Petra rejseguide og overnatningstilbud

Petra er på mange måde indbegrebet af en pastoral landsby, der er nemlig kun få steder på Mallorca der er så præget af religiøse fortællinger. Det var her i Petra, at den berømte lægbroder og præker, Junipero Serra kom fra, før han drog til Amerika og mistede livet under en mission. Han er senere kanoniseret i Washington. Flere af områdets seværdigheder knytter sig da også til historien om dette bysbarn, der er blevet synonym med Petra.

Men Petra er samtidig en utroligt charmerende lille by, så om du sætter pris på de mange fortællinger eller ej, så skal du stadig tage en tur til Petra, hvor du kan glæde dig til en altid herlig stemning på byens centrale torv, de årlige fester samt én af områdets bedste spisesteder.

petra på kort over mallorca
Overnatning

Overnatningstilbud, hotel og agroturismo i Petra

ophold på agroturismo i petra mallorca

Agroturismo Son Burgues ****

Denne dejlige gård ligger på en stor bjergejendom udenfor Petra by, og byder på udendørs swimmingpool med udsigt over de smukke rurale landskaber og over til det historiske Bonany-kloster. Gårdens attraktive lejligheder har alle gratis trådløs internetadgang samt egen terrasse. Samtlige lejligheder på Agroturismo Son Burgues er stilfuldt indrettede med traditionelle stenvægge og har aircondition. Lejlighederne har desuden alle moderne køkken med opvaskemaskine samt opholdsstue med sofaer og satellit-tv.

Se tilbud

book overnatning mallorca

ferie på finca og agroturismo i petra mallorca

Agroturismo Son Sant Andreu

Træk stikket ud og slap af ved poolen på dette autentiske og historiske landsted udenfor Petra by. Fincaen byder indenfor i rustikke rammer, hvor interiøret hylder de mallorcinske traditioner. Landstedet er beliggende i naturskønne rolige omgivelser, fri for støj, men alligevel tæt på vejnet.

Se tilbud

book overnatning mallorca

hyggelig gårdhave på hotel i petra mallorca

Casal de Petra – Rooms & Pool**

Casal de Petra – Rooms & Pool er et charmerende lille petit hotel i hjertet af Petra by, beliggende lige ved det elskede torv i byen. Hotellet har en helt særlig charme, her er intet fancy, men giver en god oplevelse af et traditionelt landsbyhotel. Hotellet har egen restaurant og bar, hvor I kan nyde traditionelle mallorcinske retter, eller gå nogle hundrede meter til den kendte restaurant, Es Celler de Petra.

Se tilbud

book overnatning mallorca

Aktiviteter & Seværdigheder

Seværdighederne i Petra

Når jeg fortæller dig, at religion er ét af hovedtemaerne i Petra, så skyldes det i meget høj grad byens lange historie, fader Junipero Serra Ferrer og i endnu højere grad byen og kommunens antal af seværdigheder under temaet. I Petra kan du vandre op i 500 meters højde til et slot og nyde udsigten over hele Es PLa, du kan nyde byens prægtige religiøse bygninger, mens du mærker hvordan Mallorcas historie har sat sig i kulturen.

Vil du på eventyr endnu længere tilbage i tiden, kan du gå på opdagelse i nogle af kommunens forhistoriske bosættelser og talaioter. Faktisk er Petra et af de steder på Mallorca, hvor der er fundet flest rester fra forhistorisk tid.

santuari de bonany på mallorca er et bjergtop kloster og kirke

SANTUARI DE BONANY

Beliggende på en bjergtop i 313 meters højde, finder du Santuari de Bonany. Kirken er emblematisk for hele det nærliggende område, og har gennem århundreder været et sted hvor bønder kom for at bede om regnvejr. Santuari de Bonany var også stedet hvor den kendte mallorcinske præker, Junipero Serra, gav sin sidste tale inden han drog til Californien og Mexico, hvor han mistede livet. Vandr af pilgrimsruten herop eller nyd turen på cykel eller i bil, og glæd dig til den velsignede panoramaudsigt over hele området.

