Sineu rejseguide, hotel, aktiviteter og seværdigheder

Sineu er placeret lige i Mallorcas hjerte, oplagt for jer der rejser rundt på Mallorca og/eller søger en central beliggenhed for cykelture og udflugtsmål.

Sineu har i høj grad bevaret sin naturlige indarvede charme og er derfor et mekka af traditionel mallorcinsk kultur, gastronomi samt historie. Du er med andre ord ikke blot i centrum af Mallorca, men også i centrum af Mallorcas historie.

sineu på kort over mallorca
Overnatning

Overnatningstilbud og ophold i Sineu

sineu mallorca overnatning byhotel

Hotel Can Serrete

Dette byhotel i hjertet af Sineu høster roser i massevis for dets personlige og opmærksomme service, som er blevet dets varmærke. Hotellet ebber af hygge og komfort, her er lagt op til afslapning i skønne autentiske rammer efter en dag på eventyr. Samtidig er I ikke mere end et stenkast fra Sineus mange lokale restauranter og cellers, samt de mange imponerende seværdigheder i middelalderbyen.

Se tilbud

book overnatning mallorca

sineu hotel finca mallorca roligt

Can Joan Capo – Adults Only ****

I hjertet af Sineu finder I det autentiske og romantiske boutique hotel, Can Joan Capo, et voksenhotel beliggende i et renoveret palæ. Hotellet byder indenfor i induviduelt indrettede værelser, hvor interiøret hylder mallorcinske traditioner med elegance og stil. På hotellet kan I bla. nyde godt af saltvandspoolen, få afslappende wellnessbehandlinger og nyde den lækre restaurant der serverer innovative anretninger lavet på lokale råvarer. Fra hotellet har I blot få minutters gågang til centrum af Sineu, samt de mange lokale cellers og butikker i den smukke middelalderby.

Se tilbud

book overnatning mallorca

Aktiviteter & Seværdigheder

Seværdigheder i og omkring Sineu

kirke sineu mallorca santa maria

SANTA MARIA DE SINEU

Sognekirken i Sineu er ikke til at komme udenom med sine enorme dimensioner, der gør den synlig fra nær og fjern. Sineu kirker er et spektakulært syn, med sine sin smukke gotiske arkitektur, dens 7 etagers klokketårn og de mange kunstværker indenfor.

Besøg Santa Maria

skulptur af løve dedikeret til sant marcus i sineu mallorca

SANKT MARCUS LØVEN

Til ære for Sineus skytshelgen, Sankt Mark, blev denne smukke statue af en løve med vinger der holder Sineus våbenskjold, sat op i 1945.

monestor concepcionista kloster i sineu mallorca

MONESTIR CENCEPTIONISTA

Dette var Mallorcas førstbyggede royale slot, som blev bygget af kong Jaume II, i 1309. Slottet var ment som en sommerresidens for kongefamilien når de var på øen, samt som sæde for en dommer for de rurale distrikter. Senere, i 1500-tallet, skænkede kong Philip II slottet til nonner der kunne indrette det som kloster. Indenfor ses den smukke klostergård og idylliske have, samt de mange interessant e rum der vidner om århundreders historie.

Besøg Monestir Conceptionista

kloster minimer sineu mallorca klostergård rådhus

MINIMERKLOSTERET / RÅDHUSET

Det flotte tidligere minimerkloster i hjertet af Sineu er blevet omdannet til rådhus, som du frit kan besøge. Foruden den smukke klostergård, kan det anbefales at gå op på første sal, hvor du finder en gammel bronzevægt der stammer helt tilbage fra det 13. århundrede.

Besøg minimerklostret

besøg can gili kunstgalleri i sineu mallorca

CAN GILI

Huset her har sit navn efter Joan Gili, en fremtrædende person under det mest  voldsomme oprør i Mallorcas historie, der fandt sted i 1520’erne, som blev henrettet i Bellver-slottet i Palma. I dag ejes Can Gili af multikunstneren Ricardo “Gago” Aparicio, som har forvandlet stedet til et kreativt eventyrland hvor han både skaber og udstiller sine mange kunstværker.

Rutevejledning til Can Gili

hospitalet er et gotisk kapel og hospice fra middelalderen i sineu mallorca

L’Hospitalet

Dette smukke gamle gotiske kapel blev dokumenteret som det første hospital i Mallorcas rurale distrikter, og har sin oprindelse helt tilbage i 1200-tallet. Gennem 1400-tallet blev stedet brugt som mødested for rådgivere. I begyndelsen af 1900-tallet blev den tilhørende bygning tilføjet, som fik virke som byens hospice. Gå forbi den gamle hospitalsbygning og læg mærke til de mange fine detaljer, der vidner om Sineus vigtighed som sæde for højtstående autoriteter.

