Santuari de la Mare de Déu de Consolació

bakketop kloster santuari de consolacio i sant joan mallorca
Om

Besøg det lille kloster på bakketoppen over Sant Joan

 

Fra Sant Joan, føres du ad vejen ‘Carrer de Consolació’, en smuk asfalteret vej der indhegnes af skønne træer på hver side og danner en smuk overgang mellem by og skov, til du når Santuari de la Mare de Déu de Consolació.

Der findes oplysninger om dette tempel helt tilbage fra det 13. århundrede, hvor det skulle have fungeret som sognekirken for Sant Joan, der lå i distriktet Sineu-Petra, som det blev kaldt efter den catalanske erobring af Mallorca i 1229.

Dele af ydervæggen på templet, særligt den del der forbinder patioen og spiret, menes at stamme fra den første kirke fra 1249.

I 1541 stod den anden sognekirke i Sant Joan færdig i centrum af byen, men arbejdet ind imellem havde gjort det svært for menigheden, at finde et religiøst fristed. Dette drog den adelige Arnau Sureda kirkelige fordele af, da han opkøbte den gamle kirke og tilbød tjenester herfra igen.

I 1750 proklamerede Pave Benedict XIV året for Jubilee (år hvor alle synder tilgives og gæld til kirken nulstilles), hvilket gjorde klostre og kirker overalt i katolske lande voldsomt populære.

Den 1. maj 1855, indtraf Pascual Madozs lov om konfiskering og salg af offentlige byggerier for, at skaffe penge til staten. Investorer blev lokket til fra blandt andet Frankrig og England for at opkøbe klostre, kirker og herregårde, mens de også fik tilbud om at investere i Spaniens jernbaner, som var et stort punkt på den politiske dagsorden, set i lyset af industrialiseringen i landet.

I dag ejes klostret af Sant Joan kommune.

I perioden mellem 1959 og 1966, gennemgik klostret en grundig renovering under kyndigt tilsyn af den kendte arkitekt, Josep Oleza Frates.

Du kan vandre ad den gamle pilgrimsrute fra bunden helt op til klosteret. Heroppe kan du nyde den fantastiske udsigt fra klosteret over hele Sant Joan og det omkringliggende rurale landskab.

Interiør

Kirken har et rektangulært skib med fire sektioner af tøndehvælving samt fire laterale kapeller i hver side.

Koret er rektangulært med kvart kuppeltag og en væg med tre tre buer, der giver udsyn til kapellet, hvor seks små vinduer kaster lys på en skulptur af Jomfru Maria – fra dette kapel bruges til veneration af figuren som er fra det 16. århundrede og bragt til kirken af Guillem Galmés i 1917.

 

Gospelsiden

Første kapel indeholder et maleri af Sant Albert Magne, bragt til klostret fra Sant Domingo klostret i Palma de Mallorca. I det andet kapel ses en lateral døråbning med et maleri af Sant Joan Baptista (Johannes Døberen). Det tredje kapel indeholder et maleri af Mare de Déu dels Remeis samt to malerier af Sant Tomàs de Aquino og  Sant Vicenç Ferrer. Fjerde kapel har et stort maleri af Sant Bonaventura og langs sidevæggene, malerier af Sant Llorenç og Sant Marçal.

 

Epistlesiden

Første kapel indeholder et gotisk alter fra begyndelsen af det 16. århundrede, med et billede af Sant Pere (Sankt Peter), der kom til klostret fra Sant Domingo i Palma. Andet kapel et maleri af Jesus Kristus. Tredje kapel indeholder et maleri af Sant Domingo, som også er bragt hertil fra klostret Sant Domingo. Fjerde kapel har et alterstykke med Sant Onofre velsignet i 1912.

Foruden kapel og kloster, læg mærke til bygningen Cas Donat – den gamle præstebolig, som du finder til venstre for hovedindgangen.

Hvor

Sant Joan

Sant Joan er det mindst turistede område på Mallorca, her hersker landlig idyl og gamle traditioner. Går du en tur gennem Sant Joans landsby, opdager du hurtigt den religiøse indflydelse der ofte kendetegner små landbrugssamfund, særligt den enorme Sant Joan Baptista sognekirke og det katolske kulturcenter vidner herom. Lige udenfor landsbyen, på en bakketop, finder du næste religiøse monument, det fine gamle Consolació-kloster hvorfra du kan nyde en himmelsk udsigt. Besøg gerne Sant Joan på markedsdag eller når en af kommunens mange byfester løber af stablen, her oplever du stolte traditioner og en særlig intim stemning.

Sant Joan guide med ophold, aktiviteter og begivenheder

Flere seværdigheder omkring Sant Joan

Pla de Mallorca

Pla de Mallorca er den region hvor du finder de mest rurale og landlige omgivelser på øen, og ofte kendt som ‘det indre Mallorca’. Pla de Mallorca er den mindst turistede region, her er det landbrugssamfund og traditioner der dominerer livet. Men det er ikke ens betydning med at du ikke skal besøge områder, tværtimod. De mange rolige landeveje gør regionen til et paradis for cyklister, byerne har et utal af historier at fortælle, de mange begivenheder og markeder, de autentiske lokale restauranter og barer, og så er der selvfølgelig de lokale indbyggere der simpelthen elsker når turister kommer forbi og kigger på deres by.

Udforsk es Pla regionen her

Flere

Oplev flere klostre på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?