Booking.com

Rejseguide og luksusophold på Formentor

Formentors spektakulære landskab sat for enden af Mallorcas dramatiske Serra de Tramuntana-bjergkæde, udsmykket med stedsegrøn vegetation der følger bjergskråningerne ned til det azurblå vand og de mange udsigtspunkter, gør området til ét af Mallorcas mest besøgte udflugtsmål.

Formentor er berømt for sin enestående og maleriske natur, der forkæler sanserne og får dig til at glemme verden omkring dig.

Formentor har blot enkelte indkvarteringsmuligheder, kun i absolutte luksusklasse og det ene hotel her, er en vigtig del af Mallorcas historie, det var nemlig det første turisthotel på øen.

Luksushotel på Formentor med havudsigt

Hotel i Formentor, Mallorca

Formentor, a Royal Hideaway Hotel *****

Hotellet på Formentor-halvøen rummer en imponerende historie såvel som udsigt, faktisk var dette hotel det første luksushotel på hele Mallorca, og gennem tiden tiltrukket sig opmærksomhed fra prominente gæster, som er kommet her for at nyde de uspolerede omgivelser krydret med den søde luksustilværelse.

Bestil værelse på Royal Hideaway her

Udflugtsmål og seværdigheder nær Formentor

Formentor er i sig selv et udflugtsmål der skal nydes og udforskes. Formentor er blandt andet kendt for sit ikoniske fyrtårn, for enden af en snoet vej, tilpasset bjergene naturlige formationer – ingen sprængstoffer er brugt ved anlæggelsen. Fra fyrtårnet kan du opnå en uforglemmelig panoramaudsigt over Middelhavet.

Rundt på halvøen finder du flere velkendte udsigtspunkter, som Mirador del Mal Pas (Mirador d’es Colomer) og Finisterre, hvorfra du kan se over til naboøen Menorca.

Byen Pollença som Formentor rent administrativt tilhører, byder på flere historiske og interessante seværdigheder og ikke mindst en række moderne kunstgallerier, der specialiserer sig indenfor samtidskunst.

Find inspiration til udflugterne her

Udsigt over pollenca og port de pollenca fra bjerget puig de maria+

Stranden i Formentor

Stranden i Formentor kaldes blot Cala Formentor og måler godt 850 meter i længden. Bag Cala Formentor ligger fyrreskove, der danner et afkølende læ i de varmeste sommermåneder mellem juni og september. Vandet bliver dybt efter 15-20 meter og vær opmærksom på stenbunden i starten.

Cala Formentor har fint gyldent sand, men er ikke særlig bred. Mange besøgende kommer hertil på dagture med turistbusser, så vær her før klokken 10, så kan du få en god plads på stranden.

Her er gode faciliteter i form af beach-bar/restaurant, brusere, toiletter, solvogne og parasoller.

Aktiviteter og sport omkring Formentor

Selvsagt er Formentor et paradis for naturelskere. De mange stejle, snoede serpentinerveje, der sløjfer sig langs bjergskråningerne, giver cyklister en udfordring de sent vil glemme – på den gode måde. Her mærker du benene syre til mens du tramper dig videre til næste hårnålesving, inden du igen ser en ny udfordring, men belønnes hele vejen med den vanvittige udsigt over klippeformationerne og havet langt nede i bugten.

Vandring i de dramatiske bjerge, der tager dig til hemmelige små bugter og strande, imponerende udsigtspunkter og tilbage i tiden, mellem forhistoriske bosættelser og udkigstårne.

Hotellet i Formentor har desuden 5 tennisbaner, hvor en professionel instruktør er tilknyttet for dig, der ønsker inspiration eller blot lige er startet op.

Er du på udkig efter golf, har du 2 lækre 18-hullers golfbaner indenfor en rimelig rækkevidde.

Formentor-halvøen stikker ud fra Tramuntana-bjergenes nordlige ende, hvilket også har givet området dets andet navn, Cap de Formentor, som betyder ‘Formentors hoved’. Formentor tilhører Pollenca, som udover selve den gamle bydel, også består af Port de Pollenca samt Cala Sant Vicenc, altså et ganske stort område.

Andre smukke steder i Tramuntana du skal besøge

©2019 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?