Bunyola (Tramuntana), rejseguide og overnatningstilbud

Opdag og oplev Bunyola her

Bedste overnatningssteder og tilbud i Bunyola

Agroturismo Ferie paa finca i Bunyola

Agroturismo Alqueria Blanca ****

Alqueria Blanca ligger i et tidligere maurisk bondehus, som er blevet renoveret i en stil, der tager hensyn til bygningens typiske mallorcinske arv, mens den samtidig giver den højeste komfort til sine gæster. Dette lille finca-hotel er placeret i øens mest maleriske område, og tilbyder et idyllisk get-away for par der værdsætter det ægte og autentiske. I kan slappe i den udendørs swimmingpool, eller nyde aromaen fra de smukke velplejede haver med traditionelle spanske springvand rundt omkring og en mangfoldighed af vilde, mallorcinske blomstersorter.

Bedste tilbud

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorcaSammenlign overnatningstilbud paa Mallorca

adults only voksenhotel i hjertet af Bunyola

Es Corte Vell – Adults Only ****

Denne charmerende Bed & Breakfast tilbyder charmerende rammer for et autentisk ophold i Bunyola. Fincaen har en unik beliggenhed midt i dalen med udsigt over både bjerge og kyst, hvorfra I kan tage direkte på eventyr i Tramuntana, enten på cykeltur eller vandretur. Der er cykeludlejning på stedet. Morgenen starter hver dag med en indbydende buffet, og der er mulighed for vegetarmorgenmad. Efter en dag med eventyr kan I slappe af i de lækre spafaciliteter på stedet.

Bedste tilbud

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorcaSammenlign overnatningstilbud paa MallorcaHotelovernatning paa Mallorca tilbud

overnatningstilbud agroturismo i Bunyola

Agroturismo Finca Sa Maniga ****

Sa Maniga har til huse på en landejendom fra 1901, omgivet af en smuk grund lige uden for Bunyola. Der tilbydes udendørs swimmingpool og imponerende udsigt over bjergene Tramuntanya. Samtlige rummelige og lyse værelser på Sa Maniga byder på aircondition, gratis WiFi og smart-tv. Efter anmodning serverer Maniga traditionelle retter fra Mallorca tilberedt med råvarer, der er dyrket på selve ejendommen. Gæsterne kan også slappe af på et af ​​ejendommens opholdsråder eller på den smukke terrasse. Strandene i Sa Marina ligger 25 minutter fra ejendommen i bil. Området omkring Sa Maniga er ideelt til vandre- og rideture, mens den nærmeste golfbane ligger blot 5 km derfra.

Bedste tilbud

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorcaSammenlign overnatningstilbud paa MallorcaHotelovernatning paa Mallorca tilbud

Lidt info om Bunyola

Bunyola er en af disse charmerende byer, du normalt vil se i blade, på postkort eller i rejseartikler.

Alle gader i Bunyola fører ind til Sa Plaça, byens centrale torv, hvor størstedelen af de små gadecaféer holder til. Det er her de lokale samler sig om formiddagen til en espresso og dagens avis eller et spil kort, mens verdenssituationen vendes ivrigt i katalanske gloser, mens resten byen langsomt starter op.

 

Bunyolas historie

Bunyolas historie begynder helt tilbage til præhistorisk tid (ca. 2500 – 1400 f.Kr.), har Bunyola været bosat af mennesker. Adskillelige arkæologiske fund fra både bronze og jernalderen samt talaioterne Comasema og Alquera Blanca mellem Bunyola og Orient, er glimrende beviser på netop dette.

Mens vi ikke kender så meget til romernes bosættelse i Bunyola området, mener flere etnologer, at navnet kan udspringe af det latinske ord balneola, som oversættes til ‘lille bad’, mens andre hævder at navnet skal findes fra Vineola, som betyder ‘lille vingård’.

Flere vil dog forsvare, at navnet stammer tilbage fra den arabiske dominans på øen (ca. 902 – 1229), hvor navnet skulle komme af bunia, bunyân eller banya, der alle henviser til forskellige betydninger af ‘at konstruere med tør-sten eller kalk’. Efter den catalanske erobring i 1229, var Bunyola en del af Bunyûla-Mûsû territoriet, som også indbefattede de nuværende byer Esporles, Banyalbufar, Deía og Valldemossa.

