Cykling og cykelrejse på Mallorca - Her skal du cykle og på cykel-camp

Mallorca byder på nogle af de mest krævende, udfordrende, sjove og samtidig de mest afslappede cykelture du kan forestille dig.

Det er derfor tusindvis af mennesker fra hele verden, hvert år besøger Mallorca med det ene formål, at cykle på nogle af Europas bedste ruter.

Her er noget for både amatøren og den professionelle cykelrytter, der fuldender oplevelsen.

Cykelsæsonen begynder allerede i slutningen af januar, på Mallorca, og er travlest frem til maj.

Hele vinteren, kommer de bedste professionelle europæiske hold til Mallorca, fordi de ved, at øen har de ideelle betingelser for træning.

Området omring Alcúdia i det nordlige Mallorca er en favorit for Storbritanniens, Team Sky i løbet af vinteren, da de drager fordel af klimaet og landskabet samt det tørre, varme vejr. S

amtidig kommer tusindvis af motionister og entusiaster hvert år, som nyder godt af Mallorcas gader og stræder, nyder de milde vintre og de fabelagtige forårs og efterårsfarver i naturen.Booking.com

Gode områder til cykling på Mallorca

Mallorca byder på et meget varieret landskab og du kan lige så godt vælge det rigtige sted at bo, så du møder det type landskab, du ønsker at prøve kræfter med. Cykling på Mallorca er vokset sig så populært gennem årene, at mange hoteller har indbygget faciliteter til vedligeholdelse af cykler, samtidig er flere udlejningsfirmaer dukket op i stort set alle øen områder.

Vi starter i det vestlige Mallorca, hvor Serra de Tramuntana bjergene strækker sig som rygrag hele vejen fra syd til nord. Her finder du et væld af udfordrende veje og ruter til træningen. Du vil prøve hårde stigninger, skarpe sving og mærke benene syre til, som du vrider dig af sted op ad de mange bjergveje. Du mødes til gengæld af en udsigt, der er et postkort værdigt, over Middelhavet eller over de smukke bjerge.

Et godt sted at placere sig er i den smukke Sóller-dal, et mekka for sportsturisme og alle der elsker naturen. Placeret i Tramuntana bjergene, i en dal af appelsin og olivenplantager med kun 5 km til havet og den maleriske havneby, Port de Sóller, har du optimale omgivelser for fysisk udfoldelse. Her finder du masser af steder, hvor du kan leje cykel, få guidet tur rundt i bjergene og optimale betingelser for den rigtige restituering. Samtidig starter et væld af både vandre og cykelruter fra Sóller, som vil føre dig gennem de mange nærliggende landsbyer, hvor det er populært at tage et hvil og kameraet frem.

Nord på Mallorca i den vestlige del, vil Tramuntana-bjergene stadig fylde godt og nå til den smukke ferieby Port de Pollença. Du vil i dette område, være tæt forbundet til havet, hvor mange cykelruter strækker sig langs bjergryggen og de klippede landskaber langs vandet. Indenfor en radius af 20 km, har du også adgang til den dramatiske Cap de Formentor halvø, der nok skal trække sveden ud af dig samtidig med sikkerheden for en vild oplevelse.

Alcúdia er et andet suverænt sted at bo, hvis du skal på cykelferie. Her møder du mange cykelentusiaster i højsæsonen (foråret), og byen tilbyder en masse cykelvenlige hoteller med cykelværksted, opbevaring samt hjælp til planlægning af cykelture. Området i sig selv, byder på lækre lange landeveje, desuden ikke langt fra bjergenes udfordrende stigninger og hårnålesving.

På østkysten, kan du basere dig i området nær den populære badeferiedestination, Cala Millor, som har vidunderlige kystnære ruter, samt giver god adgang til Llevent Peninsula naturreservatet, med masser af udfordrende bakker i smukke fredede omgivelser. Her er ligeledes fine muligheder for en god landevejsudfordring, som du kan cykle mod byerne Manacor, Artá og Sineu.

Områderne i syd omkring Platjaa de Palma, er generelt ret flade, men søger du mere udfordring hernede med stigninger, kan du cykle mod Algaida/Randa og Llucmajor.
Cykel-camps med hotel

Mange af Mallorcas hoteller, tager godt imod cyklister og tilbyder en række services for, at tilfredsstille de behov der måtte være. Der er også deciderede cykel camps, altså hoteller med fokus udelukkende på cyklister. Her arrangeres der ture, træning og maden er nøje tilrettelagt for optimal restituering og genopbygning af musklerne. Her kan du se et par af dem:

Stig’s Cykelrejserer startet af cykelentusiasten, Stig Lundgaard, som gennem en årrække nu, har arrangeret inspirerende og udfordrende cykelcamps og ture på Mallorca. Hos Stig’s Cykelrejser, kan du selv vælge hvilke hold du vil prøve kræfter med, og du kan hele tiden skifte hold, alt efter om niveauet skal justeres op eller ned. Med Stig’s Cykelrejser, er du sikret en kompetent og personlig cykelcamp på Mallorca. Læs mere om cykelcamps på Mallorca med Stig’s Cykelrejser på hjemmesiden.

