Es Sindicat

ruiner af es sindicat vindestilleri i felanitx mallorca
Om

Es Sindicat er et tidligere fælles vindestelleri i Felanitx

Der skulle ikke gå mange år, før direktøren af Estació Enològica; Arnest Mestre i Artigas, fik idéen om et nyt og meget omfattende projekt til igen, at gøre Felanitx til vinens hovedstad på Mallorca. Sammen med formanden for øens landbrugsfagforbund, Bartholomew Vaquer Veny samt bankdirektøren i byen, Miquel Caldentey Tallades, påbegyndte han i 1919 udfærdigelsen af Es Sindicat (syndikatet, forbund).

Den fantastiske bygning, tegnet af den modernistiske arkitekt, Guillem Forteza Piña, stod klar allerede i 1922.

Formålet med Es Sindicat var, at skabe en fælles vinproduktion, en såkaldt Cellar, der kunne varetage produktionen af vin for mange vinbønder i området, der ikke selv havde kapital eller ressourcer til at drive en produktion. Dermed kunne de samle alle partnere (socios) under ét fælles mærke og stå stærkere sammen mod konkurrencen i nabobyerne.

I 1990, efter mange årtier med høj omsætning og god likviditet, begynder Bodega Cooperativa at vise alvorlige tegn på tilbagegang. En kraftig reduktion af arbejdsstyrken og en gæld på mere end 130 millioner pesetas, tvinger virksomheden under administration under La Gaixa, som er Mallorcas største bank.

To år efter, i 1992, bliver bygningen opkøbt på tvangsauktion af Bedega Pau Ripoll Pol de Benissalem, med en britisk investorgruppe i ryggen, med håbet om at genoplive Es Sindicat.

Som du vil se når du kommer forbi bygningen, står den fuldstændig tom, som den har gjort siden 1992. Det er endnu ikke lykkedes, at finde en måde hvorpå man kan drive forretning fra den storslåede bygning. Felanitx kommune har gentagne gange forsøgt at tilbagekøbe bygningen fra den britiske investorgruppe, men har endnu ikke været muligt grundet den enorme pris.

I 2001 blev bygningen erklæret en del af Mallorcas kulturelle arv.

Hvor

Felanitx

Felanitx er en by og kommune beliggende på Mallorcas østlige side. Foruden selve byen består Felanitx også af den populære lystbådehavn Portocolom, der over årene har udviklet sig til et populært rejsemål med masser af restauranter og muligheder for ophold. Felanitx byder på masser af kultur og historie der kommer til udtryk i de mange årlige begivenheder og seværdigheder der er værd at kigge forbi. Særligt i forhold til seværdigheder kan Felanitx prale af at være hjemsted for et af Spaniens 10 mest unikke borge, nemlig Castell de Santueri. Men også det imponerende bjergtop-kloster Santuari de Sant Salvador, sognekirken Sant Miquel, augustin-klosteret og den gamle enologiske station er værd at svinge forbi på turen.

Felanitx seværdigheder, marked og ophold

Flere seværdigheder omkring Felanitx

Opdag Migjorn-regionen på Mallorca

Migjorn-regionen er den mest sydlige region på Mallorca, og samtidig den tørreste.Den består af kommunerne Campos, Llucmajor, Sanatní, Ses Salines og Felanitx, der blandt andet byder på populære rejsemål som Cala d’Or, s’Arenal og Portocolom. De mange flade arealer i Migjorn-regionen gør det attraktivt at cykle her, særligt omkring Llucmajor er cykelturisme meget populært. I det sydøstlige hjørne af regionen finder du desuden det smukke naturområde, Mondragó Park, som er et populært besøgsmål for strandgæster og naturelskere.

Flere

Flere historiske bygninger på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Alle rettigheder forbeholdes ©2022 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?