[bcsb-searchbox title=”” subtitle=”” aid=”822185″]

Ariany rejseguide, aktiviteter og tilbud på ophold

Ariany er indbegrebet af en pastoral landsby på den mallorcinske hede, den lille dukkeby er som malet ind i det rurale landskab i es Pla regionen.

Ariany er beliggende på en bakketop, hvorfra I kan nyde de mest betagende blikke over marker og enge. Når I vælger Ariany til jeres ophold, vælger I fred og ro, samt en god base til aktiv ferie.

Overnatningstilbud på ophold i Ariany

tilbud paa ophold i Ariany

Es Convent d’Ariany

Es Convent d’Ariany er en absolut favorit i området. Det lille hotel har til huse i et tidligere kloster, skønt beliggende på en bakketop med smukt udsyn over hele det grønne område. Værelserne er rummelige, moderne indrettet, lyse og er fuldt udstyret, her er der virkelig mulighed for komplet afsondrenhed med smukt udsyn. Restauranten serverer lækker morgenmadsbuffet hver morgen, så I er mætte og fyldt med energi når I skal på eventyr.

Se priser på Es Convent på:

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorcaHotelovernatning paa Mallorca tilbud

privat finca i Ariany

Finca s’Hort des Convent

Denne rustikke finca er oplagt til jer der virkelig ønsker privatlivets fred i afsondrenhed, vågne op til fuglekvidren hver morgen og være fri for bilos og bylarm. Fincaens værelser er udstyret med minikøkken, kaffemaskine, fladskærms tv samt gratis wifi. Der er ikke restaurant på fincaen, derfor skal I selv handle ind og/eller ud og spise.

Se priser på fincaen på:

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorca

Leje feriehus med udsigt i Ariany

Feriehus i Ariany

Dette skønne lille feriehus ligger i hjertet af Ariany, lige ved siden af den smukke Atotxa-kirke. Fra terrassen og husets lejligheders balkonener har I betagende udsigt over hele det rurale landskab der omringer byen. Huset byder på fælles køkken og møbleret poolområde med udsigt, samt private badeværelser i hver lejlighed.

Se priser på feriehuset på:

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorca

Seværdigheder omkring Ariany

Hvad skal I se omkring Ariany? Den største seværdighed i byen er uden tvivl den store og anderledes Atotxa-kirke, beliggende på det højeste punkt i landsbyen. Kirken er et særsyn, og man skal hverken være troende eller arkitekturentusiast for at sætte pris på dens imponerende ydre. Foran kirken, i en lille rosenhave, er der bygget en udsigtsplatform, en mirador, hvorfra I kan indtage de betagende syn over hele landskabet.

Restaen af seværdighederne i lokalområdet består af monumenter og efterladeskaber fra en svunden tid på øen. Bla. kan I nyde den gamle mauriske brønd, resterne af byens største mølle og byens gamle vandforsyning.
Ariany rejseguide til aktiviteter og ophold
Atotxa

Atotxa er rent arkitektonisk en af Mallorcas mest unikke og anderledes kirker. Atotxa er beliggende på det højeste punkt i Ariany, hvorfra den nyder den smukkeste udsigt over det rurale landskab der præger es Pla regionen. Foran Atotxakirken finder du desuden en udkigsplatform omringet af rosenbede, et meget smukt og unikt sted.

Smukt udsigtspunkt i Ariany, Mallorca
Mirador de Sa Creu

Mirador de sa Creu er den lille men utroligt smukke platform foran Atotxakirken, hvorfra et utroligt syn over es Pla regionen kan nydes, faktisk kan du se Randa og Santuari de Cura på klare dage. Platformen har sit navn efter det flotte og detaljerede nyromantiske stenkors som er en gestus til Jesus.

Maurisk brønd og monument i Ariany på Mallorca
Den mauriske brønd

I udkanten af Ariany finder du den gamle mauriske brønd, et fint og interessant monument fra en svunden men indflydelsesrig periode på Mallorca. Brønden er et populært sted for cyklister og vandrere at stoppe op og snuppe en forfriskning, mens de tager billeder og nyder denne unikke konstruktion.

Ruin fra mølle i Ariany, Mallorca
Ruinerne af Marinero-møllen

Stop op på turen gennem Ariany og nyd synet af den gamle Marinero-mølle, som var blandt de største og mest producerende i området. Til trods for at have været efterladt som ruin i mange år, står det høje imponerende mølletårn endnu som et monument for en tid hvor møller og hvede dominerede landbruget på Mallorca. Turen forbi det gamle mølletårn er på samme tid både fascinerende og skræmmende, det sætter tanker igang.

