Plaça de sa Font de Santa Margalida er beliggende i hjertet af Felanitx og er byens hovedpulsåre

Torvet i Felanitx, Placa de sa Font de Santa Margalida og den naturlige kilde

Den naturlige kilde der udspringer under torvet i Felanitx, Placa de sa Font de Santa Margalida


Plaça de sa Font de Santa Margalida pladsen, har fået sit navn efter den naturlige kilde, der udspringer under den.

Kilden har stor symbolsk værdi og er navngivet efter Santa Magdalida, skytsenglen for Felanitx. Desuden har kilden også betydning for hele grundlæggelsen af Felanitx, da dette var byens eneste reelle vandkilde. Faktisk mener man, at også maurerne har benyttet sig af denne kilde til, at overrisle deres afgrøder med. Flere teorier bygger oven i købet på, at det var maurerne der gravede kilden frem.

Ved siden af nedgangen ned til kilden, står en bronzestatue til minde om de mallorcinske ‘slyngere’, der efter sigende, var de første til at kæmpe mod romerne. Statuen blev doneret til Felanitx kommune af den lokale skulptør og kunstner, Jaume Mir, i 1992.

Billede af en slynger, en mallorcinsk kriger fra forhistorisk tid

Her ses den mallorcinske ‘slynger’, en forhistorisk kriger

På Plaça de sa Font de Santa Margalida, finder du også byens rådhus samt Can Prohens – eller Casa de Cultura – som er kulturhuset i Felanitx, hvor der hvert år afholdes et væld af begivenheder samt udstillinger.

Torvepladsen i Felanitx by, Placa de sa Font de Santa Margalida

Her ses det søde torv i Felanitx, Placa de sa Font de Santa Margalida, med trappen ned til den naturlige kilde og kulturhuset, Can Prohens, ved siden af

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?