Søg
Close this search box.

Mercat del Peix

Facade udført i Modernisme på bygningen Mercat del Peix, i byen Llucmajor på Mallorca.

Mercat del Peix er den gamle fiskemarkedsbygning i Llucmajor

Markedsbygningen i Llucmajor, Mercat del Peix, der i gamle dage fungerede som fiskemarked, er i dag ikke længere i brug, men står som et symbol på byens mangeårige tradition for handel.

Arkitekten Jaume Alenyar i Ginard (1869-1945) stod bag designet af bygningen, der stod færdig i 1916, i modernistisk arkitektektonisk stil, mens Macià Caldés Amengual stod for opførelsen, i 1916.

Oprindeligt blev bygningen brugt som både slagterhus og marked, men blev senere omdannet til fiskemarked, hvoraf den fik sit navn. Fiskehandlen i Mercat del Peix havde sit virke frem til begyndelsen af det 21. århundrede.

Du vil bemærke at bygningen har meget få dekorationer på facaderne, hvilket ellers oprindeligt var grundtanken. Arkitekten og kunstneren, Gaspar Bennassar Moner, skulle nemlig sætte sit berømte mallorcinske emblemer på den, men projektet blev grundet financiel krise, aldrig ført ud i livet.

Dog ses over indgangsportalerne på hver side af bygningen, Llucmajors våbenskjold sammen med årstallet for opførelsen.

I 2010 erstattede man således jerngitrene foran vinduerne med ruder i materet glas.

Mercat del Peix anvendes i dag af kommunen som turistkontor og stadsarkiv.

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere interessante steder du skal opleve på Mallorca