Gammel vandtank og vandforsyning i byen Ariany på Mallorca
Arianys gamle vandtank

På landsbyens centrale torveplads finder du den gamle vandtank, som stammer helt tilbage fra 1800-tallet. Formålet med vandtanken var, at lagre vand som bla. blev brugt til at give æsler vand fra, samt filtrere vandet så det var drikkeligt for mennesker.

Gammel gård i Ariany, Mallorca
Arianys første gård

Lige rundt om hjørnet fra kirken finder du byens grundsten, den gamle gård. Indenfor i den gamle gård opbevares resterne af en gammel vinpresse i en celler.

Aktiviteter og udflugter omkring Ariany

Der er masser at tage sig til omrking Ariany, som giver mulighed for at udforske Mallorcas sjæl og unikke steder. Er I på cykel eller vandreferie, giver området jo sig selv, med de mange kuperede veje samt de skønne Llevantbjerge.

Guidet vandretur i Llevant bjergene paa Mallorca
Guidet vandretur i Llevant

Tag med på en smuk eventyrvandring op i det beskyttede naturreservat, Llevantbjergene. På vejen vil en erfaren vandreguide tage jer med forbi en gammel maurisk gård, en tidligere oliefabrik og det kendte kloster, Ermita de Betlem. På turen gennem Llevantbjergene lærer I en masse om den særlige flora og fauna der lever her, desuden er der mulighed for at møde ørne, skilpasser og andre af naturens beboere. Kom med op og indtag de betagende panoramiske udkigspunkter over havet og bjergene, og oplev selv hvorfor flere tusind vandrere kommer her hver uge.

aktivitetstilbud i Valldemossa privat vintur udflugt
Privat vintur med tapas

Dette er en helt fantastisk oplevelse, der får roser med på vejen af alle der har deltaget. I bliver samlet op på jeres hotel og fragtet til en smuk vingård inde på øen. Her får I en guidet tur rundt på vingården, hvor I lærer om vinfremstillingsprocesserne fra begyndelse til slutprodukt. Efter turen skal I smage på udvalgte lækre mallorcinske vine akkompagneret af delikate tapas.

Tur i luftballon over Mallorca
Romantisk tur i luftballon

Oplev smukke Mallorca fra fuglens øje på en uforglemmelig og mindeværdig tur med varmluftsballon. Blot 15 minutters kørsel fra Ariany finder I Manacors lufthavn, hvor I starter med velkomst og introduktion samt sikkerhedskursus. Følelsen i kroppen når ballonen letter fra jorden er ubeskrivelig, der går et vildt sus gennem kroppen som ballonen stiger i vejret og alting bliver mindre og mindre under kurven. Ballonturen er både romantisk og eventyrlig, følelsen af frihed mens Mallorcas smukke natur og Middelhavet indtages fra alle vinkler, er en oplevelse I aldrig glemmer.

Guidet mountainbike tur Mallorca øst
Mountainbike gennem Mallorcas Via Verde

Tag med på mountainbike udflugt gennem Mallorcas eneste Via Verde (grønne vej), en bilfri rute der løber mellem Manacor og Artà. På turen kommer I bla. forbi imponerende forhistoriske bosættelser, hemmelige tunneller og charmerende landsbyer. Der er masser tid til at tage billeder og nærstudere de mange spændende steder I ser. Denne udflugt er en god måde at kombinere sightseeing og sport på. Husk at aftale mødested med guiden, så I bliver hentet i Ariany eller møder guiden i Manacor.

  • Leje af mountainbike og udstyr
  • Guide

beach buggy udflugter paa Mallorca
Guidet tur i buggy

Udforsk Mallorcas smukkeste områder på en sjov og anderledes måde måde, i de små beach buggys der kan komme rundt i alle terræner. I kan vælge mellem 2 ture; mod nord i Llevantbjergene hvor bjergenes natur og kirken Ermita de Betlem er højdepunkter, eller mod syd hvor udsigtspunkterne fra to af Mallorcas mest kendte klostre er højdepunkter. Udflugten starter og slutter i Cala Millor, blot en lille halv times kørsel fra Ariany.

dykker udflugt til undersøiske grotter paa Mallorca
Udflugt til undersøiske grotter

Tag på opdagelse i den mystiskfyldte og fascinerende undersøiske grotte, Cova des Coloms, en af Mallorcas absolut smukkeste grotter. Nede i grotten går I med den professionelle instruktør og guide på eventyr, hvor I bla. kan lade jer betage af de krystalklare rene vand der kaster spejlreflekser på de mange kalksten. I kan desuden svømme rundt i ed naturlige søer inde i grotten. Udflugten er for alle, og der kræves ingen tidligere erfaring med dykning for at komme med, en enestående oplevelse for jer der elsker natur og eventyr.

