Rejse til Sant Joan – Find og oplev skøn landferie

Empty section. Edit page to add content here.

Seværdighederne i Sant Joan

Seværdighederne i Sant Joan står i historiebøgernes og religionens tegn. Jeg har gjort mit ypperligste for, at fortælle dig historien bag de forskellige seværdigheder, men de så fyldte med historie og autencitet, at historierne kommer til dig.

Du kommer rundt i storslåede herregårde, hvor adelige og rige lodsejere gennem århundrede har levet og drevet deres gunstige landbrug. Besøg i en af Mallorcas nyeste og største kirker, fyldt med skatte og ikke mindst en af Mallorcas ældste kirker.

Der venter en lang række interessante og kulturelle oplevelser og venter på, at vise dig hvordan området gennem de sidste 500 år, har set ud i Sant Joan.

Inspiration til nærliggende besøgsmål

Marked i Sant Joan

Hver torsdag morgen fra kl. ca. 8:00, diskes der op til det ugentlige marked i Sant Joan. Her lokkes du til med dufte, farver og sydlandsk atmosfære, som folk kaster sig over de friske og smagfulde råvarer på Carrer Major, ved siden af kirken.

På markedet i Sant Joan får du også mulighed for, at smage på den lokale delikatesse ‘Batifarros’ – en sobrassada-pølse af sort svin med hjemmebagt bondebrød – meget lækkert.

Begivenheder i Sant Joan

Som i andre mallorcinske landsbyer, er lokale traditioner centrale for sammenholdet blandt indbyggerne. I Sant Joan er det ikke anderledes, der afholdes årligt en lang række fiestas, der radikalt ændrer bybilledet.

Her opleves en helt særlig atmosfære gennem byens små gader, på frimærke-placaerne og i caféerne. Nogle fiestas løber over en aften, mens andre over en hel uge, fælles for dem er dog, at interessen er enorm og byen er dedikeret til at levere en oplevelse med parader, musik og mad.

Om Sant Joan

Sant Joan er blandt Mallorcas mindre kommuner, med lidt mere end 2.000 indbyggere fordelt på godt 40 kvadratkilometer. Sant Joan støder op til Vilafranca de Bonany, Petra, Sineu, Lloret de Vistalegre, Montuiri og Porreres.

Sant Joan er berømt for blandt andet sine tomater, særligt arten Tomatiga Ramallets, der anses som særligt egnet til den lækre Pa Amb Oil.

Gaderne er smalle, men hyggelige – små fortovscaféer og lokale butikker holder gang i bylivet omkring centrum, lige fra de spæde formiddagstimer, hvor mange indbyggere sidder og læser avisen eller vender verdenssituationen over en kop ‘variat’.

Giv dig tid til at nyde landsbyidyllen, med de typiske mallorcinske huse med grønne og brune skodder for vinduer og døre og catalanske flag blafrende over gesimserne.

 

Sant Joans historie

Der er fundet intet mindre end 42 forskellige forhistoriske pladser i omegnen af Sant Joan. Disse forhistoriske pladser tæller både konstruktioner helt tilbage fra før 2000 f.Kr og giver syn og indtryk af livet på de Baleariske Øer, i en tid vi indtil videre kun har hørt og læst om.

Af huler og grotter i området, skal nævnes Cova de sa Bastida, Cova del Camp Rafal, Cova dels Calderers, og sa Coveta del Camp Vell. Desuden ligger der også Carrutxa og Son Gil, som er gamle gravpladser fra bronzealderen.

Fund af keramik som potter og skår, vidner om romernes besættelse af området – dog ikke nok til at tro, at dette har været et udpræget romersk distrikt.

I år 902, invaderer og erobrer de berberiske maurer fra Nordafrika, Mallorca. Maurerne opdelte øen i tolv særskilte distrikter, hvor flere sandsynligvis blev givet til emirer eller andre overhoveder. En egentlig urbanisering var der aldrig tale om undermaurernes tid, blot en samling gårde og huse, spredt rundt i distriktet såsom; Alhamar, Carrutxa, Binifarda, les Algorfes, og Maham, der alle tilhørte den sydlige del af det dengang kaldte ‘Yiynau-Bitra’ distrikt. Mønter, rekvisitter og andre genstande fra maurernes tid er blandt andet blevet fundet i husene; l’hort de Son Baró, el turó de Pinyella, sa Bastida, el Pujol samt Son Gual.

