LA LLOTJA

la llotja er en gammel markedsbygning i palma mallorca udført i gotisk stil
Om

La Llotja er én af Palma de Mallorcas mest ikoniske byggerier

Udefra ligner La Llotja en borg – eller måske en kirke – men faktisk er den gamle bygning tæt på havnefronten, en gammel markedsbygning fra det 15. århundrede.

Op gennem 16 og 1700-tallet, faldt Palmas status som central handelsby for fiskeri og La Llotja blev udelukkende brugt som markedsplads for våben, beklædning samt håndværk, i stedet for råvarer og kvæg.

I slutningen af 1800 tallet blev La Llotja omdannet til kunstmuseum, hvilket bygningen har fungeret som lige siden.

Fascinerende er det, at stå inden i denne imponerende bygning og let forestille sig, hvordan den pulserende markedsstemning mellem handlende har fyldt lokalet.

Til ære for La Llotja arkitekt, Guillermo Sagrera, er en del af gaden foran bygningen dedikeret til ham, denne del af gaden er kendt som ‘Paseo Sagrera’. Guillermo Sagrera er også manden bag flere af de imponerende historiske døre i Sa Seu katedralen.

Gaderne der omgiver La Llotja, er fyldt med lækre lokale tapasbarer og fortovscaféer

Information:

La Llotja
Plaça de la Llotja
07001 Palma de Mallorca
Tlf: +34 971 730 657

Åbningstider: Man-fre 8:30 – 23:00

Hvor

Find vej til La Llotja

Palma

Palma er Mallorcas og de baleariske øers hovedstad, en by der flere gange er kåret som den bedste by i verden at bo i. Palma har en lang og spændende historie, der tager os helt tilbage til dens grundlæggelse i romertiden. Gennem mere end et årtusind har flere kulturer haft sat deres præg på byen, som på mange måder ebber af kulturhistorie og mangfoldighed. Palma er et oplagt besøgsmål på enhver tur til Mallorca, der er altid noget at se eller lave her, f.eks. en shoppingtur i de mange butikker omkring hjertet af byen, eller en tur på cafe eller restaurant. Palma er samtidig hjemsted for nogle utrolige seværdigheder, der nok skal få kameraet frem. Besøg bla. Sa Seu katedralen, Bellver-slottet, Almudaina-paladset, de arabiske bade, Casal Solleric, Sant Francesc klostret, tag en tur med veterantoget til Sóller eller udforsk byens arkitektoniske perler. Ønsker du at bo i Palma, kan du glæde dig til en række sublime luksushoteller som ligger i smukke historiske bygninger i hjertet af byen, hvor opvartning og romantik er notorisk.

Palma hotel, sightseeing, seværdigheder og guide

Flere seværdigheder i Palma

Opdag flere rejsemål nær Palma

Cala Major

Ca’n Pastilla

s’Arenal

Flere

Flere museer og udstillinger på Mallorca

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?