Fornalutx rejseguide og ophold

Fornalutx hører til de absolut mest maleriske og charmerende områder på Mallorca.

Charmen i og omkring Fornalutx er uforlignelig – her er en særlig atmosfære, en særlig duft og det frodige landskab omkring byen, sætter den i absolut smukkeste omgivelser.

Fornalutx er særligt oplagt for dig, der vil vandre eller cykle på Mallorca, eller hvis du bare kommer efter afslapning for sjælen.

Fornalutx er flere gange blevet kåret som Spaniens 3. smukkeste landsby.

fornalutx på kort over mallorca
Overnatning

Ophold i Fornalutx – Her skal du bo i Fornalutx

I Fornalutx bor du i rustikke rammer, i ren naturlig idyl i den frodige dal, omgivet af appelsinplantager på de stedsegrønne bjergsider.

I fornalutx er sjælen i centrum for ferien, her hersker kun idyl og harmoni. Du vælger om det skal være en hyggelig lejlighed, eller en smuk gammel sten-finca der skal skabe rammerne, du kan ikke vælge forkert heroppe.

pool med bjerge i baggrunden på adults only hotel i fornalutx mallorca

Hotel Apartament Sa Tanqueta De Fornalutx – Adults Only ****

Træk stikket ud og nyd et sjæligt ophold på dette adults only hotel beliggende på bjergskråningerne i smukke Fornalutx. Lejlighedshotellet byder indenfor i rummelige lyse lejligheder med privat balkon med udsigt over den frodige grønne appelsindal. Lejlighedshotellet har blot 14 lejligheder, som er med til at gøre stedet mere intimt og eksklusivt, en sand perle i Fornalutx.

Se tilbud

book overnatning mallorca

Aktiviteter & Seværdigheder

Aktiviteterne omkring Fornalutx

Det er næsten overflødigt at sige, at vandring og cykling er områdets helt store sportsaktiviteter. De km lange bjergveje, der snor sig op og ned gennem hårnålesving, er ikke bare eminent træning, men også livsbekræftende og vidunderligt smukt at opleve.

Fra Fornalutx bymidte, bag kirken, starter også en række skiltede vandreruter, der fører dig på eventyr gennem de grønne plantager og rundt i de UNESCO-beskyttede bjerge. Du kan bla. vandre til den smukke Gorg Blau bjergsø, mellem de højeste bjergtoppe, hvor vilde æsler og geder går.

Under Fornalutx ligger den lille landsby, Biniaraix, hvorfra en vandresti til Lluc klosteret starter – dette er én af de mest emblematiske vandreruter på hele Mallorca. Barranc de Biniaraix har været brugt af pilgrimme, lige siden det 14. århundrede.

Du kan på kort tid køre til Sóller, eller den smukke havneby Port de Sóller, hvor du har mulighed for at dyrke maritime aktiviteter, som sejlads eller lystfiskeri.

Golf, tennis, klatring samt MTB, er også populære sportsaktiviteter omkring Fornalutx.

Seværdigheder og udflugtsmål omkring Fornalutx

Selve Fornalutx har faktisk sit eget museum, nemlig i den antikke olivenpresse i byens nedlagte mølle Ca’n Xoroi. Her kommer du på udflugt i datidens olivenproduktion, sammen med udstillingen af de såkaldte Moor Teules Vall de Sóller i Fornalutx, som er malede tagudhæng, dateret tilbage til maurernes tid (902-1229). Rundt omkring i Fornalutx kan du stadig se nogle af disse på husene.

Er du til arkitektur og interessante bygninger, er der et par stykker du skal besøge. En af de mest bemærkelsesværdige bygninger i Fornalutx er rådhuset, bedre kendt som “Casa de la Vila”, bygget oven på et tidligere forsvarstårn fra 1600-tallet.

Du finder et fint udbud af seværdigheder i naboområdet, Sóller og lægere ude mod kysten, finder du de maleriske byer, Deià og Valldemossa.