Efter den catalanske erobring af Mallorca i 1229 – 1231, anført af Aragoniens Kong Jaume I (Jaume Erobreren), blev de ydre områder fra gården Alhamar starten på en egentlig byplan. På en bakke, som blev kaldt ‘Puig de Consolació’, byggede man områdets første kirke, der nævnes første gang i 1242 som ‘Santa Maria de Sineu’.

Det nye distrikt, der kom under navnet ‘Sineu-Petra’, byttede Kong Jaume I med Sant Joan de Verí, en ridder af Coimbra (Portugal), for et område for foden af Pyrenæerne.

Sant Joan de Verí bosatte sig i herregården Sa Batida, som tilhørte familien gennem flere århundreder. Det er i øvrigt også fra samme person, bynavnet Sant Joan nedstammer fra.

I år 1300, blev Sant Joan for første gang erklæret en officiel landsby, under Kong Jaume II, da han udarbejdede den nye regionsplan for Mallorca. Landsbyen blev ved samme lejlighed, tildelt retten til at afholde marked.

I forbindelse med status som officiel landsby – eller Vila Roiale – førte kongen en massiv kampagne på fastlandet for, at lokke købere til Mallorca, ved at tilbyde dem køb af grunde til gunstige priser. Tanken var, at de mange nye lodsejere skulle dyrke landbrug og handle på markedet, så de kunne betale skatter og afgifter til kongeriget.

Gennem 1400 tallet var store dele af Mallorca dog ramt af plager, tørker og dårlig høst  – en anden grund til dårlig høst, skulle i øvrigt ses i lodsejernes manglende viden om landbrugshvervet. Kongen fortsatte dog med at hæve skatter og afgifter for, at presse bønderne til at yde bedre.

Langsomt voksede en modstand til kongen og hans skatter blandt bønderne på Mallorca, hvilket resulterede i opstanden af ‘Broderskabet’ i 1521, startet af Joanot Colom, en landmand fra Felanitx. Joanot Colom fik hurtigt samlet en hær af modstandsfolk, der var klar til kamp, heriblandt godt 100 folk fra Sant Joan. I 1523 fik kongens tropper skovlen under Broderskabet og de 100 fra Sant Joan modtog fængselsstraffe og bøder, mens Jonot Colom og hans øverste officerer måtte lade livet i Palma de Mallorca.

Efter den frygtede vinlus-pest, der hærgede Sydeuropas vinmarker i slutningen af 1800 tallet, havde taget sin afsked fra Mallorca, stod mange tusinde hektarer land udbrændt tilbage. Bønderne stod nærmest hjælpeløse tilbage og havde hverken viden eller erfaring til, at finde på nye idéer. Redningsmanden blev Antoni Oliver, ejer af herregården Es Calderers og en berejst mand, der efter en læringsrejse i andre dele af Europa i begyndelsen af 1900 tallet, vendte hjem med nye idéer, nye metoder og ny mekanik til forbedring af landbruget i Mallorcas tørre marker.

I over 100 år, har Sant Joan nu været et strålende eksempel på moderne landbrug samt udnyttelse af små ressourcer – noget de lokale virkelig spejler sig selv i. Foruden landbruget, kommer størstedelen af byens indtægter fra byggebranchen og andre håndværksfag.

Hvor ligger Sant Joan?

Sant Joan ligger lige i hjertet af mallorca, i den rurale es Pla-region. Nabobyerne er Montuïri, Algaida, Petra, Vilafranca de Bonany og Sineu, alle dejlige områder at nyde en skøn landferie på Mallorca. Læs mere om ferie på landet i es Pla regionen.

