Bankbygningen tilhørende den tidligere Banco de Sóller, er et smukt symbol på økonomisk og kulturel rigdom

Her ses det smukke design af bankbygningen i Sóller, Bance de Sóller

Tilbage i 1800-tallet vendte en stor del mallorcinske lykkeriddere tilbage fra deres eventyr i Sydamerika og Frankring, hvortil de havde immigreret grundet dårlige levekår på Mallorca.

De returnerede og bosatte sig i de smukkeste områder på Mallorca, bla. Sóller, Deìa, Bunyola, Alaró og Valldemossa, hvor de var med til at starte en ny generation af en social elite på øen.

Som symbol eller manifestation af eller på denne nytilkomne rigdom i området, besluttede man at bygge den smukke bankbygning tilhørende Banco de Sóller. Bankbygningen blev designet afg arkitekten, Joan Rubió i Bellver, samme mand som har designet Sant Bartolomé kirken ved siden af. Joan Rubió var desuden lærling hos Antoní Gaudí, og det er ikke svært at se lighedstræk i deres arbejde.

I årene mellem 1910 og 1912, blev bygningsfacaden renoveret for at give den samme træk og karakteristik som netop Sant Bartolomé-kirken. Rubió har komplimenteret sin mester i bla. den dobbelte balkon i hørnet af hovedfacaden.

 

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?