Alaró rejseguide og ophold

Alaró er beliggende i naturskønne omgivelser, i en stedsegrøn dal for foden af de dramatiske Tramuntana-bjerge. Området er særligt elsket af cyklister og vandrere, der har optimale forhold lige ud til naturens legeplads.

Alaró er elsket af sine stamgæster for den særlige lokale charme, der hersker i de smalle gader og stræder i byen, sammen med den særligt rige kulturarv, som opleves i maden og atmosfæren.

Alaró vil være et sikkert valg for dig, der søger aktiv ferie på Mallorca og som sætter pris på naturlig skønhed

alaro på kort over mallorca
Ophold

Bedste overnatningssteder i Alaró

Hvad end du er til luksus og forkælelse, eller til at styre det hele selv fra start til slut, så har Alaró nogle fantastiske overnatningssteder som du bliver vilde med. Samtlige overnatningssteder i Alaró ligger med direkte adgang til naturen, så hvis det er aktiv ferie med cykel eller vandring, så er du det rette sted.

Skal det være mere luksus, så lyder anbefalingen på Hotel Rural s’Olivaret, der byder indenfor i utroligt charmerende og autentiske rammer, med en enestående beliggenhed med udsigt over dalen.

Sidst men ikke mindst, har du også mulighed for at prøve at bo på agroturisme, altså en slags bondegårdsferie. Prøv f.eks. Agroturismo Son Penyaflor, Agroturismo Binibasa eller Agroturismo Dalt Murada.

olivaret er et romantisk hotel i alaro mallorca

s’Olivaret ****

s’Olivaret er et lækkert luksushotel beliggende i en charmerende og rustik totalrenoveret finca. Hotellet har den mest priviligerede placering, på de smukke grønne bjergskråninger dybt inde i Alaró-dalen, beskyttet af de dramatiske og storslåede bjergtoppen der danner porten til Tramuntana.

Bedste tilbud

book overnatning mallorca

agroturismo penyaflor i alaro mallorca

Agroturismo Son Penyaflor

Nyd et par overnatninger i autentiske og naturskønne rammer på denne agroturismo i Alaró, Son Penyaflor ligger i kort afstand til de mange skønne vandreruter Alaró er kendt for, blandt andet Castell d’Alaró.

Bedste tilbud

book overnatning mallorca

feriebolig i alaro mallorca med pool og udsigt over bjerge

Villa Sa Teulera Alaro

Det er villaer som denne der gør ophold i Alaró til noget helt særligt. Nyd udsigten fra solterrassen og poolen over de grønne bjergskråninger og den smukke dal, mens du mærker hvordan kroppen og sindet slapper fuldstændig af. Lej en ferievilla som denne, når du vil mærke hvad frihed er, når du mærke det søde liv på Mallorca og når du vil på eventyr i smukke områder øen og bjergene byder på.

Bedste tilbud

book overnatning mallorca

Seværdigheder & Aktiviteter

Seværdigheder i og omkring Alaró

Alaró rummer en god håndfuld seværdigheder, bla. den berømte middelalderborg, Castell de Alaró, kroner hele området fra sin placering på bjergtoppen over byen, et vanvittigt populært vandremål. Vær også sikker på at tage en runde i byens snævre gader, her står bla. Mallorcas første elektricitetstårn, byens kirke, samt nogle smukke bygninger.

castell alaro er en seværdighed i alaro

Castell d’Alaró

Castell d’Alaró er områdets altoverskyggende seværdighed og turistattraktion. Den gamle fæstning er beliggende i over 800 meters højde, og tilbyder en ubeskrivelig smuk udsigt, både fra stedet med også hele vejen herop. På vejen til Castell d’Alaró vil du støde på den lille restaurant es Verger, som er blevet verdenskendt for sin friske lammeskulder.

Læs om den gamle fæstning

sant bartomeu kirke i alaro

Església de Sant Bartomeu

For enden af Alarós centrale torv finder du sognekirken, Sant Bartomeu. Kirken kan besøges gratis hver dag, og lørdag formiddag kl. 11:30 kan du tilmed gå ind og nyde en orgelkoncert, en tradition der er blevet populær.

Læs om Sant Bartomeu kirken

elektricitetstårn i alaro

Mallorcas første elektricitetstårn

Alaró var den først eby og kommune på Mallorca til at få elektrisk strøm, og her er tårnet der stod for det. Tårnet blev indviet i 1901, og står som et monument der minder os om hvor hurtigt tiden går.

