Felanitx rejseguide, aktiviteter og overnatningstilbud

Som tilfældet er med mange andre landsbyer i de mallorcinske landdistrikter, er temaet i Felanitx på lignende vis rustikt. Kernen af bylivet foregår omkring den store Plaça Espanya samt Plaça de sa Font de Santa Margalida, hvor du finder et væld af lækre barer og spisesteder, samtidig ligger mange af byens butikker i dette område.

Indbyggerne i Felanitx er et stolt folkefærd, de har en lang historie bag sig med kæmpende patrioter og rigdom fra vinproduktion, derfor virker det heller ikke så underligt at de har tillagt sig deres egen betegnelse. Mændene i Felanitx er således kendt som ‘felanitxeris’ og kvinderne som ‘felanitxeras’.

felanitx på kort over mallorca
Overnatning

Overnatningstilbud i Felanitx

Indkvarteringen i Felanitx, består hovedsageligt af små petit-hoteller, B&B’s, samt små landejendomme og kroer. Men Felanitx er også et oplagt valg for en herregårdsferie, eller måske ferie ved vandet. Ser du, Felanitx er én af de større kommuner på Mallorca og dækker såvel over selve byen, men også over tusinder hektarer smuk land og den charmerende Porto Colom.

Tager du til Felanitx i sommermånederne, vil valget med stor sandsynlighed falde på Porto Colom, men efterår, vinter og forår, skal du overveje Mallorca på en måde, du ikke havde forestillet dig den før.

Herude mellem hundredvis af gamle møller, i den friske landluft, fyldes de mange gamle fincas og gårde med feriegæster der nyder godt af den gastronomiske kvalitet og de mange kultur og aktiviteter området byder på.

overnatning på sant salvador kloster i felanitx mallorca

Hostatgeria Sant Salvador ***

Hotellet ligger ved klostret “Sant Salvador” i en højde af 510 m over havets overflade. Dette er et særligt smukt sted, tæt på nogle af Mallorcas bedste bugter og harmoniske rurale landdistrikter. Værelserne og lejlighederne er komfortable og rolige og fulde af historie. De er alle sammen indrettede med tanke på at bibeholde bygningens historie og at inkorporere bygningens buede lofter i hvælv-stil og varme farver. Værelserne vender ud mod havet og bjergene, hvorfra I kan nyde den betagende panoramaudsigt. På klare dage er det muligt at se ud til Illa sa Cabrera syd for Mallorca.
Du kan slappe af udendørs i komplekset samt i de indendørs offentlige områder hvor du kan spille spil eller arbejde. I restaurant Can Falco, kan I nyde velsmagende mallorcinske egnsretter.

Se tilbud

book overnatning mallorca

hotel med smuk have med blomster og pool i felanitx mallorca

Hotel Rural Sa Posada d’Aumallia ****

Hotel Rural Sa Posada d’Aumallia byder på en smuk beliggenhed samt charmerende værelser med balkon med udsigt over Felanitx’ omgivelser. Der er udendørs swimmingpool i en stor have. Samtlige rummelige, attraktive værelser på Hotel Rural Sa Posada d’Aumallia har traditionel indretning og bjælkelofter. De har desuden aircondition, fladskærms-tv samt minibar. Restauranten på Posada d’Aumallia’s serverer et udvalg af lokale retter, som er tilberedt af produkter dyrket på ejendommens grund. Der er desuden en afslappende lounge med pejs og antikke møbler.

Se tilbud

book overnatning mallorca

terrasse med solvogne rundt om pool på agroturismo i felanitx mallorca

Agroturisme Es Picot ***

Dette charmerende og stilfulde hotel har en fantastisk landlig beliggenhed udenfor Felanitx, blot 5 minutters kørsel fra storslåede og uberørte strande. Es Picot er det perfekte feriested, omgivet af uspoleret natur, fred og ro. Gæster kan læne sig tilbage i haven og nyde solen mens de indånder den friske landlige luft. I sommermånederne kan gæster tilbringe dagen med at slappe af ved den udendørs pool og køle af med en dukkert. Du kan også slentre ned til stranden og svømme i Middelhavet. Værelserme på Es Picot er rummeligt indrettet i landlig stil og har eget badeværelse samt gratis wi-fi.

