Søg
Close this search box.

Port de Sóller

I denne guide

Vælg Port de Sóller for

Hvor ligger Port de Sóller?

Port de Sóller markeret på et kort over Mallorca.

Port de Sóller - Rejseguide til aktiviteter og ophold

Port de Sóller er en malerisk havneby beliggende på Mallorcas vestkyst, i en isoleret bugt for foden af Serra de Tramuntana.

Introduktion til Port de Sóller

Port de Sóller blander på fin vis det traditionelle og autentiske med det mondæne, som giver en helt særlig atmosfære i den charmerende havneby.

Port de Sóller er bygget op omkring en havn og to gyldne sandstrande, bag hvilke den lange promenade strækker sig, fyldt med spisesteder og butikker, der giver byen leben. 

Takket være den gamle sporvogn, er det let at komme til Port de Sóller fra Sollers gamle by, der ligger nogle kilometre højere i bjergene. 

Mallorca Pass

Kombiner seværdigheder og aktiviteter med Mallorca Pass, der giver adgang til 14 forskellige seværdigheder, bl.a. La Seu katedralen, Bellver og Palma Aquarium.

Aktiviteter og oplevelser omkring Port de Sóller

Hvad skal man opleve i Port de Sóller?

Den skønne beliggenhed i en bugt i bjergene, gør Port de Sóller et alsidigt sted for aktive feriegæster. Samtidig tilbyder havnebyen to dejlige strande, hvor du rigtigt kan slappe af under sydens sol.

Nedenfor finder du inspiration til forskellige aktiviteter du kan lave i Port de Sóller.

Nyd de gyldne strande

Port de Sóller er hjemsted for to dejlige strande, med blødt gyldent sand. Strandene befinder sig lige foran den kendte strandpromenade der kendetegner den smukke havneby, og byder på solvogne, parasoller og andre faciliteter.

Platja d'en Repic og Port

Port de Sóller er hjemsted for to lækre gyldne sandstrande; Platja d’en Repic og Port. Sammenlagt byder de to på mere end 1 km dejlig strand.

Hop på sporvognen

Ét af områdets vartegn er den antikke sporvogn, der kører i pendulfart mellem Port de Sóller og Soller by. Sporvognen blev sat i funktion i 1921, og tager dig gennem de smukke dale, gennem appelsin- og olivenlunde, og op til Sóllers charmerende by. Det er stadig de originale vogne der er i brug, som giver oplevelsen en dimension mere af autenticitet.

Sporvognen mellem Sóller og Port de Sóller

Den gamle veteransporvogn kører hvert kvarter mellem Sóller by og Port de Sóller, gennem smukke frugtplantager mellem bjergdalene.

Opdag den underskønne sa Calobra-bugt og stranden Cala Tuent

Ikke langt fra Sóller og Port de Sóller finder du et af Mallorcas smukkeste steder, den naturskønne bugt sa Calobra. Du vil næsten ikke tro dine egne øjne, når du første gang ser denne maleriske perle, der næsten virker surrealistisk på grund af de dybe farver og naturlige uberørte skønhed. Ved siden af sa Calobra finder du Cala Tuent, en lille strand, der ligger som udmunding for den lange kløft Torrent de Pareis, mellem gigantiske klippevægge.

Du kan køre eller sejle til sa Calobra. Jeg vil dog anbefale sejlturen, da køreturen ikke er for sarte sjæle, og sejlturen afgår fra Port de Sóller.

Sa Calobra og Cala Tuent er blandt de smukkeste områder på hele Mallorca, og byder på en helt særlig uspoleret natur.

Kridt skoene og kom ud og gå

Port de Sóller er et skønt område at vandre i, her er masser af uspoleret natur, frugtlunde og magiske udsigtspunkter over kysterne og dalene.

Port de Sóller er forbundet til Mallorcas længste vandrerute, GR221, der strækker sig fra Formentor i nord til Andratx i syd. I Port de Sóller finder du infotavler der leder dig via GR221 i forskellige retninger, bl.a. til Sóller by, til smukke Deià osv.

