Petra, rejse og ophold, find dit hotel, villa eller finca i Petra her

Opdag og oplev Petra her

Overnatningstilbud, hotel og agroturismo i Petra

Ophold på Agroturismo i Petra, Mallorca

Agroturismo Son Burgues ****

Denne dejlige gård ligger på en stor bjergejendom udenfor Petra by, og byder på udendørs swimmingpool med udsigt over de smukke rurale landskaber og over til det historiske Bonany-kloster. Gårdens attraktive lejligheder har alle gratis trådløs internetadgang samt egen terrasse. Samtlige lejligheder på Agroturismo Son Burgues er stilfuldt indrettede med traditionelle stenvægge og har aircondition. Lejlighederne har desuden alle moderne køkken med opvaskemaskine samt opholdsstue med sofaer og satellit-tv.

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorca

Finca hotel og agroturismo i Petra Mallorca

Agroturismo Son Sant Andreu

Træk stikket ud og slap af ved poolen på dette autentiske og historiske landsted udenfor Petra by. Fincaen byder indefor i rustikke rammer, hvor interiøret hylder de mallorcinske traditioner. Landstedet er beliggende i naturskønne rolige omgivelser, fri for støj, men alligevel tæt på vejnet.

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorcafind hoteller paa Mallorca

Charmerende Petit Hotel i Petra centrum Mallorca

Petit Hotel Sa Plaça **

Petit Hotel Sa Plaça er et charmerende lille petit hotel i hjertet af Petra by, beliggende lige ved det elskede torv i byen. Hotellet har en helt særlig charme, her er intet fancy, men giver en god oplevelse af et traditionelt landsbyhotel. Hotellet har egen restaurant og bar, hvor I kan nyde traditionell mallorcinske retter, eller gå nogle hundrede meter til den kendte restaurant, Es Celler de Petra.

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorca

Seværdighederne i Petra

Når jeg fortæller dig, at religion er ét af hovedtemaerne i Petra, så skyldes det i meget høj grad byens lange historie, fader Junipero Serra Ferrer og i endnu højere grad byen og kommunens antal af seværdigheder under temaet. I Petra kan du vandre op i 500 meters højde til et slot og nyde udsigten over hele Es PLa, du kan nyde byens prægtige religiøse bygninger, mens du mærker hvordan Mallorcas historie har sat sig i kulturen.

Vil du på eventyr endnu længere tilbage i tiden, kan du gå på opdagelse i nogle af kommunens forhistoriske bosættelser og talaioter. Faktisk er Petra et af de steder på Mallorca, hvor der er fundet flest rester fra forhistorisk tid.

Maden i Petra

Som et hvert andet sted på Mallorca hvor turismen endnu ikke har sat sit præg, vil langt de fleste spisesteder tilbyde typiske middelhavsanretninger a la sammenkogte retter med ris eller pasta. Ønsker du at spise lidt finere under dit besøg i Petra, prøv Hotel Sa Plaça i centrum af byen.

Petra er kendt for at producere gode vine, flere af vingårdene i området er specialiserede i kendte druesorter, som Chardonnay, Cabernet Sauvignon og Merlot. Er du vinelsker, kan det absolut anbefales at prøve et af byens spisesteder og bestille en lokal vin til maden.

Petra har såmænd også sin egen cellar, et ombygget vinlager der nu er restaurant, her finder du en lidt køligere luft i en stadig hyggelig atmosfære.

Anbefaling:

Et besøg på Restaurant Es Celler de Petra, som ligger lidt oppe ad gaden, Carrer d’Hospitalet, som løber tværs gennem byen.

Markedsdag i Petra

Petra har som mange andre landsbyer på Mallorca, sit eget marked en gang om ugen. Hver onsdag morgen fra kl. ca. 8:00, forvandles byens centrale torv til en markedsplads, hvor de lokale handler med frisk frugt, kød og lokalt produceret håndværk.

Begivenheder i Petra

Flere gange årligt fejrer byen diverse højtider – og i stil med andre mallorcinske landsbyer – sker dette med parader, musik, dans og mad i gaderne. Er du i Petra eller i nærheden af, når en af disse byfester løber af stablen, så gør dig selv en tjeneste og oplev det.

Petra er en rolig/søvnig landsby i den rurale del af Mallorcas Es Pla region.

Hovedtemaerne i Petra er landbrug og religion, der begge pænt forklarer den naturlige rolighed i byens urbane kerne.

Som tilfældet er i mange andre af Mallorcas små landsbyer, står Petra ikke øverst i rejsebrochurerne – men er du til autencitet og god vin – ja, så er Petra måske en overvejelse værd!

