Søg
Close this search box.

Estación Enològica

Research center for vin, Estacion Enologica, i byen Felanitx på Mallorca.

Et symbol på Felanitx' vigtighed for Spaniens vineksport

Den ønologiske station i Felanitx, bygget i 1913 som en reaktion på vinpestens ødelæggelser for, at genskabe 1800 tallets velmagtsdage som produktionsmekka for højkvalitets-hvidvin. En revitalisering af vinindustrien var nødvendig efter vinpestens (phylloxera) hærgen gennem hele Europa i slutningen af 1800 tallet.

Spaniens regering vedtog en reform i 1892, som skulle sikre den fortsatte udvikling af vinindustrien i Spanien, De Canariske Øer og på De Baleariske Øer. Dette betød, at en række af disse Estación Enològica, kunne oprettes i de vigtigste vinområder rundt omkring i Spanien og fungere som forskningscentre indenfor ønologi.

Nogle helt centrale agendaer for Estación Enològica i Felanitx var, at klassificere forskellige regionale druesorter, finde de helbredsmæssige virkninger af vine samt eddiker, uddanne lærlinge og kommende vinbønder, rådgive vinbønder og vinkypere på baggrund af analyser af vinmarkedet både nationalt og internationalt – alt sammen for at sikre differentiering og derved søge at udbygge konkurrencedygtigheden for Mallorca.

Estación Enològica de Felanitx er designet af ingeniøren Arnest Mestre i Artigas, som også var direktør for stationen/centret. Det er en meget særpræget bygning med smukke udskæringer og en imponerende hovedindgang. Den aflange bygning på hele 77 meter, ligger på Passeig de Ramon Llul i den vestlige ende af Felanitx.

Facade på Estacion Enologica, et ønologisk research center i Felanitx.

 

Flere bygninger af kulturel interesse du skal opleve på Mallorca