Til trods for uoverensstemmelser i forhold til bynavnets oprindelse, er det dog ganske sikkert, at såvel romerne som araberne har haft stor indflydelse på den mallorcinske kultur og landbrug. Bunyola er et glimrende eksempel på hvordan man allerede dengang dyrkede oliven, vinstokke og appelsiner i Mallorcas frodige bjerge. Romerne fandt vejen til at ekstrahere olien fra oliven og dyrke vinstokke samt destillere vin fra de gærdede druer, mens araberne fandt vejen til de stadig anvendte vandingssystemer i området.

Araberne dyrkede videre på romernes vinstokke og selvom vin ikke indgik i arabernes kostvaner, gjorde rosiner i høj grad, oliven og citrusfrugter i høj grad. Blandt de flotteste og smukkeste eksempler på dyrkning, besøg Jardins d’ Alfabia i udkanten af Bunyola.

De følgende århundrede gik med opbygning af Bunyola, sikring af skov og naturområder samtidig med, at man skulle fortsætte landbrugsvirket. Byen voksede og i 1578 var Bunyola blandt Mallorcas 8 rigeste kommuner, mange jordejere havde gjort god forretning af de gunstige dyrkningsforhold og tjent godt på eksport.

Bunyola er kendt for sine mange herregårde der står i området, disse er beviser på tidligere tiders velmagtsdage, særligt Son Palouet, Finca Barcelona og Cas Xigarro er prangende med deres smukke omgivelser og udsigt over bjergene.

Selvom Bunyola oftest går unævnt forbi rejsebureauernes brochurer, er der stort set hele året rundt gang i caféerne omkring Sa Plaça. Dette er delvist takket være de mange cykelryttere, moutainbikere og vandrere, der nyder godt af Tramuntanabjergens vidunderlige natur, og som godt ved, at Bunyola er det perfekte sted at tage et hvil. Navnlig september, oktober, februar, marts, april og maj er der for alvor er gang i cykelturismen på Mallorca.

Seværdigheder og udflugtsmål omkring Bunyola

Naturen og de smukke bjerge der omkredser Bunyola, er i virkeligheden den helt store seværdighed. Dette har adelige gennem tiden haft en særlig forkærlighed for – og nu har du chancen for, at opleve deres mægtige paladser her i Bunyola.

Om aftenen tænder Son Amar fincaen liv i hele Tramuntana-bjergkæden, med deres verdenskendte dinner-show. Gør dig klar til 1001 nats eventyr, som heste, akrobater, dansere og magikere i takt med pulserende musik, omdanner scenen til et festfyrværkeri af farver.

deia ferie mallorcas bjerge+
robert graves hus museum deia mallorca besøg+
Restauranter & madliv i Bunyola

Foruden den ene gallamiddag i Son Amar fincaen – som bør være reserveret – finder du et rimelig alsidigt udvalg af spisesteder i Bunyola. På byens restauranter serveres traditionelle mallorcinske anretninger, med præg af både middelhav og bjergenes frugtbare smag. Du kan forvente familiær og intim stemning samt højt serviceniveau i Bunyolas små restauranter.

Aktiviteter i Bunyola

Asfaltvejene der snor sig op gennem bjerglandskabet, har de helt rigtige stigninger, der lokker og udfordrer cykelrytterne til at prøve kræfter med dem hvert år. Vejene fører cykelrytterne forbi flere af bjergenes idylliske landsbyer, ud langs bjergskråningerne til en malerisk udsigt, alt imens det perfekte klima optimerer kroppens evne til at præstere i pedalerne.

Adskillige vandreruter i Tramuntanabjergene krydser også Bunyola og hvad kan være bedre for en eventyrer, end at befinde sig i en eventyrby. Flere vandreruter starter tilmed også i Bunyola, hvorfor bilen med fordel kan stilles her, eller tag Palma – Sóller veterantoget, der stammer helt tilbage fra 1914 og få en unik oplevelse med her også.

Guidet canyoning tur i Bunyola

Canyoning-eventyr i Bunyola

Tag af sted på et canyoningeventyr i Bunyola, der kombinerer den barske udfordring med at klatre på en forreven klippevæg med den berusende glæde ved at dykke ned i det kølige vand i en kløft. Oplev Mallorcas utrolige naturlige skønhed, når du navigerer igennem forhindringerne i kløften.

Mød din guide, og kør til stedet, hvor canyoningeventyret starter. Lyt, mens din professionelle canyoninginstruktør beskriver den relevante teknik og viser dig den korrekte brug af udstyret. Få en hjelm, en våddragt og en sele – canyoning kræver, at du kan navigere både på klipper og i vandet.

Vad ud i den brusende flod, og brug reb og sele, når du skal navigere på smalle steder, med hjælp fra din instruktør. Forbered dig på at blive gennemblødt, når du rappeller op ad prægtige vandfald, og når du er nået et stykke op og har besteget de forrevne kløftvægge, kan du nyde en forfriskende dukkert i bassinerne nedenfor.