Flere dejlige landlige destinationer i es Pla regionen

 

Sencelles i es Pla regionen på MallorcaSencelles

Sencelles ligger i den mest flade del af es Pla regionen, i uforstyrrede naturskønne omgivelser blandt marker, enge og skove. Sencelles er oplagt til aktiv ferie på cykel, ridning eller vandring, de mange kilometer landeveje og den centrale beliggenhed i hjertet af Mallorca, gør Sencelles til et godt bud på en landferie. Læs om ferie i Sencelles her

 

 

Ariany er et roligt område i Mallorcas es Pla regionAriany

Ariany er en småt og meget roligt område i es Pla, beliggende i den nordøstlige del af regionen. Ariany nyder en priviligeret placering på en bakketop med panoramaudsigt over det smukke rurale landskab. Her er en række spændende seværdigheder at nyde mens I slentrer gennem dukkebyen. Ariany er oplagt til aktiv ferie i private gemakker. Læs om Ariany her

 

 

Finca ferie på landet i Costitx i Es Pla regionen på MallorcaCostitx

Costitx er en historisk lille landsby og et smukt ruralt område i hjertet af es Pla regionen. Costitx byder på en række interessante seværdigheder, samt en masse skønne fincas og feriehuse ude på landet, hvor I kan nyde den friske landluft og den gennemtrængende stilhed. Læs om ferie i Costitx

 

 

Algaida i Es Pla regionen på MallorcaAlgaida

Algaida er en typisk mallorcinsk landsby og landbrugsområde i es Pla regionen, blot 15 minutters kørsel fra Palmas lufthavn. Algaida er kendt som et populært st6ed for vandrere og cyklister, som kommer hertil for det alsidige terræn og afslappende rekreationsophold som de rustikke finca hoteller og agroturismos tilbyder. Læs meget mere om ferie i Algaida.

 

 

Agroturismo ferie i Petra i es Pla regionen på MallorcaPetra

Petra er indbegrebet af en typsik mallorcinsk landsby; pastoral, charmerende og rolig. I Petra kan I nyde en række kulturelle og historiske seværdigheder, en af es Pla regionens mest populære cellers, samt afslappende ophold i naturskønne omgivelser på agroturismo og finca. Petra rejseguide og ferie.

 

 

Sineu er en by i Es Pla regionen på MallorcaSineu

Sineu ligger lige i centrum af es Pla og Mallorca, og Sineu repræsenterer også Mallorcas hjerte. Den gamle middelalderby står smukt og nærmest uændret fra 1400-tallet, som gør det ekstra autentisk at nyde et ophold på et af de charmerende boutique hoteller i byen. Sineu byder på både kultur, seværdigheder, aktiviteter og lækre spisesteder. Læs om ophold i Sineu her.

 

 

Porreres ligger i Es Pla regionen på MallorcaPorreres

Porreres ligger sydligst i es Pla regionen og byder på såvel kulttur, historie og aflspning på landet. Porreres byder på ferie på agroturismo, finca, herregård og feriehus, alle ophold der giver plads til opladning for krop og sjæl i skønne charmerende rammer i den uspolerede natur. Området omkring Porreres byder på bjerger og landeveje, oplagt til aktive feriegæster. Læs om ophold i Porreres her.

 

Feriehus i Santa Margalida i es Pla regionen på MallorcaSanta Margalida

Santa Margalida er et alsidigt område i es Pla regionen som kan besøges året rundt, her er både smukke kyster med lækre strande og rurale landdistrikter. Santa Margalida byder på masser dejlige feriehuse, som perfekt baser for jer der vil styre tempoet helt selv hver dag på ferien. Læs om Santa Margalida her.

 

 

Ferie og villa i Muro es pla regionen MallorcaMuro

Muro er en smuk by i den nordlige del af es Pla regionen, som også omfatter det populære rejsemål, Playa de Muro. Muros alsidige natur gør området særligt attraktivt for aktive feriegæster og sportsentusiatser, som vil udfolde sig fysisk i den smukke natur. Muro selv byder på en række afsidesbeliggende feriehuse, hvor fred og ro hersker. Læs om ferie og ophold i Muro her.

