Gran Hotel Sóller

facade med modernisme arkitektur på gran hotel soller
Om

Gran Hotel Sóller er et smukt stykke arkitektur med masser historie

 

Den smukke bygning blev designet i 1800-tallet, af Joaquín Pavía Birmingham, som bla. også er arkitekten bag Mallorcas regeringsbygning i Palma.

Bygningen komplimenterer mange af Sóllers andre smukke arkitektoniske perler, med sin nygotiske stilart. Se bla. Sant Bartolomé kirken og Sóller-banken i centrum af byen. Disse bygninger blev rejst af hjemvendte lykkeriddere, som havde tjent godt under deres eventyr til bla. Sydamerika.

De tidligere ejere af ejendommen her, anvendte bygningens bagerste del til at drive en skofabrik.

I 1960’erne, åbnede så det første hotel i bygningen, men det blev en kort fornøjelse, for allerede i 1970’erne måtte hotelle dreje nøglen om og lukke for gæster. Herefter blev bygningen opkøbt af kommunen, som anvendte den som et kulturcenter.

Men igen for en dekade siden, fik ejendommen nye ejere, som åbnede hotellet under dets nuværende navn, Gran Hotel Sóller. Gran Hotel Sóller er et 5-stjernet luksushotel, som foruden faktastiske faciliteter og services, kan tilbyde en unik autenticitet og atmosfære, som man bare ikke finder særligt mange steder.

Billeder
Hvor

Sóller

Sóller er kendt som et af de absolut smukkeste områder i Tramuntana, og faktisk på hele Mallorca. Sóller ligger smukt pakket ind i en dal fyldt med appelsinlunde, hvorfor den også har fået kælenavnet ‘Appelsindalen’. Foruden Sóller by, finder du også havnebyen, Port de Sóller, et populært besøgs -og rejsemål, der byder på en lang promenade med masser leben og atmosfære. Sóller by er charmerende fra ende til anden, som malet på et billede. I byen finder du desuden en række seværdigheder, bla. Can Prunera palæet der huser nogle af de bedste udstillinger af samtidskunst på øen, ligesom du finder mange andre palæer der med deres unikke arkitektur vidner om et område af rigdom, heriblandt den smukke Sant Bartomeu sognekirke og bankbygningen på byens centrale torv. I Sóller finder du også det gamle veterantog der forbinder byen med Palma, gennem en fortryllende togtur gennem Mallorcas smukkeste egne. Ophold i Sóller byder på charmerende og romantiske hoteller, hvor du er tæt på naturen og den mallorcinske sjæl.

Sóller hotel, seværdigheder, aktiviteter og marked

Flere seværdigheder omkring Sóller

Opdag Tramuntana på Mallorca

Tramuntana er både en region og en bjergkæde beliggende på Mallorcas vestlige side. Tramuntana er kategoriseret som UNESCO World Heritage grundet den høje biodiversitet, men også pga. af de mange stenterrasser bygget ind i bjergvæggene til dyrkning, samt de mange mure bygget med tørstensteknik. Tramuntana byder foruden den sanselige og smukke natur også på en række meget charmerende bjerglandsbyer værd at besøge, hvor du virkelig kan opleve mallorcinsk autenticitet og idyl.

Flere

Flere arkitektoniske perler på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?