Book for 598,- pr. person

hos

Hotelovernatning paa Mallorca tilbud

guidet vandretur i Tramuntana med start i Esporles

Guidet vandretur i Esporles’ smukke naturlandskaber

Få mulighed for at slappe af i privilegede omgivelser midt i Mallorcas bjerges naturlige skønhed. Tag på en udflugt gennem Fita del Ram, et bjerg fyldt med gamle bilveje, gamle kalkbrænderier, eneboere og lokale sagn. Oplev Esporles’ naturlige skønhed – en charmerende by med fantastisk udsigt over egeskove og grønne bjerge. Mens du følger din ekspertguide, kan du få insidertips til udforskning af denne mindre kendte side af øen og få mere at vide om de lokales liv. Nyd den rene, afslappende luft fra bjergene, mens du tager en afslappet gåtur fra landsbyen og op i en højde på 833 m. Få mere at vide om områdets historie fra din guide, mens du beundrer Ermita de Maristella og hører om de lokale skikke og festligheder, der finder sted her.

Book for 292,- pr. person

hos

Hotelovernatning paa Mallorca tilbud

Privat rundvisning i Tramuntana mellem Valldemossa og Soller

Privat rundvisning i Tramuntana, Valldemossa og Sóller

Sæt dagen af til at udforske Serra de Tramuntanas uberørte landsbyer og naturlige skønhed, Mallorcas UNESCO-fredede bjergkæde. Anført af en privat guide går du gennem de smalle gader i Valldemossa, kommer du en tur rundt om Sóllers hesteskoformede havn og får mulighed for at nye udsigten over havet på snoede kystveje. Start turen med en privat guide fra hotellet til de forrevne bjerge Serra de Tramuntana, som blev optaget på UNESCOs Verdensarvsliste i 2011. Først kører din guide dig til den højt beliggende landsby Valldemossa, der ligger i 400 meters højde over Det Baleariske Hav. Brug tid på at opleve byens charmerende gyder og traditionelle spanske atmosfære, og smag den berømte kartoffelkage. Derefter kører du langs den fantastiske kystlinje, som snor sig forbi de tårnhøje bjergtinder, små bugter med turkisblå vand og små landsbyer, hvorfra du kan tage nogle fantastiske billeder. Undersøg det enestående stenmonument Sa Foradada, og læg vejen forbi det lille marmortempel ved palæet Son Marroig, mens din guide fortæller dig om området. Du ankommer til Sóller-dalen, som er hjemsted for en lille hyggelig by, der strækker sig rundt om den unikke, hesteskoformede havn. Du kan tilbringe resten af dagen med at spadsere på strandpromenaden, besøge den billedskønne plads og udforske flere hundrede år gamle bygninger, før du tager tilbage til hotellet.

Book for 533,- pr. person

hos

Hotelovernatning paa Mallorca tilbud

Indkøb i Bunyola

I Bunyola finder du indkøbsmuligheder, der dækker de mest basale behov og en smule til. Du finder både supermarked, apotek og bank i byen.

Markedsdag og begivenheder i Bunyola

Marked i Bunyola

Hver lørdag er der markedsdag i Bunyola, hvor sanserne kan luftes i en parade af farverige frugter, dufte af lokale råvarer samt lokalt produceret håndværk.


Begivenheder i Bunyola

Året rundt kan du opleve lokale fiestas i de mallorcinske landsbyer, Bunyola er ingen undtagelse. Flere gange årligt afholdes der byfest med musik og dans i gaderne, hvor de lokale spiser sammen.

Hvor ligger Bunyola?

Bunyola ligger i en smuk og sanselig dal i Tramuntana-bjergene, dog ikke mere end blot 20 minutters kørsel fra Palma.

Flere spændende destinationer i Tramuntana-regionen

Billeder fra smukke Bunyola

bunyola feriebolig finca ophold
lejlighed bunyola mallorca rejse
bunyola tilbyder masser barer restauranter og cafeer
centrale torv bymidten bunyola
bunyola hjemsted for smukke bygninger fincaer mallorcinsk arkitektur
bunyola byder sanselig smuk natur oplevelser vandring cykling
lejligheder ferieboliger bunyola mallorcas bjerge
hotel ophold bunyola mallorca
vandre cykelferie bunyola mallorcas tramuntana bjerge

Vejrudsigt for Bunyola

BUNYOLA Vejrudsigt

©2019 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?