Besøg l’Hospitalet

togstation i sineu mallorca omdannet til kunstgalleri og cafe

TOGSTATIONEN

Den flotte stationsbygning i Sineu blev grundlagt i 1878, da Palma-Inca-Sineu forbindelsen blev en realitet. Da forbindelsen blev udvidet til også at inkludere Manacor i 1926, blev bygningen renoveret og fik sit nuværende udtryk. Forbindelsen mellem Sineu og Manacor lukkede dog igen i 1976, og siden 1988 har stationsbygningen fungeret som kunstgalleri og cafe.

restaurant i nedlagt mølle i sineu mallorca

MOLÍ D’EN PAU

I udkanten af Sineu finder du den flotte gamle vindmølle, Molí d’en Pau, som stammer fra det 18. århundrede. Møllen lukkede i 1930, men blev totalt istandsat i 1992 for at blive taget i brug som restaurant. I de smukke haver vokser vilde kaktussorter og typiske baleariske blomster. I volierer kan du se fugle fra middelhavsregionen, og husets egen papegøje sidder ofte på verandaen. Jeg kan i øvrigt godt anbefale restauranten, her er en dejlig afslappet atmosfære og god mad.

Marked & Events

Marked & Begivenheder i Sineu

Hvis noget måtte kendetegne Sineu, foruden dens eksistens i mallorcinernes kulturforståelse, må det være det legendariske marked der løber af stablen hver eneste onsdag, som det har gjort siden år 1306 hvor Kong Jaume II tillod indbyggerne det. Markedet i Sineu er suverænt Mallorcas største af slagsen, det er det eneste marked hvor du finder husdyr til salg (for børn kan det virke voldsomt). På markedet kan du bevæge dig rundt mellem mere end 500 boder og indtage de mange dufte og indtryk af handel med farverige frugt og grønt, lækkert frisk kød, ost og fisk og naturligvis rigeligt med lædervarer. Det hele skaber en atmosfære, der hver uge tiltrækker flere tusinde besøgende fra hele øen, inklusive turister fra Mallorcas strandresorts der bringes hertil med turistbusser.

 

Begivenheder i Sineu

Vær også sikker på at få besøgt Sineu under én af byens mange festivaler. Særligt er forårsfesten i Sineu, kendt på Mallorca som den mest traditionsrige af sin slags, den startede tilbage i år 1318 hvor kongen tillod indbyggerne dette privilegium og afholdes stadig hver første søndag i maj måned. Byfesten er bedst sammenlignet med vores dyreskue, med husdyr, musik og boder i gaderne.

Andre byfester i Sineu finder er henholdsvis 17. januar hvor Sant Antoni fejres med bål i gaderne om aftenen, 25. april hvor byens skytsengen Sant Marc fejres med masser aktiviteter i gaderne, Langfredag hvor påsken indledes i landdistrikterne og endeligt første søndag i december hvor Sant Tomas festivalen afholdes.

Januar

Sant Antoni

Sant Antoni (Antonius den Hellige) er beskytter af husdyr, og har selvsagt en stor betydning i de rurale distrikter på Mallorca. Den 17. januar kan du opleve en af Mallorcas mest elskede og ældste traditioner, når folk klæder sig ud som dæmoner, der tændes bål i Sineus snævre gader og der danses og synges salmer. En anden ting du skal opleve her, er at folk kommer med deres husdyr, så de kan modtage Sant Antonis velsignelse hos præsten.

Maj

Sa Fira

Den årlige forårsmesse i Sineu, i lokale munde blot “Sa Fira”, er en af de mest traditionelle og populære på hele Mallorca. Forårsmessen blev etableret allerede tilbage i 1318 af kong Sanç, og hvert år ser den ud til at overgå sig selv med hensyn til besøgende. På forårsmessen kan du se frem til et udvidet marked, traditionelle musik- og danseforestillinger, konkurrencer, sport og udstillinger, alt sammen relateret til den agrariske livsstil. Forårsmessen i Sineu afholdes den første søndag i maj.