 

 

Ferie ophold i Llubi es Pla de MallorcaLlubí

Llubí er den dag i dag stadig et landbrugsområde i es Pla regionen, hvor turismen ikke har fundet vej. Det lille område er kendt for biavl og kapers og der er mulighed for at nyde typiske lokale anretninger på spisestederne her. Llubí ligger godt placeret, nær både landeveje og motorvej og derer ikke langt til oplevelser for alle. Læs om ophold i Llubí her.

 

 

Herregårdsferie i Santa Eugenia i es Pla på MallorcaSanta Eugènia

Det gamle mølledistrik, Santa Eugènia består af 4 små landsbyer der ligger rundt om bjerget, Puig de Son Segui. Santa Eugènia er populært sted at holde ferie på landet for vandrere og golfere, der har faktastiske betingelser for at udfolde sig. Santa Eugènia nyder desuden en skøn beliggenhed blot 10 minutters kørsel fra Palma, alligevel langt fra bystøj og larm. Læs om Santa Eugènia her.

 

 

Finca ferie i Montuïri, Es Pla de MallorcaMontuïri 

Montuïri nyder en priviligeret beliggenhed på toppen af et bjerg centralt i Es Pla regionen. Selve landsbyen har bevaret sit middelalderlige udtryk og charme, mens de landlige omgivelser har givet plads til herregårde og finca hoteller, hvor I kan nyde den rurale charme, friske luft og afsondrenhed. Montuïri overnatningstilbud og ophold.

 

 

Ophold i Maria de la Salut i Es Pla de MallorcaMaria de la Salut

Maria de la Salut tilbyder ferie i rustikke og charmerende landlige omgivelser. Overnatningstilbuddene består af tidligere herregårde og landsteder samt et lille petit hotel i hjertet af landsbyen. Maria de la Salut er ideel til cykelferie og anden aktiv ferie på landet. Læs om Maria de la Salut her.

 

 

Vilafranca de Bonany er en landlig feriedestination i Es Pla regionen på MallorcaVilafranca de Bonany

Vilafranca er et typisk landbrugsområde på Mallorca beliggende i den østlige del af es Pla regionen. Vilafranca har en ideel beliggenhed for cyklister der vil have let adgang til både flade landeveje og kuperede terræner. Tæt på vilafranca begynder desuden Mallorcas Via Verde rute. I Vilafranca består overnatningstilbuddene af herregårdsferie og rustikke fincas på landet. Læs om ferie i Vilafranca de Bonany.

 

Lloret de Vistalegre i Es Pla regionen på MallorcaLloret de Vistalegre

Lloret de Vistalegre ligger i hjertet af Es Pla regionen, omsluttet af rolige rurale landskaber. Selve landsbyen er stille og området kender ikke meget til turisme, hvilket gør ophold til en autentisk og indlevende oplevelse. Lloret de Vistalegre har meget smukke og sanselige naturområder, som er spændende at vandre og cykle i. Læs mere om Lloret de Vistalegre.

 

 

Ferie i Playa de Muro i Es Pla regionen på MallorcaPlaya de Muro

Playa de Muro er lillesøster til Muro, dog en dimentral modsætning. Playa de Muro er en del af den 14 km lange kyststrækning i Alcúdiabugten, og et populært rejsemål for børnefamilier og par der vil have en moderne feriebase, men stadig let adgang til masser naturskønne områder og aktiviteter i det fri. Læs om ferie i Playa de Muro her.

 

 

Ophold i Can Picafort i Es Pla regionen på MallorcaCa’n Picafort

Ca’n Picafort er en populær sommerferiedestination i Alcúdiabugten, med to vidunderlige sandstrande. Ca’n Picafort byder på typiske strandhoteller, men også på en række charmerende ophold på finca og landsteder, hvilket gør det til et alsidigt rejsemål. Læs om ophold og ferie i Ca’n Picafort her.

 

Vejrudsigt for den kommende uge i Sant Joan

SANT JOAN Vejrudsigt

Vejret og gennemsnitsvejr på Mallorca

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?