Søg
Close this search box.

Sineu

I denne guide

Vælg Sineu for

Hvor ligger Sineu?

Sineu by markeret på kort over øen Mallorca.

Sineu - Rejseguide til aktiviteter og ophold

Sineu er noget af det tætteste du kommer på det ‘sande Mallorca’, en traditionel mallorcansk by, med rustikke husfacader der emmer af kulturarv og historie.

Hvordan er Sineu?

Sineu ligger lige i hjertet af Mallorca, og på mange måder manifesteres den mallorcinske kultur også i byen.

Sineu er særligt kendt og elsket for sit ugentlige marked, der afholdes hver onsdag formiddag, og som tiltrækker flere hundredtusinder mennesker – hver gang.

Mallorca Pass

Kombiner seværdigheder og aktiviteter med Mallorca Pass, der giver adgang til 14 forskellige seværdigheder, bl.a. La Seu katedralen, Bellver og Palma Aquarium.

Aktiviteter og oplevelser omkring Sineu

Hvad skal man opleve i Sineu?

Hvad skal du se og besøge af seværdigheder i Sineu? Ja, der er faktisk en del at opleve i og omkring byen, der stadig ligner sig selv her mere end 1.000 år efter sin opførsel.

Én af Sineus helt store turistattraktioner er dog det ugentlige marked om onsdagen, der tiltrækker hundredtusinder af gæster. Mere om markedet længere nede på siden.

Nedenfor har jeg samlet nogle af de mest oplagte seværdigheder, du skal se i Sineu.

Església de Santa Maria de Sineu

Der er mange smukke bygninger i Sineu, men intet slår den majæstetiske sognekirke i hjertet af byen, Santa Maria, hvis klokketårn er blandt de højeste på Mallorca.

Santa Maria er i høj grad et besøg værd, særligt grundet den smukke kuppel, som den kendte arkitekt Joaquim Paviá stod for.

Sidekapellerne er fyldt med smukke alterstykker og kunstværker, der er værd at beundre.

Sognekirken i Sineu spottes fra nær og fjern, en enorm gotisk konstruktion, der byder på masser af flot kunst og arkitektur.

Monestir Concepcionista

Dette var Mallorcas førstbyggede royale slot, som blev bygget af kong Jaume II, i 1309. Slottet var ment som en sommerresidens for kongefamilien når de var på øen, samt som sæde for en dommer for de rurale distrikter. Senere, i 1500-tallet, skænkede kong Philip II slottet til nonner der kunne indrette det som kloster. Indenfor ses den smukke klostergård og idylliske have, samt de mange interessante rum der vidner om århundreders historie.

Monestir Concepcionista / Palau del Reis

Først bygget som royalt palads, men snere skænket til nonner, der drev klosteret frem til 1800-tallet.

Minimerklosteret / Sineus rådhus

Det flotte tidligere minimerkloster i hjertet af Sineu er blevet omdannet til rådhus, som du frit kan besøge. Foruden den smukke klostergård, kan det anbefales at gå op på første sal, hvor du finder en gammel bronzevægt der stammer helt tilbage fra det 13. århundrede.

Træd ind i det gamle minimerkloster og den smukke klostergård, der nu tilhører Sineus kommune.

Planlæg rejsen til Mallorca

Molí d’en Pau

I udkanten af Sineu finder du den flotte gamle vindmølle, Molí d’en Pau, som stammer fra det 18. århundrede. Møllen lukkede i 1930, men blev totalt istandsat i 1992 for at blive taget i brug som restaurant. I de smukke haver vokser vilde kaktussorter og typiske baleariske blomster. I volierer kan du se fugle fra middelhavsregionen, og husets egen papegøje sidder ofte på verandaen. Jeg kan i øvrigt godt anbefale restauranten, her er en dejlig afslappet atmosfære og god mad.

Molí d'en Pau

Søger du en autentisk restaurant, der også leverer på kvaliteten, så skal du spise på den gamle mølle, Molí d’en Pau, i udkanten af Sineu by.

Can Gili

Huset her har sit navn efter Joan Gili, en fremtrædende person under det mest  voldsomme oprør i Mallorcas historie, der fandt sted i 1520’erne, som blev henrettet i Bellver-slottet i Palma. I dag ejes Can Gili af multikunstneren Ricardo “Gago” Aparicio, som har forvandlet stedet til et kreativt eventyrland hvor han både skaber og udstiller sine mange kunstværker.

L’Hospitalet

Dette smukke gamle gotiske kapel blev dokumenteret som det første hospital i Mallorcas rurale distrikter, og har sin oprindelse helt tilbage i 1200-tallet. Gennem 1400-tallet blev stedet brugt som mødested for rådgivere. I begyndelsen af 1900-tallet blev den tilhørende bygning tilføjet, som fik virke som byens hospice. Gå forbi den gamle hospitalsbygning og læg mærke til de mange fine detaljer, der vidner om Sineus vigtighed som sæde for højtstående autoriteter.

Søger du en autentisk restaurant, der også leverer på kvaliteten, så skal du spise på den gamle mølle, Molí d’en Pau, i udkanten af Sineu by.