Se tilbud

book overnatning mallorca

Aktiviteter & Seværdigheder

Seværdigheder og udflugtsmål i Felanitx

Felanitx er fyldt med skatte, de kræver blot, at du er indstillet på lidt gåture op ad bakkerne, eller har interesse for middelalderborge og klostre.
Særligt er Felanitx kendt for den imponerende gamle borg, Castell de Santuari, samt det berømte Santueri de Sant Salvador kloster – begge beliggende med fantastisk panoramaudsigt over hele Mallorcas østlige side, på bjergtoppe.

sant salvador er et kendt kloster på toppen af et bjerg i felanitx

SANTUARI DE SANT SALVADOR

Et af Mallorcas mest fascinerende klostre og fristeder finder du på en bjergtop i udkanten af Felanitx, nemlig Sant Salvador. Sant Salvador blev oprindelig opført i 1300-tallet som et fristed hvor indbyggerne kunne flygte til fra den sorte død, der jo hærgede på dette tidspunkt. Senere blev Sant Salvador udbygget til et kloster, og i dag er det så et overnatningssted. Sant Salvador er det vel nok mest populære udflugtsmål i Felanitx, og du kan selv vælge om du vil køre i bil hertil, cykle ad de stejle veje og hårnålesving eller vandre ad pilgrimsruten via de 12 stationer på korsets vej. Udsigten fra Sant Salvador over hele østkysten, er fortryllende og kan kun anbefales.

Besøg Santuari de Sant Salvador

middelalder borg castell de santueri i felanitx mallorca

CASTELL DE SANTUERI

Castell de Santueri er et af Mallorcas tre klippefæstninger, sammen med Castell d’Alaró (Alaró) og Castell del Rei (Pollenca). Castell de Santueri er kåret som et af Spaniens 10 mest unikke borge, og med dets lange historie og vigtige rolle er det også på sin plads. Nu har du chancen for at udforske en ægte middelalderfæstning tæt på, mens du lærer om de mange slag den har lagt scene til. Dette er en seværdighed for de friske ben, men meget belønnende.

trappe og facade med Churrigueresque arkitektur på kirke i felanitx mallorca

ESGLÉSIA DE SANT MIQUEL

Et af de store samlingspunkter i Felanitx, er ved den enorme sognekirke, Sant Miquel. Sant Miquel tiltrækker sig særligt opmærksomhed pga. dens unikke spanske Churrigueresque facade, som er den eneste af sin slags på Mallorca. Kirken var i 1844 årsag til en tragisk ulykke, da den ene væg faldt sammen og dræbte 416 mennesker på stedet. Ikke desto mindre, er Sant Miquel altid et besøg og billede værd.

ønologisk station i felanitx var et research center for vinproduktion

DEN ØNOLOGISKE STATION

Der er ikke tale om en togstation med en fornemt betegnelse, men et uddannelses -og forskningscenter dedikeret til vinproduktion. Felanitx var i slutningen af 1800-tallet et af Spaniens førende vindistrikter, hvorfor regeringen besluttede at oprette centeret her, sammen med ca. 15 andre omkring i Spanien. Formålet med den ønologiske station var at forske i vinproduktion, samt at uddanne vinbønner, for derigennem at styrke konkurrenceevnen på det internationale vinmarked.

ruiner af es sindicat vindestilleri i felanitx mallorca

ES SINDICAT

Kan du ikke høre nok om vin, så gå en tur ud i udkanten af byen og find ruinerne af Mallorcas første og eneste kooperative vindestilleri.

placa de sa font de santa margalida i felanitx

Plaça de sa Font de Santa Margalida

Plaça de sa Font de Santa Margalida er navnet på det lille torv overfor kirken i Felanitx. Det er også hjemsted for en naturlig kilde der løber under pladsen, og anses for at være en hellig kilde. Ved siden af trappen ned til kilden står en bronzestatue forestillende en mallorcinsk slynger, en forhistorisk kriger der var unik for Mallorca og nævnt i bla. Julius Cæsars kronikker som elitesoldater.

sant augusti augustinerkloster og kirke i felanitx

AUGUSTINERKLOSTERET

Det gamle augustinerkloster og tilhørende kirke bevidner hvor indflydelsesrig augustinerordenen har været i Felanitx.

markedsbygning i felanitx

MARKEDSBYGNINGEN

Felanitx’s markedsbygning blev konstrueret i begyndelsen af 1900-tallet, som en løsning på urent vand og dårlig hygiejne blandt indbyggerne. Det var særligt grundet salg af frisk fisk og kød i gaderne der gjorde indbyggerne syge.

