Søg
Close this search box.

De bedste restauranter i Sóller og Port de Sóller

Gade med de bedste restauranter og spisesteder i Soller på Mallorca.

Sóller og Port de Sóller er store samlingspunkter for såvel turister som lokale, der kommer hertil for at nyde godt af de naturskønne omgivelser i Mallorcas appelsindale. Det er delvist takket være Mallorcas veterantog mellem Palma og Sóller, men bestemt også takket være de mange virkelig gode spisesteder på disse kanter. 

I denne artikel

De bedste restauranter i Port de Sóller

Den stigende interesse for at besøge den smukke havneby, har resulteret i et dertil stigende antal spisesteder, hvor kokke og entreprenører har været med til at udvikle området til et efterspurgt gastro-mekka.

Port de Sóller emmer af Mallorcinsk charme og naturlig skønhed. Få mest muligt ud af dit besøg i den maleriske havneby, med denne guide til aktiviteter, seværdigheder og hoteller.

Airecel

Airecel tilhører det lækre Hotel aimia, der nyder en skøn beliggenhed med udsigt over Port de Sóllers charmerende havn. 

Restaurant Airecel på Hotel Aimia i havnebyen Port de Sóller
Der dækkes op til spisning på Restaurant Airecel i Port de Sóller.

Chefkok Mateo Lobillo står i spidsen for de vidunderlige kombinationer af traditionelle mallorcinske retter fusioneret med andre typiske smage fra middelhavsområdet.

Airecel tilbyder både indedørs spisning til de køligere måneder, samt en skøn og lys terrasse til de dejlige varme måneder, der heldigvis er flest af i Port de Sóller.

Bens d'Avall

Hvor flere danske restauranter har et New Nordic køkken, har Bens d’Avall et New Balearic. Den familiedrevne restaurant på bjergsiden mellem Port de Sóller og Deià, har gjort det til deres speciale, at servere baleariske retter med et innovativt touch. 

Restauranten, der har eksisteret siden 1971, og driver egen frugtplantage og andefarm i Sóller, samt en olivenlund i Fornalutx. Her bruges udelukkende råvarer fra Mallorca, hvilket har resulteret i en grøn stjerne i Michelin Guiden, sammen med en stjerne for udsøgt smag.

Mallorca er hjemsted for adskillelige restauranter, der gjort sig fortjent til stjerner i Michelin-guiden i 2024

Hotel Espléndido

På det klassiske og elegante Hotel Esplendido, beliggende direkte på Port de Sóllers havnepromenade, kan du nyde godt fra et udvalg af tapas, eller fra en à la carte menu bestående af lækre middelhavsspecialiteter. 

Hotel Espléndido blev i 2006 overtaget af et svensk par, som har givet interiøret et skandinavisk touch, og lysnet bistroen op. Her er både indendørs og udendørs servering.

Randemar

De flester mennesker, der er kommet i Port de Sóller gennem flere år, kender navnet på dette koryfæ af et spisested. I særdeleshed er Randemar populær ved frokosttid, hvor livet langs den travle promenade kan indtages med et velsmagende måltid. 

Es Passeig

Restaurant es Passeig ligger lige ved stranden Platja d’en Repic, i den sydlige ende af Port de Sóller. Restauranten åbnede i 2005, under mottoet: “God mad behøver ikke være dyrt”. 

Restauranten serverer små gourmetretter à la tapas, med et internationalt touch, som gør det hyggeligt og let at smage forskellige ting. 

Sa Barca

Sa Barca byder på en afslappet atmosfære og en simpel, men lækker à la carte menu af middelhavsanretninger. 

Es Canyis

Når man som familien Perrotte har arbejdet med fisk og skalddyr gennem fire generationer, så er man også ekspert i at tilberede retter som paella, med de bedste friske råvarer. 

Es Canyis byder på et simpelt, men stilrent interiør, med udsigt over havn og strand, der skaber et afslappende spisemiljø.

Es Canyis er desuden nævnt i Michelinguiden. 

De bedste restauranter i Sóller

Betragtet som en af ​​de smukkeste byer på Mallorca, byder Sóller på mange eventyr, dog har Sóller gennem mange år været særligt kendt for dens store tiltrækningskraft af spisegæster.

Det er særligt områdets frodige bjergdale, der har givet kokke gunstige vilkår for kreativ udfoldelse.

Den charmerende bjergby Sóller er kendt for dens mange kulturelle tilbud og gode spisesteder. Læs guiden til Sóller by, og find inspiration til aktiviteter og oplevelser.

Restaurant Ca'n Blau

Ca’n Blau tilhører det romantiske og elegante Gran Hotel Sóller, en klippe og koryfæ i historien om Sóllers turisme. 

