Alaró

[bcsb-searchbox title=”” subtitle=”” aid=”822185″]

Alaró (Raiguer regionen), rejseguide og overnatning

Opdag og oplev Alaró her

Hotel og indkvartering i Alaró

Indkvartering i Alaró
Til trods for ikke at være synderligt turistet, er Alaró nu alligevel ganske populært som feriedestination. Det er imidlertid ikke hoteller og pensioner der står på listen, men rustikke fincas, i de skønne og smukke omgivelser rundt om på bjergskråningerne, der giver udsigt over det flade landskab for foden af bjergene.

Du vil være interesseret i Alaró, hvis du elsker aktiv ferie, natur og tanken om selv at arrangere og styre det hele.

book overnatning paa luksushotel i Alaró, Mallorca

s’Olivaret ****

s’Olivaret er et lækkert luksushotel beliggende i en charmerende og rustik totalrenoveret finca. Hotellet har den mest priviligerede placering, på de smukke grønne bjergskråninger dybt inde i Alaró-dalen, beskyttet af de dramatiske og storslåede bjergtoppen der danner porten til Tramuntana.

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorcafind hoteller paa Mallorca

lej denne lækre ferievilla med udsigt i Alaró, Mallorca

Villa Sa Teulera Alaro

Det er villaer som denne der gør ophold i Alaró til noget helt særligt. Nyd udsigten fra solterrassen og poolen over de grønne bjergskråninger og den smukke dal, mens du mærker hvordan kroppen og sindet slapper fuldstændig af. Lej en ferievilla som denne, når du vil mærke hvad frihed er, når du mærke det søde liv på Mallorca og når du vil på eventyr i smukke områder øen og bjergene byder på.

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorcafind hoteller paa Mallorca

Lej dette lækre byhus som feriehus i Alaró, Mallorca

Byhus i Alaró

Fantastisk og nyrenoveret byhus beliggende direkte på bjergskråningerne med udsigt over hele Alaró by. At leje et byhus som dette som feriehus, er en god idé hvis du gerne vil være tæt på Alarós mange lækre spisesteder og lokale barer. Når du bor så tæt på bykernen, er der samtidig mulighed for at købe ind på det lokale marked der afholdes hver lørdag formiddag, så du kan fylde det splinternye køkken op med middelhavsområdets bedste råvarer. Der er stor balkon med udsigt og swimmingpool bygget ind i bjergvæggen på husets bagside, fantastisk!

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorca

Alaró, Mallorca, godt sted at leje rustik finca

Villa Twin Mountains

Her er et godt bud på en rustik finca i tro stil med de mallorcinske traditioner indenfor indretning og byggemetoder.

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorca

Seværdigheder i og omkring Alaró

Hvis nogle byer på Mallorca er bedre placeret end andre, i forhold til at være tæt på seværdighederne, så er Alaró på en top 3 liste.

Den berømte middelalderborg, Catell de Alaró, kroner hele området på bjergtoppen over byen, et vanvittigt populært vandremål, særligt grundet den panoramaudsigt der venter heroppe – ubeskrivelig.

 

Inspiration til udflugts- og besøgsmål i nærheden

Sport og aktiviteter omkring Alaró

Aktiviteterne i Alaró er primært vandring, cykling, MTB, klatring, i hvert fald hvis vi taler om lokalområdet heroppe. Mallorcas gode og fornyede vejnet gør det nemlig let og bekvemt at komme rundt på øen, både i nærområderne og til fjernere egne.

Restauranter og mad i Alaró

Maden i Alaró repræsenterer en del af den mallorcinske kulturhistorie, der knytter sig særligt til Tramuntana-bjergene. Heroppe får du lov at smage på “almindelige” mallorcinske retter uden dikkedarer, altså ingen avantgarde gourmet anretninger, men mere direkte fra fadet. De lokale restauranter i Alaró, minder mere om gammeldags krostuer, end typiske restaurationer.

Rigtig mange dagrejsende besøger faktisk Alaró udelukkende for madens skyld, særligt efter den lille gård på et af bjergene, Es Verger, pludselig blev verdenskendt for deres friskslagtede lammeskulder, for et par år tilbage. Es Verger er en lille familieejet gård og restaurant, hvor du sidder på bænke ved lange spiseborde sammen med andre gæster. Gården ligger næsten helt oppe under bjergtoppen, lige under det berømte Castell d’ Alaró. Du kan køre til restauranten, men jeg må advare dig om at det kræver en rutineret fører, da der flere steder på den snogede stejle bjergvej, kun er plads til at én bil kan passere. Mange vandrere lægger naturligvis vejen forbi i forbindelse med besøg på Alaró-slottet, som ligger ca. 30-60 minutters vandring fra Es Verger.

restaurant sa tafona i centrum af Alaro

Restaurante Sa Tafona

Sa Tafona ligger i hjertet af Alaró, og byder indenfor i en autentisk atmosfære bag de rustikke vægge i den gamle olivenpresse. Restauranten serverer lækre egnsretter såvel som spanske favoritter fra et skiftende menukort, der bygger på lokale friske råvarer.

