Søg
Close this search box.

Middelalderbrønden Bo

Gammel brønd fra middelalderen i Ariany på Mallorca.

Se en af de mest velbevarede brønde fra middelalderen

På hovedvejen mellem Ariany og Petra, ca. 1 km udenfor Ariany, finder du den velbevarede og fine middelalderbrønd kaldet Bo (Nej, historiebøgerne skriver ikke om de første danskere på Mallorca). Bo er en katalansk/mallorcinsk betegnelse for en ‘god’ brønd med reference til kvaliteten af vandet. Længere henne ad vejen, godt 2 km fremm, finder du resterne af en anden brønd kaldet ‘Jurà’, som modsat refererer til en brønd med dårligere vandkvalitet.

Selve konstruktionen er bygget af murværk og står på en lille platform. Brugen af buerne i arkitekturen bevidner at brønden stammer tilbage fra middelalderen, måske endda helt tilbage fra den mauriske tid.

Man har i 1900-tallet udvidet pladsen omkring brønden, så den er blevet lettere at bevare. Desuden har man anlagt stenbænke hvor man kan sætte sig og nyde en forfriskning, mens man betragter dette fantastiske monument.

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere interessante steder du skal opleve på Mallorca