Besøg Santuari de Bonany

Indgang til Junipero Serra museum i Petra på Mallorca

HUSMUSEUM FOR JUNIPERO SERRA

Junipero Serra er et navn der er nærmest synonym med Petra. Den berømte franciskanske broder og præker, der blev dræbt i Californien og senere kanoniseret i Washington DC, blev født i dette hus i Petra by. Husmuseet udstiller en lang række af Serras personlige genstande, møbler og manuskripter, som giver et godt indblik i hans liv og fortæller hvor vigtig en skikkelse han har været for Petra.

Besøg husmuseet for Junipero Serra

facade på sant pere kirke i petra mallorca

ESGLÉSIA DE SANT PERE

Petras enorme sognekirke, Sant Pere, tårner højt over byens tage med sin gotiske stil og renæssance-kontraster. Kirkens størrelse vidner om, at Petra engang var et velhavende område med en stor og dedikeret menighed. Sognekirken var også stedet hvor Junipero Serra blev døbt.

Besøg Sant Pere sognekirke

sant bernadi kloster i petra mallorca

SANT BERNADÍ

I hjertet af Petra finder du det smukke gamle franciskanske kloster, Sant Bernadí, fra begyndelsen af det 17. århundrede. Det var i netop dette kloster at Junipero Serra havde sit daglige virke, og hvor han svor evig troskab til den franciskanske orden. Ved siden af klostret står et monument til ære for Junipero Serra, med fire malerier der hver afbilleder en vigtig æra i hans liv.

Besøg Sant Bernadí

casa de la vila er et kulturhus i petra mallorca

CASA DE LA VILA DE PETRA

Casa de la Vila (byens hus) er et offentligt kulturhus, som du kan stikke hovedet indenfor i, og se malerierne af Junipero Serra, samt andre malerier. Bygningen her blev oprindeligt opført som hospital i begyndelsen af 1500-tallet, hvilket viser hvor vigtigt et sted Petra har været.

Besøg Casa de la Vila

Marked & Events

Markedsdag i Petra

Petra har som mange andre landsbyer på Mallorca, sit eget marked en gang om ugen. Hver onsdag morgen fra kl. ca. 8:00, forvandles byens centrale torv til en markedsplads, hvor de lokale handler med frisk frugt, kød og lokalt produceret håndværk.

Begivenheder i Petra

Flere gange årligt fejrer byen diverse højtider – og i stil med andre mallorcinske landsbyer – sker dette med parader, musik, dans og mad i gaderne. Er du i Petra eller i nærheden af, når en af disse byfester løber af stablen, så gør dig selv en tjeneste og oplev det.

Januar

Sant Antoni

I de fleste mallorcinske landsbyer, især dem i landdistrikterne, er Sant Antoni en vigtig helgen, da han er beskytter af husdyr. Om aftenen den 16. januar tændes bål overalt i landsbyen, og der danses til rytmerne af traditionelle mallorcinske melodier. Den 17. januar er den officielle dag for fejringen af Sant Antoni, hvor der gives velsignelser i kirken.

April

Påske

Påsken er altid et godt tidspunkt at besøge Mallorca, de fleste landsbyer gør meget for at markere denne tid med festlige begivenheder. I Petra finder en af de unikke begivenheder sted tirsdag efter påskedag, hvor der arrangeres en stor picnic for hele byen, hvor alle går fra byen til helligdommen Bonany.

Juli

Festes de Santa Praxedis

Santa Praxedis er skytshelgen for Petra, en romersk martyr fra det andet århundrede f.Kr. begravet i Priscillas katakomber. Hendes festdag er den 21. juli, men allerede i de to uger der leder op til denne dato afholder Petra sin traditionelle sommerfest, som kulminerer med fejringen af Santa Praxedis.
I løbet af disse to uger kan du nyde en bred vifte af sjove og interessante aktiviteter og begivenheder, såsom parader, traditionel mallorcinsk musik og danseforestillinger, lege, gastronomiske oplevelser, udstillinger og meget mere.