Det imponerende Lluc kloster, Mallorcas andet varemærke, kan nås på en mindre køretur, enten i bil eller på cykel.Tag derop om søndagen før 11, hvor du kan opleve det verdenskendte kor els Blauets.

Spisesteder & Barer

Spisestederne i Fornalutx

Restauranterne i Fornalutx er et visit værd, her får du lækre mallorcinske retter serveret i hyggelige, autentiske omgivelser med smilende service. Byen har ikke mere end blot en håndfuld spisesteder, men mere har du heller ikke behov for.

Hele byens hjerte er Placa d’Espanya, der ligger i centrum af byen. Her finder du en pæn portion hyggelige caféer, hvor atmosfæren på pladsen nærmest trækker dig ned på en stol. På pladsen kan du også indtage duften fra byens kendte bageri, Panaderia de Fornalutx.

Indkøb & Shopping

Indkøbsmuligheder i Fornalutx

I Fornalutx finder du hvad du skal bruge af dagligvarer, personlig pleje, kiosker og bankvæsen mm. For mere shopping eller indkøb, skal du køre til Sóller.

Billeder
Vejrudsigt

Vejrudsigt for den kommende uge i Fornalutx

Begivenheder

Begivenheder i Fornalutx

Som i så mange andra mallorcinske byer afholdes der en række begivenheder i løbet af året i Fornalutx. Nogle af disse begivenheder er mest til glæde for de lokale indbyggere, men der er også et par stykker der tiltrækker turister og bevågenhed fra andre egne på Mallorca.

Maj

Fira de sa Taronja

Gennem størstedelen af maj måned samarbejder Sóller og Fornalutx med at afholde Mallorcas eneste appelsin- og citrusfestival. Gennem hele måneden kan du i begge byer opleve et væld af aktiviteter og underholdningsindslag af forskellig art. Her vil typisk være konkurrencer, workshops, demonstrationer og smagsprøvninger, der tiltrækker besøgende fra alle egne på Mallorca.

Gennem hele festivalen laver størstedelen af spisesteder specielle menuer, hvor appelsiner, citroner eller lime er blandt ingredienserne, så du kan smage hvor høj kvaliteten er.

September

Festes de Fornalutx

Gennem den første uge i september fejrer Fornalutx sin skytshelgen og slutningen på sommeren, med en stor byfest der varer en hel uge.

En række sjove aktiviteter og kulturelle indslag er som regel på programmet, når indbyggerne i den smukke bjergby fejrer. Lege, konkurrencer, boder, udstillinger og underholdning er nogle af de ting du kan glæde dig til.

Men byfesten har også et andet højdepunkt, nemlig den lokale tradition kaldet Davallada del Bou de Fornalutx (nedstigning af tyren i Fornalutx). En tyr trækkes ned ad trapperne ved bytorvet i Fornalutx og vises frem, og der sker ikke tyren noget.

I gamle dage var det dog meget anderledes, her blev tyren slagtet og indbyggerne fik hver et lille stykke. Det var sådan på Mallorca, at arbejdsdyr som netop tyre, var en streng nødvendighed for at klare sig i landbruget, derfor kunne man ikke slagte dem. Det gjorde også at proteinkilderne måtte komme fra andre dyr, f.eks. kaniner, egern, fugle, men når der var fest skulle tingene jo være anderledes.

Op gennem det 20. århundrede blev denne tradition dog udfaset af hensyn til dyreværnslovgivninger, da dyrtn led voldsom last. Men så igen i 2017 lykkedes det efter politiske forhandlinger, at genetablere denne tradition på en måde så dyret ikke ville lide last.

Praktisk Info

Vigtige telefonnumre

  • Nationalt politi: 091
  • Nærpoliti: 092
  • Civilgarden: 062
  • Brand: 080
  • Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

 

Apoteker

Find et åbent apotek på Mallorca

Stort set alle byer på Mallorca har et apotek, dog varierer åbningstiderne.

For at finde et åbent apotek, eller åbningstider for et apotek, kan du klikke på linket nedenfor som tager dig til en ny side på spansk.

