Søg
Close this search box.

Alquería Blanca

Rejseguide til Alquería Blanca

Denne lille flække af en landsby er placeret for foden af Consolació, efter 5 kilometer på vejen mellem Santanyi og Cala d’Or. Landsbyen blev nævnt i historiebøgerne allerede i 1200 tallet efter den katalanske erobring, men har først været omtalt som et reelt landsbysamfund med indbyggere fra omkring 1800 tallet. Det imponerende forsvarstårn i centrum af landsbyen, som også er byens attraktion, bevidner om middelalderens mange piratangreb med dets voluminøse størrelse.

Omkring forsvarstårnet i centrum af S’Alqueria Blanca, finder du et lille torv, hvor en række barer og restauranter er samlet. Hver tirsdag formiddag kan du tilmed tage på marked i byen, selv om det dog ikke måler sig med andre byers markeder af størrelse, er det nu ganske hyggeligt.

S’Alqueria Blanca er for de fleste, et fantastisk sted til en hvilepause samt et måltid under en udflugt enten på cykel eller i bil. Her findes også en række fine udlejningsejendomme for de, der virkelig ønsker at fordybe sig i mallorcinske landsbyro og atmosfære, uden at gå glip af natur og strandoplevelser.

I denne guide

Vælg Alquería Blanca for

Her ligger Alquería Blanca

alqueria-blanca-mallorca-kort

Bedste overnatningssteder i Alquería Blanca

S’Alqueria Blanca er et sted, du booker for at slappe af og afkoble. Størstedelen af overnatningsstederne i området består af feriehuse, hvor du selv står for det hele. Der er også en agroturismo, altså en producerende gård, der byder indenfor i hjemlige rammer, hvor du nyder blandingen af mallorcinsk autenticitet og hotellernes forkælelse.

Agroturismo Sa Marina i Alqueria Blanca på Mallorca.

Agroturismo Sa Marina

Finca Pujolet

Sa Tarongera

Aktiviteter og udflugtsmål omkring Alquería Blanca

Selvom s’Alqueria Blanca er en lille flække in the middle of nowhere, er der stadig masser af aktivitetstilbud i nærheden. Som sagt er området fantastisk, hvis du vil have en rolig feriebase i naturskønne omgivelser, så det er ikke utænkeligt at du har udgangspunkt her.

TAG PÅ STRANDEN

Du er faktisk ikke mere end 5-8 km fra nogle af de mest fantastiske strande på Mallorca. Særligt i den skønne naturpark Parc Natural de Mondragó, finder du to utroligt smukke og lækre sandstrande der ligger gemt blandt fyrretræer og middelhavsflora i en beskyttet bugt hvor ingen vind kommer ind.

Du kan også besøge Cala d’Or, én af øens mest populære turistdestinationer, der er hjemsted for hele 7 små gyldne strande, med lavt klart vand.

Ca. 10-15 km fra s’Alqueria Blanca finder du desuden den berømte Caló des Moro strand, i området Cala Llombards på sydkysten.

El Santuario de Consolación

Har du bentøjet i orden, anbefaler jeg en tur til den gamle helligdom på toppen af Puig des Cárritx. Her finder du et befæstet kapel, der blev bygget pga. voldsomme piratangreb omkring Santanyí, der drev befolkningen på flugt. Men stedet går helt tilbage til Middelalderen, hvor bønder kom til for at bede til de højere magter om regnvejr. Udsigten heroppefra over hele sydøstkysten af Mallorca, er mageløs og fortryllende, og turen er endda ikke så slem.

Porta Murada

Porta Murada (bymurens port) er et omument der står tilbage fra den gamle bymur i Santanyí, der blev konstrueret som svar på de voldsomme piratangreb fra 1500-tallet til 1700-tallet. Porten har senere været brugt som fængsel, som fungerede helt frem til begyndelsen af 1900-tallet.

Besøg Santanyí by

Santanyí, også kendt som den gyldne by, er den kulturelle højborg hernede på sydøstkysten. Byen byder på en væld af barer, butikker og monumenter, samt naturligvis de to ugentlige markeder onsdage og lørdage, hvor du kan teste dine handlefærdigheder af.

Església de Sant Josep

Du kommer ikke gennem s’Alqueria Blanca uden at lægge mærke til kirken på den centrale torveplads, der netop har sit navn efter kirken. Kirken her blev bygget i begyndelsen af det 19. århundrede, og blev videre udvidet igen i 1863, grundet den voksende menighed i området.

Besøg Cala Figuera

Cala Figuera er vel nok én af Mallorcas mest ikoniske fiskerbyer, der stadig står tilbage. Den lille idylliske havneby på sydkysten, med sine hvidpudsede facader og blågrønne vand, hensætter tankerne til en svunden tid. Byen fungerer stadig som fiskeriby, og du kan opleve de traditionelle mallorcinske Llauts (fiskekuttere) lægge til ved molerne, inden de tager næste tur. Cala Figuera er et godt sted at nyde en forfriskning og få taget et par billeder.

Se naturvidunderet es Pontás

På sydkysten, ud for Cala Llombards, finder du den spektakulære sten, es Pontás. Stenen har været genstand for meget debat om Mallorcas tidlige bosættelser, men mest af alt er den bare unik idet den er formet som en hestesko der brager op ad vandet.

Andre skønne aktiviteter i Alquería Blanca

Der er masser af sjove og skønne ting at give sig til i s’Alqueria Blanca, bla. cykling, vandring og golf, som er nogle af de mest populære aktiviteter i området.

Vandring

Cykling

Golf

Restauranter og caféer i s’Alqueria Blanca

S’Alqueria Blanca er ikke stor, men som i alle små flækker i Spanien er der selvfølgelig altid mulighed for en forfriskning og en Menú del Dia. Her får du mad der mætter og smager godt, men ingen innovativ kogekunst.

Marked i s’Alqueria Blanca

S’Alqueria Blanca byder på et ugentligt frugt og grønt marked hver tirsdag morgen/formiddag. Men tag hellere til hovedbyen Santanyí, blot 5 km herfra, hvor du finder hele to ugentlige markeder (onsdag og lørdag). Her kan du få alt fra levende høns til elektronik og souvenirs, og der venter som altid en intim atmosfære når turister og lokale mødes om denne ældgamle tradition.

Indkøb i s’Alqueria Blanca

Landsbyen har et par enkelte butikker, hovedsageligt hverdagsting. Hvis du vil shoppe skal du tage til Santanyí eller Cala d’Or, hvor du finder en masse shoppingliv, med alt fra gallerier til hotteste mode.

Årlige Begivenheder i Alquería Blanca

Selv i små landsbyer som Alqueria Blanca fejres traditioner med manér. Særligt sommerfesten, der fejres til ære for landsbyens skytshelgen Sankt Rochus, er der masser at se og opleve i den lille flække, hvor indbyggerne hygger og fester.

Marts

Festes de Sant Josep

Sant Josep er skytshelgen for landsbyen s’Alqueria Blanca, og hædret med en religiøs ceremoni den 19. marts. Sammen med ceremonien afholdes der flere sjove og kulturelle aktiviteter i landsbyen.

Hvor: S’Alqueria Blanca

Hvornår: 19. marts

 

August

Festes de Sant Roc

Sant Roc (Sankt Rochus) mindes i landsbyen s’Alqueria Blanca i ugen omkring den 16. august. Denne festival er populær om sommeren, hvor flere begivenheder og aktiviteter er inkluderet i programmet.

 

Vigtige telefonnumre

Nationalt politi: 091
Nærpoliti: 092
Civilgarden: 062
Brand: 080
Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

Offentlig transport

Buslinje: 515