Cykling og cykelrejse på Mallorca - Her skal du cykle

Cykelsæsonen begynder allerede i slutningen af januar, på Mallorca, og er travlest frem til maj.

Gennem vinter og foråret kommer de bedste professionelle europæiske hold til Mallorca, fordi de ved, at øen har de ideelle betingelser for træning. Områder som Puigpunyent, Alcúdia, Pollenca, Sóller og Muro er alle travle gennem foråret.

Mallorca byder på nogle af de mest krævende, udfordrende, sjove og samtidig de mest afslappede cykelture du kan forestille dig.

Det er derfor tusindvis af mennesker fra hele verden, hvert år besøger Mallorca med det ene formål, at cykle på nogle af Europas bedste og mest krævende ruter.

Cykelcamps og cykelhotel

Mange af Mallorcas hoteller tager godt imod cyklister, og tilbyder hertil en række services som f.eks. cykelkælder, shop mv.. Der er også deciderede cykel camps, altså hoteller med fokus udelukkende på cyklister. Her arrangeres der ture, træning mm., og maden er nøje tilrettelagt for optimal restitution og genopbygning af musklerne.

Stigs Cykelrejser

Stig’s Cykelrejserer startet af cykelentusiasten, Stig Lundgaard, som gennem en årrække nu, har arrangeret inspirerende og udfordrende cykelcamps og ture på Mallorca. Hos Stig’s Cykelrejser kan du selv vælge hvilke hold du vil prøve kræfter med, og du kan hele tiden skifte hold, alt efter om niveauet skal justeres op eller ned. Med Stig’s Cykelrejser, er du sikret en kompetent og personlig cykelcamp på Mallorca.

logo stigs cykelrejser

Gode områder til cykling på Mallorca

Mallorca byder på et meget varieret landskab og du kan lige så godt vælge det rigtige sted at bo, så du møder det type landskab, du ønsker at prøve kræfter med. Cykling på Mallorca er vokset sig så populært gennem årene, at mange hoteller har indbygget faciliteter til vedligeholdelse af cykler, samtidig er flere udlejningsfirmaer dukket op i stort set alle øen områder.

Vi starter i det vestlige Mallorca, hvor Serra de Tramuntana bjergene strækker sig som rygrag hele vejen fra syd til nord. Her finder du et væld af udfordrende veje og ruter til træningen. Du vil prøve hårde stigninger, skarpe sving og mærke benene syre til, som du vrider dig af sted op ad de mange bjergveje. Du mødes til gengæld af en udsigt, der er et postkort værdigt, over Middelhavet eller over de smukke bjerge.

strand i maleriske port de soller på mallorca med bugt og bjerge i baggrunden

Sóller

Et godt sted at placere sig er i den smukke Sóller-dal, et mekka for sportsturisme og alle der elsker naturen. Placeret i Tramuntana bjergene, i en dal af appelsin og olivenplantager med kun 5 km til havet og den maleriske havneby, Port de Sóller, har du optimale omgivelser for fysisk udfoldelse. Her finder du masser af steder, hvor du kan leje cykel, få guidet tur rundt i bjergene og optimale betingelser for den rigtige restituering. Samtidig starter et væld af både vandre og cykelruter fra Sóller, som vil føre dig gennem de mange nærliggende landsbyer, hvor det er populært at tage et hvil og kameraet frem.

kyst omkring formentor på mallorca

Pollença

Nord på Mallorca i den vestlige del, vil Tramuntana-bjergene stadig fylde godt og nå til Port de Pollença. Du vil i dette område, være tæt forbundet til havet, hvor mange cykelruter strækker sig langs bjergryggen og de klippede landskaber langs vandet. Indenfor en radius af 20 km, har du også adgang til Cap de Formentor halvø, der nok skal trække sveden ud af dig samtidig med sikkerheden for en vild oplevelse.

vandretur til penya des migdia på aucanada ved alcudia

Alcúdia og Playa de Muro

Alcúdia er et andet suverænt sted at bo, hvis du skal på cykelferie. Her møder du mange cykelentusiaster i højsæsonen (foråret), og byen tilbyder en masse cykelvenlige hoteller med cykelværksted, opbevaring samt hjælp til planlægning af cykelture. Området i sig selv, byder på lækre lange landeveje, desuden ikke langt fra bjergenes udfordrende stigninger og hårnålesving.

strandpromenade i cala millor mallorca ved kyst med palmer

Cala Millor

På østkysten, kan du basere dig i området nær den populære Cala Millor, som har vidunderlige kystnære ruter, samt giver god adgang til Llevent Peninsula naturreservatet, med masser af udfordrende bakker i smukke fredede omgivelser. Her er ligeledes fine muligheder for en god landevejsudfordring, som du kan cykle mod byerne Manacor, Artá og Sineu.