Når du lander på siden, vælg da ‘Mallorca’ fra listen i højre side. Ved siden af kan du nu vælge by fra en rullemenu.

Klik her for at finde et åbent apotek

 

Buslinje 231, 232

Klik her for at se alle busstoppesteder og ruter på linje 200 busser

 

Rådhus

Carrer Vicari Solivellas, 1
Tlf: +34 971 631 901

Hvor ligger Fornalutx?

Fornalutx ligger i en frodig smuk dal i Tramuntana-bjergene, ikke langt fra Sóller-dalen. Fornalutx er flere gange kåret til en af Spaniens smukkeste landsbyer, netop pga. de idylleriske omgivelser og den gennemførte renlighed og vedligeholdelse af selve byen. Husfacaderne eksemplificerer Tramuntana-bjergenes arkitektur med deres rustikke stenopbygning brudt med grønne skodder for vinduer og døre. Foruden Sóller og Port de Sóller, grænser området op til Escorca hvor Lluc-klostret ligger, Pollenca og Port de Pollenca samt Deià.

Rejsemål og ophold i Tramuntana

Tramuntana byder på mange skønne rejsemål, både romantiske, smukke og tæt på naturen. Alle rejsemål i Tramuntana er beliggende i maleriske omgivelser, som giver jeres ophold den ekstra dimenssion der fuldender en en afslappende ferie.
Læs mere om Tramuntana

 

Andratx

Andratx er en skøn og historisk middelalderby beliggende i en grøn dal ca. 5-7 km fra Port d’Andratx. Andratx’ gamle bydel er præget af de mange enorme herregårde og befæstede bygninger, der stadig står som eksempel på hvor udsat området har været gennem tiden, og gør byen til et slags open-air museum. Ferie og ophold i Andratx skal netop nydes på herregård, i rustikke og dybt charmerende rammer, hvor der er fokus på god mad og afslappende moderne faciliteter.

 

Banyalbufar

Banyalbufar er smukt beliggende på bjergskråningerne ud til kysten på Tramuntanabjergenes vestlige side. Banyalbufar er et oplagt valg af rejsemål til jer der ønsker en fredelig base, maleriske omgivelser og lokal charme. Banyalbufar er hjemsted for nogle lækre og hyggelige lokale spisesteder, hvor maden er lavet med sjæl og lokale råvarer. Overnatningstilbuddene i Banyalbufar består af små hoteller der har til huse i historiske bygninger fra middelalderen. Læs om Banyalbufar

 

Bunyola

Bunyola ligger blot 20 minutters kørsel fra Palma, alligevel så langt væk fra alt der hedder bystøj og hektik. Bunyola er oplagt til ferie i naturskønne omgivelser, men med let adgang til mange tilbud og andre områder. I Bunyola har I mulighed for at opleve nogle af øens flotteste bygninger, komme til verdenskendt dinnershow, køre med veterantog, besøge markedet og nyde den maleriske skønne natur mens I slapper af ved poolen eller i en smuk have. Læs om Bunyola

 

 

Cala Sant Vicenc

Cala Sant Vicenc ligger i naturskønne næsten uberørte isolerede omgivelser på Tramuntanas nordvestlige side. Cala Sant Vicenc ligger beskyttet mellem høje dramatiske klippevægge, der holder vinde væk fra strandene og hotellernes altaner. Cala Sant vicenc ligger 10 minutters kørsel fra Pollenca og Port de pollenca, hvor der venter masser af seværdigheder, lækre spisesteder og stemningsfyldte gader. Ophold og overnatningstilbud i Cala Sant Vicenc består af lækre hoteller med havudsigt og feriehuse, oplagt til ferie med både afslapning og aktiviteter. Cala Sant Vicenc

 

 