August

Festes de la Mare de Déu d’Agost

Sineu byder Vor Frue af August velkommen i de første to uger af august, med en række sjove og interessante aktiviteter. I løbet af disse to uger kan du opleve lege, madstande, markeder, forestillinger, parader, sportskonkurrencer, udstillinger og meget mere.

September

Ciclop

Ciclop er en relativ ny festival, som blev indviet i 2016. Det er en sjov og farverig festival, som er dedikeret til alt relateret til performancekunst, teater, dans, cirkus, video mm.

December

Fira de Sant Tomàs

Den anden søndag i december fejrer Sineu sine stolte traditioner indenfor svineslagtning (matancer) med en messe dedikeret til kød. På messen kan du nyde forskellige udstillinger af dyr og redskaber, købe produkter på markedet, lære om fremstillingen af traditionelle mallorcanske sobrassada- og botifarron-pølser, deltage i workshops og meget mere relateret til dette emne.

 

Nadal Fet-a-mà

Det årlige julemarked er en tradition i næsten enhver mallorcinsk by, og det er det også i Sineu. Men her har de besluttet at gøre det mere til et genbrugs- og upcycle-marked frem for blot et traditionelt julemarked. Der er selvfølgelig masser af typiske juleaktiviteter og sager, men fokus har i årevis været på genbrug af de solgte varer.

Vejrudsigt

Vejrudsigt for den kommende uge i Sineu

Spisesteder & Barer
Indkøb & Shopping
Billeder
Praktisk Info

Vigtige telefonnumre

  • Nationalt politi: 091
  • Nærpoliti: 092
  • Civilgarden: 062
  • Brand: 080
  • Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

 

Apoteker

Find et åbent apotek på Mallorca

Stort set alle byer på Mallorca har et apotek, dog varierer åbningstiderne.

For at finde et åbent apotek, eller åbningstider for et apotek, kan du klikke på linket nedenfor som tager dig til en ny side på spansk.

Når du lander på siden, vælg da ‘Mallorca’ fra listen i højre side. Ved siden af kan du nu vælge by fra en rullemenu.

Klik her for at finde et åbent apotek

 

Buslinje 402, 441, 442

Klik her for at se alle busstoppesteder og ruter på linje 400 busser

 

Rådhus

 Carrer de Sant Francesc, 10

Tel. +34 971 52 00 27

Hvor ligger Sineu?

Flere dejlige landlige destinationer i es Pla regionen

 

Sencelles

Sencelles ligger i den mest flade del af es Pla regionen, i uforstyrrede naturskønne omgivelser blandt marker, enge og skove. Sencelles er oplagt til aktiv ferie på cykel, ridning eller vandring, de mange kilometer landeveje og den centrale beliggenhed i hjertet af Mallorca, gør Sencelles til et godt bud på en landferie. Læs om ferie i Sencelles her

 

Ariany

Ariany er en småt og meget roligt område i es Pla, beliggende i den nordøstlige del af regionen. Ariany nyder en priviligeret placering på en bakketop med panoramaudsigt over det smukke rurale landskab. Her er en række spændende seværdigheder at nyde mens I slentrer gennem dukkebyen. Ariany er oplagt til aktiv ferie i private gemakker. Læs om Ariany her

 

Costitx

Costitx er en historisk lille landsby og et smukt ruralt område i hjertet af es Pla regionen. Costitx byder på en række interessante seværdigheder, samt en masse skønne fincas og feriehuse ude på landet, hvor I kan nyde den friske landluft og den gennemtrængende stilhed. Læs om ferie i Costitx

 

Algaida

Algaida er en typisk mallorcinsk landsby og landbrugsområde i es Pla regionen, blot 15 minutters kørsel fra Palmas lufthavn. Algaida er kendt som et populært st6ed for vandrere og cyklister, som kommer hertil for det alsidige terræn og afslappende rekreationsophold som de rustikke finca hoteller og agroturismos tilbyder. Læs meget mere om ferie i Algaida.

 

Petra

Petra er indbegrebet af en typsik mallorcinsk landsby; pastoral, charmerende og rolig. I Petra kan I nyde en række kulturelle og historiske seværdigheder, en af es Pla regionens mest populære cellers, samt afslappende ophold i naturskønne omgivelser på agroturismo og finca. Petra rejseguide og ferie.

 

Porreres

Porreres byder på afslappende ferie på agroturismo og finca hotel på landet, i harmoniske naturlige rammer, hvor hverken stress eller støj eksisterer. Ferie i Porreres er afslapning for sjælen og et godt sted at restituere på landet efter en dag med sport og eventyr. Porreres ophold og overnatningstilbud.