Aktiviteterne du kan dyrke omkring Felanitx

Felanitx er et populært besøgsmål for rigtig mange sportsudøvere samt motionister, der kommer hertil for at nyde godt af naturens egne tilbud.
Aktiv ferie på Mallorca, bliver mere populært hvert år, netop på grund af områder som Felanitx, hvor vandreruter, landeveje, MTB ruter, golf- og tennisbaner er utallige. Desuden er du ikke mere end maksimalt 10-15 minutters kørsel fra vandet og Porto Colom.

Strande nær Felanitx

Kører du ud til kysten, mødes du af talrige små naturstrande, helt uspolerede, og i ro for vinde og larm. Af større strande i området, kan du bruge Cala Murada, lige syd for Porto Colom, der i sommermånederne er udstyret med beach bar,,livredder og solloungere. Nord for Porto Colom, finder du det nybyggede Cales de Mallorca, et familieorienteret turistresort, der byder på tre små fine strande. Kommer du i slutningen af september, mærker du intet til børnefamilier, men kan nyde det varme vejr endnu.

Marked & Events

Marked i Felanitx

Hver søndag morgen kl. 8:00, åbner Felanitx op for det ugentlige marked i byen. Det foregår bag den store sognekirke, helt centralt i byen, på den dertil indrettede og reserverede plads. På markedet kan du lade dine sanser forføre af et farverigt og aromatisk udvalg af frisk frugt, kød, fisk, blomster samt søde mandler og figner.


Begivenheder og traditioner i Felanitx

Traditioner har en særlig plads i hjertet hos indbyggerne i kommunen, derfor er Felanitx også kendt som en by der fejrer sine traditioner med stil. De senere år har man arbejdet ekstra meget for, at involvere de unge i byen mere i festivalarbejdet og samtidig hjælpe med at promovere disse fester.

Forskellige byer på Mallorca fejrer deres helgener, skytsengle og andre højtider på hver deres facon og måde. Sant Joan Baptista (Johannes Døberen) f.eks. fejres i langt de fleste byer på Mallorca, mens Pollença og Felanitx fejrer Sant Joan Pelós i stedet på henholdsvis den 17. juni (Pollença) samt 24. juni (Felanitx). Så er du i byen den 24. juni og ser en mand danse rundt i gaderne iført maske og rød kappe, så er han ikke gøgler, men derimod en del af en tradition, der har eksisteret i byen siden begyndelsen af 1700 tallet.

Januar

Sant Antoni

I de små flækker Es Carritxó, Son Prohens og Son Negre, fejres Antonius den Hellige den 17. januar. De små områder er stadig stort set uberørte af turisme og derfor har landbrug og traditioner fortsat stor betydning. Antonius den Hellige, eller Sant Antoni som han kaldes på catalansk, er skytshelgen for husdyr. Aftenen før lyses gaderne i de små landsbyer op med bål og dans, nogle gange også med fyrværkeri.

April

Els Salers

Els Salers er en gruppe unge mænd i hvide skjorter og blå bukser, der vandrer gaderne tynde påske søndag, mens de synger, spiller og danser. Folk stiller påsketærter ud til dem om formiddagen, inden byen holder siesta.

 

Quinquagesima

Første søndag efter påske afholdes en mindre byfest i landsbyen s’Horta. Her er det familieaktiviteterne der er i fokus, blandt andet lege, konkurrencer, udendørs spisninger, udstillinger, marked, workshops til børn og diverse optrædener. Quinquagesima falder sammen fejringen af s’Hortas skytshelgen, Sant Isidre (Isidora af Madrid).

Maj

Majfest

Majfester har siden middelalderen været en vigtig begivenhed stort set overalt i Europa, og Felanitx er ingen undtagelse. Denne gamle tradition der blev indført allerede i 1302-5 er en af de mest populære events i Felanitx. Kom og oplev en smukt dekoreret by, fyldt med udstillinger af forskellig art, boder med håndværk, secondhand marked, gastronomiske oplevelser, koncerter, folkedanse og meget mere. Majfesten i Felanitx sker hvert år den anden søndag i maj.

 

Blæksprutte-festival i Portocolom

Mere end 40 restauranter og barer er med til at arrangere Mallorcas eneste bløksprutte-festival i Portocolom, et event der trækker rigtig mange besøgende til den charmerende havneby på østkysten, både lokale og turister. Her kan du opleve et væld af gastronomiske happenings, som konkurrencer, demonstrationer, smagsprøver og specielle menuer lavet kun til denne festival, alt sammen med blæksprutte som en af de bærende ingredienser.

