Santuari de Montí Sión

Om

På Mallorca ser man ofte, at bakke- og bjergtoppe er symboler på de tilknyttede landsbyer. Puig de Montí Sión, hvor klostret Santuari de Montí Sión ligger, hører til disse symbolske bjergtoppe for byen Porreres.

Helligdommen, Santuari de Montí Sión, er vel nok en af de mest besøgte seværdigheder i den sydlige del af Es Pla i det indre Mallorca.

Templet er dedikeret til Vor Moder af Zion, hvor Zion er bjerget udenfor Jerusalem, af stor betydning for den kristne trosretning. Zion refereres ofte til som ‘Guds hellige bjerg’, da han indtager bjerget. Zion er ofte set på som et sted, hvorfra hjælpen skal komme. Der refereres i biblen også til Zion som værende Davisbyen, som kongen David indtog.

Santuari de Montí Sión blev stiftet og bygget af franciskanske munke i år 1551, hvor de samtidig stiftede en grammatik og retoriskskole i klostret. Der skulle ikke gå lang tid, før skolens gode renommé spredtes over hele Mallorca. Over flere perioder, gav Santuari de Montí Sión logi til over 500 elever på samme tid, hvilket selv i vore dage, vil være ganske imponerende.

I begyndelsen af det 19. århundrede, oplevede Spanien en bølge af sekundarisering, so Mallorca ikke kunne undgå. Santuari de Moní Sión blev lukket ned som en direkte følge af dette og blev efterladt til forfald.

Først i starten af det 20. århundrede, begyndte man renoveringsarbejdet på klostret.

Vejen mod Puig de Montí Sión byder på nogle smukke og meget varierende landskaber. Særligt på distancen mellem Porreres og Campos, hvor du også kommer forbi den historiske finca Possessió de Es Monjos, oplever du smukke røde mandelenge, der afløses af grønne vinmarker. PLudselig vil du bag vinmarkerne se Puig de Montí Sión dukke op i baggrunden.

Du når Santuari de Moní Sión via en malerisk smal stenvej på ca. 2km, der løber rundt om bakken. På vejen derop skal du lægge mærke til et stenkors, som blev rejst allerede i 1497, før klostret blev bygget.

Som du når toppen, bliver du belønnet med udsigten over området fra dens ca. 263 meters højde. Skulle kirken i klostret mod forventning være lukket, kan du henvende dig ved den lille bar og få nøglen.

Et særligt godt tidspunkt at besøge kostret på, er første søndag efter paaske, hvor en kæmpe parade af mennesker fra Porreres følges til klostret akkompagneret af musik og dans.

Hvor

Porreres

Porreres er et charmerende område beliggende i den sydlige del af regionen Pla de Mallorca. Porreres er kendt for at dyrke abrikoser, og hvert år fejres også denne tradition med en større festival over flere dage i byen, hvor du kan smage og købe produkter lavet af eller med abrikoser. Går du på opdagelse i Porreres kan du se frem til en masse spændende historier fra lokalområdet, bla. bjergtop-templet Monti-Sion, den enorme sognekirke kendt som den ‘rurale katedral’, Santa Creu kapellet med skudhuller fra besættelsen, samt interessante kunstudstillinger på byens lokale museum. Gennem de senere år har Porreres tiltrukket sig større opmærksomhed fra øens kokke, som har startet restauranter i området og forsøgt at give det et præg af gourmet. Ophold i Porreres byder på afslappende og nærværende indlogering på en af de mange agroturismos, hvor du bor i charmerende landlige omgivelser.

Porreres ophold, seværdigheder og begivenheder

Flere seværdigheder omkring Porreres

Pla de Mallorca

Pla de Mallorca er den region hvor du finder de mest rurale og landlige omgivelser på øen, og ofte kendt som ‘det indre Mallorca’. Pla de Mallorca er den mindst turistede region, her er det landbrugssamfund og traditioner der dominerer livet. Men det er ikke ens betydning med at du ikke skal besøge områder, tværtimod. De mange rolige landeveje gør regionen til et paradis for cyklister, byerne har et utal af historier at fortælle, de mange begivenheder og markeder, de autentiske lokale restauranter og barer, og så er der selvfølgelig de lokale indbyggere der simpelthen elsker når turister kommer forbi og kigger på deres by.

Udforsk es Pla regionen her

Flere

Flere religiøse steder på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?