Ariany rejseguide, aktiviteter og tilbud på ophold

Ariany er indbegrebet af en pastoral landsby på den mallorcinske hede, den lille dukkeby er som malet ind i det rurale landskab i es Pla regionen.

Ariany er beliggende på en bakketop, hvorfra I kan nyde de mest betagende blikke over marker og enge. Når I vælger Ariany til jeres ophold, vælger I fred og ro, samt en god base til aktiv ferie.

ariany på kort over mallorca
Overnatning

Overnatningstilbud på ophold i Ariany

ynaira hotel og spa i ariany mallorca

Ynaira hotel & Spa

Ynaira hotel & Spa er det bedste overnatningssted i Ariany, hvis du søger både luksus, afslapning og god beliggenhed. Det lille wellness-hotel byder på moderne faciliteter, stilrent design og romantiske rammer, som sikrer et fantastisk ophold i den lille by.

Bedste tilbud

book overnatning mallorca

hotel i ariany mallorca med terrasse med pool og solskin med marker i baggrunden

Mater Ariany

Mater Ariany er en absolut favorit i området. Det lille hotel har til huse i et tidligere kloster, skønt beliggende på en bakketop med smukt udsyn over hele det grønne område. Værelserne er rummelige, moderne indrettet, lyse og er fuldt udstyret, her er der virkelig mulighed for komplet afsondrethed med smukt udsyn. Restauranten serverer lækker morgenmadsbuffet hver morgen, så I er mætte og fyldt med energi når I skal på eventyr.

Bedste tilbud

book overnatning mallorca

feriebolig med pool i ariany mallorca

Mater s’Hort

Denne rustikke finca er oplagt til jer der virkelig ønsker privatlivets fred i afsondrethed, vågne op til fuglekvidren hver morgen og være fri for bilos og bylarm. Fincaens værelser er udstyret med minikøkken, kaffemaskine, fladskærms tv samt gratis wifi. Der er ikke restaurant på fincaen, derfor skal I selv handle ind og/eller ud og spise.

Bedste tilbud

book overnatning mallorca

ferielejlighed med pool på tagterrasse og bjerge i baggrunden i ariany mallorca

Sa Figuerata Apartment

Dette skønne lille feriehus ligger i hjertet af Ariany, lige ved siden af den smukke Atotxa-kirke. Fra terrassen og husets lejligheders balkonener har I betagende udsigt over hele det rurale landskab der omringer byen. Huset byder på fælles køkken og møbleret poolområde med udsigt, samt private badeværelser i hver lejlighed.

Bedste tilbud

book overnatning mallorca

Seværdigheder & Aktiviteter

Seværdigheder omkring Ariany

Hvad skal I se omkring Ariany? Den største seværdighed i byen er uden tvivl den store og anderledes Atotxa-kirke, beliggende på det højeste punkt i landsbyen. Kirken er et særsyn, og man skal hverken være troende eller arkitekturentusiast for at sætte pris på dens imponerende ydre. Foran kirken, i en lille rosenhave, er der bygget en udsigtsplatform, en mirador, hvorfra I kan indtage de betagende syn over hele landskabet.

Restaen af seværdighederne i lokalområdet består af monumenter og efterladeskaber fra en svunden tid på øen. Bla. kan I nyde den gamle mauriske brønd, resterne af byens største mølle og byens gamle vandforsyning.

atotxa kirke med roser foran i ariany mallorca
Atotxa

Atotxa er rent arkitektonisk en af Mallorcas mest unikke og anderledes kirker. Atotxa er beliggende på det højeste punkt i Ariany, hvorfra den nyder den smukkeste udsigt over det rurale landskab der præger es Pla regionen. Foran Atotxakirken finder du desuden en udkigsplatform omringet af rosenbede, et meget smukt og unikt sted.