Juni

Sant Joan Pelós

Den 24. juni fejrer Felanitx Sant Joan Baptista (Johannes Døberen) på en helt særlig måde. En ung mand opfører traditionelle mallorcinske danse i gaderne, iført skørt, rød silkekappe, maske og messingkrone. Dansene akkompagneres af musik spillet på typiske instrumenter fra regionen, såsom fløjter, guitarer og tamburiner. Når dansen er ovre, hyldes manden med overdængning af havenellike.

Juli

Festes de Santa Margalida

Santa Margalida er byens skytsengel og fejres hvert år den 20. juli, hvor indbyggerne samles allerede om eftermiddagen, og en kæmpe parade kører gennem byen. Her kan du opleve én af Mallorcas helt egne traditioner, nemlig dæmonerne, figurer der symboliserer livets finurligheder. Dæmonerne har været en fast del af Mallorcas festtraditioner siden ankomsten af kristendommen på øen i det 13. århundrede. Ved festen vil du også opleve xeremiers, de mallorcinske sækkepiper, der spiller op til dans for de udklædte dansegrupper.

En af de dansegrupper du kan opleve er Els Cavallets. Dansegruppen bestående af 7 børn, hovedsageligt i alderen 10-14 år, optræder med hele syv forskellige danse til stor begejstring for festivalgæsterne. 6 af børnene danser rundt om den syvende, som forestiller en dame klædt i en lyserød dragt. De 6 bærer alle den samme dragt med hvide shorts, røde jakker og grønne hatte – desuden med en hestefigur om maven. Els Cavallets har eksisteret siden 1603, og dansene bliver akkompagneret af xeremiers, fløjter og trommer, alt imens en djævel render rundt og driller børnene.

Der er ingen tvivl om, at hvis du vil opleve ægte mallorcinske traditioner, så er det værd at tage til Felanitx i juli måned.

 

Festes de Mare de Déu del Carme / Fira Marinera

Som i så mange andre havnebyer på Mallorca, fejres Vor Frue af Karmelbjerget den 16. juli i Portocolom, med en serie events og aktiviteter. Dagene op til den 16. er pakket med sjove og kulturelle indslag i Portocolom, bla. udstillinger, koncerter, boder, udendørs spisninger og meget mere.

På selve dagen for Vor Frue af Karmelbjerget kan du opleve en procession til søs, hvor en figur af Jomfru Maria bæres fra kirken og sættes til søs ved havnefronten.

August

Festes de Sant Augustí

Sant Augistin er den anden skytshelgen for Felanitx, og fejres gennem anden halvdel af august og kulminerer den 28. august. Traditionen stammer fra klosteret Convento de Sant Agustí, hvor munkene fejrede den berømte teolog og filosof, Sant Agustí d’Hipona (Augustin af Hippo). Ugen forløber med musikkoncerter, boder samt diverse opvisninger udført af kunstnere fra hele øen. Ugens helt store højdepunkt er den 28. august, hvor et fascinerende ildløb starter ved Plaça de sa Font de Santa Margalida ca. 21:30.

Også her kan du opleve dansegruppen els Cavallers, der underholder med deres berømte danseakt.

September

Festes de Sant Nicolau de Tolentí / Fira de Cas Concos

Den 10. september fejrer den lille landsby Con Concos sin sin skytshelgen, Nikolaus af Tolentino. Fejringen falder sammen med landsbyens årlige gadefest, der inkluderer et stort marked, madboder og forskellige optrædener. Du kan blandt andet opleve optog af xeremiers, de mallorcinske sækkepiper, samt en parade af cabezudos, kæmpehoveder lavet af papmache der danser gennem gaderne. Her er altså endnu en fantastisk mulighed for at snuse til den sande mallorcinske sjæl og kultur.

 

Sant Miquel

Sant Miquel, som Felanitx’ sognekirke er under beskyttelse af, fejres den 29. september i byen. Her er som regel et stort secondhand marked, gastro-ruter i byens tapasbarer, diverse konkurrencer og masser af underholdning i gaderne.

