Plaça de Sant Marc

skulptur af løve dedikeret til sant marcus i sineu mallorca
Om

Plaça de Sant Marc

 

Plaça de Sant Marc (Sankt Markus), ligger lige bagved kirken og præstegården i Sineu – og er ment som mindeplads, dedikeret til byens skytsengel, Sant Marc eller Sankt Markus.

Før i tiden har netop denne plads været et religiøst sted og endda en begravelsesplads. Midt på den lille plads står en skulptur af Sankt Markus’ evangelistsymbol, den bevingede løve, udført i kobber af skulptøren Joan Maimó Vadell i 1945. Mellem ‘armene’ holder løven byens våbenskjold.

Sankt Markus blev valgt som Sineus skytsengel tilbage i 1645, hvor byrådet og domsmænd mødtes den 29. juni for at finde den rette skytsengel for byen. Valget stod dengang mellem Sankt Markus og Sankt Kristoffer, men da Sankt Markus var helgen for landarbejderne, mente man at dette passede bedst til byens indbyggere.

Sankt Markus fejres hvert år den 25. april med en stor byfest, en tradition der stammer tilbage fra middelalderen, hvor man bad til Sankt Markus om regn i april måned.

 

Hvor

Sineu

Sineu er for mange af de lokale indbyggere, selve hjertet af Mallorca, ikke kun pga af beliggenheden lige i centrum af øen, men også fordi det var her et af øens første kongeslotte blev bygget og fordi det menes at klokkeværket i den enorme sognekirke holder verden i gang. Sineu er en charmerende by, særligt kendt for det store marked hver onsdag, der tiltrækker sig tusindvis af turister der kommer valfartende hertil for at gå på opdagelse i en verden af tilbud og gøre en god handel. Sineu er desuden hjemsted for en række spændende historiske seværdigheder, som den store Santa Maria kirke, den gamle kongeslot og kloster, det gamle hospice, minimerklosteret der nu er rådhus eller den fine mølle Molí d’en Pau.

Sineu seværdigheder og marked

Flere seværdigheder omkring Sineu

Pla de Mallorca

Pla de Mallorca er den region hvor du finder de mest rurale og landlige omgivelser på øen, og ofte kendt som ‘det indre Mallorca’. Pla de Mallorca er den mindst turistede region, her er det landbrugssamfund og traditioner der dominerer livet. Men det er ikke ens betydning med at du ikke skal besøge områder, tværtimod. De mange rolige landeveje gør regionen til et paradis for cyklister, byerne har et utal af historier at fortælle, de mange begivenheder og markeder, de autentiske lokale restauranter og barer, og så er der selvfølgelig de lokale indbyggere der simpelthen elsker når turister kommer forbi og kigger på deres by.

Udforsk es Pla regionen her

Flere

Flere monumenter på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Alle rettigheder forbeholdes ©2022 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?