Santuari de Bonany

santuari de bonany kirke og kloster på bjergtop mellem byerne sant joan petra og vilafranca
Om

Santuari de Bonany er et historisk sted på bjergtoppen mellem Petra, Vilafranca og Sant Joan

 

Santuari de Bonany er beliggende på toppen af bjerget Puig Bonany i en højde af 314 meter syd for byen Petra, og er regnet for at være blandt de vigtigste religiøse steder i regionen, Pla de Mallorca.

I gamle dage blev bjerget her kaldt Puig d’en Burguès og senere Puig de Maria.

Lokale legender fortæller, at templet her blev bygget som en hyldest til Jomfru Maria, efter en statue af hende blev fundet på bjergets ene side. Santuari de Bonany blev bygget i 1600 tallet og pilgrimsrejsende fór hertil, ligesom lokale fra omegnen kom hertil for, at bede til guderne om regnvejr efter de årelange tørker i området.

På vejen op til Santuari de Bonany, ses et stenkors udført af den lokale stenhugger Joan Vives Lliteras, der blev sat til minde om Juniperos Serras sidste præken, som han holdt her, inden han valfartede til Mexico, hvor han blev dræbt.

Efter et voldsomt tordenvejr i slutningen af 1800 tallet, hvor templet blev ødelagt af lyn, blev det genopbygget til dets nuværende konstruktion.

Mellem 1896 og 1990 blev Santuari de Bonany beboet og passet af Eremitterne af Sant Pou og Sant Antoni. Da templet skulle genopbygges, tilføjede eremitterne ekstra værelser, som kunne huse pilgrimsrejsende på deres vej. De varetog samtidig templets vedligeholdelse og byggede en brønd heroppe, som kunne brinde vand til haverne omkring templet. I 1915 byggede de en lille stenhule, hvor de placerede en skulptur af Jomfru Marie, lavet af sten fra hulen, Cova d’en Tugores.

Santuari de Bonany deler de tre byer, Petra, Sant Joan og Vilafranca de Banony – sammen deles de om at varetage templet. Ved at bestige bjerget og følge de pilgrimsrejsendes vej til toppen, vil du blive belønnet med en enestående panoramaudsigt over hele es Pla de Mallorca.

Hvor

Petra

Petra er indbegrebet af en pastoral landsby, hvor religion og ydmyghed har sat sine klare spor i den lokale kulturarv. Ikke desto mindre er Petra kendt som en af de mest charmerende landsbyer i regionen Pla de Mallorca, som er hjemsted for de fleste af øens landbrugssamfund. I Petra kan du bla. glæde dig til frokost eller aftensmad på Es Celler, hvor folk gerne står i kø i timevis, du kan også glæde dig til at se det kendte bjergkloster og kirke, Santuari de Bonany, samt den enorme sognekirke og husmuseet for den kendte præst Junipero Serra der mistede livet i Californien. Omkring byens centrale torveplads finder du en håndfuld barer der dagligt samler lokale og turister i en livlig og hyggelig atmosfære under solen. Petra er også et populært sted at gøre ophold på ferien, bla. på en af områdets skønne og charmerende agroturismos som er blevet populære i takt med en stigende interesse for cykling og ophold væk fra de mere turistede områder.

Petra seværdigheder og ophold

Flere seværdigheder omkring Petra

Pla de Mallorca

Pla de Mallorca er den region hvor du finder de mest rurale og landlige omgivelser på øen, og ofte kendt som ‘det indre Mallorca’. Pla de Mallorca er den mindst turistede region, her er det landbrugssamfund og traditioner der dominerer livet. Men det er ikke ens betydning med at du ikke skal besøge områder, tværtimod. De mange rolige landeveje gør regionen til et paradis for cyklister, byerne har et utal af historier at fortælle, de mange begivenheder og markeder, de autentiske lokale restauranter og barer, og så er der selvfølgelig de lokale indbyggere der simpelthen elsker når turister kommer forbi og kigger på deres by.

Udforsk es Pla regionen her

Flere

Flere klostre og helligdomme på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?