Søg
Close this search box.

Estación Enològica

Research center for vin, Estacion Enologica, i byen Felanitx på Mallorca.

Et symbol på Felanitx' vigtighed for Spaniens vineksport

Den ønologiske station i Felanitx, bygget i 1913 som en reaktion på vinpestens ødelæggelser for, at genskabe 1800 tallets velmagtsdage som produktionsmekka for højkvalitets-hvidvin. En revitalisering af vinindustrien var nødvendig efter vinpestens (phylloxera) hærgen gennem hele Europa i slutningen af 1800 tallet.

Spaniens regering vedtog en reform i 1892, som skulle sikre den fortsatte udvikling af vinindustrien i Spanien, De Canariske Øer og på De Baleariske Øer. Dette betød, at en række af disse Estación Enològica, kunne oprettes i de vigtigste vinområder rundt omkring i Spanien og fungere som forskningscentre indenfor ønologi.

Nogle helt centrale agendaer for Estación Enològica i Felanitx var, at klassificere forskellige regionale druesorter, finde de helbredsmæssige virkninger af vine samt eddiker, uddanne lærlinge og kommende vinbønder, rådgive vinbønder og vinkypere på baggrund af analyser af vinmarkedet både nationalt og internationalt – alt sammen for at sikre differentiering og derved søge at udbygge konkurrencedygtigheden for Mallorca.

Estación Enològica de Felanitx er designet af ingeniøren Arnest Mestre i Artigas, som også var direktør for stationen/centret. Det er en meget særpræget bygning med smukke udskæringer og en imponerende hovedindgang. Den aflange bygning på hele 77 meter, ligger på Passeig de Ramon Llul i den vestlige ende af Felanitx.

Facade på Estacion Enologica, et ønologisk research center i Felanitx.

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere bygninger af kulturel interesse du skal opleve på Mallorca