Du kan vandre op til Refugi de Muleta og tilbage igen, en utrolig smuk tur, der ikke er for hård. Her møder du også det flotte fyrtårn es Faro de Sóller, hvorfra du kan glæde dig til de vidunderlige udsyn over hele Port de Sóller. Turen herop og tilbage tager ca. 2 timer.

Der er vitterligt uendelige muligheder for at vandre og gå nogle dejlige ture fra Port de Sóller, og du kan såmænd også blot nøjes med at slentre gennem byen og op gennem det gamle fiskemandskvarter for, at få en dejlig gåtur.

Dybhavsfiskeri

Port de Sóller er et paradis for sportsfiskere. Tag med Fishing Mallorca med ud på dybhavsfisketur, hvor du kan vælge hvilke arter du vil prøve kræfter med, du kan bl.a. prøve at fange tun og Mahi Mahi. Ombord kan der arrangeres BBQ med fangst, eller du kan gemme appetitten til du kommer retur og kan gå på fiskerestaurant i havnen.

Besøg Mallorcas maritime museum

I et tidligere kapel på klipperne over Port de Sóller finder du Mallorcas maritime museum, dedikeret til at fortælle om én af øens vigtigste erhverv gennem tiden. Udstillinger af både, redskaber, billeder, sammen med fortællinger om Sóllers erhvervshistorie giver dig et godt indblik i de stolte traditioner for fiskeri og søfart, og i hvor vigtig en havn Port de Sóller faktisk har været for øens økonomi.

Fra stedet kan du samtidig glæde dig til de fortryllende udsyn over hele bugten og dalen, samt de dybe kløfter på den anden side ud over havet.

På toppen af klipperne over Port de Sóller , i et gammel kloster, ligger Mallorcas maritime museum, som vil guide dig gennem øens søfartshistorie. Udsigten heroppe er i øvrigt hele turen værd.

Tag på dykkereventyr

Dykning er en helt særlig oplevelse, for den åbner op for en helt ny verden af ubeskrivelig skønhed. Tag med ned og opdag rev, klippevægge, grotter og farvelige fisk, når et af de mange dykkercentre i Port de Sóller arrangerer daglige ture.

Dykning er en af de mest populære aktiviteter i Cala Ratjada og på Mallorca. En hel verden af liv og smukke undersøiske miljøer venter under havets overflade.

Gå op til Torre Picada

Tag turen gennem olivenlunde, skov og grusstier, op til det gamle vagttårn Torre Picada på klipperne over Port de Sóller. Torre Picada blev rejst i 1624, efter en række blodige og brutale slag mod indtrængende pirater, som en del af et netværk af tårne der kunne advare mod angreb.

Fra tårnet kan du indtage de magiske udsyn over bjerge og havet, mens du forestiller dig livet som vagtmand. Turen hertil er rimelig let, og kræver ikke vandreudstyr.

Torre de Picada er et af Mallorcas bedst bevarede gamle vagttårne, der blev rejst langs kysterne da øen var voldsomt plaget af piratangreb mellem det 15. og 17. århundrede.

Lej en cykel og tag på eventyr

Mallorca er et cykelparadis, og Sóller hører blandt de mest populære cykelområder på øen. Der er al mulig grund til at leje en cykel og tage på tur i Tramuntgana, hvor du mødes af snoede bjergpas, stejle hældninger, hårnålesving og fantastiske udsigtspunkter over bjergdale og kyster.

Hvis du har bentøjet i orden, skal du prøve kræfter med la Serpent, vejen til sa Calobra-bugten, med sine 26 skarpe sving på en 12,2 km distance og gennemsnitlig hældning på 7%. La Serpent er kendt som én af Spaniens mest udfordrende veje, og samtidig smukkeste.

Kører du længere ind i Tramuntana, kommer du til områder som Esporles og Puigpunyent, også kendt som cykelrytternes yndlingsområder. Omkring Puigpunyent ligger det 3 km lange bjergpas es Garu, der også nok skal få dig op af sadlen.