 

Petras historie

Der har boet mennesker i området hvor Petra i dag ligger, gennem flere tusinde år. Området er et af de på Mallorca, hvor der er fundet absolut flest forhistoriske bosættelser og arkæologerne arbejder stadig. Nogle særligt spændende efterladenskaber er hulerne, de ses Cabanasses, ses Comunes Noves og de Son Monserrat. 

Dertil kommer nogle velbevarede talaioter som Son Homar, Termenor og es Castellots.

Endeligt findes der også ældgamle begravelsespladser som, Caves of Son Maimó, les restes des Bosc Vell samt es Cabanells Nous.

Navnet Petra kommer af det latinske ord for sten – man mener, at siden romerne var de første til at bygge huse med sten på Mallorca, må det være fra dem navnet er kommet.

Perta under arabisk styre
År 902 besætter de berberiske maurer Mallorca og opdeler øen i 12 individuelle distrikter mellem forskellige emirer. Petra kom under distriktet Yiynau-Bitra, der også indbefattede byer som Sineu, Santa Margalida, Santa Maria de Salut, Sant Joan, Ariañy og Vilafranca de Bonamy.

Efter reconquesta i Petra
Efter den catalanske erobring af Mallorca i 1229, anført af Kong Jaume I (Jaume Erobreren), blev distriktet nu delt mellem fire riddere; Burgues, Sant Joan, Sant Martí, Desbach og Sureda.

Ved skiftet til det 14. århundrede, tillod Kong Jaume II handel i Petra by og et marked kunne endelig etableres. Plager, tørker og dårlig høst gjorde dog livet svært for befolkningen, i det i forvejen tørre landskab. Dermed var levestandarten væsentlig under andre områder på Mallorca og derfor var det svært at tiltrække nye lodsejere, der kunne drive landbrug og dermed betale skatter. Der lyder et gammelt ordsprog blandt indbyggerne; ‘At djævelen overgav sig i Petra’. Ordsproget er symbol for, hvor hårdt man har måtte arbejde for at overleve i området.

Religion varemærker Petra
Forbedringer i landsbrugsteknikker op gennem det 16. og 17. århundrede betød, at Petra langsomt kunne vokse sig mere og mere velstående som samfund. Grundet byens voksende indkomster, kom større donationer også til kirken, den gamle Sankt Peter kirke blev revet ned i 1581, for at bygge en ny større kirke, som kunne rumme den voksende menighed.

I 1607 kom franciskaner-ordenen til Petra og godt 70 år senere, havde de både etableret kirke samt det smukke Convent de Sant Bernadi kloster i centrum af byen. I 1714 bliver en dreng ved navn Miquel Josep Serra født i Petra og tager sin religiøse uddannelse i Convent de Sant Bernadi klostret. Da han er 17 år gammel, er han klar til at tilslutte sig til- og vie sit liv til Franciskaner-ordenen – tager navnet Junipero.

Junipero Serras intellekt var ikke til at tage fejl af, han viste sig hurtigt som et fremragende medie for den religiøse orden. Han underviste på skoler allerede før, han havde færdiggjort sin egen doktorgrad i teologi. I 1749 drog Juniperos Serra til Mexico som frivillig missionær og senere til Californien, begge steder var han elsket og anerkendt som ordenens åndelige leder. Flere monumenter er rejst i hans minde, både i Californien og i Mexico.

Hvad der kommer let, går let – også i Petra

Slutningen af det 18. århundrede var begyndelsen på Mallorcas store vineventyr, hvor Petra som mange andre områder, nød godt af den store europæiske efterspørgsel. Særligt da den frygtede vinpest i form af vinlus (Phylloxera) bredte sig gennem Frankrig og Italien, kom Mallorcas vine i høj kurs. Ved slutningen af det 19. århundrede, kunne Mallorca desværre heller ikke længere undgå den frygtede vinpest, samtlige vinmarker måtte brændes ned og mange af øens store vinbønder emigrerede til Sydamerika for at starte på en frisk.

I dag kommer størstedelen af kommunens indkomst fra landbrug, vinproduktion samt byggearbejde.

De små retvinklede gader i byen, fører alle ind til Plaça Fray Junipero Serra – byens centrale torv. Her finder du en lille oase af åbenhed, midt i byens ellers meget tætbyggede gader. På Plaça Fray Junipero Serra, kan du nyde en forfriskning eller let anretning på den populære Can Sabont. Pladsen her har fået sit navn efter byens søn, den berømte missionær og franciskanske munk, fader Junipero Serra Ferrer, der tilbage i 1749 emigrerede som en af de første spanske munke til Mexico for at blive lektor og åndelig leder. På Plaça Fray Junipero Serra, ses et stort monument af fader Junipero Serra Ferrer, omringet af smukke palmetræer.

