Felanitx

[bcsb-searchbox title=”” subtitle=”” aid=”822185″]

Felanitx (Migjorn) rejseguide, aktiviteter og overnatningstilbud

Som tilfældet er med mange andre landsbyer i de mallorcinske landdistrikter, er temaet i Felanitx på lignende vis rustikt. Kernen af bylivet foregår omkring den store Plaça Espanya samt Plaça de sa Font de Santa Margalida, hvor du finder et væld af lækre barer og spisesteder, samtidig ligger mange af byens butikker i dette område.

Indbyggerne i Felanitx er et stolt folkefærd, de har en lang historie bag sig med kæmpende patrioter og rigdom fra vinproduktion, derfor virker det heller ikke så underligt at de har tillagt sig deres egen betegnelse. Mændene i Felanitx er således kendt som ‘felanitxeris’ og kvinderne som ‘felanitxeras’.

Tilbud på overnatningssteder i Felanitx

Tag på autentisk herregårdsferie i Felanitx

Indkvarteringen i Felanitx, består hovedsageligt af små petit-hoteller, B&B’s, samt små landejendomme og kroer. Men Felanitx er også et oplagt valg for en herregårdsferie, eller måske ferie ved vandet. Ser du, Felanitx er én af de større kommuner på Mallorca og dækker såvel over selve byen, men også over tusinder hektarer smuk land og den charmerende Porto Colom.

Tager du til Felanitx i sommermånederne, vil valget med stor sandsynlighed falde på Porto Colom, men efterår, vinter og forår, skal du overveje Mallorca på en måde, du ikke havde forestillet dig den før.

Herude mellem hundredvis af gamle møller, i den friske landluft, fyldes de mange gamle fincas og gårde med feriegæster der nyder godt af den gastronomiske kvalitet og de mange kultur og aktiviteter området byder på.Booking.com

ophold på kloster på bjergtop i Felanitx Mallorca

Hostatgeria Sant Salvador ***

Hotellet ligger ved klostret “Sant Salvador” i en højde af 510 m over havets overflade. Dette er et særligt smukt sted, tæt på nogle af Mallorcas bedste bugter og harmoniske rurale landdistrikter. Værelserne og lejlighederne er komfortable og rolige og fulde af historie. De er alle sammen indrettede med tanke på at bibeholde bygningens historie og at inkorporere bygningens buede lofter i hvælv-stil og varme farver. Værelserne vender ud mod havet og bjergene, hvorfra I kan nyde den betagende panoramaudsigt. På klare dage er det muligt at se ud til Illa sa Cabrera syd for Mallorca.
Du kan slappe af udendørs i komplekset samt i de indendørs offentlige områder hvor du kan spille spil eller arbejde. I restaurant Can Falco, kan I nyde velsmagende mallorcinske egnsretter.

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorcaHotelovernatning paa Mallorca tilbudfind hoteller paa Mallorca

Ophold på agroturismo i Felanitx i rolige omgivelser tæt på natur

Hotel Rural Sa Posada d’Aumallia ****

Hotel Rural Sa Posada d’Aumallia byder på en smuk beliggenhed samt charmerende værelser med balkon med udsigt over Felanitx’ omgivelser. Der er udendørs swimmingpool i en stor have. Samtlige rummelige, attraktive værelser på Hotel Rural Sa Posada d’Aumallia har traditionel indretning og bjælkelofter. De har desuden aircondition, fladskærms-tv samt minibar. Restauranten på Posada d’Aumallia’s serverer et udvalg af lokale retter, som er tilberedt af produkter dyrket på ejendommens grund. Der er desuden en afslappende lounge med pejs og antikke møbler.

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorcafind hoteller paa Mallorca

finca ferie på landsted i Felanitx

Agroturisme Es Picot ***

Dette charmerende og stilfulde hotel har en fantastisk landlig beliggenhed udenfor Felanitx, blot 5 minutters kørsel fra storslåede og uberørte strande. Es Picot er det perfekte feriested, omgivet af uspoleret natur, fred og ro. Gæster kan læne sig tilbage i haven og nyde solen mens de indånder den friske landlige luft. I sommermånederne kan gæster tilbringe dagen med at slappe af ved den udendørs pool og køle af med en dukkert. Du kan også slentre ned til stranden og svømme i Middelhavet. Værelserme på Es Picot er rummeligt indrettet i landlig stil og har eget badeværelse samt gratis wi-fi.