Oktober

Fira del Pebre Bord

Den første søndag efter Lukas’ dag (18. oktober), fejres byens slagterikultur i Felanitx. Navnet ‘Pebre Bord’ referer til krydderiet paprika, der anvendes til at fremstille de typiske mallorcinske pølser, sobrassadas med. I gamle dage markerede denne messe årets start for slagtningen af svin. På messen kan du nyde et væld af gastronomiske oplevelser, hvor netop sobrassada og andre mallorcinske specialiteter er i højsædet, marked og diverse udstillinger.

December

La Immaculada

Den 8. december fejrer den lille landsby Son Mesquida den Ubesmittede Undfangelse med en lille med traditionel byfest. Her er der fælles grill, den årlige hyrdehund-konkurrence samt udendørs paella for alle.

Vejrudsigt

Vejrudsigt for den kommende uge i Felanitx

Spisesteder & Barer

Restauranter og spisesteder i Felanitx

Restauranterne i Felanitx serverer en fin blanding af klassiske spanske retter og mallorcinske videreudviklinger af retterne. Særligt bør du prøve at spise oksekød i Felanitx, kødet fra området er kendt på Mallorca og i Katalonien.

Oksemørbrad med estragonsauce er kendt som en favorit hos både de lokale og hos besøgende i Felanitx, naturligvis serveret af et varmt og smilende personale i charmerende, rustikke omgivelser, hvor maden kan nydes i ro og mag.

Indkøb & Shopping
Om Felanitx

Historien om Felanitx

Felanitx har siden forhistorisk tid, ca. 2000 f.Kr., været beboet af mennesker. Før den såkaldte talaiotkultur, byggede man og boede i huler, som blev gravet ind i bjergskråningerne, senere opdagede man hvordan man kunne bygge små huse af grene og mudder, mens man samtidig dyrkede afgrøder og opdrættede kvæg. Fra omkring 1700 f.Kr., har man fundet rester af såkaldte ‘navetes’ en særlig type stenhule anvendt til beboelse, disse går forud for talaiotkulturen.

Selve talaiotkulturen, som er kendetegnet ved de typisk runde stenbyggerier og tårne, talaioter, findes der ikke mange spor af i området omkring Felanitx. Dog er der fundet interessante udgravninger af befæstede bosættelser ved Es Velar de Son Herevet, nordvest for byen, samt ved den lille landsby, Ca’s Concos syd for Felanitx. Man mener, at allerede dengang, ca. 1000 f.Kr. har man haft behov for at gardere sig mod trusler fra søsiden.

Angreb fra byzantinere og fønikere fra henholdsvis Byzantin (nuværende Istanbul, Tyrkiet) og Karthago (nuværende Tunesien), udløste omkring 650 f.Kr. De Puniske Krige. På dette tidspunkt var romerne i færd med deres ekspansionskampagne syd for den italiske halvø, hvor Mallorca var et strategisk punkt. Der blev i alt kæmpet hele 3 puniske krige over en 500-årig periode.

123 f.Kr. påbegyndte den romerske konsul, Quintus Caecilius Metellus, sit livs store militære kampagne, nemlig den endelige erobring af de Baleariske øer. Efter godt tre års intens kamp, lykkedes det Quintus Caecilius Metellus’ tropper at besejre de fønikiske pirater, som romerne kaldte punere (heraf navnet ‘De Puniske Krige’). Efter erobringen af Mallorca, etablerede romerne således Palma samt Pollentia, i henholdsvis syd og nord. Quintus Caecilius Metellus fik efterfølgende tilnavnet Balearicus. 

Allerede under romernes herredømme på Mallorca (121 f.Kr. – 902), var stedet kendt under navnet ‘Fenalicius’, som bedst oversættes til ‘stedet der findes hø’. Det var dog maurerne, bedre kendt som berberstammerne fra Marokko og Algeriet, der etablerede de første gårde i området og samtidig gav den lille landsby navnet ‘Canabitx’, med den særlige -tx endelse, som menes at stamme fra den sene mauriske periode, mozaraberne.

Erobringen

I 1229 erobrede katalanerne Mallorca, anført af Kong Jaume I, da hæren gik i land ved Santa Ponça på sydvestkysten. Felanitx ligger helt modsat, på Mallorcas østlige side og blandt andet derfor tog det en ganske rum tid, inden kongens tropper var fremme og kunne tage slaget med maurerne. Det blev rent faktisk et af de sidste steder, som katalanerne kunne kalde deres og en endelig magt over Mallorca, for maurerne havde garderet sig suverænt med den imponerende fæstning på toppen af bakken, Santueri. 