Læs om det gamle elektricitetstårn

rådhus på placa de vila i alaro

Placa de la Vila

Der er altid en hyggelig stemning på Alarós centrale torv, omkranset af små barer og restauranter. På den ene side af torvet finder du også Alarós rådhus, som er udført i typisk regionalisme fra Mallorca, som der ikke er meget af.

Sport og fysiske aktiviteter i Alaró

Alaró nyder en privilegeret beliggenhed mellem bjerge og rurale landdistrikter, der giver optimale forhold for bla. cyklister og vandrere. Er du mere til f.eks. golf, så er du ikke mere end godt 20 minutters kørsel fra nogle af øens fantastiske golfbaner, f.eks. Arabella i udkanten af Palma eller Son Termens i Bunyola.

vandring på mallorca

Tag på eventyrlig vandretur rundt i Tramuntana

Der er flere markerede vandreruter fra Alaró, der er højt elsket af vandrere fra hele verden. Den nok mest oplagte er turen til den imponerende Castell d’Alaró fæstning på toppen af Puig de Alaró-bjerget der rejser sig 850 meter over havets overflade. Men der går også flere skønne ruter fra Alaró, der fører dig gennem magiske dale af olivenlunde, fyrretræer og eg, med naturlige vandfald og vilde udsigtspunkter, f.eks. ved Orient-dalen. Du vil også komme forbi Font de ses Antiques, en naturlig kilde der siden maurisk dominans har været hovedkilden til Alarós vandforsyning. Du kan også se nogle af de gamle mauriske vandmøller der stadig er bevaret.

cykling på mallorca

Op på jernhesten og fuld fart gennem dalene

Jeg behøver vel næppe nævne for dig, at cykling er en populær sport på Mallorca. Alaró-området er perfekt til cykling, da du har et væld af valgmuligheder i forhold til niveau og sværhedsgrad. En af de mest populære cykelruter fra Alaró går gennem bjergpasset og til Orient-dalen, som ligger i nabokommunen, Bunyola. Orient er en af Mallorcas smukkeste dale, og ruten har en lav sværhedsgrad, så gør dig selv en tjeneste og tag flokken med på denne rute.

Marked & Events

Marked i Alaró

Hver lørdag formiddag afholdes et mindre, men traditionelt marked centralt i Alaró. På markedet kan du nyde stemningen af lokale handlende, der kommer hertil for at handle friske råvarer, håndværk, blomster og meget andet.

 

Events i Alaró

Fra august måned afholdes en række kulturelle events i Alaró, som er værd at kigge forbi. Her er både svampemesse, teaterfestival og julemarked, alle noget der samle lokale indbyggere og turister i en skøn og levende atmosfære.

August

Festes de Sant Pere i Sant Roc

Alarós skytshelgen, Sankt Rocco, fejres 16. august med en række traditionelle events i byens centrum. Et af højdepunkterne er dansene udført af dansegruppen els Cossiers, som har rødder tilbage i middelalderen.

I ugen der leder op til 16. august, afholdes en serie sjove og kulturelle begivenheder i kvarteret ‘Damunt’. Denne uge kendes som fejringen af Sankt Peter.

Hvornår: Ugen op  til 16. august

Oktober

Fira de Gremis Artesans

Håndværksmessen i Alaró er en begivenhed der tiltrækker både lokale og turister, der kommer for at nyde den autentiske atmosfære. Messen afholdes i starten af oktober, i hjertet af Alaró by, hvor hundredvis af boder er sat op. Her kan du ose dig frem mellem tusindvis af typiske mallorcinske produkter, nyde koncerter, danse og udstillinger.

Hvornår:  Begyndelsen af oktober

November

S’Apuntador

November måned står på skrå brædder i Alaró, når den årlige teaterfestival løber af stablen i byen. Gennem hele måneden kan du nyde en masse forestillinger holdt rundt omkring i byen.

Hvornår:  November

December

Mostra Gastronomica de Bolets

I december er der svampemesse i Alaró, en smagfuld og interessant oplevelse i byen. Byen fejrer denne skønne grøntsag med et væld af gastronomiske events og aktiviteter.

