Plaça de Sant Marc

Her er Sankt Markus løven, en statue i Sineu, Mallorca, på Placa de Sant Marc

Plaça de Sant Marc (Sankt Markus), ligger lige bagved kirken og præstegården i Sineu – og er ment som mindeplads, dedikeret til byens skytsengel, Sant Marc eller Sankt Markus.

Før i tiden har netop denne plads været et religiøst sted og endda en begravelsesplads. Midt på den lille plads står en skulptur af Sankt Markus’ evangelistsymbol, den bevingede løve, udført i kobber af skulptøren Joan Maimó Vadell i 1945. Mellem ‘armene’ holder løven byens våbenskjold.

Sankt Markus blev valgt som Sineus skytsengel tilbage i 1645, hvor byrådet og domsmænd mødtes den 29. juni for at finde den rette skytsengel for byen. Valget stod dengang mellem Sankt Markus og Sankt Kristoffer, men da Sankt Markus var helgen for landarbejderne, mente man at dette passede bedst til byens indbyggere.

Sankt Markus fejres hvert år den 25. april med en stor byfest, en tradition der stammer tilbage fra middelalderen, hvor man bad til Sankt Markus om regn i april måned.

 

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?