Læs om Atotxa

mirador de sa creu er etsmukt udsigtspunkt med rosenbed foran i ariany mallorca
Mirador de Sa Creu

Mirador de sa Creu er den lille men utroligt smukke platform foran Atotxakirken, hvorfra et utroligt syn over es Pla regionen kan nydes, faktisk kan du se Randa og Santuari de Cura på klare dage. Platformen har sit navn efter det flotte og detaljerede nyromantiske stenkors som er en gestus til Jesus.

Mere om Mirador de sa Creu

gammel brønd fra middelalderen i ariany mallorca
Middelalderbrønden

I udkanten af Ariany finder du den gamle mauriske brønd, et fint og interessant monument fra en svunden men indflydelsesrig periode på Mallorca. Brønden er et populært sted for cyklister og vandrere at stoppe op og snuppe en forfriskning, mens de tager billeder og nyder denne unikke konstruktion.

Læs mere om den gamle brønd

ruin af marinero møllen i ariany mallorca
Ruinerne af Marinero-møllen

Stop op på turen gennem Ariany og nyd synet af den gamle Marinero-mølle, som var blandt de største og mest producerende i området. Til trods for at have været efterladt som ruin i mange år, står det høje imponerende mølletårn endnu som et monument for en tid hvor møller og hvede dominerede landbruget på Mallorca. Turen forbi det gamle mølletårn er på samme tid både fascinerende og skræmmende, det sætter tanker igang.

Læs om Molí d’en Marinero

vandtank på torv omgivet af træer i ariany mallorca
Arianys gamle vandtank

På landsbyens centrale torveplads finder du den gamle vandtank, som stammer helt tilbage fra 1800-tallet. Formålet med vandtanken var, at lagre vand som bla. blev brugt til at give æsler vand fra, samt filtrere vandet så det var drikkeligt for mennesker.

auberg gård i ariany mallorca
s’Auberg – Arianis første bygning

Lige rundt om hjørnet fra kirken finder du byens grundsten, den gamle gård. Indenfor i den gamle gård opbevares resterne af en gammel vinpresse i en celler.

Aktiviteter og udflugter omkring Ariany

Der er masser at tage sig til omrking Ariany, som giver mulighed for at udforske Mallorcas sjæl og unikke steder. Er I på cykel eller vandreferie, giver området jo sig selv, med de mange kuperede veje samt de skønne Llevantbjerge.

Marked & Events

Marked i Ariany

Hver torsdag morgen fra ca. kl. 8 kan du smage på lækre lokale råvarer, samt kød og oste, når det lokale marked åbner i centrum af den lille by. Markedet er en fin måde at mærke lokalsamfundet på, når byens indbyggere kommer for at fylde lagrene op.

Marked i Ariany

Hver torsdag morgen fra ca. kl. 8 kan du smage på lækre lokale råvarer, samt kød og oste, når det lokale marked åbner i centrum af den lille by. Markedet er en fin måde at mærke lokalsamfundet på, når byens indbyggere kommer for at fylde lagrene op.

Januar

Sant Antoni

Antonius de Hellige fejres overalt i verden den 17. januar, inklusiv her i Ariany. Som et traditionelt landbrugssamfund, har Antonius den Hellige en stor betydning, da han er skytshelgen for husdyr. Dagen starter som regel med en gudstjeneste eller masse om formiddagen, efterfulgt af forskellige aktiviteter, danse og parader.

Juli

Fira Nocturna

Den sidste lørdag i juli afholdes der aftenmesse i Ariany, en sjov og anderledes begivenhed. Til Fira Nocturna kan du ose mellem massevis af boder der sælger typiske mallorcinske produkter, smage mallorcinske specialiteter og nyde underholdning i form af danse og musik.

August

Festes de Mare de Déu d’Atotxa

Den sidste søndag i august fejres Vor Frue af Lange Enge, som er skytshelgen for sognekirken i Ariany. Dagen byder på en længere procession, taler, parader mv. i religionens tema.