Langs kysterne kan du glæde dig til områder som Banyalbufar, Estellencs og Andratx, der tilbyder mere jævne veje, men med den skønneste udsigt og friske vinde.

Mallorca er blandt Europas bedste destinationer for cykelsporten, der blomstrer hvert forår og efterår på øen.

Planlæg rejsen til Mallorca

Andre herlige aktiviteter og seværdigheder i og nær Port de Sóller

Er du frisk på at komme ud af Port de Sóller og se og opleve mere i områderne omkring, så er her nogle forslag til dig. Port de Sóller ligger i kort afstand fra hovedbyen Sóller, hvor du finder flere imponerende seværdigheder, heriblandt den smukke sognekirke, bankbygningen, Can Prunera og Museu Modernismo.

Besøg sognekirken Sant Bartolomeu

Sognekirken i Sóller by, dedikeret til Skt. Bartholomæus, er et pragteksemplar af nygotisk arkitektur. Kirken er kendt over hele verden grundet dens hovedfacade, som blev designet af Joan Rubio, én af Spaniens mest fremtrædende arkitekter og forretningspartner med Antoni Gaudí.

Ved siden af kirken finder du Banco de Sóller-bygningen, altså byens gamle bank, hvis facade også blev designet af Rubio.

Facaden på Sóllers sognekirke blev designet af den catalanske stjernearkitekt Joan Rubió, partner til Antoni Gaudí.

Nyd en tur i veterantoget til Palma

Én af Mallorcas største turistattraktioner er det gamle veterantog, der dagligt kører mellem Sóller og Palma, med stop i Bunyola.

Togbanen blev indviet tilbage i 1912, og i dag er alle de originale vogne med mahognipaneler og messingbeslag stadig i gang. Under turen vil du se nogle af de mest storslåede områder i Tramuntana, de grønne dale, de mange frugtplantager, mandelmarker og skove. Dette er virkelig en unik attraktion og en utrolig autentisk oplevelse, som du bør give dig selv.

Tag med på en vidunderlig bumletur i over 100 år gamle mahognivogne, gennem eventyrlige bjergdale og appelsinlunde med Mallorcas veterantog.

Tag i botanisk have

Sóller er kendt som ét af Mallorcas mest frodige områder, og derfor ikke unaturligt at det netop er her du finder én af øens største botaniske haver.

I Sóllers botaniske haver finder du et imponerende udvalg af nogle af de smukkeste baleariske blomster og planter, med info om hver af arterne. Der er også mulighed for at deltage i en guidet tur i haverne, hvor du vil lære om middelhavsregionens flora.

Læs mere om Jardi Botanic

Besøg Can Prunera og Museu Modernista

Ca’n Prunera er ét af Mallorcas mest anerkendte udstillingssteder for samtidskunst. Her finder du såvel permanente som skiftende udstillinger af nogle af de mest markante kunstnere inden for modernismen.

Selve palæet Ca’n Prunera er samtidig ét af øens flotteste eksempler på Art Nouveau, der vidner om Sóllers velmagt.

Ca’n Prunera ligger Carrer de sa Luna, Sóllers centrale hovedgade.

Det smukke gamle Art Nouveau palæ i Sóllers hovedgade danner rammen om Mallorcas eneste storartede museum dedikeret til modernismen.

Besøg det ikoniske Lluc-kloster

Længere oppe i bjergene finder du det berømte Lluc-kloster og korskole, der stammer tilbage fra det 16. århundrede. Her mødes du med historien om den hellige madonna, den spirituelle grotte, den pompøse kirke som Gaudí har haft arbejdet på, det store etnologiske museum og de smukke botaniske haver. Lluc har tilmed en rigtig god restaurant. Det er en stor og god attraktion, som er værd  at besøge.

Santuari de Lluc er et af Mallorcas og Spaniens vigtigste religiøse steder, hvor pilgrimme stadig valfarter til. Klosteret er bl.a. kendt for sin gamle korskole, som du kan høre synge om søndagen.