Gennem sommerfestlighederne, er der særligt to ting der er værd at opleve; sommerkarnevallen og Festa de ses Clovelles. Festa de ses Clovelles (skalle-fest) er en sjov og anderledes begivenhed, hvor en person klædt ud som Santa Praxedis stjæler nøglen til rådhuset fra en dæmon, overvinder en række udfordringer mens hun løber fra dæmonen gennem byen, til hun når rådhuset og befrier indbyggerne i Petra fra dæmonerne. Fra rådhusets balkon sprøjter hun vand og mandelskaller over alle indbyggerne der står nede på gaden, deraf navnet.

September

Fira de Petra

Hvert år, den tredje lørdag i september, fejrer Petra sig selv med en stor messe og marked. Gaderne i den charmerende landsby fyldes med boder og stande med alt hvad hjertet begærer, bla. tøj, kunsthåndværk, mad mm. Dagen efter, altså om søndagen, afholdes en traditionel parade til ære for Junipero Serra, byens kendte søn og missionær der blev dræbt i Californien.

Oktober

Mostra d’Art i Empresa a Petra

Den sidste søndag i oktober er dedikeret til handel og kunst, en unik kombination, der har resulteret i en messe afholdt i mere end 30 år i Petra. På messen kan du nyde udstillinger og salg af næsten alle slags produkter, såsom malerier, udstyr, biler, blomster, maskiner, boligindretning, mad, vin og meget meget mere. Dette kombineres med en blanding af street art, der giver de normalt så søvnige gader i Petra et levende ydre.

December

Festes de Nadal

Fra begyndelsen af december og langt ind i januar fejres Herrens fest i Petras gader. Der vil i løbet af måneden være alle mulige aktiviteter og julemarkeder, der spreder glæde i børn og voksnes hjerter.

Vejrudsigt

Vejrudsigt for den kommende uge i Petra

Spisesteder & Barer

Maden i Petra

Som et hvert andet sted på Mallorca hvor turismen endnu ikke har sat sit præg, vil langt de fleste spisesteder tilbyde typiske middelhavsanretninger a la sammenkogte retter med ris eller pasta. Ønsker du at spise lidt finere under dit besøg i Petra, prøv Hotel Sa Plaça i centrum af byen.

Petra er kendt for at producere gode vine, flere af vingårdene i området er specialiserede i kendte druesorter, som Chardonnay, Cabernet Sauvignon og Merlot. Er du vinelsker, kan det absolut anbefales at prøve et af byens spisesteder og bestille en lokal vin til maden.

Petra har såmænd også sin egen cellar, et ombygget vinlager der nu er restaurant, her finder du en lidt køligere luft i en stadig hyggelig atmosfære.

Anbefaling:

Et besøg på Restaurant Es Celler de Petra, som ligger lidt oppe ad gaden, Carrer d’Hospitalet, som løber tværs gennem byen.

Indkøb & Shopping
Historie

Petra er en rolig/søvnig landsby i den rurale del af Mallorcas Es Pla region.

Hovedtemaerne i Petra er landbrug og religion, der begge pænt forklarer den naturlige rolighed i byens urbane kerne.

Som tilfældet er i mange andre af Mallorcas små landsbyer, står Petra ikke øverst i rejsebrochurerne – men er du til autencitet og god vin – ja, så er Petra måske en overvejelse værd!

 

Petras historie

Der har boet mennesker i området hvor Petra i dag ligger, gennem flere tusinde år. Området er et af de på Mallorca, hvor der er fundet absolut flest forhistoriske bosættelser og arkæologerne arbejder stadig. Nogle særligt spændende efterladenskaber er hulerne, de ses Cabanasses, ses Comunes Noves og de Son Monserrat. 

Dertil kommer nogle velbevarede talaioter som Son Homar, Termenor og es Castellots.

Endeligt findes der også ældgamle begravelsespladser som, Caves of Son Maimó, les restes des Bosc Vell samt es Cabanells Nous.

Navnet Petra kommer af det latinske ord for sten – man mener, at siden romerne var de første til at bygge huse med sten på Mallorca, må det være fra dem navnet er kommet.