Marked i Ariany

Hver torsdag morgen fra ca. kl. 8 kan du smage på lækre lokale råvarer, samt kød og oste, når det lokale marked åbner i centrum af den lille by. Markedet er en fin måde at mærke lokalsamfundet på, når byens indbyggere kommer for at fylde lagrene op.
Hvor ligger Ariany?

Ariany ligger i den nordøstlige del af es Pla regionen, omkring en times kørsel fra Palmas lufthavn. Ariany er blandt mindste og roligste områder i es Pla regionen, faktisk på hele Mallorca. Læs mere om den landlige es Pla regionen her

Flere dejlige landlige destinationer i es Pla regionen

 

Sencelles i es Pla regionen på MallorcaSencelles

Sencelles ligger i den mest flade del af es Pla regionen, i uforstyrrede naturskønne omgivelser blandt marker, enge og skove. Sencelles er oplagt til aktiv ferie på cykel, ridning eller vandring, de mange kilometer landeveje og den centrale beliggenhed i hjertet af Mallorca, gør Sencelles til et godt bud på en landferie. Læs om ferie i Sencelles her

 

 

Finca ferie på landet i Costitx i Es Pla regionen på MallorcaCostitx

Costitx ligger i hjertet af es Pla regionen og Mallorca, et område præget af historie og landbrug. Costitx byder på facinerende monumenter og seværdigheder, et landskab skabt til aktiviteter og en feriebase hvor I kan nyde hinandens selskab i uforstyrrede rammer. Læs guiden til ferie og ophold i Costitx.

 

 

Algaida i Es Pla regionen på MallorcaAlgaida

Algaida er byder på et alsidigt område, fyldt med kultur, historie og skøn natur. Ferie og ophold i Algaida byder på fincas og agroturismo, hvor I er dus med mallorcas sjæl i smukke afslappende rammer. Området er meget populært blandt cyklister og vandrere, da landskabet byder på både bjerge og landeveje. Ferie og ophold i Algaida.

 

 

Agroturismo ferie i Petra i es Pla regionen på MallorcaPetra

Petra er en pastoral landsby der hylder de traditionelle mallorcinske dyder i form af landbrug og religion. Ophold i Petra byder på afslappende ferie på agroturismo, aktive landbrug, hvor I kan trække stikket og falde naturligt ind i de harmoniske rammer i livet på landet. Læs guide til ferie og ophold i Petra.

 

 

Sineu er en by i Es Pla regionen på MallorcaSineu

Sineu byder på ferie tæt på kultur og med central beliggenhed når I skal på eventyr. Ophold i Sineu foregår i charmerende byhoteller i de gamle gader i middelalderbyen, tæt på traditionelle mallorcinske cellers, seværdigheder og aktviteter, en destination som skabt til voksenferie. Læs om Sineu og se overnatningstilbud

 

 

Porreres ligger i Es Pla regionen på MallorcaPorreres

Porreres byder på afslappende ferie på agroturismo og finca hotel på landet, i harmoniske naturlige rammer, hvor hverken stress eller støj eksisterer. Ferie i Porreres er afslapning for sjælen og et godt sted at restituere på landet efter en dag med sport og eventyr. Porreres ophold og overnatningstilbud.

 

 

Feriehus i Santa Margalida i es Pla regionen på MallorcaSanta Margalida

Santa Margalida er den nordligste kommune i es Pla regionen, og omfatter foruden de landlige omgivelser, også den populære sommerferiedestination, Ca’n Picafort. Santa Margalida byder på finca ferie og herregårdsferie i rustikke landlige omgivelser, med mulighed for afveksling ved kysten. Læs guide til ferie og overnatning i Santa Margalida 

 

 

Ferie og villa i Muro es pla regionen MallorcaMuro

Muro byder på en smuk og skøn gammel bydel, fyldt med lokal kultur og historie. Ferie og ophold i Muro består af fincas og private villaer på landet, samt et skønt boutique hotel i hjertet af den gamle by med jacuzzi på tagterrassen. Ferie i Muro henvender sig primært til jer, der nyder en rolig base på landet. Læs om Muro.

 

 

Ferie ophold i Llubi es Pla de MallorcaLlubí

Llubí er en søvning men dybt charmerende lille landsby ude på landet i es Pla regionen. Llubí er kendt på Mallorca som Honningbyen, idet honning og biavl altid har været en stor del af områdets landbrug. Llubí er oplagt til en ferie pålandet i privat feriehus i uforstyrrede rammer. Læs guide til ferie og overnatning i Llubí.

