Søg
Close this search box.

El Roser de Santanyí

Kapel fra Middelalderen kendt som El Roser, der er bygget sammen med kirken i byen Santanyi på Mallorca.

El Roser er den originale sognekirke i Santanyi, som blev bygget mellem 1248 – 1265, og blev siden fuldstændig ødelagt i første halvdel af det 14. århundrede.

Det var i netop det 14. århundrede, at pirater fra Nordafrika begyndte deres togter mod Mallorcas syd og østkyster. I mange tilfælde kunne alarmberedskabet i byen nå at advare om angreb, men flere gange gik det galt og piraterne trængte igennem de massive bymure og fik dermed adgang til centrum af Santanyi, hvor de tog flere familier i fangeskab mod løsesummer.

Da man havde indset at truslen fra piraterne var umulig at slippe udenom, valgte byens daværende overhoved, Guvernør Sagarriga, at gøre El Roser til en fæstning hvor indbyggerne i Santanyi kunne søge tilflugt under angreb.

El Roser står som en tilbygning til byens nyværende sognekirke, på Plaça Major.

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere kapeller og religiøse steder du kan besøge på Mallorca