Cykelleje på Mallorca

Du har selvfølgelig mulighed for selv at tage egen cykel med på ferien, men høje gebyrer og risikoen for beskadigelse under turen, gør det mindre attraktivt. Heldigvis er der mange muligheder for at leje cykel på Mallorca. Mange udlejningsfirmaerne har set, hvor populært det egentlig er at opleve øen på cykel og har derfor et bredt udvalgt af cykler til leje.
Vær hurtigt ude hvis du har specifikke krav. Mange bestiller allerede i efteråret, hvis de skal af sted til foråret, netop for at være sikker på, at få det rigtige hotel og ikke mindst den helt rigtige cykel.

Har du bestemte krav til cyklens egenskaber, er det en god idé at bestille så hurtigt som muligt efter turen til Mallorca er planlagt. Det kan være du ønsker carbon eller Shimano gear og for ikke at komme ned til en skuffelse, så gør dig selv en tjeneste.
Du kan leje cykler i langt de fleste ferieområder på Mallorca, men nogle af mest populære steder er Pollencia og Alcúdia, der har et virkelig bredt udvalg i cykeludlejning.. Mange af disse butikker er også specialiserede indenfor et bestemt felt, så du kan få råd, vejledning, tilbehør og tøj, hvis det det er nødvendigt.
Priserne varierer fra sted til sted, så det er ikke til at sige, hvor du finder den billigste udlejningsbutik.

Cykelløb på Mallorca

Førende professionelle cykelryttere kommer til Mallorca hver februar for, at konkurrere i Cycling Challenge Race, den første rigtige begivenhed på året. Dette løb har været i gang siden 1992 for spaniere, men i 1995 besluttede arrangørerne at invitere internationale teams og bruges af mange teams til at forberede sig til sæsonen. Særligt Vuelta’en bliver forberedt på Mallorca.

Duva International Two -Day Sportive, giver alle ryttere en herlig chance for at hygge sig mens de forbereder sig. Løbet er både for hyggens skyld, men absolut også til at forberede sig. Alle kan være med i dette løb, hvor der er to forskellige ruter, en på 95 km og en på 140 km.

Emblematiske cykelruter på Mallorca

Der findes et utal af cykelruter på Mallorca, du kan sådan set bare følge vejene rundt. Men hvorfor ikke sikre at kombinere turene med et par oplevelser på vejen? Mallorca byder på en enorm kultur og historiearv samt nogle vanvittigt smukke udsigtspunkter.

 

Lluc klosteret

En fin rute til dit første eventyr, der tager dig en tur i de høje bjerge. Denne 50 km lange rute starter ved Campanet og klatrer op til Lluc klosteret via Coll de sa Batalla. Efter Lluc kan du nyde den fantastiske nedstigning af Coll de Femenia, til du når den charmerende gamle bydel i Pollenca. Tilbage til Campanet via en smuk vej ved foden af bjergene, fuldender turen.

 

Sa Calobra

Du drømmer ikke om, hvad der venter dig her. Veje der sløjfer rundt om sig selv, mens de stiger med over 900 meter på under 10 km. Sa Calobra er blandt de smukkeste naturområder på hele øen, der er tilmed et par små naturstrande, så det er muligt at bade i bugten mellem klipperne, når benene fortjener en pause.

 

Fyrtårnet ved Cap de Formentor

Med start i Pollenca, kan du komme til det berømte fyrtårn, der vogter over hele Mallorcas nordkyst. Du bliver udfordret med over 1,6 km opstigning på de kringlede veje, der snor om bjerget. På turen vil du kunne nyde udsigten over Middelhavet og de smukke bjerge der omringer Pollenca.

 

Palma – Deiá

En 132 km lang rute til den vestlige del af øen. Med stigningerne i Coll de sa Creu, es Grau, Coll de Soller og Coll de Honor. En spektakulær tur langs den vestlige kyst og en chance for at stoppe ved den historiske og maleriske landsby Deia.

Guidede cykelture på Mallorca

Er I ikke taget på cykelferie, men gerne vil opleve dele af øen mens I træder i pedalerne, så er en guidet cykeltur lige sagen.

Sightseeing i Palma på cykel

Oplev Palmas historiske centrum på en sjov og anderledes måde, når I tager på sightseeing tur på cykel med guide. I kan vælge mellem 3 forskellige ture; almindelig sightseeing tur, sightseeing + tapas eller sightseeing + indgang til Bellverslottet. På turen bliver I introduceret til Palma, byens unikke historie og dens mange fascinerende bygningsværker og monumenter. Denne skønne halvdagstur giver mulighed for virkelig at få set nogle ting, uden at skulle bruge for meget tid på transport.

Mountainbike gennem Mallorcas Via Verde

Tag med på mountainbike udflugt gennem Mallorcas eneste Via Verde (grønne vej), en bilfri rute der løber mellem Manacor og Artà. På turen kommer I bla. forbi imponerende forhistoriske bosættelser, hemmelige tunneller og charmerende landsbyer. Der er masser tid til at tage billeder og nærstudere de mange spændende steder I ser. Denne udflugt er en god måde at kombinere sightseeing og sport på.

  • Leje af mountainbike og udstyr
  • Guide

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?