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorcaHotelovernatning paa Mallorca tilbudfind hoteller paa Mallorca

Seværdigheder og udflugtsmål i Felanitx

Felanitx er fyldt med skatte, de kræver blot, at du er indstillet på lidt gåture op ad bakkerne, eller har interesse for middelalderborge og klostre.
Særligt er Felanitx kendt for den imponerende gamle borg, Castell de Santuari, samt det berømte Santueri de Sant Salvador kloster – begge beliggende med fantastisk panoramaudsigt over hele Mallorcas østlige side, på bjergtoppe.
Aktiviteterne du kan dyrke omkring Felanitx

Felanitx er et populært besøgsmål for rigtig mange sportsudøvere samt motionister, der kommer hertil for at nyde godt af naturens egne tilbud.
Aktiv ferie på Mallorca, bliver mere populært hvert år, netop på grund af områder som Felanitx, hvor vandreruter, landeveje, MTB ruter, golf- og tennisbaner er utallige. Desuden er du ikke mere end maksimalt 10-15 minutters kørsel fra vandet og Porto Colom.

Strande nær Felanitx

Kører du ud til kysten, mødes du af talrige små naturstrande, helt uspolerede, og i ro for vinde og larm. Af større strande i området, kan du bruge Cala Murada, lige syd for Porto Colom, der i sommermånederne er udstyret med beach bar,,livredder og solloungere. Nord for Porto Colom, finder du det nybyggede Cales de Mallorca, et familieorienteret turistresort, der byder på tre små fine strande. Kommer du i slutningen af september, mærker du intet til børnefamilier, men kan nyde det varme vejr endnu.

Restauranter og spisesteder i Felanitx

Restauranterne i Felanitx serverer en fin blanding af klassiske spanske retter og mallorcinske videreudviklinger af retterne. Særligt bør du prøve at spise oksekød i Felanitx, kødet fra området er kendt på Mallorca og i Katalonien.

Oksemørbrad med estragonsauce er kendt som en favorit hos både de lokale og hos besøgende i Felanitx, naturligvis serveret af et varmt og smilende personale i charmerende, rustikke omgivelser, hvor maden kan nydes i ro og mag.

Marked i Felanitx

Hver søndag morgen kl. 8:00, åbner Felanitx op for det ugentlige marked i byen. Det foregår bag den store sognekirke, helt centralt i byen, på den dertil indrettede og reserverede plads. På markedet kan du lade dine sanser forføre af et farverigt og aromatisk udvalg af frisk frugt, kød, fisk, blomster samt søde mandler og figner.


Begivenheder og traditioner i Felanitx

Traditioner har en særlig plads i hjertet hos indbyggerne i kommunen, derfor er Felanitx også kendt som en by der fejrer sine traditioner med stil. De senere år har man arbejdet ekstra meget for, at involvere de unge i byen mere i festivalarbejdet og samtidig hjælpe med at promovere disse fester.

Santa Margalida er byens skytsengel og fejres hvert år den 20. juli, hvor indbyggerne samles allerede om eftermiddagen og en kæmpe parade kører gennem byen. Her kan du opleve én af Mallorcas helt egne traditioner, nemlig dæmonerne, som er kæmpe figurer der symboliserer livets finurligheder. Dæmonerne har været en fast del af Mallorcas festtraditioner siden ankomsten af kristendommen på øen. Ved festen vil du også opleve xeremiers, de mallorcinske sækkepiper, der spiller op til dans for de udklædte dansegrupper.

Fira de Sant Agustí er byens største og mest populære festival, den strækker sig over en hel uge, nemlig ugen op til den 28. august. Traditionen stammer tilbage fra klosteret Convent de Sant Agustí, hvor munkene fejrede den berømte teolog og filosof, Sant Agustí d’Hipona (Augustin af Hippo). Ugen forløber med musikkoncerter, boder samt diverse opvisninger udført af kunstnere fra hele øen. Ugens helt store højdepunkt er den 28. august, hvor et fascinerende ildløb starter ved Plaça de sa Font de Santa Margalida ca. 21:30.