Tag på golfbanen i Bunyola

Det tager ikke meget mere end 20 minutter at køre fra Port de Sóller, ned til det smukke område Bunyola, hvor du finder Golf Son Termens. Den 5,5 km lange par-70 bane tilbyder masser af udfordring og en smuk beliggenhed på bakkerne i den grønne dal, med enestående udsigt over bjergene.

Shoppingtur i Sóller

Sóller er altid et besøg værd, ikke mindst på grund af sit blomstrende shoppingliv. Carrer de sa Luna er den største shoppinggade i Sóller, den strækker sig fra hovedtorvet, hvor den smukke kirke står.

Gaden er fuld af små spændende butikker, der kalder på din opmærksomhed, med stort udvalg af lokale og internationale mærker i alle kategorier. Efter shopping er det igen tid til at besøge hovedtorvet for at få en velfortjent forfriskning.

Besøg det lokalhistoriske museum i Sóller

I hjertet af den charmerende by, i et bypalæ fra det 18. århundrede, finder du det lokalhistoriske museum, Museu de Sóller, hvor du kan lære om den rige historie og de mest indflydelsesrige epoker i området. Museet udstiller en bred vifte af arkæologiske artefakter, malerier, værktøj og traditionelt tøj.

Tag en tur til smukke Fornalutx

Indbegrebet af en smuk og idyllisk bjerglandsby finder du dybere inde i dalene fra Sóller, nemlig Fornalutx. Fornalutx, én af Spaniens smukkeste landsbyer. De rustikke brungule husfacader, blomster i gaderne og appelsinlunde omkring, giver et picture perfect udseende af skønhed. På den centrale torveplads kan du nyde en forfriskning, ligesom der ligger en håndfuld gode restauranter i byen med udsigt over de frodige dale.

Fornalutx

Fornalutx er flere gange kåret til én af Spanien smukkeste og mest idylleriske landsbyer. Her finder du en overflod af typisk arkitektur fra Serra de Tramuntana, blomster i alle gader og en eventyrlig baggrundsscene af bjerge og frugtplantager.

Stop ved Sa Capelleta

På bjergskråningerne mellem Sóller og Fornalutx står den lille pudsige kapel, kendt som Sa Capelleta. Sa capelleta er kendt ved sin unikke arkitektoniske form, med irregulære sten, der minder om catalansk modernisme.

Fra kapellets position kan du nyde den smukke udsigt over de grønne bjergskråninger.

Sa Capelleta

På en bjergskråning, med himmelsk udsigt over den grønne dal, står et af Mallorcas unikaer, sa Capelleta. Det lille kapel er skabt efter catalansk modernisme.

Hvor skal du bo i Port de Sóller?

Der er virkelig mange lækre hoteller at vælge mellem i Port de Sóller, så mange at det kan være svært at vælge de bedste. Her er dog et par bud, som du vil kunne lide.

Havudsigt over bugten fra hotel i Port de Soller på øen Mallorca i Spanien.

Aimia Hotel Port de Sóller

Booking.com
Hotel ved promenaden og stranden i Port de Sóller, Mallorca.

Hotel Esplendido

Booking.com
Luksus hotel med spa og udsigt over Port de Sóller på ferieøen Mallorca i Spanien.

Jumeirah Port Soller Hotel & Spa

Booking.com

Spisestederne i Port de Sóller

Som et populært rejsemål for et internationalt blandet publikum, kan du forvente et bredt udvalg af restauranter og spisesteder i Port de Sóller. Navnlig omkring den lange promenade finder du en del af byens spisesteder.

Leder du efter mere fine dining og høj kvalitet, så besøg Michelin-restauranten Bens d’Avall, på klipperne over Port de Sóller. Bens d’Avall har egen avl af høns og ænder, desuden egen olivenolieproduktion, og byder på en rigdom af smag og smuk udsigt. Du kan finde alle Michelin-restauranter på øen her.

Både Port de Sóller og Sóller by er kendt og elsket for deres mange gode spisesteder, der samler det bedste fra middelhavsregionen og giver maden et strejf af Sóller, med de bedste lokale råvarer.