Vejrudsigt

Vejrudsigt for den kommende uge i Ariany

ARIANY Vejrudsigt

Spisesteder & Barer
Indkøb & Shopping
Om Ariany
Praktisk Info

Vigtige telefonnumre

  • Nationalt politi: 091
  • Nærpoliti: 092
  • Civilgarden: 062
  • Brand: 080
  • Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

 

Apoteker

Find et åbent apotek på Mallorca

Stort set alle byer på Mallorca har et apotek, dog varierer åbningstiderne.

For at finde et åbent apotek, eller åbningstider for et apotek, kan du klikke på linket nedenfor som tager dig til en ny side på spansk.

Når du lander på siden, vælg da ‘Mallorca’ fra listen i højre side. Ved siden af kan du nu vælge by fra en rullemenu.

Klik her for at finde et åbent apotek

 

Buslinje 441

Klik her for at se alle busstoppesteder på linje 441

 

Rådhus

Carrer Major, 19
Telephone: +34 971 56 11 82

Hvor ligger Ariany?

Ariany ligger i den nordøstlige del af es Pla regionen, omkring en times kørsel fra Palmas lufthavn. Ariany er blandt mindste og roligste områder i es Pla regionen, faktisk på hele Mallorca. Læs mere om den landlige es Pla regionen her

Flere dejlige landlige destinationer i es Pla regionen

 

Sencelles

Sencelles ligger i den mest flade del af es Pla regionen, i uforstyrrede naturskønne omgivelser blandt marker, enge og skove. Sencelles er oplagt til aktiv ferie på cykel, ridning eller vandring, de mange kilometer landeveje og den centrale beliggenhed i hjertet af Mallorca, gør Sencelles til et godt bud på en landferie. Læs om ferie i Sencelles her

 

Costitx

Costitx ligger i hjertet af es Pla regionen og Mallorca, et område præget af historie og landbrug. Costitx byder på facinerende monumenter og seværdigheder, et landskab skabt til aktiviteter og en feriebase hvor I kan nyde hinandens selskab i uforstyrrede rammer. Læs guiden til ferie og ophold i Costitx.

 

Algaida

Algaida er byder på et alsidigt område, fyldt med kultur, historie og skøn natur. Ferie og ophold i Algaida byder på fincas og agroturismo, hvor I er dus med mallorcas sjæl i smukke afslappende rammer. Området er meget populært blandt cyklister og vandrere, da landskabet byder på både bjerge og landeveje. Ferie og ophold i Algaida.

 

Petra

Petra er en pastoral landsby der hylder de traditionelle mallorcinske dyder i form af landbrug og religion. Ophold i Petra byder på afslappende ferie på agroturismo, aktive landbrug, hvor I kan trække stikket og falde naturligt ind i de harmoniske rammer i livet på landet. Læs guide til ferie og ophold i Petra.

 

Sineu

Sineu byder på ferie tæt på kultur og med central beliggenhed når I skal på eventyr. Ophold i Sineu foregår i charmerende byhoteller i de gamle gader i middelalderbyen, tæt på traditionelle mallorcinske cellers, seværdigheder og aktviteter, en destination som skabt til voksenferie. Læs om Sineu og se overnatningstilbud

 

Porreres

Porreres byder på afslappende ferie på agroturismo og finca hotel på landet, i harmoniske naturlige rammer, hvor hverken stress eller støj eksisterer. Ferie i Porreres er afslapning for sjælen og et godt sted at restituere på landet efter en dag med sport og eventyr. Porreres ophold og overnatningstilbud.

 

 

Santa Margalida

Santa Margalida er den nordligste kommune i es Pla regionen, og omfatter foruden de landlige omgivelser, også den populære sommerferiedestination, Ca’n Picafort. Santa Margalida byder på finca ferie og herregårdsferie i rustikke landlige omgivelser, med mulighed for afveksling ved kysten. Læs guide til ferie og overnatning i Santa Margalida 

 

 

Muro

Muro byder på en smuk og skøn gammel bydel, fyldt med lokal kultur og historie. Ferie og ophold i Muro består af fincas og private villaer på landet, samt et skønt boutique hotel i hjertet af den gamle by med jacuzzi på tagterrassen. Ferie i Muro henvender sig primært til jer, der nyder en rolig base på landet. Læs om Muro.

