Søg
Close this search box.

Santuari de Montí Sión

Helligdommen Monti Sion på en bjergtop udenfor byen Porreres på Mallorca.

På Mallorca ser man ofte, at bakke- og bjergtoppe er symboler på de tilknyttede landsbyer. Puig de Montí Sión, hvor klostret Santuari de Montí Sión ligger, hører til disse symbolske bjergtoppe for byen Porreres.

Helligdommen, Santuari de Montí Sión, er vel nok en af de mest besøgte seværdigheder i den sydlige del af Es Pla i det indre Mallorca.

Templet er dedikeret til Vor Moder af Zion, hvor Zion er bjerget udenfor Jerusalem, af stor betydning for den kristne trosretning. Zion refereres ofte til som ‘Guds hellige bjerg’, da han indtager bjerget. Zion er ofte set på som et sted, hvorfra hjælpen skal komme. Der refereres i biblen også til Zion som værende Davisbyen, som kongen David indtog.

Santuari de Montí Sión blev stiftet og bygget af franciskanske munke i år 1551, hvor de samtidig stiftede en grammatik og retoriskskole i klostret. Der skulle ikke gå lang tid, før skolens gode renommé spredtes over hele Mallorca. Over flere perioder, gav Santuari de Montí Sión logi til over 500 elever på samme tid, hvilket selv i vore dage, vil være ganske imponerende.

I begyndelsen af det 19. århundrede, oplevede Spanien en bølge af sekundarisering, so Mallorca ikke kunne undgå. Santuari de Moní Sión blev lukket ned som en direkte følge af dette og blev efterladt til forfald.

Først i starten af det 20. århundrede, begyndte man renoveringsarbejdet på klostret.

Vejen mod Puig de Montí Sión byder på nogle smukke og meget varierende landskaber. Særligt på distancen mellem Porreres og Campos, hvor du også kommer forbi den historiske finca Possessió de Es Monjos, oplever du smukke røde mandelenge, der afløses af grønne vinmarker. PLudselig vil du bag vinmarkerne se Puig de Montí Sión dukke op i baggrunden.

Du når Santuari de Moní Sión via en malerisk smal stenvej på ca. 2km, der løber rundt om bakken. På vejen derop skal du lægge mærke til et stenkors, som blev rejst allerede i 1497, før klostret blev bygget.

Som du når toppen, bliver du belønnet med udsigten over området fra dens ca. 263 meters højde. Skulle kirken i klostret mod forventning være lukket, kan du henvende dig ved den lille bar og få nøglen.

Et særligt godt tidspunkt at besøge kostret på, er første søndag efter paaske, hvor en kæmpe parade af mennesker fra Porreres følges til klostret akkompagneret af musik og dans.

Adresse og kontaktinfo

Mandag Lukket
Tirsdag Lukket
Onsdag 9:30 - 17:30
Torsdag 9:30 - 17:30
Fredag 17:30 - 23:00
Lørdag 9:30 - 17:30
Søndag 9:30 - 17:30
 

Flere interessante helligdomme du skal opleve på Mallorca