Restauranten byder desuden på siddepladser i en charmerende gårdhave og på bygningenstagterrasse med udsigt over byens tage.

Læs anmeldelser på:

Anmeldelser af restauranter paa Mallorca

Restaurant es Verger i Alaró er kendt for sin lammeskulder

Es Verger

Es Verger behøver efterhånden ingen introduktion, efter den for nogle år tilbage blev opdaget og omtalt af en kendt kok, som fik sat restauranten på verdenskortet. Es Verger er kendt for sin lammeskulder, der kommer fra friskslagtet lam der går frit rundt på ejendommen. Den familieejede og drevne restaurant ligger langt oppe på bjerget Puig de Alaró, og turen hertil er ligeså kendt, eller nærmere frygtet, som lammeskulderen.

På Es Verger er I altid sikret en autentisk oplevelse, hvor indretningen ikke har ændret sig de sidste 100 år og hvor følelsen af noget ægte er til stede under hele besøget.

Læs anmeldelser på:

Anmeldelser af restauranter paa Mallorca

Restaurant i Alaró med god mad til god pris

Vila Cinc

Vila Cinc er en skøn lille oase beliggende på torvet i centrum af Alaró, der serverer rigtig god mad til en god pris. Her bydes I indenfor i en uformel og venlig atmosfære, hvor det opmærksomme personale gør deres for at gøre måltidet til en speciel oplevelse.

Læs anmeldelser på:

Anmeldelser af restauranter paa Mallorca
Indkøbsmuligheder i Alaró

Alaró har alt hvad du måtte få brug for under dit ophold her – og mere til. Rundt i de charmerende smalle gader, ligger små lokale forretninger, barer og kiosker.

Godt 20 minutters kørsel fra centrum af Alaró, kan du være i hjertet af Inca, Mallorcas tredjestørste by, bedre kendt som læderbyen. Her finder du et enormt udvalg af tøj og outletbutikker, sammen med en masse delikatessebutikker. Inca er desuden vært for Mallorcas største markedsplads, som løber af stablen hver torsdag formiddag.

Marked i Alaró

Hver lørdag formiddag afholdes et mindre, men traditionelt marked centralt i Alaró. På markedet kan du nyde stemningen af lokale handlende, der kommer hertil for at handle friske råvarer, håndværk, blomster og meget andet.

Lidt info om Alaró

Alaró er en hyggelig og smuk lille by for foden af de smukke og dramatiske Tramuntana-bjerge på Mallorca.

Alaró er elsket af sine stamgæster for den særlige lokale charme, der hersker i de smalle gader og stræder i byen, sammen med den særligt rige kulturarv, som opleves i maden og atmosfæren.

Alaró vil være et sikkert valg for dig, der søger aktiv ferie på Mallorca og som sætter pris på naturlig skønhed.

Byen Alaró var den første på Mallorca, til at få eget elektricitetsnet i august i 1901. I dag er byens elektricitet, en del af resten af Mallorcas elektricitetsnet. Det gamle elektricitetstårn er af Mallorcas konsulat, erklæret område af særlig historisk interesse.

I Mallorcas historiebøger, var den første registrerede omtale af byen Alaró fra omkring år 1241, hvor byen blev kaldt “Oloron”, selv om det menes at det oprindelige Castillo d’Alaro slot går mere end hundrede år i forvejen for denne bosættelse. Der er megen debat blandt Spanske historikere, om hvad byen egentlig hed oprindeligt. Den første teori er, at Oloron stammer fra det iberiske ord “Ilurone”, som er ganske almindeligt forekommende på hele Spaniens fastland, som en del af de historiske bynavne.

Den anden teori er dog baseret på en islamisk tekst sporet tilbage til år 903 ved erobringen af øen, hvor ordene “Hisn al’ – Arun” blev brugt til at beskrive et romersk fort beliggende i et højt og ensomt sted. Selvom begge argumenter er lige plausible, vil Alarós oprindelse nok for evigt være omgivet af mystik. Beboerne i byen Alaró er kendt som “Alaroner” og “Alaroneras” for henholdsvis mænd og kvinder i byen.

Hvor ligger Alaró?

Alaro ligger i en smuk dal for foden af de grønne Tramuntana-bjerge. Dalen tilgås mellem to dramatiske bjergtoppe som vogter over den charmerende by. Nærliggende byer inkluderer Consell, vinbyen Binissalem, Lloseta og Santa Maria.