World VeloCamp i Palma, ligger blot 5 km fra lufthavnen. De specialiserer de sig i, at få dig helt i form op til sæsonen og alle gæster får personlig behandling og træningsrutine. Se meget mere på World VeloCamps website

SunVelo holder til på det 4 stjernede Viva Blue, i Playa de Muro tæt ved Alcúdia i det nordlige Mallorca. Efter samme koncept, plejer de dig og sikrer den rigtige træning ernæring og så tilbyder de “health club”. Se på SunVelos website

Club Pollentia ligger på vejen mellem Port de Pollenca og Alcúdia. En populær destination for triathlon og cykelklubber, at bo under træningslejre. Dette hotel er ideelt til en aktiv ferie, med tre swimmingpools, tennisbaner, volleyballbaner og vandsport. Se website for Club Pollentia
Cykelløb på Mallorca

Førende professionelle cykelryttere kommer til Mallorca hver februar for, at konkurrere i Cycling Challenge Race, den første rigtige begivenhed på året. Dettee løb har været i gang siden 1992 for spaniere, men i 1995 besluttede arrangørerne at invitere internationale teams og bruges af mange teams til at forberede sig til sæsonen. Særligt Vuelta’en bliver forberedt på Mallorca.

Duva International Two -Day Sportive, giver alle ryttere en herlig chance for at hygge sig mens de forbereder sig. Løbet er både for hyggens skyld, men absolut også til at forberede sig. Alle kan være med i dette løb, hvor der er to forskellige ruter, en på 95 km og en på 140 km.
Leje cykel på Mallorca

Du har selvfølgelig mulighed for selv at tage egen cykel med på ferien, men høje gebyrer og risikoen for beskadigelse under turen, gør det mindre attraktivt. Heldigvis er der mange muligheder for at leje cykel på Mallorca. Mange udlejningsfirmaerne har set, hvor populært det egentlig er at opleve øen på cykel og har derfor et bredt udvalgt af cykler til leje.
Vær hurtigt ude hvis du har specifikke krav. Mange bestiller allerede i efteråret, hvis de skal af sted til foråret, netop for at være sikker på, at få det rigtige hotel og ikke mindst den helt rigtige cykel.

Har du bestemte krav til cyklens egenskaber, er det en god idé at bestille så hurtigt som muligt efter turen til Mallorca er planlagt. Det kan være du ønsker carbon eller Shimano gear og for ikke at komme ned til en skuffelse, så gør dig selv en tjeneste.
Du kan leje cykler i langt de fleste ferieområder på Mallorca, men nogle af mest populære steder er Pollencia og Alcúdia, der har et virkelig bredt udvalg i cykeludlejning.. Mange af disse butikker er også specialiserede indenfor et bestemt felt, så du kan få råd, vejledning, tilbehør og tøj, hvis det det er nødvendigt.
Priserne varierer fra sted til sted, så det er ikke til at sige, hvor du finder den billigste udlejningsbutik.

Emblematiske cykelruter på Mallorca

Der findes et utal af cykelruter på Mallorca, du kan sådan set bare følge vejene rundt. Men hvorfor ikke sikre at kombinere turene med et par oplevelser på vejen? Mallorca byder på en enorm kultur og historiearv samt nogle vanvittigt smukke udsigtspunkter.

 

Lluc klosteret

En fin rute til dit første eventyr, der tager dig en tur i de høje bjerge. Denne 50 km lange rute starter ved landferie-byen Campanet og klatrer op til Lluc klosteret via Coll de sa Batalla. Efter Lluc kan du nyde den fantastiske nedstigning af Coll de Femenia, til du når den charmerende gamle bydel i Pollenca. Tilbage til Campanet via en smuk vej ved foden af bjergene, fuldender turen.

Sa Calobra

Du drømmer ikke om, hvad der venter dig her. Veje der sløjfer rundt om sig selv, mens de stiger med over 900 meter på under 10 km. Sa Calobra er blandt Mallorcas smukkeste områder og der er tilmed et par små strande, så det er muligt at bade i bugten mellem klipperne, når benene fortjener en pause.

 

Fyrtårnet ved Cap de Formentor

Med start i Pollenca, kan du komme til det berømte fyrtårn, der vogter over hele Mallorcas nordkyst. Du bliver udfordret med over 1,6 km opstigning på de kringlede veje, der snor om bjerget. På turen vil du kunne nyde udsigten over Middelhavet og de smukke bjerge der omringer Pollenca.

Palma – Deiá

En 132 km lang rute til den vestlige del af øen. Med stigningerne i Coll de sa Creu, es Grau, Coll de Soller og Coll de Honor. En spektakulær tur langs den vestlige kyst og en chance for at stoppe ved den historiske og maleriske landsby Deia.

Cykelløb


©2019 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?