Bord dækket til spisning på restauranten i Gran Hotel Soller på Mallorca.
Fint opdækket bord til udendørs spisning i den dejlige gårdhave på Gran Hotel Sóller.

Restaurant Ca’n Blau serverer chefkok Rafael Torrens lækre anretninger af middelhavs- og mallorcinske specialiteter, som nydes i romantiske omgivelser, enten i den stilfulde slon eller i den smukke gårdhave. 

Ca’n Blau tilbyder en à la carte menu, en snackmenu samt en smagsmenu. 

Ca'n Boqueta

Kendt for at være en af ​​de mest anbefalede restauranter i Sóller, både af lokale og rejsende, er dette et sikkert hit, hvis du vil nyde det bedste fra et autentisk mallorcansk køkken. Her tilbydes du en menu af lokale kvalitetsprodukter, årstidens smage, samt uovertruffen service.

På restaurant Ca’n Boqueta skifter både frokost- og aftenmenuen hver 14. dag, så hvert besøg er unikt. 

Frokost på Ca’n Boqueta er karakteriseret ved typiske mallorcinske dyder og madtraditioner, der hædrer den kulturelle arv i Sóller-dalen. Aftenmenuen er en sammensat smagsmenu, betonet af årstidens råvarer fra forskellige områder på øen, så du er sikret en rejse gennem hele Mallorca i hver bid.

Ca’n Boqueta holder til i et typisk mallorcinsk hus, med stengulv, højt til lofteet og med en skøn gårdhave, med udsyn over Serra de Tramuntana. 

Restaurante Luna 36

Et enkelt, men delikat udvalg af spanske retter med et frisk pift af Sóller. Restaurante Luna 36, med danske Helle og argentinske Claudio bag roret, har skabt et af byens bedste og hyggeligste spisesteder, som ligger i den populære butiksgade, Carrer de sa Lluna nr. 36. 

Alt omkring Luna 36 er tilsat smil, en nøgleingrediens, som særligt Helle med sine erfaring fra hotelbranchen, ligger stor vægt på. På Luna 36 taler vi om oplevelser.

Argentiske Héctor Suizer, der står i køkkenet, er uddannet i Europas gastro-højborg San Sebastián, og sikrer at alle retter repræsenterer de ædle madtraditioner fra middelhavsområdet, tilsat lokale råvarer af højeste kvalitet, der hentes fra bl.a. områdets cetrusplajtager, olivenlunde, samt fisk og skalddyr fra Port de Sóller.

Ca'n Pintxo

Leder du efter et mere afslappet tapasbar-inspireret spisested, så er Ca’n Pintxo et oplagt valg i Sóller.

Køkkenet byder på et rigt udvalg af kreative tapas og pintxoes, lavet med de bedste råvarer fra regionen. Du vil også finde muligheder udelukkende i mallorcansk stil.

Ca’n Pintxo holder til i én af Sóllers mange snævre sidegader tæt på den flotte Sant Bartolomé kirke, i en rustik bygning der også tilbyder balkon med udsigt. 

Foruden tapas og pintxoes, er Ca’n Pintxo også en populær cocktailbar, hvor folk kommer for at nyde en drink og snack, enten tidligt eller sent på aftenen. 

Ca'n Llimona

Ca’n llimona – eller Little Italy – er stedet i Sóller, du skal besøge hvis pasta er din ting. Her vægtes det traditionelle italienske håndværk, at skabe pasta fra bunden, fuld af smag og kærlighed.

Menukortet er beskedent, men sjælen er fremkommen i samtlige retter, der inkluderer typiske grundingredienser fra det italienske køkken; tomat, aubergine, parmesan, samt årstidens råvarer. 

Til maden kan der vælges blandt lokale vine fra Serra de Tramuntana, der fuldender smagen af middelhavsområdet.

Cas Carreter

Dette enkle etablissement har en varm, familiær atmosfære, ideelt at besøge med alle du holder kær. Køkkenet skiller sig særligt ud for sine tilberedninger af skaldyr, samt udskæringer af kød.

Philosofien på Cas Carreter er, at give det traditionelle middelhavskøkken et avantgarde og kreativt løft. Følelsen skal være som at gå på madmarked, og bare drømme om hvor lækre retter man kan få ud af de mange friske lækre råvarer.

Restaurantens mest karakteristiske retter er blæksprutten tilberedt på grillen, mi-cuit tilberedt i hånden, 2-timers slow-cooked lammeskulder, friske salater, samt oksemørbraden med drambuiesauce.

Cas Carreter hhar hjemme i én af Sóllers gamle cellers, dog i stueplan, men med en autentisk og familiær atmosfære.

Flere interessante steder du skal opleve på Mallorca