Søg
Close this search box.

Castell de Santueri

Castell de Santueri, en borg fra middelalderen, bygget ind i bjergvæggen uden for byen Felanitx på Mallorca.

Et af Spaniens 10 mest unikke borge

Placeret i over 400 meters højde og bygget ind i de stejle klippeformationer, vidner Castell de Santueri om strategisk bevågenhed allerede før romernes tid på Mallorca. Arkæologer mener, at helt tilbage fra talaiotkulturen, har bakketoppen været brugt som et religiøst samlingssted, mens der ingen tvivl er omkring romernes brug af stedet, da navnet ‘santueri’, kommer af det latinske ord ‘santuerium’ der netop betyder tempel.

Både romerne og maurerne har gennem tiderne bygget på borgen og når du kommer herop, vil du se hvorfor placeringen var ideel til en fæstning. Klipperne heroppe er nemlig så stejle, at de udgør en del af muren på fæstningen, hvorfor den også har voldt angribere voldsomme problemer gennem tiderne – rent faktisk var Castell de Santueri det sidste katalanerne erobrede fra maurerne i 1231.

Den seneste modifikation af borgen, skete i 1489, hvor et antal vagttårne blev bygget ind i væggene og borgens hovedtårn, ‘Homage’, ombygget i en klassisk cylinderformet struktur.

Op gennem middelalderen, blev Castell de Santueri brugt som tilflugtssted, blandt andet for baroner der flygtede under Broderskabets oprør mellem årene 1521-1523.

Turen op til borgen kan være hård, da den sidste etape – godt 1,3 km – skal tilbagelægges til fods og snor sig rundt om bjergtoppen via snævre skovstier. Tilgengæld vil du oppe ved den mægtige fæstning, blive belønnet med en enestående panoramaudsigt over Mallorcas smukke sydøstkyst.

Castell de Santueri er kåret som et af Spaniens 10 mest unikke slotte, og er samtidig et af Mallorcas blot 3 klippe-borge.

Adresse og kontaktinfo

Åbningstider

Mandag 10:00 - 18:30
Tirsdag 10:00 - 18:30
Onsdag 10:00 - 18:30
Torsdag 10:00 - 18:30
Fredag 10:00 - 18:30
Lørdag 10:00 - 18:30
Søndag Lukket

Andre gamle borge du skal opleve på Mallorca