Camp de Mar

Camp de Mar er beliggende i en smuk lille bugt for foden af Tramuntanabjergene på Mallorcas sydvestkyst, bestyttet mod vinde fra de høje klipper der omslutter området. Camp de Mar byder på dejlige strande, lækre hoteller og god beliggenhed tæt på vejnet og oplevelser. Golf, dykning, cykling og strandaktiviteter er populært i Camp de Mar, her er masser af tage sig til for at fuldende en perfekt ferie med sine nærmeste. Camp de Mar ligger mellem Port d’Andratx og Peguera. Læs om Camp de Mar

 

 

Deià

Deià er ofte betegnet som kunstnerbyen på Mallorca, grundet de mange musikere og forfattere der gennem tiden har fundet inspiration til deres værker i det maleriske område. Deià er oplagt til en romantisk ferie i smukke omgivelser, hvor der er fokus på selvforkælelse, god mad og ren afslapning. Deià byder på historiske og kulturelle seværdigheder, heriblandt Robert Graves’ husmuseum og den habsburgske ærkehertug Luigi Salvatores ikoniske Son Marroig-palæ. Læs om Deià

 

Escorca

Escorca er blandt de mest uberørte og naturlige steder i Tramuntana og på Mallorca. Escorca ligger højt i bjergene, langt fra byliv og støj, omsluttet af ren luft og natur. Escorca er et oplagt rejsemål til jer der vil nyde naturens tilbud fuldt ud, et mere oplagt rejsemål til vandreferie findes næsten ikke på Mallorca. Heroppe kan I vandre ved de blå bjergsøer, møde vilde æsler og bjerggeder samt følge vandrestier hele vejen ned til hemmelige naturstrande. I Escorca ligger også det kendte kloster, Santuari de Lluc, som er Mallorcas andet vartegn og religiøse centrum, en absolut fantastisk oplevelse, hvor der også er mulighed for at overnatte. Læs om Escorca

 

Esporles

Esporles er på mange måder et alsidigt rejsemål i Tramuntana, her er plads til alle behov og lyster. Esporles er kendt for den store turistattraktion og seværdighed, La Granja, en historisk herregård omdannet til kæmpe museum hvor I bevæger jer rundt på hele området og oplever hvordan velhavende mennesker og tjennestefolk har levet. Esporles er også kendt som et meget populært område til vandreferie og cykelferie på Mallorca, de mange snoede bjergveje og den uspolerede uberørte natur gør området perfekt til en aktiv ferie med oplevelser, udfordring og smuk natur. Læs om Esporles

 

Estellencs

Estellencs ligger blot få kilometer fra den azurblå kyst på Tramuntanas vestkyst, i maleriske omgivelser på bjergskråningerne med skøn udsigt over havet. Estellencs er en lille sød landsby, perfekt til jer der værdsætter roen og naturen. I Estellencs mærker i det ægte og autentiske landsbyliv blandt lokale, I spiser på hyggelige restauranter og barer og lader jer forføre af den naturlige charme der hersker i de stenbelagte snævre gader. Estellencs byder også på en lille naturstrand som er let at komme til, hvor I kan nyde en dukkert i det krystalklare vand og solbade helt uforstyrret. Læs om Estellencs

 

Formentor

Formentor er Tramuntanas og Mallorcas nordligste rejsemål, en eksklusiv og romantisk feriedestination for par der vil nyde tosomhed i maleriske omgivelser. Formentor byder på blot et enkelt hotel, et luksushotel hvor bla. Audrey Hepburn, Winston Churchill og Grace Kelly har elsket at komme. Formentor har en skøn uspoleret strand blot få minutter fra luksushotellet, hvor I kan bade og svømme i det klare rene vand. Formentor er desuden en voldsomt populær blandt cyklister og vandrere der nyder godt af de mange utrolige udkidspunkter og snoede bjergveje midt i naturen. Læs om Formentor

 

Galilea

Galilea er et rejsemål for jer der foretrækker at leje feriehus i rolige og smukke omgivelser. Galilea er en lille landsby på bjergskråningerne, med skøn udsigt over Mallorcas sydvestkyst, man kan høre stilheden heroppe mens man nyder den rene bjergluft. Galilea byder desuden på en lille håndfuld lokale spisesteder, populære for deres tapas. Læs mere om ophold i Galilea

