Søg
Close this search box.

Casa de Cultura (Can Prohens)

Kulturhus i byen Felanitx på Mallorca, kendt under navnet Can Prohens.

Can Prohens er et strålende eksempel på traditionel arkitektur fra senbarokken på Mallorca

Can Prohens ligger på torvet, Placa de sa Font de Santa Margalida, lige overfor sognekirken i Felanitx.

Ejendommen blev opkøbt af Felanitx kommune i 1970 fra en privat familie, som havde haft ejendommen gennem flere hundrede år – efter 16 års renovering, åbnede huset for offentligheden, som Casa de Cultura (kulturhuset).

På frontsiden af huset ses en balton med jerngelænder, herfra oplæses hvert år en tale, som starter St. Agustí festivalen i byen.

Dele af førsteetagen i Casa de Cultura, er dedikeret til en permanent udstilling af Miquel Barcelós værker. Miquel Barceló er født og opvokset i Felanitx, derfor en af byens ‘sønner’, og har blandt andet designet én af de smukke skulpturer som dekorerer katedralen Sa Seu i Palma, samt det ‘nye kapel’.

Casa de Cultura bruges hyppigt til intimkoncerter, kunstudstillinger samt foredrag, her er gjort meget ud af, at skabe et autentisk forum og mødested for ethvert kulturelt tema. Når Mallorca én gang årligt afholder Nit-del-Art festivalen, som er en uge i kunstens tegn, har Felanitx sin egen version, nemlig Nitx-del-Art, hvor Casa de Cultura stiller hus til rådighed for særligt udvalgte kunstnere, nye som etablerede navne.

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere interessante bygninger du skal opleve på Mallorca