Søg
Close this search box.

Cykling og cykelrejse på Mallorca

cykling-cyklist-mallorca-bjerge

I denne artikel

Hvor skal man cykle på Mallorca?

Mallorca byder på et meget varieret landskab og du kan lige så godt vælge det rigtige sted at bo, så du møder det type landskab, du ønsker at prøve kræfter med. Cykling på Mallorca er vokset sig så populært gennem årene, at mange hoteller har indbygget faciliteter til vedligeholdelse af cykler, samtidig er flere udlejningsfirmaer dukket op i stort set alle øen områder.

Vi starter i det vestlige Mallorca, hvor Serra de Tramuntana bjergene strækker sig som rygrag hele vejen fra syd til nord. Her finder du et væld af udfordrende veje og ruter til træningen. Du vil prøve hårde stigninger, skarpe sving og mærke benene syre til, som du vrider dig af sted op ad de mange bjergveje. Du mødes til gengæld af en udsigt, der er et postkort værdigt, over Middelhavet eller over de smukke bjerge.

 

Sóller

Et godt sted at placere sig er i den smukke Sóller-dal, et mekka for sportsturisme og alle der elsker naturen. Placeret i Tramuntana bjergene, i en dal af appelsin og olivenplantager med kun 5 km til havet og den maleriske havneby, Port de Sóller, har du optimale omgivelser for fysisk udfoldelse. Her finder du masser af steder, hvor du kan leje cykel, få guidet tur rundt i bjergene og optimale betingelser for den rigtige restituering. Samtidig starter et væld af både vandre og cykelruter fra Sóller, som vil føre dig gennem de mange nærliggende landsbyer, hvor det er populært at tage et hvil og kameraet frem.

 

Pollença

Nord på Mallorca i den vestlige del, vil Tramuntana-bjergene stadig fylde godt og nå til Port de Pollença. Du vil i dette område, være tæt forbundet til havet, hvor mange cykelruter strækker sig langs bjergryggen og de klippede landskaber langs vandet. Indenfor en radius af 20 km, har du også adgang til Cap de Formentor halvø, der nok skal trække sveden ud af dig samtidig med sikkerheden for en vild oplevelse.

 

Alcúdia og Playa de Muro

Alcúdia er et andet suverænt sted at bo, hvis du skal på cykelferie. Her møder du mange cykelentusiaster i højsæsonen (foråret), og byen tilbyder en masse cykelvenlige hoteller med cykelværksted, opbevaring samt hjælp til planlægning af cykelture. Området i sig selv, byder på lækre lange landeveje, desuden ikke langt fra bjergenes udfordrende stigninger og hårnålesving.

 

Cala Millor

På østkysten, kan du basere dig i området nær den populære Cala Millor, som har vidunderlige kystnære ruter, samt giver god adgang til Llevent Peninsula naturreservatet, med masser af udfordrende bakker i smukke fredede omgivelser. Her er ligeledes fine muligheder for en god landevejsudfordring, som du kan cykle mod byerne Manacor, Artá og Sineu.

Cykelleje på Mallorca

Du har selvfølgelig mulighed for selv at tage egen cykel med på ferien, men høje gebyrer og risikoen for beskadigelse under turen, gør det mindre attraktivt. Heldigvis er der mange muligheder for at leje cykel på Mallorca. Mange udlejningsfirmaerne har set, hvor populært det egentlig er at opleve øen på cykel og har derfor et bredt udvalgt af cykler til leje.
Vær hurtigt ude hvis du har specifikke krav. Mange bestiller allerede i efteråret, hvis de skal af sted til foråret, netop for at være sikker på, at få det rigtige hotel og ikke mindst den helt rigtige cykel.

Har du bestemte krav til cyklens egenskaber, er det en god idé at bestille så hurtigt som muligt efter turen til Mallorca er planlagt. Det kan være du ønsker carbon eller Shimano gear og for ikke at komme ned til en skuffelse, så gør dig selv en tjeneste.
Du kan leje cykler i langt de fleste ferieområder på Mallorca, men nogle af mest populære steder er Pollencia og Alcúdia, der har et virkelig bredt udvalg i cykeludlejning.. Mange af disse butikker er også specialiserede indenfor et bestemt felt, så du kan få råd, vejledning, tilbehør og tøj, hvis det det er nødvendigt.
Priserne varierer fra sted til sted, så det er ikke til at sige, hvor du finder den billigste udlejningsbutik.

Cykelløb på Mallorca

Førende professionelle cykelryttere kommer til Mallorca hver februar for, at konkurrere i Cycling Challenge Race, den første rigtige begivenhed på året. Dette løb har været i gang siden 1992 for spaniere, men i 1995 besluttede arrangørerne at invitere internationale teams og bruges af mange teams til at forberede sig til sæsonen. Særligt Vuelta’en bliver forberedt på Mallorca.

Duva International Two -Day Sportive, giver alle ryttere en herlig chance for at hygge sig mens de forbereder sig. Løbet er både for hyggens skyld, men absolut også til at forberede sig. Alle kan være med i dette løb, hvor der er to forskellige ruter, en på 95 km og en på 140 km.

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »