda.

Ved skiftet til det 14. århundrede, tillod Kong Jaume II handel i Petra by og et marked kunne endelig etableres. Plager, tørker og dårlig høst gjorde dog livet svært for befolkningen, i det i forvejen tørre landskab. Dermed var levestandarten væsentlig under andre områder på Mallorca og derfor var det svært at tiltrække nye lodsejere, der kunne drive landbrug og dermed betale skatter. Der lyder et gammelt ordsprog blandt indbyggerne; ‘At djævelen overgav sig i Petra’. Ordsproget er symbol for, hvor hårdt man har måtte arbejde for at overleve i området.

Religion varemærker Petra
Forbedringer i landsbrugsteknikker op gennem det 16. og 17. århundrede betød, at Petra langsomt kunne vokse sig mere og mere velstående som samfund. Grundet byens voksende indkomster, kom større donationer også til kirken, den gamle Sankt Peter kirke blev revet ned i 1581, for at bygge en ny større kirke, som kunne rumme den voksende menighed.

I 1607 kom franciskaner-ordenen til Petra og godt 70 år senere, havde de både etableret kirke samt det smukke Convent de Sant Bernadi kloster i centrum af byen. I 1714 bliver en dreng ved navn Miquel Josep Serra født i Petra og tager sin religiøse uddannelse i Convent de Sant Bernadi klostret. Da han er 17 år gammel, er han klar til at tilslutte sig til- og vie sit liv til Franciskaner-ordenen – tager navnet Junipero.

Junipero Serras intellekt var ikke til at tage fejl af, han viste sig hurtigt som et fremragende medie for den religiøse orden. Han underviste på skoler allerede før, han havde færdiggjort sin egen doktorgrad i teologi. I 1749 drog Juniperos Serra til Mexico som frivillig missionær og senere til Californien, begge steder var han elsket og anerkendt som ordenens åndelige leder. Flere monumenter er rejst i hans minde, både i Californien og i Mexico.

Hvad der kommer let, går let – også i Petra

Slutningen af det 18. århundrede var begyndelsen på Mallorcas store vineventyr, hvor Petra som mange andre områder, nød godt af den store europæiske efterspørgsel. Særligt da den frygtede vinpest i form af vinlus (Phylloxera) bredte sig gennem Frankrig og Italien, kom Mallorcas vine i høj kurs. Ved slutningen af det 19. århundrede, kunne Mallorca desværre heller ikke længere undgå den frygtede vinpest, samtlige vinmarker måtte brændes ned og mange af øens store vinbønder emigrerede til Sydamerika for at starte på en frisk.

I dag kommer størstedelen af kommunens indkomst fra landbrug, vinproduktion samt byggearbejde.

De små retvinklede gader i byen, fører alle ind til Plaça Fray Junipero Serra – byens centrale torv. Her finder du en lille oase af åbenhed, midt i byens ellers meget tætbyggede gader. På Plaça Fray Junipero Serra, kan du nyde en forfriskning eller let anretning på den populære Can Sabont. Pladsen her har fået sit navn efter byens søn, den berømte missionær og franciskanske munk, fader Junipero Serra Ferrer, der tilbage i 1749 emigrerede som en af de første spanske munke til Mexico for at blive lektor og åndelig leder. På Plaça Fray Junipero Serra, ses et stort monument af fader Junipero Serra Ferrer, omringet af smukke palmetræer.

I stærk kontrast til Petras indre, meget tætbebyggede gader og stræder, er udkanten af byen ganske anderledes. Vejene bliver pludselig bredere, husene skifter markant karakter samt arkitektonisk stil og det hele ligner pludselig et typisk villakvarter i forstæderne.

Skinner solen, som den jo ofte gør, skifter kulissen radikalt og du er tæt på at bruge ordet ‘idyllisk’ med de flotte palmetræer der nærmest danner boulevarder. Er du på tur gennem Petras gader, kan det anbefales at slå et smut ned til gaden Carrer Francesc Torrens, hvor det første hus er en ombygget mølle, komplet renoveret i flot moderne stil.

Seværdighederne i Petra

Når jeg fortæller dig, at religion er ét af hovedtemaerne i Petra, så skyldes det i meget høj grad byens lange historie, fader Junipero Serra Ferrer og i endnu højere grad byen og kommunens antal af seværdigheder under temaet. I Petra kan du vandre op i 500 meters højde til et slot og nyde udsigten over hele Es PLa, du kan nyde byens prægtige religiøse bygninger, mens du mærker hvordan Mallorcas historie har sat sig i kulturen.

Vil du på eventyr endnu længere tilbage i tiden, kan du gå på opdagelse i nogle af kommunens forhistoriske bosættelser og talaioter. Faktisk er Petra et af de steder på Mallorca, hvor der er fundet flest rester fra forhistorisk tid.

Maden i Petra

Som et hvert andet sted på Mallorca hvor turismen endnu ikke har sat sit præg, vil langt de fleste spisesteder tilbyde typiske middelhavsanretninger a la sammenkogte retter med ris eller pasta. Ønsker du at spise lidt finere under dit besøg i Petra, prøv Hotel Sa Plaça i centrum af byen.

Petra er kendt for at producere gode vine, flere af vingårdene i området er specialiserede i kendte druesorter, som Chardonnay, Cabernet Sauvignon og Merlot. Er du vinelsker, kan det absolut anbefales at prøve et af byens spisesteder og bestille en lokal vin til maden.

Petra har såmænd også sin egen cellar, et ombygget vinlager der nu er restaurant, her finder du en lidt køligere luft i en stadig hyggelig atmosfære.

Anbefaling:

Et besøg på Restaurant Es Celler de Petra, som ligger lidt oppe ad gaden, Carrer d’Hospitalet, som løber tværs gennem byen.

Aktiviteter nær Petra

Det flade landskab, der strækker sig over Mallorca smukke Es Pla region, giver cykelryttere gunstige vilkår for fysisk udfoldelse. Vejene i området fører dig til såvel nordkystens brede strandområder, som til østkystens mystikfyldte bugter. Rundt i landskabet vil du mærke den særligt friske luft, som du suser gennem små landsbyer og til skønne udsigtspunkter.

Markedsdag i Petra

Petra har som mange andre landsbyer på Mallorca, sit eget marked en gang om ugen. Hver onsdag morgen fra kl. ca. 8:00, forvandles byens centrale torv til en markedsplads, hvor de lokale handler med frisk frugt, kød og lokalt produceret håndværk.

Begivenheder i Petra

Flere gange årligt fejrer byen diverse højtider – og i stil med andre mallorcinske landsbyer – sker dette med parader, musik, dans og mad i gaderne. Er du i Petra eller i nærheden af, når en af disse byfester løber af stablen, så gør dig selv en tjeneste og oplev det.

Hvor ligger Petra på Mallorca?

Petra ligger i et af Mallorcas tidligere største mølledistrikter. Området er tydeligt præget af landbrug og rural charme, perfekte rammer for at trække sig tilbage og slappe helt af. Nabobyerne er Manacor, Vilafranca, Sineu, Sant Joan og Ariany.

©2019 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?