 

Magaluf

Magaluf er kendt som Europas største festby, der hvert år tiltrækker millioner af unge mennesker til party i gaderne. Men Magaluf er heldigvis mere end blot fest og farver, det er også lækre hoteller lige ved stranden og masser aktivitetstilbud for unge og børnefamilier, bla. forlystelsesparker, badeland og delfinshows. Find hotel i Magaluf

 

Llucalcari

Den lille landsby med blot 20 indbyggere og kun 1 hotel, er et eksklusivt og romantisk rejsemål for par der vil nyde hinanden i smukke omgivelser. Llucalcari ligger på bjergskråningerne ved kysten ud for Deià, og det lækre SPa & Wellnesshotel ligger med smuk havudsigt og bjergene i baggrunden, en virkelig romantisk scene. Læs om ophold i Llucalcari

 

Orient

Orient er en idyllerisk og malerisk dal beliggende dybt i Tramuntanabjergene, hvor fred og hvile troner overalt. Ophold i Orient byder på luksus i autentiske rammer i nogle af de historiske fincas og herregårde der har præget området gennem tiden. Orient er oplagt til et ophold hvor der er mulighed for både fysisk udfoldelse og ren afslapning. Læs om ophold og overnatning i Orient

 

Palmanova

Palmanova er en alsidig feriedestionation beliggende i Palmabugten for foden af Tramuntana. Palmanova er bygget til turisme og glade feriestunder med familien, og med 3 hvide rene sandstrande, er det ikke så underligt at dette er et populært rejsemål for familier og par. Palmanova byder på en masse varierede spisesteder, et livligt byliv med stemningsfyldte barer samt en masse aktivitetstilbud for alle aldre. I Palmanova kan I tage i Marineland og se delfiner, badeland med vandrutsjebaner, spille minigolf og selvfølgelig masser strandaktiviteter. Palmanova finder I lækre nye hoteller i alle prisklasser, her er god mulighed for at få værelse med havudsigt og slappe af i moderne lækre rammer. Læs om ophold og overnatningstilbud i Palmanova

 

Peguera

Peguera ligger på Mallorcas sydvestkyst og er populært blandt cyklister. Peguera består af to områder; Peguera selv og Cala Fornells, hvor sidste er en afsidesbeliggende lille bugt væk fra det til tider hektiske turistliv. Peguera selv er et livligt område, der byder på lidt af det hele, både lækre strande, mange spisesteder, barer og restauranter. Hoteller og overnatningstilbud i Peguera varierer meget, men der er gode muligheder for at få hotel med havudsigt og god beliggenhed i byen. Læs om ophold og overnatningstilbud i Peguera

 

Pollença

Pollença er en charmerende by med masser sjæl og hjerte, smukt beliggende i Tramuntanabjergenes nordlige ende. Pollença har utroligt mange tilbud, både i forhold til overnatning, aktiviteter, sport og udflugter. Overnatning byder på både luksusophold, charmerende boutique hoteller i byen og agroturismos på bjergsiderne. Pollença har desuden en bred vifte af spisesteder, med både lokale specialiteter og internationale anretning. I området finder I masser kulturelle tilbud, seværdigheder og udflugtsmål. Sport er stort i Pollença, hvor både golf, vandring, cykling og sejlads er populært. Læs om ophold og overnatningstilbud i Pollença

 

Port d’Andratx

Port d’Andratx er den luksuriøse havneby beliggende i en smuk bugt for foden af Tramuntanabjergene, godt 5 km fra Andratx’ gamle bydel. Port d’Andratx er et romantisk og eksklusivt rejsemål, her er blot enkelte overnatningstilbud, til gengæld en intim følelse samt en masse lækre restauranter og spisesteder ved havnefronten. Port d’Andratx ligger godt placeret i forhold til vejnettet, som gør det enkelt og bekvemt at komme på eventyr samt nå de mange aktivitetstilbud i nærheden. Omkring Port d’Andratx ligger bla. en af Mallorcas smukkeste golfbaner, Golf d’Andratx, den skønne lille uberørte strand, Cala Llamp, samt Barbara Weils kunstgaller. Læs mere om ophold i den eksklusive havneby