 

Llubí

Llubí er en søvning men dybt charmerende lille landsby ude på landet i es Pla regionen. Llubí er kendt på Mallorca som Honningbyen, idet honning og biavl altid har været en stor del af områdets landbrug. Llubí er oplagt til en ferie pålandet i privat feriehus i uforstyrrede rammer. Læs guide til ferie og overnatning i Llubí.

 

 

Santa Eugènia

Santa Eugènia er et ideelt valg til en ferie hvor både naturskønne oplevelser, sport og landlig charme kombineres. Området ligger blot 10 minutters kørsel fra Palma, derfor har I en fantastisk placering i forhold til aktiviteter og oplevelser. Sant Eugènia byder indenfor på finca hotel og petit hotel i smukke historiske palæer. Læs om Santa Eugènia her.

 

Sant Joan

Sant Joan er synonym med Mallorcas landbrug, faktisk er det et af de største landbrygsområder på øen. Sant Joan har ingen hoteller, blot en enkelt agroturismo (gård), hvilket gør ophold og ferie her ekstra autentisk og smukt. Resten af overnatningstilbuddene i Sant Joan består af leje af private feriehuse og fincas. Læs om Sant Joan her.

 

Montuïri 

Montuïri nyder en priviligeret beliggenhed på toppen af et bjerg centralt i Es Pla regionen. Selve landsbyen har bevaret sit middelalderlige udtryk og charme, mens de landlige omgivelser har givet plads til herregårde og finca hoteller, hvor I kan nyde den rurale charme, friske luft og afsondrenhed. Montuïri overnatningstilbud og ophold.

 

Maria de la Salut

Maria de la Salut tilbyder ferie i rustikke og charmerende landlige omgivelser. Overnatningstilbuddene består af tidligere herregårde og landsteder samt et lille petit hotel i hjertet af landsbyen. Maria de la Salut er ideel til cykelferie og anden aktiv ferie på landet. Læs om Maria de la Salut her.

 

 

Vilafranca de Bonany

Vilafranca er et typisk landbrugsområde på Mallorca beliggende i den østlige del af es Pla regionen. Vilafranca har en ideel beliggenhed for cyklister der vil have let adgang til både flade landeveje og kuperede terræner. Tæt på vilafranca begynder desuden Mallorcas Via Verde rute. I Vilafranca består overnatningstilbuddene af herregårdsferie og rustikke fincas på landet. Læs om ferie i Vilafranca de Bonany.

 

Lloret de Vistalegre

Lloret de Vistalegre ligger i hjertet af Es Pla regionen, omsluttet af rolige rurale landskaber. Selve landsbyen er stille og området kender ikke meget til turisme, hvilket gør ophold til en autentisk og indlevende oplevelse. Lloret de Vistalegre har meget smukke og sanselige naturområder, som er spændende at vandre og cykle i. Læs mere om Lloret de Vistalegre.

 

Playa de Muro

Playa de Muro er lillesøster til Muro, dog en dimentral modsætning. Playa de Muro er en del af den 14 km lange kyststrækning i Alcúdiabugten, og et populært rejsemål for børnefamilier og par der vil have en moderne feriebase, men stadig let adgang til masser naturskønne områder og aktiviteter i det fri. Læs om ferie i Playa de Muro her.

 

Ca’n Picafort

Ca’n Picafort er en populær sommerferiedestination i Alcúdiabugten, med to vidunderlige sandstrande. Ca’n Picafort byder på typiske strandhoteller, men også på en række charmerende ophold på finca og landsteder, hvilket gør det til et alsidigt rejsemål. Læs om ophold og ferie i Ca’n Picafort her.Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?