Sineu ophold og byguide

Sineu er kendt for sit ugentlige marked, som eret af de største på Mallorca.

Foruden markedet, er Sineu et kulturelt mekka, fyldt med seværdigheder og god mad som alle kan nyde godt af!

Sineu er placeret lige i Mallorcas hjerte, oplagt for dig der rejser rundt på øen, eller søger en central beliggenhed for cykelture eller udflugtsmål.

Sineu rejse- og byguide

Få steder på Mallorca er så præget af deres historie, som gaderne i Sineu er. Omkring i de smalle stenbelagte gader og stræder, rejser skyggerne fra de mange stenhuse sig og kaster en særlig atmosfære af sig, over de mange brønde og kors i byen, der vidner om dens mangeårige og rige historie.

Sineu har i høj grad bevaret sin naturlige indarvede charme og er derfor et mekka af traditionel mallorcinsk kultur, gastronomi samt historie. Du er med andre ord ikke blot i centrum af Mallorca, men også i centrum af Mallorcas historie.

Nyd ferien i lækker ferievilla eller finca omkring SineuBooking.com

Mad & Restauranter i Sineu

Er du på udkig efter en virkelig traditionel mallorcinsk cellar, så er du kommet til det rette sted, Sineu befinder sig centralt på øen, centralt i øens historie og dermed centralt i øens madkultur.

Aktiviteter omkring Sineu

Sineu ligger fantastisk placeret for landevejscyklister, som kan nyde godt af Mallorcas mange lækre landeveje, som fører rundt til andre landsbyer og seværdigheder.

Marked & Begivenheder i Sineu

Hvis noget måtte kendetegne Sineu, foruden dens eksistens i mallorcinernes kulturforståelse, må det være det legendariske marked der løber af stablen hver eneste onsdag, som det har gjort siden år 1306 hvor Kong Jaume II tillod indbyggerne det. Markedet i Sineu er suverænt Mallorcas største af slagsen, det er det eneste marked hvor du finder husdyr til salg (for børn kan det virke voldsomt). På markedet kan du bevæge dig rundt mellem mere end 500 boder og indtage de mange dufte og indtryk af handel med farverige frugt og grønt, lækkert frisk kød, ost og fisk og naturligvis rigeligt med lædervarer. Det hele skaber en atmosfære, der hver uge tiltrækker flere tusinde besøgende fra hele øen, inklusive turister fra Mallorcas strandresorts der bringes hertil med turistbusser.

Vær også sikker på at få besøgt Sineu under én af byens mange festivaler. Særligt er forårsfesten i Sineu, kendt på Mallorca som den mest traditionsrige af sin slags, den startede tilbage i år 1318 hvor kongen tillod indbyggerne dette privilegium og afholdes stadig hver første søndag i maj måned. Byfesten er bedst sammenlignet med vores dyreskue, med husdyr, musik og boder i gaderne.

Andre byfester i Sineu finder er henholdsvis 17. januar hvor Sant Antoni fejres med bål i gaderne om aftenen, 25. april hvor byens skytsengen Sant Marc fejres med masser aktiviteter i gaderne, Langfredag hvor påsken indledes i landdistrikterne og endeligt første søndag i december hvor Sant Tomas festivalen afholdes.

Hvor ligger Sineu på Mallorca?

©2019 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?