Efter erobringen blev området skænket til Nunyo Sanç, greve af Rosselló i det nordlige Catalonien. Dog var det ikke før omkring år 1300, da Kong Jaume II gav tilladelse til handel i byen, at Felanitx fik sit endelige navn og en civilisation var en realitet.

Patriotens hjemstavn

I 1521 opstod en borgerkrig på Mallorca, udløst af spændinger mellem landmændene og styret på fastlandet, på grund af høje skatter. Joanot Colom, en jordejer fra Felanitx, samlede en modstandsgruppe der blev kendt som Broderskabet. Han kampagnerede i mange af de omkringliggende byer på Mallorcas østlige side, hvor det lykkedes ham at samle en hær på godt 3000 mand, som kunne kæmpe imod kongens soldater som var sendt til Mallorca for, at få styr på urolighederne der efterhånden var begyndt at brede sig. I november 1522 fandt slaget ved Sa Pobla sted, hvor Joanot Colom mistede over 2/3 af sin modstandsbevægelse i kamp mod kongens kamptrænede soldater – endeligt den 8. marts 1523 blev han fanget og slået ihjel.

Felanitxs selvforståelse dannes

Efter 300 år hvor Felanitx begyndte at forme sig for alvor som en handelsby og attraktivt boligområde, mødte man først for alvor i 1800 tallet en reel økonomisk optur. Sammen med byen Benissalem, der ligger mere centralt på Mallorca, nød Felanitx godt af den øgede efterspørgsel på vin fra nabolandene, grundet den berygtede vinlus-pest der hærgede store dele af Sydeuropa i anden halvdel af 1800 tallet. Felanitx blev særligt kendt blandt vinelskere for højkvalitets hvidvin, byens vinproduktion blev anset for så vigtig for Mallorca, at en jernbane mellem Palma og Felanitx blev anlagt.

Desværre kunne Mallorca heller ikke som først håbet, komme udenom pesten og enorme arealer med vinstokke måtte brændes til grunden. Dette havde effekt på øens landbrug og særligt vinbønderne i mange år efter, hvorfor mange familier emigrerede til blandt andet Sydamerika for at starte på en frisk.

I dag er Felanitx atter igen ved at vokse sig til en stærk økonomisk kommune, hjulpet af et solidt landbrug, god industri – og grundet den fine placering, turisme. Kommunen huser i alt omkring 20.000 indbyggere fordelt i byerne, Felanitx, Ca’s Concos des Cavaller, Es Carrixó, S’Horta, Portocolom, Son Valls, Son Mesquida, Son Negre og Son Prohens.

Praktisk Info

Vigtige telefonnumre

  • Nationalt politi: 091
  • Nærpoliti: 092
  • Civilgarden: 062
  • Brand: 080
  • Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

 

Apoteker

Find et åbent apotek på Mallorca

Stort set alle byer på Mallorca har et apotek, dog varierer åbningstiderne.

For at finde et åbent apotek, eller åbningstider for et apotek, kan du klikke på linket nedenfor som tager dig til en ny side på spansk.

Når du lander på siden, vælg da ‘Mallorca’ fra listen i højre side. Ved siden af kan du nu vælge by fra en rullemenu.

Klik her for at finde et åbent apotek

 

Buslinje 501, 511, 512, 514

Klik her for at se alle busstoppesteder og ruter på linje 200 busser

 

Rådhus

Adresse: Plaça Constitució, 1
Telefon: +34 971 58 00 51

Hvor ligger Felanitx?

Flere rejsemål i den sydlige Migjorn-region

Migjorn-regionens rejsemål er oplagte til voksenferie; den skønne beliggenhed på Mallorcas sydligste del og den varierede natur i regionen, giver en enorm alsidighed. Migjorn byder på skøn herregårdsferie, agroturismo og charmerende fincahoteller, ferie på landet i skønne rammer. Hertil kommer de mange smukke gyldne bugter der ligger beskyttet blandt klippevægge langs kysterne. Migjorn-regionens rejsemål og oplevelser

 

Alquería Blanca

Alquería Blanca er en lille hyggelig landsby beliggende på klippeskråningerne over Santanyí, på Mallorcas sydøstlige side. Alquería Blanca er et oplagt rejsemål for jer der søger isolation, fred og afslapning i naturens smukke rammer, samt have direkte adgang til mange tilbud, både kulturelle og aktiviteter. Alquería Blanca byder på skønt ophold på agroturismo i tro skik med Mallorcas sjæl. Alquería Blanca overnatning og guide