Perta under arabisk styre
År 902 besætter de berberiske maurer Mallorca og opdeler øen i 12 individuelle distrikter mellem forskellige emirer. Petra kom under distriktet Yiynau-Bitra, der også indbefattede byer som Sineu, Santa Margalida, Santa Maria de Salut, Sant Joan, Ariañy og Vilafranca de Bonamy.

Efter reconquesta i Petra
Efter den catalanske erobring af Mallorca i 1229, anført af Kong Jaume I (Jaume Erobreren), blev distriktet nu delt mellem fire riddere; Burgues, Sant Joan, Sant Martí, Desbach og Sureda.

Ved skiftet til det 14. århundrede, tillod Kong Jaume II handel i Petra by og et marked kunne endelig etableres. Plager, tørker og dårlig høst gjorde dog livet svært for befolkningen, i det i forvejen tørre landskab. Dermed var levestandarten væsentlig under andre områder på Mallorca og derfor var det svært at tiltrække nye lodsejere, der kunne drive landbrug og dermed betale skatter. Der lyder et gammelt ordsprog blandt indbyggerne; ‘At djævelen overgav sig i Petra’. Ordsproget er symbol for, hvor hårdt man har måtte arbejde for at overleve i området.

Religion varemærker Petra
Forbedringer i landsbrugsteknikker op gennem det 16. og 17. århundrede betød, at Petra langsomt kunne vokse sig mere og mere velstående som samfund. Grundet byens voksende indkomster, kom større donationer også til kirken, den gamle Sankt Peter kirke blev revet ned i 1581, for at bygge en ny større kirke, som kunne rumme den voksende menighed.

I 1607 kom franciskaner-ordenen til Petra og godt 70 år senere, havde de både etableret kirke samt det smukke Convent de Sant Bernadi kloster i centrum af byen. I 1714 bliver en dreng ved navn Miquel Josep Serra født i Petra og tager sin religiøse uddannelse i Convent de Sant Bernadi klostret. Da han er 17 år gammel, er han klar til at tilslutte sig til- og vie sit liv til Franciskaner-ordenen – tager navnet Junipero.

Junipero Serras intellekt var ikke til at tage fejl af, han viste sig hurtigt som et fremragende medie for den religiøse orden. Han underviste på skoler allerede før, han havde færdiggjort sin egen doktorgrad i teologi. I 1749 drog Juniperos Serra til Mexico som frivillig missionær og senere til Californien, begge steder var han elsket og anerkendt som ordenens åndelige leder. Flere monumenter er rejst i hans minde, både i Californien og i Mexico.

Hvad der kommer let, går let – også i Petra

Slutningen af det 18. århundrede var begyndelsen på Mallorcas store vineventyr, hvor Petra som mange andre områder, nød godt af den store europæiske efterspørgsel. Særligt da den frygtede vinpest i form af vinlus (Phylloxera) bredte sig gennem Frankrig og Italien, kom Mallorcas vine i høj kurs. Ved slutningen af det 19. århundrede, kunne Mallorca desværre heller ikke længere undgå den frygtede vinpest, samtlige vinmarker måtte brændes ned og mange af øens store vinbønder emigrerede til Sydamerika for at starte på en frisk.

I dag kommer størstedelen af kommunens indkomst fra landbrug, vinproduktion samt byggearbejde.

De små retvinklede gader i byen, fører alle ind til Plaça Fray Junipero Serra – byens centrale torv. Her finder du en lille oase af åbenhed, midt i byens ellers meget tætbyggede gader. På Plaça Fray Junipero Serra, kan du nyde en forfriskning eller let anretning på den populære Can Sabont. Pladsen her har fået sit navn efter byens søn, den berømte missionær og franciskanske munk, fader Junipero Serra Ferrer, der tilbage i 1749 emigrerede som en af de første spanske munke til Mexico for at blive lektor og åndelig leder. På Plaça Fray Junipero Serra, ses et stort monument af fader Junipero Serra Ferrer, omringet af smukke palmetræer.

I stærk kontrast til Petras indre, meget tætbebyggede gader og stræder, er udkanten af byen ganske anderledes. Vejene bliver pludselig bredere, husene skifter markant karakter samt arkitektonisk stil og det hele ligner pludselig et typisk villakvarter i forstæderne.