I stærk kontrast til Petras indre, meget tætbebyggede gader og stræder, er udkanten af byen ganske anderledes. Vejene bliver pludselig bredere, husene skifter markant karakter samt arkitektonisk stil og det hele ligner pludselig et typisk villakvarter i forstæderne.

Skinner solen, som den jo ofte gør, skifter kulissen radikalt og du er tæt på at bruge ordet ‘idyllisk’ med de flotte palmetræer der nærmest danner boulevarder. Er du på tur gennem Petras gader, kan det anbefales at slå et smut ned til gaden Carrer Francesc Torrens, hvor det første hus er en ombygget mølle, komplet renoveret i flot moderne stil.

Hvor ligger Petra på Mallorca?

Petra ligger i et af Mallorcas tidligere største mølledistrikter. Området er tydeligt præget af landbrug og rural charme, perfekte rammer for at trække sig tilbage og slappe helt af. Nabobyerne er Manacor, Vilafranca, Sineu, Sant Joan og Ariany. Læs rejseguides til es Pla regionen.

Flere dejlige landlige destinationer i es Pla regionen

 

Sencelles i es Pla regionen på MallorcaSencelles

Sencelles ligger i den mest flade del af es Pla regionen, i uforstyrrede naturskønne omgivelser blandt marker, enge og skove. Sencelles er oplagt til aktiv ferie på cykel, ridning eller vandring, de mange kilometer landeveje og den centrale beliggenhed i hjertet af Mallorca, gør Sencelles til et godt bud på en landferie. Læs om ferie i Sencelles her

 

 

Ariany er et roligt område i Mallorcas es Pla regionAriany

Ariany er en småt og meget roligt område i es Pla, beliggende i den nordøstlige del af regionen. Ariany nyder en priviligeret placering på en bakketop med panoramaudsigt over det smukke rurale landskab. Her er en række spændende seværdigheder at nyde mens I slentrer gennem dukkebyen. Ariany er oplagt til aktiv ferie i private gemakker. Læs om Ariany her

 

 

Finca ferie på landet i Costitx i Es Pla regionen på MallorcaCostitx

Costitx er en historisk lille landsby og et smukt ruralt område i hjertet af es Pla regionen. Costitx byder på en række interessante seværdigheder, samt en masse skønne fincas og feriehuse ude på landet, hvor I kan nyde den friske landluft og den gennemtrængende stilhed. Læs om ferie i Costitx

 

 

Algaida i Es Pla regionen på MallorcaAlgaida

Algaida er en typisk mallorcinsk landsby og landbrugsområde i es Pla regionen, blot 15 minutters kørsel fra Palmas lufthavn. Algaida er kendt som et populært st6ed for vandrere og cyklister, som kommer hertil for det alsidige terræn og afslappende rekreationsophold som de rustikke finca hoteller og agroturismos tilbyder. Læs meget mere om ferie i Algaida.

 

 

Sineu er en by i Es Pla regionen på MallorcaSineu

Sineu byder på ferie tæt på kultur og med central beliggenhed når I skal på eventyr. Ophold i Sineu foregår i charmerende byhoteller i de gamle gader i middelalderbyen, tæt på traditionelle mallorcinske cellers, seværdigheder og aktviteter, en destination som skabt til voksenferie. Læs om Sineu og se overnatningstilbud

 

 

Porreres ligger i Es Pla regionen på MallorcaPorreres

Porreres byder på afslappende ferie på agroturismo og finca hotel på landet, i harmoniske naturlige rammer, hvor hverken stress eller støj eksisterer. Ferie i Porreres er afslapning for sjælen og et godt sted at restituere på landet efter en dag med sport og eventyr. Porreres ophold og overnatningstilbud.

 

 

Feriehus i Santa Margalida i es Pla regionen på MallorcaSanta Margalida

Santa Margalida er den nordligste kommune i es Pla regionen, og omfatter foruden de landlige omgivelser, også den populære sommerferiedestination, Ca’n Picafort. Santa Margalida byder på finca ferie og herregårdsferie i rustikke landlige omgivelser, med mulighed for afveksling ved kysten. Læs guide til ferie og overnatning i Santa Margalida 

 

 

Ferie og villa i Muro es pla regionen MallorcaMuro

Muro byder på en smuk og skøn gammel bydel, fyldt med lokal kultur og historie. Ferie og ophold i Muro består af fincas og private villaer på landet, samt et skønt boutique hotel i hjertet af den gamle by med jacuzzi på tagterrassen. Ferie i Muro henvender sig primært til jer, der nyder en rolig base på landet. Læs om Muro.