 

Port de Pollença

Port de Pollença er en smuk og livlig havneby med to skønne strandområder, beliggende i en smuk bugt for foden af Tramuntanabjergene og halvøen Cap de Formentor. Port de Pollença er kendt og elsket for dens havne -og strandpromenade, The Pine Walk, hvor fyrretræer står på parade og danner en smuk scene for cyklister og løbere. På samme promenade ligger også barer og restauranter side om side, som fyldes op hver dag af glade feriegæster. Læs om ophold og overnatningstilbud i Port de Pollença

 

Port de Sóller

Port de Sóller er en maleriske og charmerende havneby, beliggende i en naturskøn bugt på Tramuntanabjergenes vestlige kyst. Port de Sóller er et godt rejsemål for jer, der ønsker et bredt udvalg af lækre restauranter, mange aktivitetstilbud og mulighed for at komme på eventyr. Port de Sóller byder desuden på en række spændende og romantiske hoteller med skønne beliggenheder på bjergskråningerne med udsigt over promenaden, havnen, stranden og bugten. Port de Sóller hotel og ferie

 

Portals Nous

Portals Nous er ligesom Port d’Andratx, et rejsemål forbeholdt voksne. Området er relativt nybygget, her ligger nogle af de lækreste og mest luksuriøse hoteller i Palmabugten, hvor I er sikre på romantik, afslapning og selvforkælelse, prøv bla. det splinternye Portals Hills Boutique Hotel eller designhotellet Grand Portals Nous. I den lille havneby finder I desuden en håndfuld lækre restauranter, heriblandt et par michellin-restauranter. Læs om ophold og luksushotel i Portals Nous

 

Sant Elm

Sant Elm er en charmerende lille havneby, der delvist stadig lever af fiskeri. Sant Elm ligger isoleret for foden af Tramuntana, i Mallorcas mest sydvestlige hjørne. Sant Elm er et oplagt valg til jer der søger et både smukt og roligt rejsemål, men ikke vil undvære restauranter, butikker og andre bekvemmeligheder i nærheden. Sant Elm er godt til småbørnsfamilier og par, der ønsker afslapning, god mad og romantisk solnedgang. Læs om ophold i Sant Elm

 

Santa Ponça

Santa Ponça er en alsidig og relativt nyudviklet feriedestination beliggende på Mallorcas dejlige sydvestkyst. Santa Ponça byder på et væld af aktiviteter for hele familien, både dykning, golf, sejlture, badeland, gokarting, tovbaner, wellness og selvfølgelig strande. Santa Ponças mange nye hoteller beliggende på klipperne over bugten gør området ekstra lækkert, her er udsigt fra stort set alle altaner. Læs mere om ophold og overnatningstilbud i Santa Ponça

 

 

Sóller

Sóller er det oplagte valg til en ferie med aktiviteter, udflugter, afslapning og kulturelle oplevelser. Sóller ligger i Mallorcas mest frodige område, dybt i Tramuntanabjergene, omgivet af oliven, citron -og appelsintræer, som skaber et helt særlig atmosfære og sanselig luft. I hjertet af Sóller finder I en række lækre og hyggelige spisesteder, en samling imponerende seværdigheder samt nogle romantiske hoteller der med garanti vil fuldende en skøn ferie. Læs mere om ophold i Sóller

 

Valldemossa

Valldemossa er en af Tramuntanas mest charmerende landsbyer, fyldt med historiske bygninger og stemningsfyldte gader. Valldemossa er smukt beliggende på flere plateau på bjergskråningerne, hvorfra I kan nyde en betagende og malerisk udsigt over den grønne dal. Valldemossa byder på en masse hyggelige spisesteder og overnatningstilbud i skønne rolige rammer med direkte kontakt til naturen. Læs om ophold og movernatningstilbud i Valldemossa

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?