Hvornår:  December

 

Julemarked

I midten af december er det tid til julemarked i Alaró. Den charmerende by er dekoreret i smukke farver og lys, der skaber en intim og hyggelig atmosfære i de små gader.

Hvornår: Midten af december

Vejret
Spisesteder & Barer

Restauranter og mad i Alaró

Maden i Alaró repræsenterer en del af den mallorcinske kulturhistorie, der knytter sig særligt til Tramuntana-bjergene. Heroppe får du lov at smage på “almindelige” mallorcinske retter uden dikkedarer, altså ingen avantgarde gourmet anretninger, men mere direkte fra fadet. De lokale restauranter i Alaró, minder mere om gammeldags krostuer, end typiske restaurationer.

Rigtig mange dagrejsende besøger faktisk Alaró udelukkende for madens skyld, særligt efter den lille gård på et af bjergene, Es Verger, pludselig blev verdenskendt for deres friskslagtede lammeskulder, for et par år tilbage. Es Verger er en lille familieejet gård og restaurant, hvor du sidder på bænke ved lange spiseborde sammen med andre gæster. Gården ligger næsten helt oppe under bjergtoppen, lige under det berømte Castell d’ Alaró. Du kan køre til restauranten, men jeg må advare dig om at det kræver en rutineret fører, da der flere steder på den snogede stejle bjergvej, kun er plads til at én bil kan passere. Mange vandrere lægger naturligvis vejen forbi i forbindelse med besøg på Alaró-slottet, som ligger ca. 30-60 minutters vandring fra Es Verger.

Indkøb & Shopping

Indkøbsmuligheder i Alaró

Alaró har alt hvad du måtte få brug for under dit ophold her – og mere til. Rundt i de charmerende smalle gader, ligger små lokale forretninger, barer og kiosker.

Godt 20 minutters kørsel fra centrum af Alaró, kan du være i hjertet af Inca, Mallorcas tredjestørste by, bedre kendt som læderbyen. Her finder du et enormt udvalg af tøj og outletbutikker, sammen med en masse delikatessebutikker. Inca er desuden vært for Mallorcas største markedsplads, som løber af stablen hver torsdag formiddag.

Om Alaró

Lidt info om Alaró

Byen Alaró var den første på Mallorca til at få eget elektricitetsnet, i august i 1901. I dag er byens elektricitet en del af resten af Mallorcas elektricitetsnet. Det gamle elektricitetstårn er af Mallorcas konsulat, erklæret område af særlig historisk interesse.

I Mallorcas historiebøger, var den første registrerede omtale af byen Alaró fra omkring år 1241, hvor byen blev kaldt “Oloron”, selv om det menes at det oprindelige Castillo d’Alaro slot går mere end hundrede år i forvejen for denne bosættelse. Der er megen debat blandt Spanske historikere, om hvad byen egentlig hed oprindeligt. Den første teori er, at Oloron stammer fra det iberiske ord “Ilurone”, som er ganske almindeligt forekommende på hele Spaniens fastland, som en del af de historiske bynavne.

Den anden teori er dog baseret på en islamisk tekst sporet tilbage til år 903 ved erobringen af øen, hvor ordene “Hisn al’ – Arun” blev brugt til at beskrive et romersk fort beliggende i et højt og ensomt sted. Selvom begge argumenter er lige plausible, vil Alarós oprindelse nok for evigt være omgivet af mystik. Beboerne i byen Alaró er kendt som “Alaroner” og “Alaroneras” for henholdsvis mænd og kvinder i byen.

Praktisk

Vigtige telefonnumre

  • Nationalt politi: 091
  • Nærpoliti: 092
  • Civilgarden: 062
  • Brand: 080
  • Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

 

Apoteker

Find et åbent apotek på Mallorca

Stort set alle byer på Mallorca har et apotek, dog varierer åbningstiderne.

For at finde et åbent apotek, eller åbningstider for et apotek, kan du klikke på linket nedenfor som tager dig til en ny side på spansk.

Når du lander på siden, vælg da ‘Mallorca’ fra listen i højre side. Ved siden af kan du nu vælge by fra en rullemenu.

Klik her for at finde et åbent apotek

 

Buslinjer 320, 321

Linje 320: Alaró – Consell

Alaró
Consell

Linje 320 detaljer her

Linje 321: Orient – Alaró – Consell

  • Orient
    Alaró
    Consell togstation

Linje 321 detaljer her

 

Rådhus

Plaça de la Vila, 17
Telephone: +34 971 510 000

Hvor ligger Alaró?