Ved begge af ovennævnte fester, kan du opleve den berømte dansegruppe Els Cavallets. Dansegruppen bestående af 7 børn, hovedsageligt i alderen 10-14 år, optræder med hele syv forskellige danse til stor begejstring for festivalgæsterne. 6 af børnene danser rundt om den syvende, som forestiller en dame klædt i en lyserød dragt. De 6 bærer alle den samme dragt med hvide shorts, røde jakker og grønne hatte – desuden med en hestefigur om maven. Els Cavallets har eksisteret siden år 1603 og dansene bliver akkompagneret af xeremiers, fløjter samt trommer, alt imens en djævel render rundt og driller børnene i tilskuerflokken.

Forskellige byer på Mallorca fejrer deres helgener, skytsengle og andre højtider på hver deres facon og måde. Sant Joan Baptista (Johannes Døberen) f.eks. fejres i langt de fleste byer på Mallorca, mens Pollença og Felanitx fejrer Sant Joan Pelós i stedet henholdsvis den 17. juni (Pollença) samt 24. juni (Felanitx). Så er du i byen den 24. juni og ser en mand danse rundt i gaderne iført maske og rød kappe, så er han ikke gøgler, men derimod en del af en tradition, der har eksisteret i byen siden begyndelsen af 1700 tallet.

En sidste nævneværdig tradition i Felanitx må være Els Salers. Els Salers er en gruppe unge mænd i hvide skjorter og blå bukser, der vandrer gaderne tynde påske søndag, mens de synger, spiller og danser. Folk stiller påsketærter ud til dem om formiddagen, inden byen holder siesta.

Historien om Felanitx

Felanitx har siden forhistorisk tid, ca. 2000 f.Kr., været beboet af mennesker. Før den såkaldte talaiotkultur, byggede man og boede i huler, som blev gravet ind i bjergskråningerne, senere opdagede man hvordan man kunne bygge små huse af grene og mudder, mens man samtidig dyrkede afgrøder og opdrættede kvæg. Fra omkring 1700 f.Kr., har man fundet rester af såkaldte ‘navetes’ en særlig type stenhule anvendt til beboelse, disse går forud for talaiotkulturen.

Selve talaiotkulturen, som er kendetegnet ved de typisk runde stenbyggerier og tårne, talaioter, findes der ikke mange spor af i området omkring Felanitx. Dog er der fundet interessante udgravninger af befæstede bosættelser ved Es Velar de Son Herevet, nordvest for byen, samt ved den lille landsby, Ca’s Concos syd for Felanitx. Man mener, at allerede dengang, ca. 1000 f.Kr. har man haft behov for at gardere sig mod trusler fra søsiden.

Angreb fra byzantinere og fønikere fra henholdsvis Byzantin (nuværende Istanbul, Tyrkiet) og Karthago (nuværende Tunesien), udløste omkring 650 f.Kr. De Puniske Krige. På dette tidspunkt var romerne i færd med deres ekspansionskampagne syd for den italiske halvø, hvor Mallorca var et strategisk punkt. Der blev i alt kæmpet hele 3 puniske krige over en 500-årig periode.

123 f.Kr. påbegyndte den romerske konsul, Quintus Caecilius Metellus, sit livs store militære kampagne, nemlig den endelige erobring af de Baleariske øer. Efter godt tre års intens kamp, lykkedes det Quintus Caecilius Metellus’ tropper at besejre de fønikiske pirater, som romerne kaldte punere (heraf navnet ‘De Puniske Krige’). Efter erobringen af Mallorca, etablerede romerne således Palma samt Pollentia, i henholdsvis syd og nord. Quintus Caecilius Metellus fik efterfølgende tilnavnet Balearicus. 

Allerede under romernes herredømme på Mallorca (121 f.Kr. – 902), var stedet kendt under navnet ‘Fenalicius’, som bedst oversættes til ‘stedet der findes hø’. Det var dog maurerne, bedre kendt som berberstammerne fra Marokko og Algeriet, der etablerede de første gårde i området og samtidig gav den lille landsby navnet ‘Canabitx’, med den særlige -tx endelse, som menes at stamme fra den sene mauriske periode, mozaraberne.

Erobringen

I 1229 erobrede katalanerne Mallorca, anført af Kong Jaume I, da hæren gik i land ved Santa Ponça på sydvestkysten. Felanitx ligger helt modsat, på Mallorcas østlige side og blandt andet derfor tog det en ganske rum tid, inden kongens tropper var fremme og kunne tage slaget med maurerne. Det blev rent faktisk et af de sidste steder, som katalanerne kunne kalde deres og en endelig magt over Mallorca, for maurerne havde garderet sig suverænt med den imponerende fæstning på toppen af bakken, Santueri. 