Flere skønne destinationer i Raiguer regionen

Raiguer er kendt som en alsidig region på Mallorca, der både byder på rural landlig charme og Tramuntanabjergenes smukke sanselige natur. Rejsemål i Raiguer regionen er oplagte til aktive feriegæster, heriblandt vandrere og cyklister, som nyder godt af den gode beliggenhed. Læs om Raiguer-regionen her

 

Alcudia populært rejsemål i Raiguer, MallorcaAlcúdia

Alcúdia og Port d’Alcúdia er danskernes foretruktne sommerferiedestination, beliggenheden i den 14 km lange bugt af hvide sandstrande og lavt klart vand, gør området til et paradis for børn og voksne der elsker sol og sommer. Alcúdias gamel bydel byder på en charmerende og stemningsfyldt atmosfære blandt de historiske bygninger og enorme bymure der stadig står fra 1300-tallet. Alcúdia rejseguide og ferie

 

Aucanada et rejsemål i Raiguer regionen på MallorcaAucanada

Aucanada er halvøen mellem Alcúdia og Pollenca, der byder på flere helt utrolige besøgsmål for både vandrere, kulturinteresserede og golfspillere. Aucanada er et oplagt rejsemål i Raiguer for jer der søger fred og ro i naturen, men ikke vil isoleres fra bylivets mange tilbud. Snyd ikke jer selv for Victoria-ermitagen og Sa Bassa Blanca kunstgalleriet, mens vandrere kan nyde den uberørte bugt ved Coll Baix. Aucanada rejseguide og ophold

 

Biniamar rejsemål Raiguer regionen MallorcaBiniamar

Biniamar er et af de mindste rejsemål i Raiguer-regionen. Den lille landsby er kendt for sine mange gamle kalkovne som en del af den kultuirelle arv fra det tidligere mineområdet, men også for sin ufærdige kirke midt i byen. Ophold i Biniamar byder på rolige omgivelser i naturens ånd, hvor overnatningstilbud består af feriehuse i området omkring landsbyen. Læs om Biniamar

 

Binibona dejligt rejsemål i Raiguer regionen MallorcaBinibona

Binibona er vel nok et af de mest romantiske og idylleriske rejsemål i hele Raiguer-regionen. Beliggenheden på Tramuntanas grønne bjergskråninger med udsigt over dale fyldt med oliven og mandeltræer, tillader kroppen at slappe helt naturligt af. Binibona har til trods af sin lille størelse, hele 4 skønne og charmerende hoteller beliggende i rustikke fincas der med deres udseende hylder de mallorcinske traditioner. Binibona hotel og guide

 

Binissalem rejsemål i Raiguer regionen MallorcaBinissalem

Binissalem er bedst kendt som Mallorcas største vindistrikt, men som et af de mindste rejsemål for turister. Selve Binissalem by er ganske stille og afslappet, undtagen fredag formiddag hvor det store marked åbner i hjertet af byen, så er der leben og hyggelig atmosfære mellem de mange boder. Det er i høj grad tanken om det landlige idyl der trækker turister til Binissalem, herude hvor fuglene synger, hvor der fredeligt overalt i de rurale omgivelser med bjergene som baggrundsbillede. Binissalem guide og feriehus

 

Buger rejsemål i Raiguer regionen MallorcaBúger

Búger er en mindre landsby beliggende på grænsen til es Pla regionen, herude på landet mellem gamle vindmøller og plantager. Búger byder blot på enkelte overnatningssteder, hvilket giver en mere eksklusiv og isoleret følelse, som netop er rar når man søger på landet. Det enorme område i hjertet af Mallorca, giver adgang til både skove, marker, bjerge og kyster. Desuden ligger Búger som sagt ikke langt fra større handelsbyer som Inca og Sa Pobla. Búger ophold og guide

 

Caimari i Raiguer regionen MallorcaCaimari

Caimari er en mindre og ganske søvnig landsby beliggende for foden af de majestætiske Tramuntanabjerge, i et smukt område omgivet af olivenplantager. Caimari er kendt for produktion af olivenolie og andre olivenprodukter, hvorfor der hver november måned afholdes verdens største oliven-festival i byen. Caimari byder på et enkelt lille hotel, hvor der er mulighed for at slappe godt af og restituere i charmerende rammer, inden eventyrerne fortsætter. Læs om ophold i Caimari

 

Campanet rejsemål Raiguer regionen MallorcaCampanet

Campanet er en hyggelig lille by med et stort hjerte og venlig sjæl, beliggende for foden af Tramuntanas skråninger. Campanet er bla. kendt for sit naturreservat, Ses Fonts Ufanes, sine mystikfyldte drypstensgrotter samt den store teater -og kulturfestival i efteråret. Campanet byder på skøn herregårdsferie i smukke rammer, hvor fokus er på afslapning i naturens rammer. Campanet er et oplagt rejsemål i Raiguer til cykelferie og vandreferie, hvor der skal kombineres luksus og god mad. Campanet rejseguide