 

Arenal

Arenal er en populær solferie-destination beliggende i Palmabugten. Arenal har en lækker bred sandstrand, en masse hoteller, indkøbsmuligheder og spisesteder, som gør det et alsidigt rejsemål.Arenal hører til i den billigere ende i forhold til hotel og overnatningssteder og er et område der er populært hele året rundt. Arenal billigt hotel og guide

 

Cala d’Or

Cala d’Or er oplagt til solferie for familien på Mallorca, her er masser strande, restauranter, aktivitetstilbud og hoteller i alle prisniveauer og til alle behov. Cala d’Or er et alsidigt rejsemål, men noget af det bedste er de mange mindre gyldne sandstrande, perfekte til afslapning. Cala d’Or billigt hotel og guide

 

 

Cala Figuera

Cala Figuera er en malerisk lille havneby der stadig delvist lever af fiskeri, hvilket gør følelsen af autenticitet og ægthed endnu stærkere i atmosfæren. Cala Figuera byder på skønne små petit hoteller og lejligheder, hvor I kan glæde jer til fantastiske solopgange over Mallorcas sydøstkyst. Cala Figuera hotel og tilbud

 

Cala Llombards

Cala Llombards byder på privatliv, fred og afslapning i afsondrede rammer. Cala Llombards er et mindre rejsemål, fyldt med lækre feriehuse og villaer som I kan leje. Ferie i Cala Llombards er velegnet til aktiv ferie, hvor dagene går på farten og aftentimerne skal nydes i hinandens samvær over god hjemmelavet mad med friske lokale råvarer. Cala Llombards feriehus

 

Cala Santanyí

Cala Santanyí er beliggende i en smuk og rolig bugt på Mallorcas sydøstkyst, mellem Cala Figuera og Cala Llombards. Cala Santanyí er ideelt til par og småbørnsfamilier, der søger hotel med havudsigt, gode faciliteter, lækker strand og tæt på naturens fred og ro. Find hotel i Cala Santanyí

 

Campos

Campos er et skønt rejsemål til familier og par der ønsker at kombinere ferie på landet med luksus, strand, god mad og autenticitet. I Campos er der mulighed for både at udfolde sig fysisk og slappe af i charmerende omgivelser i nogle af de lækreste fincahoteller, herregårde og landsteder i hele Migjorn regionen på Mallorca. Find herregård og finca i Campos

 

Colònia de Sant Jordi

Colònia de Sant Jordi er et relativt nyudviklet rejsemål med topmoderne hoteller der fuldender en skøn solferie. Colònia de Sant Jordi byder på både rejser for voksne og par, samt for småbørnefamilier, her er hoteller i mange kategorier, fincahoteller, lejlighedshoteller, familievenlige hoteller og adults only hoteller. Find billigste og bedste hotel i Colonia de Sant Jordi

 

Llucmajor

Llucmajor er et paradis af kultur, afslapning og sport, et alsidigt område for et voksent publikum. Llucmajor er et godt rejsemål til golfferie og aktiv ferie, med charmerende og afslappende overnatningssteder med god service.Llucmajor byder på luksushoteller, fincahoteller, herregårdsferie og agroturismo i særklasse. Llucmajor hotel og guide

 

Portocolom

Portocolom er en charmerende gammel havneby, der stadig bevarer sin originale autenticitet og sjæl. Portocolom er et rejsemål for voksne, der kommer for at nyde livet, spise godt og have adgang til en masse aktivitetstilbud, både sport og kultur. Portocolom hotel og guide

 

Portopetro

Portopetro er en lille bugt og havn, beliggende i Mallorcas sydøstlige hjørne, mellem Cala d’Or og Mondragó-parken. Portopetro er et rejsemål for voksne, her er fokus på fred og ro, god mad og lækre hoteller. Portopetro har god beliggenhed for sportsudøvere og aktive feriegæster, som kan udfolde sig fysisk i den smukke natur. Portopetro hotel

 

Santanyí

Santanyí er et oplagt rejsemål til en ferie på landet, dog med mulighed for strande og bugter. Santanyís varierede landskab gør det attraktivt for såvel vandrere, cyklister, golfspillere og vandhunde at få masser oplevelser på ferien. Santanyí byder på charmerende fincahoteller og agroturismos på landet. Santanyí hotel og guide

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?