Efter erobringen blev området skænket til Nunyo Sanç, greve af Rosselló i det nordlige Catalonien. Dog var det ikke før omkring år 1300, da Kong Jaume II gav tilladelse til handel i byen, at Felanitx fik sit endelige navn og en civilisation var en realitet.

Patriotens hjemstavn

I 1521 opstod en borgerkrig på Mallorca, udløst af spændinger mellem landmændene og styret på fastlandet, på grund af høje skatter. Joanot Colom, en jordejer fra Felanitx, samlede en modstandsgruppe der blev kendt som Broderskabet. Han kampagnerede i mange af de omkringliggende byer på Mallorcas østlige side, hvor det lykkedes ham at samle en hær på godt 3000 mand, som kunne kæmpe imod kongens soldater som var sendt til Mallorca for, at få styr på urolighederne der efterhånden var begyndt at brede sig. I november 1522 fandt slaget ved Sa Pobla sted, hvor Joanot Colom mistede over 2/3 af sin modstandsbevægelse i kamp mod kongens kamptrænede soldater – endeligt den 8. marts 1523 blev han fanget og slået ihjel.

Felanitxs selvforståelse dannes

Efter 300 år hvor Felanitx begyndte at forme sig for alvor som en handelsby og attraktivt boligområde, mødte man først for alvor i 1800 tallet en reel økonomisk optur. Sammen med byen Benissalem, der ligger mere centralt på Mallorca, nød Felanitx godt af den øgede efterspørgsel på vin fra nabolandene, grundet den berygtede vinlus-pest der hærgede store dele af Sydeuropa i anden halvdel af 1800 tallet. Felanitx blev særligt kendt blandt vinelskere for højkvalitets hvidvin, byens vinproduktion blev anset for så vigtig for Mallorca, at en jernbane mellem Palma og Felanitx blev anlagt.

Desværre kunne Mallorca heller ikke som først håbet, komme udenom pesten og enorme arealer med vinstokke måtte brændes til grunden. Dette havde effekt på øens landbrug og særligt vinbønderne i mange år efter, hvorfor mange familier emigrerede til blandt andet Sydamerika for at starte på en frisk.

I dag er Felanitx atter igen ved at vokse sig til en stærk økonomisk kommune, hjulpet af et solidt landbrug, god industri – og grundet den fine placering, turisme. Kommunen huser i alt omkring 20.000 indbyggere fordelt i byerne, Felanitx, Ca’s Concos des Cavaller, Es Carrixó, S’Horta, Portocolom, Son Valls, Son Mesquida, Son Negre og Son Prohens.

Hvor ligger Felanitx?

Flere rejsemål i den sydlige Migjorn-region

Migjorn-regionens rejsemål er oplagte til voksenferie; den skønne beliggenhed på Mallorcas sydligste del og den varierede natur i regionen, giver en enorm alsidighed. Migjorn byder på skøn herregårdsferie, agroturismo og charmerende fincahoteller, ferie på landet i skønne rammer. Hertil kommer de mange smukke gyldne bugter der ligger beskyttet blandt klippevægge langs kysterne. Migjorn-regionens rejsemål og oplevelser

 

 

Alquería Blanca rejsemål Migjorn MallorcaAlquería Blanca

Alquería Blanca er en lille hyggelig landsby beliggende på klippeskråningerne over Santanyí, på Mallorcas sydøstlige side. Alquería Blanca er et oplagt rejsemål for jer der søger isolation, fred og afslapning i naturens smukke rammer, samt have direkte adgang til mange tilbud, både kulturelle og aktiviteter. Alquería Blanca byder på skønt ophold på agroturismo i tro skik med Mallorcas sjæl. Alquería Blanca overnatning og guide

 

 

Arenal rejsemål Migjorn regionen MallorcaArenal

Arenal er en populær solferie-destination beliggende i Palmabugten. Arenal har en lækker bred sandstrand, en masse hoteller, indkøbsmuligheder og spisesteder, som gør det et alsidigt rejsemål.Arenal hører til i den billigere ende i forhold til hotel og overnatningssteder og er et område der er populært hele året rundt. Arenal billigt hotel og guide

 

 

Cala Dor rejsemål i Migjorn MallorcaCala d’Or

Cala d’Or er oplagt til solferie for familien på Mallorca, her er masser strande, restauranter, aktivitetstilbud og hoteller i alle prisniveauer og til alle behov. Cala d’Or er et alsidigt rejsemål, men noget af det bedste er de mange mindre gyldne sandstrande, perfekte til afslapning. Cala d’Or billigt hotel og guide

