Algaida (es Pla) – Find bedste ophold i Algaida her

Opdag Algaida

Ferie i Algaida, guide og ophold

Bedste overnatningssteder og opholdstilbud i Algaida

Indkvartering i Algaida

I takt med det regionale tema i Algaida, er udvalget af hoteller intakt. Algaida Petit Hotel er det vel nok eneste – eller mest kendte hotel i Algaida – mens resten af indkvarteringsmulighederne består i lækre fincas til leje.

Her er du sikret komplet ro og luksus i et af disse æstetiske stenhuse, hvor du kan nyde den smukke udsigt over Mallorcas Es Pla, fra terrassen og poolen.

Algaida er udadtil en typisk mallorcinsk landsby, med smalle gader uden fortov, rustikke huse med grønne skodder for vinduerne og beliggende i en enorm seng af mandel og olivenplantager.

Algaida er dog langt mere end blot hyggelig landsbyidyl, og selvom byen ikke står øverst i turistbrochurerne, er den et must at besøge for mad og kulturinteresserede. Faktisk vil mange mennesker sige, at man ikke har smagt på Mallorca, før man har spist i Algaida.

Algaidas Historie

Algaida er rig på historie, det viser et utal af arkæologiske fund i området, der stammer helt tilbage fra forhistorisk og pre-talaiotisk tid (før 1400 f.Kr.). Begravelsespladserne fundet ved de nærliggende Son Reus huler og ved Pont den Cabrera, giver klare svar på tiden fra den pre-talaiotiske kultur i området. Sa Serra – Punxuats befæstede bosættelser og talaioterne ved Sa Casa Nova de Pina og Son Coll, blandt mange andre, er rester fra den talaiotiske kultur (1400 – 123 f.Kr.).

Under den arabiske eller mauriske dominans, var territoriet omkring Algaida, en del af en større region under navnet ‘Juz ‘de Muntuy’. Den omfattede de nuværende kommuner Algaida, Campos, Llucmajor, Montuïri, Santanyí og Ses Salines. De mauriske bosættere boede ikke i større samfund på samme måde som man ser i dag, men foretrak at bosætte sig omkring gårde kaldet ‘alqueria’ eller ‘rafal’, der blev bygget på den mest frugtbare jord eller i nærheden af ​​vandkilder. Disse bosættelser voksede senere hen ind i landsbyerne Randa, Pina og selve Algaida.

Maurerne byggede en bred vifte af hydrauliske strukturer og foranstaltninger, for at hente vand fra kilderne i nærheden. Maurerne revolutionerede dyrkningsprocesserne dengang med deres vandingsmetoder, klare eksempler på dette er de mange brønde, tanke og ‘qanawats’ i området. Qanawat’en ved Son Reus i den nærliggende landsby, Randa, er blandt de mest enestående strukturer af sin art og strækker sig imponerende 299,8 meter under jorden og er dermed den længste på Mallorca.

Som et resultat af den catalanske erobring i 1229, blev landdistrikterne i området omkring Algaida tildelt kongen og herefter ligeligt fordelt blandt riddere og andre adelsmænd af Katalonien. Området omkring Punxuat, blev tildelt Prins Pere de Portugal, mens Tempelridderne fik skænket Randa-bjerget og  alqueria’en (gården) af Rufassa. Blot efter erobringen, byggede de nye kristne bosættere kirken Castellitx – første skriftlige dokumentation er fundet i 1249 –  og var blandt ​​de første kirker bygget efter erobringen. I løbet af middelalderen havde Castellitx en særlig vigtig rolle i området, da den forbandt Es Pla med de store Llevant områder nordpå. Indtil det 15. århundrede, var Castellitx navnet på nutidens Algaida.

I begyndelsen af det 14. århundrede begyndte de små samfund ved gårdene, at samle sig i større grupperinger. Gården omkring det nuværende Algaida blev det største samlingspunkt, mens gårdene omkring Pina og Randa, fungerede som en slags forstæder af lokalsamfund. Castellitx forblev indtil år 1410 områdets religiøse centrum, hvorefter Algaida blev konsolideret og Algaida kirke blev bygget og overtog ejerskabet af Castellitx.

De følgende par århundrede sker der en massiv stigning i indbyggertallet i Algaida. Dette er på trods af ødelæggelser fra pest, naturkatastrofer samt angreb fra vandaler.

