Søg
Close this search box.

Tilføj din overskrift her

Den naturlige hellige kilde Font de Santa Margalida der løber under Placa de sa Font de Santa Margalida i byen Felanitx på Mallorca.

Plaça de sa Font de Santa Margalida er beliggende i hjertet af Felanitx og er byens hovedpulsåre

Plaça de sa Font de Santa Margalida pladsen, har fået sit navn efter den naturlige kilde, der udspringer under den.

Kilden har stor symbolsk værdi og er navngivet efter Santa Magdalida, skytsenglen for Felanitx. Desuden har kilden også betydning for hele grundlæggelsen af Felanitx, da dette var byens eneste reelle vandkilde. Faktisk mener man, at også maurerne har benyttet sig af denne kilde til, at overrisle deres afgrøder med. Flere teorier bygger oven i købet på, at det var maurerne der gravede kilden frem.

Ved siden af nedgangen ned til kilden, står en bronzestatue til minde om de mallorcinske ‘slyngere’, der efter sigende, var de første til at kæmpe mod romerne. Statuen blev doneret til Felanitx kommune af den lokale skulptør og kunstner, Jaume Mir, i 1992.

Bronze statue af en mallorcinsk kriger på Placa de sa Font de Santa Margalida i byen Felanitx.

På Plaça de sa Font de Santa Margalida, finder du også byens rådhus samt Can Prohens – eller Casa de Cultura – som er kulturhuset i Felanitx, hvor der hvert år afholdes et væld af begivenheder samt udstillinger.

Kulturhus i byen Felanitx på Mallorca, kendt under navnet Can Prohens.
Can Prohens / Casa de Cultura

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere monumenter du skal opleve på Mallorca