Skt. Markus-løven

Til ære for Sineus skytshelgen, Sankt Markus, blev denne smukke statue af en løve med vinger der holder Sineus våbenskjold, sat op i 1945.

Sankt Markus løven er støbt i bronze og designet af Joan Maimó Vadell, i 1945, 300 års-dagen for valget af Skt. Markus som byens skytshelgen.

Sineus togstation

Den flotte stationsbygning i Sineu blev grundlagt i 1878, da Palma-Inca-Sineu forbindelsen blev en realitet. Da forbindelsen blev udvidet til også at inkludere Manacor i 1926, blev bygningen renoveret og fik sit nuværende udtryk. Forbindelsen mellem Sineu og Manacor lukkede dog igen i 1976, og siden 1988 har stationsbygningen fungeret som kunstgalleri og cafe.

Togstationen i Sineu

Den nedlagte togstation er nu omdannet til en hyggelig café, hvor du kan sidde og nyde en forfriskning, mens du kigger på mennesker.

Planlæg rejsen til Mallorca

Andre aktiviteter i og nær Sineu

Sineus beliggenhed centralt på Mallorca, gør det let at komme til flere oplevelser i nærheden på kort tid.

Besøg Mallorcas centrum

Sineu ligger næsten lige i centrum af Mallorca, men det helt præcise center ligger syd for byen, ved landsbyen Lloret de Vistalegre, i en smuk naturpark. Her finder du en træstub med en plade, der markerer øens absolutte center. Parken er i øvrigt et skønt sted at spadsere rundt, så du spilder bestemt ikke tiden ved et besøg hertil. Du møder en masse vilde dyr og planter, der er typiske for balearerne.

Finca els Calderers

Syd for Sineu, i Sant Joan, ligger én af Mallorcas store gamle herregårde, els Calderers. Herregården er nu omdannet til museum, så du kan gå på opdagelse i Mallorcas historie, og opleve hvordan velhavende lodsejere og deres tjenestefolk levede.

Opdag livet på én af Mallorcas mest ikoniske herregårde, der er omdannet til stort museum.

Shoppingtur i Inca

Kan du ikke få nok af at ose i butikker, så tag en tur til Inca, Mallorcas tredjestørste by. Inca er særligt kendt for sine mange lædervarefabrikker og outlets, men her er også et stort udvalg af butikker.

Udover et aktivt handelsliv, kan du også glæde dig til delikatesser, bagerier og spisesteder i Inca.

Inca er kendt som et af Mallorcas største shoppingområder, sammen med Palma. Her finder du masser af butikker, delikatesser og vidunderlige gamle cellers.

Gå omkring Sineu

Sineu ligger i den nok mest rolige del af Mallorca, blandt sletter og marker. Der er masser af stier og veje, hvor du kan gå ture og nyde den smukke natur. Her er både grusveje og asfalterede veje, mange helt uden trafik.

Besøg Palma

En tur til Palma er næsten obligatorisk, særligt hvis du er på Mallorca første gang. Den baleariske hovedstad bugner af lækre spisesteder, butikker og leben, der gør den helt unik.

Nogle af seværdighederne i Palma inkluderer den enorme gotiske katedral, det runde Bellver-slot og det royale palads, der hver især fortæller historier om Mallorca.

Der er selvfølgelig også et væld af museer og udstillinger værd at kigge på i Palma. generelt er det bare en storby der bliver ved med at give – ligesom resten af Mallorca.

Middelhavets perle, en storby der emmer af liv og kulturarv, formet gennem tusinder af år. Gå på opdagelse i de mange små labyrintgader, hvor butikker, tapasbarer og gallerier skaber scenen.

Hvor skal man bo i Sineu?

Sineu er et virkeligt lækkert sted at spendere et par nætter.

Byhotel med gode anmeldelser i Sineu by på Mallorca i Spanien.

Ten Mallorca – Adults Only

Booking.com
Romantisk stille hotel i byen Sineu på øen Mallorca i Spanien.

Can Joan Capo – Adults Only

Booking.com
Stille og charmerende lille hotel i Sineu by på Mallorca i Spanien.

Sa Barcella

Booking.com

Spisestederne i Sineu

Der er et væld af spisesteder i Sineu, både små tapasbarer, bistroer og de velkendte cellers.

Netop de gamle cellers er noget du skal opleve i byer som Sineu, Inca og Manacor. Det er her du får atmosfære, god traditionel mallorcinsk mad og autentiske rammer.

I Sineu er det særligt Celler Son Toreó og Celler Can Font i hjertet af byen, der skiller sig ud med madkvalitet.

Andre restauranter der skal have en rose med, er Sa Fabrica og Molí d’en Pau, sidstnævnte er den gamle nedlagte mølle i udkanten af byen.

Er du mere til snacks og forfriskninger, så er der masser af små barer i de snævre gader med rustikke facader, hvor der er masser af stemning dagen lang.

Celler Son Toreó er et af Sineus mest autentiske spisesteder, beliggenede i en historisk ejendom i hjertet af byen. 