 

 

Cala Figuera en destination i Migjorn på MallorcaCala Figuera

Cala Figuera er en malerisk lille havneby der stadig delvist lever af fiskeri, hvilket gør følelsen af autenticitet og ægthed endnu stærkere i atmosfæren. Cala Figuera byder på skønne små petit hoteller og lejligheder, hvor I kan glæde jer til fantastiske solopgange over Mallorcas sydøstkyst. Cala Figuera hotel og tilbud

 

 

Cala Llombards rejsemål Migjorn regionen MallorcaCala Llombards

Cala Llombards byder på privatliv, fred og afslapning i afsondrede rammer. Cala Llombards er et mindre rejsemål, fyldt med lækre feriehuse og villaer som I kan leje. Ferie i Cala Llombards er velegnet til aktiv ferie, hvor dagene går på farten og aftentimerne skal nydes i hinandens samvær over god hjemmelavet mad med friske lokale råvarer. Cala Llombards feriehus

 

 

Cala Santanyi i Migjorn regionen MallorcaCala Santanyí

Cala Santanyí er beliggende i en smuk og rolig bugt på Mallorcas sydøstkyst, mellem Cala Figuera og Cala Llombards. Cala Santanyí er ideelt til par og småbørnsfamilier, der søger hotel med havudsigt, gode faciliteter, lækker strand og tæt på naturens fred og ro. Find hotel i Cala Santanyí

 

 

Campos i Migjorn MallorcaCampos

Campos er et skønt rejsemål til familier og par der ønsker at kombinere ferie på landet med luksus, strand, god mad og autenticitet. I Campos er der mulighed for både at udfolde sig fysisk og slappe af i charmerende omgivelser i nogle af de lækreste fincahoteller, herregårde og landsteder i hele Migjorn regionen på Mallorca. Find herregård og finca i Campos

 

 

Colonia de Sant Jordi rejsemål i Migjorn regionen på MallorcaColònia de Sant Jordi

Colònia de Sant Jordi er et relativt nyudviklet rejsemål med topmoderne hoteller der fuldender en skøn solferie. Colònia de Sant Jordi byder på både rejser for voksne og par, samt for småbørnefamilier, her er hoteller i mange kategorier, fincahoteller, lejlighedshoteller, familievenlige hoteller og adults only hoteller. Find billigste og bedste hotel i Colonia de Sant Jordi

 

Llucmajor rejsemål i Migjorn regionen på MallorcaLlucmajor

Llucmajor er et paradis af kultur, afslapning og sport, et alsidigt område for et voksent publikum. Llucmajor er et godt rejsemål til golfferie og aktiv ferie, med charmerende og afslappende overnatningssteder med god service.Llucmajor byder på luksushoteller, fincahoteller, herregårdsferie og agroturismo i særklasse. Llucmajor hotel og guide

 

 

Portocolom rejsemål i Migjorn regionen MallorcaPortocolom

Portocolom er en charmerende gammel havneby, der stadig bevarer sin originale autenticitet og sjæl. Portocolom er et rejsemål for voksne, der kommer for at nyde livet, spise godt og have adgang til en masse aktivitetstilbud, både sport og kultur. Portocolom hotel og guide

 

 

Portopetro rejsemål i Migjorn på MallorcaPortopetro

Portopetro er en lille bugt og havn, beliggende i Mallorcas sydøstlige hjørne, mellem Cala d’Or og Mondragó-parken. Portopetro er et rejsemål for voksne, her er fokus på fred og ro, god mad og lækre hoteller. Portopetro har god beliggenhed for sportsudøvere og aktive feriegæster, som kan udfolde sig fysisk i den smukke natur. Portopetro hotel

 

 

Santanyí i Migjorn regionen MallorcaSantanyí

Santanyí er et oplagt rejsemål til en ferie på landet, dog med mulighed for strande og bugter. Santanyís varierede landskab gør det attraktivt for såvel vandrere, cyklister, golfspillere og vandhunde at få masser oplevelser på ferien. Santanyí byder på charmerende fincahoteller og agroturismos på landet. Santanyí hotel og guide

Vejrudsigt for den kommende uge i Felanitx

FELANITX Vejrudsigt

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?