Alaro ligger i en smuk dal for foden af de grønne Tramuntana-bjerge. Dalen tilgås mellem to dramatiske bjergtoppe som vogter over den charmerende by. Nærliggende byer inkluderer Consell, vinbyen Binissalem, Lloseta og Santa Maria.

Flere skønne destinationer i Raiguer regionen

Raiguer er kendt som en alsidig region på Mallorca, der både byder på rural landlig charme og Tramuntanabjergenes smukke sanselige natur. Rejsemål i Raiguer regionen er oplagte til aktive feriegæster, heriblandt vandrere og cyklister, som nyder godt af den gode beliggenhed. Læs om Raiguer-regionen her

 

Alcúdia

Alcúdia og Port d’Alcúdia er danskernes foretruktne sommerferiedestination, beliggenheden i den 14 km lange bugt af hvide sandstrande og lavt klart vand, gør området til et paradis for børn og voksne der elsker sol og sommer. Alcúdias gamel bydel byder på en charmerende og stemningsfyldt atmosfære blandt de historiske bygninger og enorme bymure der stadig står fra 1300-tallet. Alcúdia rejseguide og ferie

 

Aucanada

Aucanada er halvøen mellem Alcúdia og Pollenca, der byder på flere helt utrolige besøgsmål for både vandrere, kulturinteresserede og golfspillere. Aucanada er et oplagt rejsemål i Raiguer for jer der søger fred og ro i naturen, men ikke vil isoleres fra bylivets mange tilbud. Snyd ikke jer selv for Victoria-ermitagen og Sa Bassa Blanca kunstgalleriet, mens vandrere kan nyde den uberørte bugt ved Coll Baix. Aucanada rejseguide og ophold

 

Biniamar

Biniamar er et af de mindste rejsemål i Raiguer-regionen. Den lille landsby er kendt for sine mange gamle kalkovne som en del af den kultuirelle arv fra det tidligere mineområdet, men også for sin ufærdige kirke midt i byen. Ophold i Biniamar byder på rolige omgivelser i naturens ånd, hvor overnatningstilbud består af feriehuse i området omkring landsbyen. Læs om Biniamar

 

Binibona

Binibona er vel nok et af de mest romantiske og idylleriske rejsemål i hele Raiguer-regionen. Beliggenheden på Tramuntanas grønne bjergskråninger med udsigt over dale fyldt med oliven og mandeltræer, tillader kroppen at slappe helt naturligt af. Binibona har til trods af sin lille størelse, hele 4 skønne og charmerende hoteller beliggende i rustikke fincas der med deres udseende hylder de mallorcinske traditioner. Binibona hotel og guide

 

Binissalem

Binissalem er bedst kendt som Mallorcas største vindistrikt, men som et af de mindste rejsemål for turister. Selve Binissalem by er ganske stille og afslappet, undtagen fredag formiddag hvor det store marked åbner i hjertet af byen, så er der leben og hyggelig atmosfære mellem de mange boder. Det er i høj grad tanken om det landlige idyl der trækker turister til Binissalem, herude hvor fuglene synger, hvor der fredeligt overalt i de rurale omgivelser med bjergene som baggrundsbillede. Binissalem guide og feriehus

 

 

Búger

Búger er en mindre landsby beliggende på grænsen til es Pla regionen, herude på landet mellem gamle vindmøller og plantager. Búger byder blot på enkelte overnatningssteder, hvilket giver en mere eksklusiv og isoleret følelse, som netop er rar når man søger på landet. Det enorme område i hjertet af Mallorca, giver adgang til både skove, marker, bjerge og kyster. Desuden ligger Búger som sagt ikke langt fra større handelsbyer som Inca og Sa Pobla. Búger ophold og guide

 

 

Caimari

Caimari er en mindre og ganske søvnig landsby beliggende for foden af de majestætiske Tramuntanabjerge, i et smukt område omgivet af olivenplantager. Caimari er kendt for produktion af olivenolie og andre olivenprodukter, hvorfor der hver november måned afholdes verdens største oliven-festival i byen. Caimari byder på et enkelt lille hotel, hvor der er mulighed for at slappe godt af og restituere i charmerende rammer, inden eventyrerne fortsætter. Læs om ophold i Caimari

