Bankbygningen i Sóller

den gamle bankbygning i soller mallorca med nygotisk arkitektur på facaden
Om

Bankbygningen tilhørende den tidligere Banco de Sóller er et smukt symbol og vidne på økonomisk og kulturel rigdom

Tilbage i 1800-tallet vendte en stor del mallorcinske lykkeriddere tilbage fra deres eventyr i Sydamerika og Frankring, hvortil de havde immigreret grundet dårlige levekår på Mallorca.

De returnerede og bosatte sig i de smukkeste områder på Mallorca, bla. Sóller, Deìa, Bunyola, Alaró og Valldemossa, hvor de var med til at starte en ny generation af en social elite på øen.

Som symbol eller manifestation af eller på denne nytilkomne rigdom i området, besluttede man at bygge den smukke bankbygning tilhørende Banco de Sóller. Bankbygningen blev designet af arkitekten, Joan Rubió i Bellver, samme mand som har designet Sant Bartolomé kirken ved siden af. Joan Rubió var desuden Antoní Gaudís forretningspartner, og det er ikke svært at se lighedstræk i deres arbejde.

I årene mellem 1910 og 1912 blev bygningsfacaden renoveret for at give den samme træk og karakteristik, som netop Sant Bartolomé-kirken. Rubió har komplimenteret Gaudí i bla. den dobbelte balkon på hørnet af hovedfacaden.

Rubió har desuden tegnet den flotte Esglesia Nova i Son Servera, samt assisteret Gaudí med arbejdet i Sa Seu katedralen.

Hvor

Sóller

Sóller er kendt som et af de absolut smukkeste områder i Tramuntana, og faktisk på hele Mallorca. Sóller ligger smukt pakket ind i en dal fyldt med appelsinlunde, hvorfor den også har fået kælenavnet ‘Appelsindalen’. Foruden Sóller by, finder du også havnebyen, Port de Sóller, et populært besøgs -og rejsemål, der byder på en lang promenade med masser leben og atmosfære. Sóller by er charmerende fra ende til anden, som malet på et billede. I byen finder du desuden en række seværdigheder, bla. Can Prunera palæet der huser nogle af de bedste udstillinger af samtidskunst på øen, ligesom du finder mange andre palæer der med deres unikke arkitektur vidner om et område af rigdom, heriblandt den smukke Sant Bartomeu sognekirke og bankbygningen på byens centrale torv. I Sóller finder du også det gamle veterantog der forbinder byen med Palma, gennem en fortryllende togtur gennem Mallorcas smukkeste egne. Ophold i Sóller byder på charmerende og romantiske hoteller, hvor du er tæt på naturen og den mallorcinske sjæl.

Sóller hotel, seværdigheder, aktiviteter og marked

Flere seværdigheder omkring Sóller

Opdag Tramuntana på Mallorca

Tramuntana er både en region og en bjergkæde beliggende på Mallorcas vestlige side. Tramuntana er kategoriseret som UNESCO World Heritage grundet den høje biodiversitet, men også pga. af de mange stenterrasser bygget ind i bjergvæggene til dyrkning, samt de mange mure bygget med tørstensteknik. Tramuntana byder foruden den sanselige og smukke natur også på en række meget charmerende bjerglandsbyer værd at besøge, hvor du virkelig kan opleve mallorcinsk autenticitet og idyl.

Flere

Flere arkitektoniske perler på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?