Søg
Close this search box.

Alaró

I denne guide

Vælg Alaró for

Hvor ligger Alaró?

Alaró by markeret på kort over Mallorca.

Alaró - Rejseguide til aktiviteter og ophold

Alaró er beliggende i naturskønne omgivelser, i en stedsegrøn dal for foden af de imponerende Serra de Tramuntana-bjerge. Området er særligt elsket af cyklister og vandrere, der har optimale forhold lige ud til naturens legeplads.

Hvordan er Alaró?

Alaró er elsket af sine stamgæster for den særlige lokale charme, der hersker i de smalle gader og stræder i byen, sammen med den særligt rige kulturarv, som opleves i maden og atmosfæren.

Alaró vil være et sikkert valg for dig, der søger aktiv ferie på Mallorca, og som sætter pris på naturlig skønhed

Mallorca Pass

Kombiner seværdigheder og aktiviteter med Mallorca Pass, der giver adgang til 14 forskellige seværdigheder, bl.a. La Seu katedralen, Bellver og Palma Aquarium.

Aktiviteter og oplevelser omkring Alaró

Hvad skal man opleve i Alaró?

Alaró rummer en god håndfuld seværdigheder, bla. den berømte middelalderborg, Castell de Alaró, kroner hele området fra sin placering på bjergtoppen over byen, et vanvittigt populært vandremål. Vær også sikker på at tage en runde i byens snævre gader, her står bla. Mallorcas første elektricitetstårn, byens kirke, samt nogle smukke bygninger.

Besøg Castell d’Alaró

Castell d’Alaró er områdets altoverskyggende seværdighed og turistattraktion. Den gamle fæstning er beliggende i over 800 meters højde, og tilbyder en ubeskrivelig smuk udsigt, både fra stedet med også hele vejen herop. På vejen til Castell d’Alaró vil du støde på den lille restaurant es Verger, som er blevet verdenskendt for sin friske lammeskulder.

Tag turen til Alarós højeste bjergtop, gennem uspoleret vild natur, til den gamle middelalderborg Castell d’Alaró, hvor du mødes af historie og vild panoramisk udsigt.

Església de Sant Bartomeu

For enden af Alarós centrale torv finder du sognekirken, Sant Bartomeu. Kirken kan besøges gratis hver dag, og lørdag formiddag kl. 11:30 kan du tilmed gå ind og nyde en orgelkoncert, en tradition der er blevet populær.

Església de Sant Bartomeu

På Alarós centrale torv står den store sognekirke, hvor du hver lørdag formiddag kan få en gratis orgelkoncert med på turen.

Mallorcas første elektricitetstårn

Alaró var den første by og kommune på Mallorca til at få elektrisk strøm, og her er tårnet der stod for det. Tårnet blev indviet i 1901, og står som et monument der minder os om hvor hurtigt tiden går.

Mallorcas første elektricitetstårn

Mallorcas første elektricitetstårn står på Avenido Constitució nr. 7 i Alaró, en fin lille seværdighed og monument.

Klik for rutevejledning

Placa de la Vila

Der er altid en hyggelig stemning på Alarós centrale torv, omkranset af små barer og restauranter. På den ene side af torvet finder du også Alarós rådhus, som er udført i typisk regionalisme fra Mallorca, som der ikke er meget af.

Placa de la Vila

Placa de la Vila er omdrejningspunktet for Alarós byliv, en skøn plads med masser af barer og stemning.

Fysiske aktiviteter i og nær Alaró i Alaró

Alaró nyder en privilegeret beliggenhed mellem bjerge og rurale landdistrikter, der giver optimale forhold for bla. cyklister og vandrere. Er du mere til f.eks. golf, så er du ikke mere end godt 20 minutters kørsel fra nogle af øens fantastiske golfbaner, f.eks. Arabella i udkanten af Palma eller Son Termens i Bunyola.

Tag på eventyrlig vandretur rundt i Tramuntana

Der er flere markerede vandreruter fra Alaró, der er højt elsket af vandrere fra hele verden. Den nok mest oplagte er turen til den imponerende Castell d’Alaró fæstning på toppen af Puig de Alaró-bjerget der rejser sig 850 meter over havets overflade. Men der går også flere skønne ruter fra Alaró, der fører dig gennem magiske dale af olivenlunde, fyrretræer og eg, med naturlige vandfald og vilde udsigtspunkter, f.eks. ved Orient-dalen. Du vil også komme forbi Font de ses Antiques, en naturlig kilde der siden maurisk dominans har været hovedkilden til Alarós vandforsyning. Du kan også se nogle af de gamle mauriske vandmøller der stadig er bevaret.

Serra de Tramuntana er en del af UNESCO verdensnaturarv, et helt ubeskriveligt smukt område, der byder på både ældgammel kulturarv, uspoleret balearisk natur og magiske udsigtspunkter.

Op på jernhesten og fuld fart gennem dalene

Jeg behøver vel næppe nævne for dig, at cykling er en populær sport på Mallorca. Alaró-området er perfekt til cykling, da du har et væld af valgmuligheder i forhold til niveau og sværhedsgrad. En af de mest populære cykelruter fra Alaró går gennem bjergpasset og til Orient-dalen, som ligger i nabokommunen, Bunyola. Orient er en af Mallorcas smukkeste dale, og ruten har en lav sværhedsgrad, så gør dig selv en tjeneste og tag flokken med på denne rute.

Mildt klima, masser af udfordringer og smuk natur, gør Mallorca til et cykelparadis. 

Hvor skal man bo i Alaró?