 

 

Campanet

Campanet er en hyggelig lille by med et stort hjerte og venlig sjæl, beliggende for foden af Tramuntanas skråninger. Campanet er bla. kendt for sit naturreservat, Ses Fonts Ufanes, sine mystikfyldte drypstensgrotter samt den store teater -og kulturfestival i efteråret. Campanet byder på skøn herregårdsferie i smukke rammer, hvor fokus er på afslapning i naturens rammer. Campanet er et oplagt rejsemål i Raiguer til cykelferie og vandreferie, hvor der skal kombineres luksus og god mad. Campanet rejseguide

 

Consell

Consell er et oplagt rejsemål til en ægte herregårdsferie på Mallorca. Consell nyder en fantastisk beliggenhed i Raiguer regionen, blot 10 minutters kørsel fra Palma og med bjerge på den ene side og rurale landdistrikter på den anden. I hjertet af byen ligger en række lækre spisesteder, hvor I kan smage traditionelle mallorcinske og spanske delikatesser samt nyde lokale vine. Consell ophold og guide

 

Inca

Inca er blandt turister blevet kendt som Læderbyen, pga. de mange lædervare -og skofabrikker i byen. Inca ligger centralt placertet på Mallorca, med adgang til både bjerge, landdistrikter, motorvej og byliv, et alsidigt rejsemål i Raiguer. Inca byder på en stemningsfyldt by, hvor nogle af Mallorcas bedste restauranter ligger bla. Celler Can Ripoll og Celler Ca’n Amer, samt en række hyggelige cafeer og tapasbarer. Inca rejseguide og ophold

 

Lloseta

Lloseta er en hyggelig landsby beliggende direkte på bjergskråningerne, og deler dermed Tramuntana og Raiguer regionerne. Lloseta har en lang og spændende historie bag sig, som har efterladt en stor kulturarv af seværdigheder, smukke bygningsværker og monumenter. I hjertet af Lloseta kan I nyde et romantisk ophold på det lækre Cas Comte Suites & Spa voksenhotel, som har til huse i et af byens historiske palæer, en utrolig autentisk og eksklusiv oplevelse, som fuldender et afslappende ophold i byen. Lloseta ophold og guide

 

Mancor de la Vall

Mancor de la Vall er en søvnig og rolig lille bjerglandsby beliggende på de grønne bjergskråninger af Tramuntana, hvor fred og ro troner atmosfæren. Mancor de la Vall byder på skønt og romantisk ophold på det dejlige Hotel Turixant, der har til huse i en charmerende finca med udsigt over de smukke bjerge. Mancor de la Vall hotelophold 

 

Moscari

Moscari er en lille søvnig landsby beliggende for foden af Tramuntanabjergenes stedsegrønne skråninger, mellem tusindvis af mandeltræer og olivenplantager. Moscari byder på et varieret landskab, hvor både cyklister og vandrere kan udfolde sig frit i den smukke sanselige natur. Moscari hotel og ophold

 

Sa Pobla

Sa Pobla er et område beliggende i den nordlige del af Raiguer regionen, nogle kilometer syd for Alcúdia. Sa Pobla er endnu forholdsvist ukendt af turismen, selvom flere Bed & Breakfasts og udlejningsbureauer er begyndt at få øjnene op for den stigende interesse for ferie i naturens ånd, hvor personlige interesser spiller hovedrollen på ferien og hvor tempoet selv bestemmes. Sa Pobla ophold og guide

 

Santa Maria del Cami

anta Maria del Cami – eller blot Santa Maria – ligger i Raiguers sydlige del mellem Consell og Binissalem, i et af Mallorcas største vindistrikter. Santa Maria er et oplagt valg til en finca-ferie på landet, hvor alt emmer fred og hvile, og med områdets unikke beliggenhed gør det det let at nå øens mange aktivitetstilbud. Santa Maria ophold og guide

 

Selva

Selva ligger nordvestligt i Raiguer-regionen, ikke langt fra Campanet, for foden af Tramuntana. Selva byder på ophold i charmerende finca-hoteller, hvor atmosfæren er præget af afslapning og autenticitet, i tro stil med Mallorcas sjæl. Selva er et oplagt rejsemål til aktiv ferie, særligt cykelferie er populært i Selva. Selva guide og ophold

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?