Søg
Close this search box.

Banco de Sóller - Bankbygningen i Sóller

Smuk Nygotisk arkitektur på facaden af Banco de Sóller bygningen i byen Sóller på Mallorca.

Bankbygningen tilhørende den tidligere Banco de Sóller er et smukt symbol og vidne på økonomisk og kulturel rigdom

Tilbage i 1800-tallet vendte en stor del mallorcinske lykkeriddere tilbage fra deres eventyr i Sydamerika og Frankring, hvortil de havde immigreret grundet dårlige levekår på Mallorca.

De returnerede og bosatte sig i de smukkeste områder på Mallorca, bl.a. her i Sóller, Deìa, Bunyola, Alaró, Arta og Valldemossa, hvor de var med til at starte en ny generation af en social elite på øen.

Som symbol eller manifestation af eller på denne nytilkomne rigdom i området, besluttede man at bygge den smukke bankbygning tilhørende Banco de Sóller. Bankbygningen blev designet af arkitekten, Joan Rubió i Bellver, samme mand som har designet Sant Bartolomé kirken ved siden af. Joan Rubió var desuden Antoní Gaudís forretningspartner, og det er ikke svært at se lighedstræk i deres arbejde.

I årene mellem 1910 og 1912 blev bygningsfacaden renoveret for at give den samme træk og karakteristik, som netop Sant Bartolomé-kirken. Rubió har komplimenteret Gaudí i bla. den dobbelte balkon på hørnet af hovedfacaden.

Rubió har desuden tegnet den flotte Esglesia Nova i Son Servera, samt assisteret Gaudí med arbejdet i La Seu katedralen. Herudover menes det, at han har haft en finger med i designet af det meget unikke kapel på bjergsiden over Sóller, Sa Capelleta, der netop bærer karakteristika af ctalansk modernisme, som Rubió var mester i. 

Planlæg rejsen til Mallorca

Mere smuk arkitektur du skal opleve på Mallorca