 

Santa Margalida

Santa Margalida er den nordligste kommune i es Pla regionen, og omfatter foruden de landlige omgivelser, også den populære sommerferiedestination, Ca’n Picafort. Santa Margalida byder på finca ferie og herregårdsferie i rustikke landlige omgivelser, med mulighed for afveksling ved kysten. Læs guide til ferie og overnatning i Santa Margalida 

 

Muro

Muro byder på en smuk og skøn gammel bydel, fyldt med lokal kultur og historie. Ferie og ophold i Muro består af fincas og private villaer på landet, samt et skønt boutique hotel i hjertet af den gamle by med jacuzzi på tagterrassen. Ferie i Muro henvender sig primært til jer, der nyder en rolig base på landet. Læs om Muro.

 

Llubí

Llubí er en søvning men dybt charmerende lille landsby ude på landet i es Pla regionen. Llubí er kendt på Mallorca som Honningbyen, idet honning og biavl altid har været en stor del af områdets landbrug. Llubí er oplagt til en ferie pålandet i privat feriehus i uforstyrrede rammer. Læs guide til ferie og overnatning i Llubí.

 

Santa Eugènia

Santa Eugènia er et ideelt valg til en ferie hvor både naturskønne oplevelser, sport og landlig charme kombineres. Området ligger blot 10 minutters kørsel fra Palma, derfor har I en fantastisk placering i forhold til aktiviteter og oplevelser. Sant Eugènia byder indenfor på finca hotel og petit hotel i smukke historiske palæer. Læs om Santa Eugènia her.

 

Sant Joan

Sant Joan er synonym med Mallorcas landbrug, faktisk er det et af de største landbrygsområder på øen. Sant Joan har ingen hoteller, blot en enkelt agroturismo (gård), hvilket gør ophold og ferie her ekstra autentisk og smukt. Resten af overnatningstilbuddene i Sant Joan består af leje af private feriehuse og fincas. Læs om Sant Joan her.

 

Montuïri 

Montuïri nyder en priviligeret beliggenhed på toppen af et bjerg centralt i Es Pla regionen. Selve landsbyen har bevaret sit middelalderlige udtryk og charme, mens de landlige omgivelser har givet plads til herregårde og finca hoteller, hvor I kan nyde den rurale charme, friske luft og afsondrenhed. Montuïri overnatningstilbud og ophold.

 

Maria de la Salut

Maria de la Salut tilbyder ferie i rustikke og charmerende landlige omgivelser. Overnatningstilbuddene består af tidligere herregårde og landsteder samt et lille petit hotel i hjertet af landsbyen. Maria de la Salut er ideel til cykelferie og anden aktiv ferie på landet. Læs om Maria de la Salut her.

 

Vilafranca de Bonany

Vilafranca er et typisk landbrugsområde på Mallorca beliggende i den østlige del af es Pla regionen. Vilafranca har en ideel beliggenhed for cyklister der vil have let adgang til både flade landeveje og kuperede terræner. Tæt på vilafranca begynder desuden Mallorcas Via Verde rute. I Vilafranca består overnatningstilbuddene af herregårdsferie og rustikke fincas på landet. Læs om ferie i Vilafranca de Bonany.

 

Lloret de Vistalegre

Lloret de Vistalegre ligger i hjertet af Es Pla regionen, omsluttet af rolige rurale landskaber. Selve landsbyen er stille og området kender ikke meget til turisme, hvilket gør ophold til en autentisk og indlevende oplevelse. Lloret de Vistalegre har meget smukke og sanselige naturområder, som er spændende at vandre og cykle i. Læs mere om Lloret de Vistalegre.

 

Playa de Muro

Playa de Muro er lillesøster til Muro, dog en dimentral modsætning. Playa de Muro er en del af den 14 km lange kyststrækning i Alcúdiabugten, og et populært rejsemål for børnefamilier og par der vil have en moderne feriebase, men stadig let adgang til masser naturskønne områder og aktiviteter i det fri. Læs om ferie i Playa de Muro her.

 

Ca’n Picafort

Ca’n Picafort er en populær sommerferiedestination i Alcúdiabugten, med to vidunderlige sandstrande. Ca’n Picafort byder på typiske strandhoteller, men også på en række charmerende ophold på finca og landsteder, hvilket gør det til et alsidigt rejsemål. Læs om ophold og ferie i Ca’n Picafort her.

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?