Barer og natteliv i Port de Sóller

Port de Sóller har ingen natteliv i form af natklubber, men her ligger en række cocktailbarer og spillesteder, der lægger scene til hyggelige aftener, f.eks. Agapanto.

Shopping i Port de Sóller

Lang promenaden og i de små sidegader ligger der masser af butikker, der sælger alt fra kendte mærkevarer til sjove lokalproducerede boligartikler. Det er altid hyggeligt at gå og ose lidt i butikkerne i Port de Sóller og Sóller, da de generelt er gode til at blande deres sortiment for en afvekslende shoppingoplevelse.

I byen ligger naturligvis også supermarkeder, apoteker, delikatesser og masser af ishuse.

Marked i Port de Sóller

Hver lørdag formiddag kan du tage på marked i Sóller by. Markedet er en dejlig levende oplevelse, hvor turister og lokale mødes blandt de hundredvis af boder på markedspladsen Plaça des Mercat, ved siden af Sóllers markedsbygning.

I markedsbygningen finder du madvarer, som frugt og grønt, oste, kød, fisk og andre lokale råvarer.

På markedspladsen udenfor, finder du boder der sælger tøj, sko, smykker, håndværk og boligartikler.

Begivenheder i Port de Sóller

April

Fira de sa Taronja

Hvert år omkring slutningen af marts/begyndelsen af april afholdes den årlige appelsinmesse i Sóller, Port de Sóller og Fornalutx. Appelsiner og citroner er synonym med dalene i Sóller og Fornalutx, hvorfor de to kommuner samarbejder om at skabe en række sjove og kulturelle begivenheder under denne messe. Du kan se frem til en af de mest naturskønne messer i hele Europa, hvor duften af citrusfrugterne er overalt i luften. Barer og restauranter laver specielle menuer under denne messe, alle med appelsiner som en af hovedingredienserne.

Hvornår: Sidst i marts/begyndelsen af april

Hvor: Sóller, Port de Sóller og Fornalutx

Maj

Firo de Sóller

Årets hovedbegivenhed er majmessen. To ugers kulturelle og sjove aktiviteter er linet op i et omfattende program, som også omfatter messens hovedbegivenhed, genopførelsen af det legendariske slag mellem invaderende osmanniske kapere og den mallorcanske modstand i 1561. Flere hundrede lokale deltager i genopførelsen, der varer i timevis, indtil sejren fejres af Sant Bartomeu-kirken i hjertet af byen.

Under messen kan du også se frem til udstillinger, markeder, koncerter, traditionelle mallorcanske danse og konkurrencer. Maj/forårsmessen i Sóller er en stor attraktion, som samler både øboere og turister i en levende atmosfære.

Hvornår: maj

Hvor: Sóller og Port de Sóller

Juni

Festes de Sant Pere

Sant Pere (Sankt Peter) er beskytter af fiskerne og fejret i slutningen af juni med talrige kulturelle begivenheder i havneområdet. Der er altid en god og munter stemning ledsaget af musiske indslag og udstillinger.

Hvornår: 29. juni

Hvor: Port de Sóller

August

Festes de Sant Bartomeu

Sant Bartomeu (Skt. Bartholomæus) er skytshelgen for Sóller, samt beskytter af sognekirken. Helgenen fejres i ugerne op til hans fest den 24. august med en række kulturelle begivenheder og aktiviteter, der er værd at deltage i. Et af fejringens vigtigste højdepunkter er en omfattende kunstudstilling med talrige udstillingssteder over begge de to byområder.

Hvornår: Ugerne op til 24. august

Hvor: Gammel by og havn

Ofte Stillede Spørgsmål

Port de Sóller ligger godt 40 km fra Palmas lufthavn.

En taxa fra lufthavnen vil koste omkring 55 euro og tager ca. 35 minutter.

Vigtige telefonnumre

Nationalt politi: 091
Nærpoliti: 092
Civilgarden: 062
Brand: 080
Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

Offentlig transport

Buslinje: 203, 204, 231, 232

Flere skønne rejsemål du skal opleve på Mallorca