Skinner solen, som den jo ofte gør, skifter kulissen radikalt og du er tæt på at bruge ordet ‘idyllisk’ med de flotte palmetræer der nærmest danner boulevarder. Er du på tur gennem Petras gader, kan det anbefales at slå et smut ned til gaden Carrer Francesc Torrens, hvor det første hus er en ombygget mølle, komplet renoveret i flot moderne stil.

Praktisk Info

Vigtige telefonnumre

  • Nationalt politi: 091
  • Nærpoliti: 092
  • Civilgarden: 062
  • Brand: 080
  • Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

 

Apoteker

Find et åbent apotek på Mallorca

Stort set alle byer på Mallorca har et apotek, dog varierer åbningstiderne.

For at finde et åbent apotek, eller åbningstider for et apotek, kan du klikke på linket nedenfor som tager dig til en ny side på spansk.

Når du lander på siden, vælg da ‘Mallorca’ fra listen i højre side. Ved siden af kan du nu vælge by fra en rullemenu.

Klik her for at finde et åbent apotek

 

Rådhus

Carrer d’en Font, 1

Tel. +34 971 83 00 00

Hvor ligger Petra på Mallorca?

Petra ligger i et af Mallorcas tidligere største mølledistrikter. Området er tydeligt præget af landbrug og rural charme, perfekte rammer for at trække sig tilbage og slappe helt af. Nabobyerne er Manacor, Vilafranca, Sineu, Sant Joan og Ariany. Læs rejseguides til es Pla regionen.

Flere dejlige landlige destinationer i es Pla regionen

 

Sencelles

Sencelles ligger i den mest flade del af es Pla regionen, i uforstyrrede naturskønne omgivelser blandt marker, enge og skove. Sencelles er oplagt til aktiv ferie på cykel, ridning eller vandring, de mange kilometer landeveje og den centrale beliggenhed i hjertet af Mallorca, gør Sencelles til et godt bud på en landferie. Læs om ferie i Sencelles her

 

Ariany

Ariany er en småt og meget roligt område i es Pla, beliggende i den nordøstlige del af regionen. Ariany nyder en priviligeret placering på en bakketop med panoramaudsigt over det smukke rurale landskab. Her er en række spændende seværdigheder at nyde mens I slentrer gennem dukkebyen. Ariany er oplagt til aktiv ferie i private gemakker. Læs om Ariany her

 

Costitx

Costitx er en historisk lille landsby og et smukt ruralt område i hjertet af es Pla regionen. Costitx byder på en række interessante seværdigheder, samt en masse skønne fincas og feriehuse ude på landet, hvor I kan nyde den friske landluft og den gennemtrængende stilhed. Læs om ferie i Costitx

 

Algaida

Algaida er en typisk mallorcinsk landsby og landbrugsområde i es Pla regionen, blot 15 minutters kørsel fra Palmas lufthavn. Algaida er kendt som et populært st6ed for vandrere og cyklister, som kommer hertil for det alsidige terræn og afslappende rekreationsophold som de rustikke finca hoteller og agroturismos tilbyder. Læs meget mere om ferie i Algaida.

 

Sineu

Sineu byder på ferie tæt på kultur og med central beliggenhed når I skal på eventyr. Ophold i Sineu foregår i charmerende byhoteller i de gamle gader i middelalderbyen, tæt på traditionelle mallorcinske cellers, seværdigheder og aktviteter, en destination som skabt til voksenferie. Læs om Sineu og se overnatningstilbud

 

Porreres

Porreres byder på afslappende ferie på agroturismo og finca hotel på landet, i harmoniske naturlige rammer, hvor hverken stress eller støj eksisterer. Ferie i Porreres er afslapning for sjælen og et godt sted at restituere på landet efter en dag med sport og eventyr. Porreres ophold og overnatningstilbud.

