Es Sindicat er et tidligere fælles vindestelleri i Felanitx

felanitx bodega sindicat

Den imponerende bygning af Es Sindicat i Felanitx

Der skulle ikke gå mange år, før direktøren af Estació Enològica; Arnest Mestre i Artigas, fik idéen om et nyt og meget omfattende projekt til igen, at gøre Felanitx til vinens hovedstad på Mallorca. Sammen med formanden for øens landbrugsfagforbund, Bartholomew Vaquer Veny samt bankdirektøren i byen, Miquel Caldentey Tallades, påbegyndte han i 1919 udfærdigelsen af Es Sindicat (syndikatet, forbund).

Den fantastiske bygning, tegnet af den modernistiske arkitekt, Guillem Forteza Piña, stod klar allerede i 1922.

Tidligere vindestilleri i Felanitx, Mallorca

Es Sindicat er et tidligere vindestilleri i udkanten af Felanitx

Formålet med Es Sindicat var, at skabe en fælles vinproduktion, en såkaldt Cellar, der kunne varetage produktionen af vin for mange vinbønder i området, der ikke selv havde kapital eller ressourcer til at drive en produktion. Dermed kunne de samle alle partnere (socios) under ét fælles mærke og stå stærkere sammen mod konkurrencen i nabobyerne.

I 1990, efter mange årtier med høj omsætning og god likviditet, begynder Bodega Cooperativa at vise alvorlige tegn på tilbagegang. En kraftig reduktion af arbejdsstyrken og en gæld på mere end 130 millioner pesetas, tvinger virksomheden under administration under La Gaixa, som er Mallorcas største bank.

To år efter, i 1992, bliver bygningen opkøbt på tvangsauktion af Bedega Pau Ripoll Pol de Benissalem, med en britisk investorgruppe i ryggen, med håbet om at genoplive Es Sindicat.

Som du vil se når du kommer forbi bygningen, står den fuldstændig tom, som den har gjort siden 1992. Det er endnu ikke lykkedes, at finde en måde hvorpå man kan drive forretning fra den storslåede bygning. Felanitx kommune har gentagne gange forsøgt at tilbagekøbe bygningen fra den britiske investorgruppe, men har endnu ikke været muligt grundet den enorme pris.

Industribygningen es Sindicat står tom og forladt

Den tomme og forladte industribygning, es Sindicat, i Felanitx har stået for sig selv siden starten af 1990’erne.

I 2001 blev bygningen erklæret en del af Mallorcas kulturelle arv.


0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?