 

Consell rejsemål Raiguer MallorcaConsell

Consell er et oplagt rejsemål til en ægte herregårdsferie på Mallorca. Consell nyder en fantastisk beliggenhed i Raiguer regionen, blot 10 minutters kørsel fra Palma og med bjerge på den ene side og rurale landdistrikter på den anden. I hjertet af byen ligger en række lækre spisesteder, hvor I kan smage traditionelle mallorcinske og spanske delikatesser samt nyde lokale vine. Consell ophold og guide

 

Inca rejsemål Raiguer MallorcaInca

Inca er blandt turister blevet kendt som Læderbyen, pga. de mange lædervare -og skofabrikker i byen. Inca ligger centralt placertet på Mallorca, med adgang til både bjerge, landdistrikter, motorvej og byliv, et alsidigt rejsemål i Raiguer. Inca byder på en stemningsfyldt by, hvor nogle af Mallorcas bedste restauranter ligger bla. Celler Can Ripoll og Celler Ca’n Amer, samt en række hyggelige cafeer og tapasbarer. Inca rejseguide og ophold

 

Lloseta rejsemål i Raiguer MallorcaLloseta

Lloseta er en hyggelig landsby beliggende direkte på bjergskråningerne, og deler dermed Tramuntana og Raiguer regionerne. Lloseta har en lang og spændende historie bag sig, som har efterladt en stor kulturarv af seværdigheder, smukke bygningsværker og monumenter. I hjertet af Lloseta kan I nyde et romantisk ophold på det lækre Cas Comte Suites & Spa voksenhotel, som har til huse i et af byens historiske palæer, en utrolig autentisk og eksklusiv oplevelse, som fuldender et afslappende ophold i byen. Lloseta ophold og guide

 

Mancor de la Vall i Raiguer region MallorcaMancor de la Vall

Mancor de la Vall er en søvnig og rolig lille bjerglandsby beliggende på de grønne bjergskråninger af Tramuntana, hvor fred og ro troner atmosfæren. Mancor de la Vall byder på skønt og romantisk ophold på det dejlige Hotel Turixant, der har til huse i en charmerende finca med udsigt over de smukke bjerge. Mancor de la Vall hotelophold 

 

 

Moscari rejsemål Raiguer regionen MallorcaMoscari

Moscari er en lille søvnig landsby beliggende for foden af Tramuntanabjergenes stedsegrønne skråninger, mellem tusindvis af mandeltræer og olivenplantager. Moscari byder på et varieret landskab, hvor både cyklister og vandrere kan udfolde sig frit i den smukke sanselige natur. Moscari hotel og ophold

 

 

Sa Pobla rejsemål Raiguer regionen MallorcaSa Pobla

Sa Pobla er et område beliggende i den nordlige del af Raiguer regionen, nogle kilometer syd for Alcúdia. Sa Pobla er endnu forholdsvist ukendt af turismen, selvom flere Bed & Breakfasts og udlejningsbureauer er begyndt at få øjnene op for den stigende interesse for ferie i naturens ånd, hvor personlige interesser spiller hovedrollen på ferien og hvor tempoet selv bestemmes. Sa Pobla ophold og guide

 

Santa Maria del Cami rejsemål Raiguer regionen MallorcaSanta Maria del Cami

anta Maria del Cami – eller blot Santa Maria – ligger i Raiguers sydlige del mellem Consell og Binissalem, i et af Mallorcas største vindistrikter. Santa Maria er et oplagt valg til en finca-ferie på landet, hvor alt emmer fred og hvile, og med områdets unikke beliggenhed gør det det let at nå øens mange aktivitetstilbud. Santa Maria ophold og guide

 

 

Selva rejsemål Raiguer regionen MallorcaSelva

Selva ligger nordvestligt i Raiguer-regionen, ikke langt fra Campanet, for foden af Tramuntana. Selva byder på ophold i charmerende finca-hoteller, hvor atmosfæren er præget af afslapning og autenticitet, i tro stil med Mallorcas sjæl. Selva er et oplagt rejsemål til aktiv ferie, særligt cykelferie er populært i Selva. Selva guide og ophold

alaro cafeer restauranter bymidten
rejse hotel alaro mallorca lejlighed ophold guide finca bolig
alaros centrale torv er scene for et hyggeligt cafe og restaurantliv fyldt med lokal charme og atmosfære

Vejrudsigt og prognose

ALARÓ Vejrudsigt

Læs mere om vejret og klima

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?