Markedet i Sineu

Markedet i Sineu er kendt over hele øen, det er nærmest legendarisk.

Markedet i Sineu blev afhold første gang i år 1300, da kongen af Mallorca gav byen privilegiet, og har været afholdt hver onsdag lige siden.

Hele centrum af den gamle by omdannes til én stor markedsplads, med hundredvis af boder, der tilbyder alt mellem himmel og jord. Ved de fleste boder har du mulighed for at handle dig til gode priser – det er ligesom en del af spillet for begge parter, og hvad der gør det sjovt.

Jeg tror faktisk kun det er madboderne, hvor der ikke handles, ved alle andre boder er det bare om at få mundtøjet på geled. Sælgerne er som sagt helt klar over dette, så du skal i hvert fald 15-20% ned i pris, før du handler. Bare et godt råd fra en garvet markedgænger.

Shopping i Sineu

Der er rigeligt med butikker i Sineu, så selvom du ikke er her på en onsdag hvor markedet afholdes, vil du stadig finde rigelig mulighed for at udvide garderoben eller finde ting til hjemmet.

Der er selvfølgelig også supermarkeder og andre nødvendigheder.

Årlige begivenheder i Sineu

Vær også sikker på at få besøgt Sineu under én af byens mange festivaler. Særligt er forårsfesten i Sineu, kendt på Mallorca som den mest traditionsrige af sin slags, den startede tilbage i år 1318 hvor kongen tillod indbyggerne dette privilegium og afholdes stadig hver første søndag i maj måned. Byfesten er bedst sammenlignet med vores dyreskue, med husdyr, musik og boder i gaderne.

Andre byfester i Sineu finder er henholdsvis 17. januar hvor Sant Antoni fejres med bål i gaderne om aftenen, 25. april hvor byens skytsengen Sant Marc fejres med masser aktiviteter i gaderne, Langfredag hvor påsken indledes i landdistrikterne og endeligt første søndag i december hvor Sant Tomas festivalen afholdes.

Maj

Sa Fira

Den årlige forårsmesse i Sineu, i lokale munde blot “Sa Fira”, er en af de mest traditionelle og populære på hele Mallorca. Forårsmessen blev etableret allerede tilbage i 1318 af kong Sanç, og hvert år ser den ud til at overgå sig selv med hensyn til besøgende.

På forårsmessen kan du se frem til et udvidet marked, traditionelle musik- og danseforestillinger, konkurrencer, sport og udstillinger, alt sammen relateret til den agrariske livsstil. Forårsmessen i Sineu afholdes den første søndag i maj.

Maj

Sa Fira

Den årlige forårsmesse i Sineu, i lokale munde blot “Sa Fira”, er en af de mest traditionelle og populære på hele Mallorca. Forårsmessen blev etableret allerede tilbage i 1318 af kong Sanç, og hvert år ser den ud til at overgå sig selv med hensyn til besøgende.

På forårsmessen kan du se frem til et udvidet marked, traditionelle musik- og danseforestillinger, konkurrencer, sport og udstillinger, alt sammen relateret til den agrariske livsstil. Forårsmessen i Sineu afholdes den første søndag i maj.

August

Festes de la Mare de Déu d’Agost

Sineu byder Vor Frue af August velkommen i de første to uger af august, med en række sjove og interessante aktiviteter. I løbet af disse to uger kan du opleve lege, madstande, markeder, forestillinger, parader, sportskonkurrencer, udstillinger og meget mere.

September

Ciclop

Ciclop er en relativ ny festival, som blev indviet i 2016. Det er en sjov og farverig festival, som er dedikeret til alt relateret til performancekunst, teater, dans, cirkus, video mm.

December

Fira de Sant Tomàs

Den anden søndag i december fejrer Sineu sine stolte traditioner indenfor svineslagtning (matancer) med en messe dedikeret til kød. På messen kan du nyde forskellige udstillinger af dyr og redskaber, købe produkter på markedet, lære om fremstillingen af traditionelle mallorcinske sobrassada- og botifarron-pølser, deltage i workshops og meget mere relateret til dette emne.

Nadal Fet-a-mà

Det årlige julemarked er en tradition i næsten enhver mallorcinsk by, og det er det også i Sineu. Men her har de besluttet at gøre det mere til et genbrugs- og upcycle-marked frem for blot et traditionelt julemarked. Der er selvfølgelig masser af typiske juleaktiviteter og sager, men fokus har i årevis været på genbrug af de solgte varer.

Ofte stillede spørgsmål

Sineu ligger små 35 km fra Palmas lufthavn.

En taxa fra lufthavnen vil koste omkring 55 euro, og tager en lille halv times tid at køre.

Der er marked hver onsdag morgen i centrum af Sineu landsby.

Vigtige telefonnumre

Nationalt politi: 091
Nærpoliti: 092
Civilgarden: 062
Brand: 080
Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

Offentlig transport

Buslinje: 432, 441, 442
Toglinje: T3

Flere skønne rejsemål du skal opleve på Mallorca