Foruden maden, er Algaida særligt kendt for glaspusteri, sin tiltrækningskraft for kunstnere, og sin beliggenhed tæt på et af Mallorcas vigtigste klostre, som er en vigtig brik af mallorcinernes kultur.
Algaida er ligesom så mange andre byer på Mallorca, bygget op af små stenbelagte gader, der snor sig i en labyrint rundt om den dominerende Plaça sa Plaça, centralt i byen. På hovedpladsen her, finder du et godt udvalg af hyggelige fortovscaféer som du kan indtage, mens byens algaidis (mænd) og algaidinas (kvinder) holde gang i bylivet.

Seværdighederne omkring Algaida

Det vælter langt fra med store slotte eller omtale i turistbrochurerne i Algaida. Dog er her en fin samling regionale kulturskatte, der tiltrækker sig kameraets linse og fortæller en historie om Mallorca og lokalområdet. Særligt de gamle vindmøller er populære blandt turister i Algaida.

Lejebil er klart anbefalet og giver dig hurtig adgang til øens mange muligheder og tilbud.

Inspiration til nærliggende oplevelser og seværdigheder

Restauranter og mad i Algaida

Algaida er kendt og berømt for sit specielle mallorcinske køkken, kendt under betegnelsen ‘cocina mallorquin’. Cocina Mallorquin, er et begreb fra det tyske sprog, der definerer den særlige kombination af spansk og mallorcinsk mad, med et dominerende præg af middelhavet.

Typisk vil mallorcinsk mad have en base bestående af olivenolie, peberfrugter, tomater, squash, auberginer, hvidløg og masser af fisk samt kylling og svinekød. For et hurtigt måltid eller snack, er en burger næsten svært at opstøve, mens en lækker empanada eller pa amb oli, er lige rundt om hjørnet.

Men det er blandt de mange restauranter i Algaida, du skal finde alle disse skønne mallorcinske retter og specialiteter, for de serverer stort set intet andet. Derfor – hvis du vil sige, at du har smagt på Mallorca, skal du have været forbi en restaurant i Algaida.

Aktiviteter i Algaida

Algaidas smukke og kuperede terræn, gør det en sand fornøjelse at få gang i bentøjet. Algaida er populært hos såvel vandrere som cyklister, der tiltrækkes af den rene luft og udkigspunkterne på Randabjerget.

Indkøb i Algaida

Algaida tilbyder ikke lange indkøbsgader fyldt med designervarer. Derimod små lokale butikker, der rækker til daglige og basale behov og måske en smule mere.

For mere shopping, vil en tur til Llucmajor (10 min kørsel) være et langt bedre bud. Optimalt er naturligvis Palma de Mallorca, som ligger 20 minutters kørsel herfra.

Marked i Algaida

Fredag afholdes det ugentlige marked i byen på plaça sa plaça , hvor du kan smage på lokale delikatesser, prutte om prisen på diverse lædervarer eller blot ose lidt på noget lokalt producerede håndværk til salg i boderne. Markedet i Algaida er ikke det største i området, så hvis du vil have en lidt større oplevelse med fra en af de ting Mallorca er mest kendt for – så kør 10 minutter sydpå til byen Llucmajor om onsdagen.

Begivenheder i Algaida

Algaida byder på en række festlige begivenheder i løbet af året. Alle landsbyer på Mallorca fejrer hvert år den 17. januar Sant Antoni Abat med en byfest, hvor bål, musik, dans og udklædning er en fast del af repertoiret.

Kommer du til Algaida i paasken, kan du opleve den fascinerende pilgrimsfærd, som mange af byens indbyggere begiver sig afsted på, mod Castellitx kirken udenfor byens grænser. Folk pynter vogne og der arrangeres festligheder i byen på dagen og der afholdes naturligvis messer i kirkerne.

I oktober afholdes Fira d’Algaida, en fest med rigeligt mad, dans, workshops og familievenlige arrangementer for alle aldre. Ved samtlige fester kan du opleve det imponerende dansehold, Els Cossiers

Hvor ligger Algaida?

Her ligger Algaida på Mallorca

Algaida ligger i regionen, es Pla, Mallorcas mest rurale landdistrikt. Området grænser andre skønne landlige byer som Montuïri, Llucmajor og Porreres.

©2019 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?