 

 

Ferie ophold i Llubi es Pla de MallorcaLlubí

Llubí er en søvning men dybt charmerende lille landsby ude på landet i es Pla regionen. Llubí er kendt på Mallorca som Honningbyen, idet honning og biavl altid har været en stor del af områdets landbrug. Llubí er oplagt til en ferie pålandet i privat feriehus i uforstyrrede rammer. Læs guide til ferie og overnatning i Llubí.

 

 

Herregårdsferie i Santa Eugenia i es Pla på MallorcaSanta Eugènia

Santa Eugènia er et ideelt valg til en ferie hvor både naturskønne oplevelser, sport og landlig charme kombineres. Området ligger blot 10 minutters kørsel fra Palma, derfor har I en fantastisk placering i forhold til aktiviteter og oplevelser. Sant Eugènia byder indenfor på finca hotel og petit hotel i smukke historiske palæer. Læs om Santa Eugènia her.

 

 

Sant Joan er et landligt rejsemål i es Pla regionen på MallorcaSant Joan

Sant Joan er synonym med Mallorcas landbrug, faktisk er det et af de største landbrygsområder på øen. Sant Joan har ingen hoteller, blot en enkelt agroturismo (gård), hvilket gør ophold og ferie her ekstra autentisk og smukt. Resten af overnatningstilbuddene i Sant Joan består af leje af private feriehuse og fincas. Læs om Sant Joan her.

 

 

Finca ferie i Montuïri, Es Pla de MallorcaMontuïri 

Montuïri nyder en priviligeret beliggenhed på toppen af et bjerg centralt i Es Pla regionen. Selve landsbyen har bevaret sit middelalderlige udtryk og charme, mens de landlige omgivelser har givet plads til herregårde og finca hoteller, hvor I kan nyde den rurale charme, friske luft og afsondrenhed. Montuïri overnatningstilbud og ophold.

 

 

Ophold i Maria de la Salut i Es Pla de MallorcaMaria de la Salut

Maria de la Salut tilbyder ferie i rustikke og charmerende landlige omgivelser. Overnatningstilbuddene består af tidligere herregårde og landsteder samt et lille petit hotel i hjertet af landsbyen. Maria de la Salut er ideel til cykelferie og anden aktiv ferie på landet. Læs om Maria de la Salut her.

 

 

Vilafranca de Bonany er en landlig feriedestination i Es Pla regionen på MallorcaVilafranca de Bonany

Vilafranca er et typisk landbrugsområde på Mallorca beliggende i den østlige del af es Pla regionen. Vilafranca har en ideel beliggenhed for cyklister der vil have let adgang til både flade landeveje og kuperede terræner. Tæt på vilafranca begynder desuden Mallorcas Via Verde rute. I Vilafranca består overnatningstilbuddene af herregårdsferie og rustikke fincas på landet. Læs om ferie i Vilafranca de Bonany.

 

Lloret de Vistalegre i Es Pla regionen på MallorcaLloret de Vistalegre

Lloret de Vistalegre ligger i hjertet af Es Pla regionen, omsluttet af rolige rurale landskaber. Selve landsbyen er stille og området kender ikke meget til turisme, hvilket gør ophold til en autentisk og indlevende oplevelse. Lloret de Vistalegre har meget smukke og sanselige naturområder, som er spændende at vandre og cykle i. Læs mere om Lloret de Vistalegre.

 

 

Ferie i Playa de Muro i Es Pla regionen på MallorcaPlaya de Muro

Playa de Muro er lillesøster til Muro, dog en dimentral modsætning. Playa de Muro er en del af den 14 km lange kyststrækning i Alcúdiabugten, og et populært rejsemål for børnefamilier og par der vil have en moderne feriebase, men stadig let adgang til masser naturskønne områder og aktiviteter i det fri. Læs om ferie i Playa de Muro her.

 

 

Ophold i Can Picafort i Es Pla regionen på MallorcaCa’n Picafort

Ca’n Picafort er en populær sommerferiedestination i Alcúdiabugten, med to vidunderlige sandstrande. Ca’n Picafort byder på typiske strandhoteller, men også på en række charmerende ophold på finca og landsteder, hvilket gør det til et alsidigt rejsemål. Læs om ophold og ferie i Ca’n Picafort her.

 

Vejrudsigt for den kommende uge i Petra

PETRA Vejrudsigt

Læs om vejret og temperaturer her

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?