Plaça de sa Font de Santa Margalida

placa de sa font de santa margalida i felanitx
Om

Plaça de sa Font de Santa Margalida er beliggende i hjertet af Felanitx og er byens hovedpulsåre

Plaça de sa Font de Santa Margalida pladsen, har fået sit navn efter den naturlige kilde, der udspringer under den.

Kilden har stor symbolsk værdi og er navngivet efter Santa Magdalida, skytsenglen for Felanitx. Desuden har kilden også betydning for hele grundlæggelsen af Felanitx, da dette var byens eneste reelle vandkilde. Faktisk mener man, at også maurerne har benyttet sig af denne kilde til, at overrisle deres afgrøder med. Flere teorier bygger oven i købet på, at det var maurerne der gravede kilden frem.

Ved siden af nedgangen ned til kilden, står en bronzestatue til minde om de mallorcinske ‘slyngere’, der efter sigende, var de første til at kæmpe mod romerne. Statuen blev doneret til Felanitx kommune af den lokale skulptør og kunstner, Jaume Mir, i 1992.

På Plaça de sa Font de Santa Margalida, finder du også byens rådhus samt Can Prohens – eller Casa de Cultura – som er kulturhuset i Felanitx, hvor der hvert år afholdes et væld af begivenheder samt udstillinger.

Hvor

Felanitx

Felanitx er en by og kommune beliggende på Mallorcas østlige side. Foruden selve byen består Felanitx også af den populære lystbådehavn Portocolom, der over årene har udviklet sig til et populært rejsemål med masser af restauranter og muligheder for ophold. Felanitx byder på masser af kultur og historie der kommer til udtryk i de mange årlige begivenheder og seværdigheder der er værd at kigge forbi. Særligt i forhold til seværdigheder kan Felanitx prale af at være hjemsted for et af Spaniens 10 mest unikke borge, nemlig Castell de Santueri. Men også det imponerende bjergtop-kloster Santuari de Sant Salvador, sognekirken Sant Miquel, augustin-klosteret og den gamle enologiske station er værd at svinge forbi på turen.

Felanitx seværdigheder, marked og ophold

Flere seværdigheder omkring Felanitx

Opdag Migjorn-regionen på Mallorca

Migjorn-regionen er den mest sydlige region på Mallorca, og samtidig den tørreste.Den består af kommunerne Campos, Llucmajor, Sanatní, Ses Salines og Felanitx, der blandt andet byder på populære rejsemål som Cala d’Or, s’Arenal og Portocolom. De mange flade arealer i Migjorn-regionen gør det attraktivt at cykle her, særligt omkring Llucmajor er cykelturisme meget populært. I det sydøstlige hjørne af regionen finder du desuden det smukke naturområde, Mondragó Park, som er et populært besøgsmål for strandgæster og naturelskere.

Flere

Flere monumenter og vartegn på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Alle rettigheder forbeholdes ©2022 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?