 

Santa Margalida

Santa Margalida er den nordligste kommune i es Pla regionen, og omfatter foruden de landlige omgivelser, også den populære sommerferiedestination, Ca’n Picafort. Santa Margalida byder på finca ferie og herregårdsferie i rustikke landlige omgivelser, med mulighed for afveksling ved kysten. Læs guide til ferie og overnatning i Santa Margalida 

 

Muro

Muro byder på en smuk og skøn gammel bydel, fyldt med lokal kultur og historie. Ferie og ophold i Muro består af fincas og private villaer på landet, samt et skønt boutique hotel i hjertet af den gamle by med jacuzzi på tagterrassen. Ferie i Muro henvender sig primært til jer, der nyder en rolig base på landet. Læs om Muro.

 

Llubí

Llubí er en søvning men dybt charmerende lille landsby ude på landet i es Pla regionen. Llubí er kendt på Mallorca som Honningbyen, idet honning og biavl altid har været en stor del af områdets landbrug. Llubí er oplagt til en ferie pålandet i privat feriehus i uforstyrrede rammer. Læs guide til ferie og overnatning i Llubí.

 

Santa Eugènia

Santa Eugènia er et ideelt valg til en ferie hvor både naturskønne oplevelser, sport og landlig charme kombineres. Området ligger blot 10 minutters kørsel fra Palma, derfor har I en fantastisk placering i forhold til aktiviteter og oplevelser. Sant Eugènia byder indenfor på finca hotel og petit hotel i smukke historiske palæer. Læs om Santa Eugènia her.

 

Sant Joan

Sant Joan er synonym med Mallorcas landbrug, faktisk er det et af de største landbrygsområder på øen. Sant Joan har ingen hoteller, blot en enkelt agroturismo (gård), hvilket gør ophold og ferie her ekstra autentisk og smukt. Resten af overnatningstilbuddene i Sant Joan består af leje af private feriehuse og fincas. Læs om Sant Joan her.

 

Montuïri 

Montuïri nyder en priviligeret beliggenhed på toppen af et bjerg centralt i Es Pla regionen. Selve landsbyen har bevaret sit middelalderlige udtryk og charme, mens de landlige omgivelser har givet plads til herregårde og finca hoteller, hvor I kan nyde den rurale charme, friske luft og afsondrenhed. Montuïri overnatningstilbud og ophold.

 

Maria de la Salut

Maria de la Salut tilbyder ferie i rustikke og charmerende landlige omgivelser. Overnatningstilbuddene består af tidligere herregårde og landsteder samt et lille petit hotel i hjertet af landsbyen. Maria de la Salut er ideel til cykelferie og anden aktiv ferie på landet. Læs om Maria de la Salut her.

 

Vilafranca de Bonany

Vilafranca er et typisk landbrugsområde på Mallorca beliggende i den østlige del af es Pla regionen. Vilafranca har en ideel beliggenhed for cyklister der vil have let adgang til både flade landeveje og kuperede terræner. Tæt på vilafranca begynder desuden Mallorcas Via Verde rute. I Vilafranca består overnatningstilbuddene af herregårdsferie og rustikke fincas på landet. Læs om ferie i Vilafranca de Bonany.

 

 

Lloret de Vistalegre

Lloret de Vistalegre ligger i hjertet af Es Pla regionen, omsluttet af rolige rurale landskaber. Selve landsbyen er stille og området kender ikke meget til turisme, hvilket gør ophold til en autentisk og indlevende oplevelse. Lloret de Vistalegre har meget smukke og sanselige naturområder, som er spændende at vandre og cykle i. Læs mere om Lloret de Vistalegre.

 

Playa de Muro

Playa de Muro er lillesøster til Muro, dog en dimentral modsætning. Playa de Muro er en del af den 14 km lange kyststrækning i Alcúdiabugten, og et populært rejsemål for børnefamilier og par der vil have en moderne feriebase, men stadig let adgang til masser naturskønne områder og aktiviteter i det fri. Læs om ferie i Playa de Muro her.

 

Ca’n Picafort

Ca’n Picafort er en populær sommerferiedestination i Alcúdiabugten, med to vidunderlige sandstrande. Ca’n Picafort byder på typiske strandhoteller, men også på en række charmerende ophold på finca og landsteder, hvilket gør det til et alsidigt rejsemål. Læs om ophold og ferie i Ca’n Picafort her.

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?