 

 

Herregårdsferie i Santa Eugenia i es Pla på MallorcaSanta Eugènia

Santa Eugènia er et ideelt valg til en ferie hvor både naturskønne oplevelser, sport og landlig charme kombineres. Området ligger blot 10 minutters kørsel fra Palma, derfor har I en fantastisk placering i forhold til aktiviteter og oplevelser. Sant Eugènia byder indenfor på finca hotel og petit hotel i smukke historiske palæer. Læs om Santa Eugènia her.

 

 

Sant Joan er et landligt rejsemål i es Pla regionen på MallorcaSant Joan

Sant Joan er synonym med Mallorcas landbrug, faktisk er det et af de største landbrygsområder på øen. Sant Joan har ingen hoteller, blot en enkelt agroturismo (gård), hvilket gør ophold og ferie her ekstra autentisk og smukt. Resten af overnatningstilbuddene i Sant Joan består af leje af private feriehuse og fincas. Læs om Sant Joan her.

 

 

Finca ferie i Montuïri, Es Pla de MallorcaMontuïri 

Montuïri nyder en priviligeret beliggenhed på toppen af et bjerg centralt i Es Pla regionen. Selve landsbyen har bevaret sit middelalderlige udtryk og charme, mens de landlige omgivelser har givet plads til herregårde og finca hoteller, hvor I kan nyde den rurale charme, friske luft og afsondrenhed. Montuïri overnatningstilbud og ophold.

 

 

Ophold i Maria de la Salut i Es Pla de MallorcaMaria de la Salut

Maria de la Salut tilbyder ferie i rustikke og charmerende landlige omgivelser. Overnatningstilbuddene består af tidligere herregårde og landsteder samt et lille petit hotel i hjertet af landsbyen. Maria de la Salut er ideel til cykelferie og anden aktiv ferie på landet. Læs om Maria de la Salut her.

 

 

Vilafranca de Bonany er en landlig feriedestination i Es Pla regionen på MallorcaVilafranca de Bonany

Vilafranca er et typisk landbrugsområde på Mallorca beliggende i den østlige del af es Pla regionen. Vilafranca har en ideel beliggenhed for cyklister der vil have let adgang til både flade landeveje og kuperede terræner. Tæt på vilafranca begynder desuden Mallorcas Via Verde rute. I Vilafranca består overnatningstilbuddene af herregårdsferie og rustikke fincas på landet. Læs om ferie i Vilafranca de Bonany.

 

Lloret de Vistalegre i Es Pla regionen på MallorcaLloret de Vistalegre

Lloret de Vistalegre ligger i hjertet af Es Pla regionen, omsluttet af rolige rurale landskaber. Selve landsbyen er stille og området kender ikke meget til turisme, hvilket gør ophold til en autentisk og indlevende oplevelse. Lloret de Vistalegre har meget smukke og sanselige naturområder, som er spændende at vandre og cykle i. Læs mere om Lloret de Vistalegre.

 

 

Ferie i Playa de Muro i Es Pla regionen på MallorcaPlaya de Muro

Playa de Muro er lillesøster til Muro, dog en dimentral modsætning. Playa de Muro er en del af den 14 km lange kyststrækning i Alcúdiabugten, og et populært rejsemål for børnefamilier og par der vil have en moderne feriebase, men stadig let adgang til masser naturskønne områder og aktiviteter i det fri. Læs om ferie i Playa de Muro her.

 

 

Ophold i Can Picafort i Es Pla regionen på MallorcaCa’n Picafort

Ca’n Picafort er en populær sommerferiedestination i Alcúdiabugten, med to vidunderlige sandstrande. Ca’n Picafort byder på typiske strandhoteller, men også på en række charmerende ophold på finca og landsteder, hvilket gør det til et alsidigt rejsemål. Læs om ophold og ferie i Ca’n Picafort her.

 Vejrudsigt for den kommende uge i Ariany

ARIANY Vejrudsigt
Billeder fra Ariany

Smukke roser foran Atotxakirken i Ariany på Mallorca
Hyggelige lille plaza i Ariany, Mallorca
Gade i den smukke landsby Ariany på Mallorca
Rosenbed med vilde roser i Ariany, Mallorca
Nedlagt mølletårn i Ariany på Mallorca
Kirketårnet på Atotxakirken i Ariany på Mallorca
Gammel vandtank og vandforsyning i byen Ariany på Mallorca
Gammel gård i Ariany, Mallorca
Udsigt over landskabet fra Ariany paa Mallorca
Sød lille plads med blomster og træer i Ariany, Mallorca
Smukt udsigtspunkt i Ariany, Mallorca
Den unikke og anderledes kirke i Ariany, Mallorca
Lille plads i landsbyen Ariany på Mallorca
Stenkors fra middelalderen i Ariany, Mallorca
privat finca i Ariany
[/vc_column_inner]
[/vc_row_inner]

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?