Hvad end du er til luksus og forkælelse, eller til at styre det hele selv fra start til slut, så har Alaró nogle fantastiske overnatningssteder som du bliver vilde med. Samtlige overnatningssteder i Alaró ligger med direkte adgang til naturen, så hvis det er aktiv ferie med cykel eller vandring, så er du det rette sted.

Skal det være mere luksus, så lyder anbefalingen på Hotel Rural s’Olivaret, der byder indenfor i utroligt charmerende og autentiske rammer, med en enestående beliggenhed med udsigt over dalen.

Sidst men ikke mindst, har du også mulighed for at prøve at bo på agroturisme, altså en slags bondegårdsferie. Prøv f.eks. Agroturismo Son Penyaflor, Agroturismo Binibasa eller Agroturismo Dalt Murada.

Udsigt over Tramuntana-bjergene fra en terrasse på et hotel i Alaro.

s’Olivaret

Booking.com
Afslappende ophold på Agroturismo Son Peyalflor, i byen Alaró, Mallorca.

Agroturismo Son Penyaflor

Booking.com
Udsigt over Mallorcas bjerge fra pool ved ferie villa i byen Alaró.

Villa Sa Teulera Alaro

Booking.com

Spisestederne i Alaró

Maden i Alaró repræsenterer en del af den mallorcinske kulturhistorie, der knytter sig særligt til Tramuntana-bjergene. Heroppe får du lov at smage på “almindelige” mallorcinske retter uden dikkedarer, altså ingen avantgarde gourmet anretninger, men mere direkte fra fadet. De lokale restauranter i Alaró, minder mere om gammeldags krostuer, end typiske restaurationer.

Rigtig mange dagrejsende besøger faktisk Alaró udelukkende for madens skyld, særligt efter den lille gård, Es Verger, pludselig blev verdenskendt for deres friskslagtede lam for et par år tilbage. Es Verger er en lille familieejet gård og restaurant, hvor du sidder på bænke ved lange spiseborde sammen med andre gæster. Gården ligger næsten helt oppe under bjergtoppen, lige under det berømte Castell d’ Alaró. Du kan køre til restauranten, men jeg må advare dig om at det kræver en rutineret fører, da der flere steder på den snogede stejle bjergvej, kun er plads til at én bil kan passere. Mange vandrere lægger naturligvis vejen forbi i forbindelse med besøg på Alaró-slottet, som ligger ca. 30-60 minutters vandring fra Es Verger.

Es Verger

Es Verger er en lille restaurant og gård, der ligger på bjergsiden af Puig de Alaró, som er verdenskendt for sin lammeskulder.

Shopping i Alaró

Alaró har alt hvad du måtte få brug for under dit ophold her – og mere til. Rundt i de charmerende smalle gader, ligger små lokale forretninger, barer og kiosker.

Det er nok særligt Tony Mora, der gør Alaró til et godt sted at shoppe, det kendte støvle brand har nemlig hovedsæde her i byen. Tony Mora er berømt for deres cowboystøvler, der også sælges andre steder på øen, bl.a. i det eksklusive Port d’Andratx, samt i Marbella på fastlandet.

Godt 20 minutters kørsel fra centrum af Alaró, kan du være i hjertet af Inca, Mallorcas tredjestørste by, bedre kendt som læderbyen. Her finder du et enormt udvalg af tøj og outletbutikker, sammen med en masse delikatessebutikker. Inca er desuden vært for Mallorcas største markedsplads, som løber af stablen hver torsdag formiddag.

Årlige Begivenheder i Alaró

August

Festes de Sant Pere i Sant Roc

Alarós skytshelgen, Sankt Rocco, fejres 16. august med en række traditionelle events i byens centrum. Et af højdepunkterne er dansene udført af dansegruppen els Cossiers, som har rødder tilbage i middelalderen.

I ugen der leder op til 16. august, afholdes en serie sjove og kulturelle begivenheder i kvarteret ‘Damunt’. Denne uge kendes som fejringen af Sankt Peter.

Hvornår: Ugen op  til 16. august

Oktober

Fira de Gremis Artesans

Håndværksmessen i Alaró er en begivenhed der tiltrækker både lokale og turister, der kommer for at nyde den autentiske atmosfære. Messen afholdes i starten af oktober, i hjertet af Alaró by, hvor hundredvis af boder er sat op. Her kan du ose dig frem mellem tusindvis af typiske mallorcinske produkter, nyde koncerter, danse og udstillinger.

Hvornår:  Begyndelsen af oktober

November

S’Apuntador

November måned står på skrå brædder i Alaró, når den årlige teaterfestival løber af stablen i byen. Gennem hele måneden kan du nyde en masse forestillinger holdt rundt omkring i byen.

Hvornår:  November

December

Mostra Gastronomica de Bolets

I december er der svampemesse i Alaró, en smagfuld og interessant oplevelse i byen. Byen fejrer denne skønne grøntsag med et væld af gastronomiske events og aktiviteter.

Hvornår:  December

Julemarked

I midten af december er det tid til julemarked i Alaró. Den charmerende by er dekoreret i smukke farver og lys, der skaber en intim og hyggelig atmosfære i de små gader.

Hvornår: Midten af december

Ofte stillede spørgsmål

Alaró ligger godt 30 km fra Palmas lufthavn.

Turen i bil eller taxi tager en god halv time alt efter trafik, og koster ca. 45 euro.

Vigtige telefonnumre

Nationalt politi: 091
Nærpoliti: 092
Civilgarden: 062
Brand: 080
Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

Offentlig transport

Buslinje: 320, 321

Flere skønne rejsemål du skal opleve på Mallorca