felanitx mallorca finder du estacion enologica en ønologisk station til forskning i vinproduktion

Den ønologiske station i Felanitx, bygget i 1913 som en reaktion på vinpestens ødelæggelser for, at genskabe 1800 tallets velmagtsdage som produktionsmekka for højkvalitets-hvidvin. En revitalisering af vinindustrien var nødvendig efter vinpestens (phylloxera) hærgen gennem hele Europa i slutningen af 1800 tallet.

Spaniens regering vedtog en reform i 1892, som skulle sikre den fortsatte udvikling af vinindustrien i Spanien, De Canariske Øer og på De Baleariske Øer. Dette betød, at en række af disse Estación Enològica, kunne oprettes i de vigtigste vinområder rundt omkring i Spanien og fungere som forskningscentre indenfor ønologi.

Nogle helt centrale agendaer for Estación Enològica i Felanitx var, at klassificere forskellige regionale druesorter, finde de helbredsmæssige virkninger af vine samt eddiker, uddanne lærlinge og kommende vinbønder, rådgive vinbønder og vinkypere på baggrund af analyser af vinmarkedet både nationalt og internationalt – alt sammen for at sikre differentiering og derved søge at udbygge konkurrencedygtigheden for Mallorca.

Estación Enològica de Felanitx er designet af ingeniøren Arnest Mestre i Artigas, som også var direktør for stationen/centret. Det er en meget særpræget bygning med smukke udskæringer og en imponerende hovedindgang. Den aflange bygning på hele 77 meter, ligger på Passeig de Ramon Llul i den vestlige ende af Felanitx.

Billede af den lange estacion enologica i Felanitx, som var et ønologisk udviklingscenter

Den 77 meter lange Estacion Enologica i Felanitx0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?