Deià, et område af naturlig charme og skønhed i Tramuntana

Bedste overnatningstilbud i DeiàBooking.com

Hoteller i Deià

Hotellerne i Deià byder på luksus ud over det sædvanlige. I Deià ved de, at folk kommer hertil for at lade sig forkæle af byens smukke omgivelser og udforske dem grundigt. Derfor er det vigtigt at have de helt rigtige faciliteter og mad klar, når kroppen skal lades helt op.

Autentisk rustikt hotel i Deia

Hotel Des Puig ***

Hotel Des Puig tilbyder en skøn beliggenhed direkte på bjergskråningerne med enestående udsigt over den grønne frodige dal. Hotellet har til huse i en rustik finca, indrettet efter mallorcinske traditioner og tilsat moderne faciliteter, som giver det en perfekt blanding af autenticitisme og luksuriøs afslapning.

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorcaSammenlign overnatningstilbud paa Mallorca

Hotel Es Moli med havudsigt i Deia

Es Molí ****

Es Molí tilbyder en helt unik og romantisk beliggenhed med panoramaudsigt over den betagende kystlinje ved Deià. Es Molís restaurant på den store terrasse er det perfekte sted at nyde en dejlig middag, mens den fortryllende udsigt indtages. Hotellet er udstyret med alle tænkelige faciliteter, så opholdet her bliver gennemført.

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorcaSammenlign overnatningstilbud paa Mallorca

Luksushotel i Deia

Belmond La Residencia *****

Oplev den ultimative følelse af luksus med et ophold her i Richard Bransons tidligere palæ, som nu er omdannet til Deiàs største luksushotel. Et ophold på La Residencia er for jer der ønsker selvforkælelse og afslapning i romantiske rammer.

find hoteller paa Mallorcasammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorcaSammenlign overnatningstilbud paa Mallorca

Info om Deià

Navnet på Deia (eller Deya) kommer fra den mauriske erobring af Mallorca, tilbage i det 10.-13. århundrede. Muslimerne kaldte området “Ad-Daya”, som ganske simpelt betyder “landsby”.

Det var maurerne, der skabte de terrasserede vandingssystemer, kaldet ‘Majades‘, hvilke tillod at dyrke jorden på de stejle bjergskråninger. Oliventræer blomstrede i højder af 600 meter og den dag i dag, dækker de stadig meget af bjergskråningerne over Deià, som giver byen en særlig karakteristik og charme.

Den engelske digter og romanforfatter, Robert Graves, var en af de første udlændinge til at bosætte sig i landsbyen med Laura Riding, hvorfra de sammen drev trykkeriet og forlaget, Seizin Press i 1930’erne. Graves vendte tilbage efter krigen og forblev i Deià indtil sin død i 1985. Han brugte byen som ramme for mange af hans historier, herunder den historiske roman Hercules min Shipmate. Hans hus er nu et museum, åbent for offentligheden.

Anaïs Nin besøgte landsbyen i 1920’erne, hvor hun skrev flere noveller der tog deres udgangspunkt i Cala Deià. Den spanske forfatter Carme Riera, skrev for nylig en novelle om netop Nins noveller. Byen er også den unavngivne destination for den uruguayanske forfatter, Cristina Peri Rossis “The Ship of Fools”.

Gennem de sidste 20 år, er antallet af forfattere blevet overskygget af musikere og folk indenfor denne branche, der har slået deres folder i Deiá. Richard Branson har købt luksusejendom i byen og flere stjerner har ofte spillet på den lokale bar, Sa Fonda. Her kan nævnes Kevin Ayers, Robert Wyatt, David Allen. Mick Jagger, Mark Knopfler, Mike Oldfield og Caroline Corr. Meget af Fionn Regans tredje studiealbum, “100 Acres af Sycamore” blev inspireret af hans tid i Deia.

Der er ingen tvivl om, hvorfor Deiá kaldes kunstnernes by – måske er du det nye navn i Deiá?

Seværdigheder omkring Deià

Næsten uagtet hvor dit interessefelt befinder sig, vil Deià med sikkerhed skabe overraskende reaktioner i dig. De betagende omgivelser, der gennem tiden har fascineret og inspireret navne som Robert Graves og Richard Branson, kan nu blive dine til at indtage.

Særligt er besøg ude på Son Marroig, ved bugten Sa Foradada, et meget populært besøgsmål, hvor du vil opleve fred i sjælen og enestående udsigt over Middelhavet.

Se alle nærliggende udflugtsmål her

lluc kloster mallorca er en spædnedne og vigtig seværdighed+
deia ferie mallorcas bjerge+
robert graves hus museum deia mallorca besøg+Aktiviteter i og omkring Deià

Privat rundvisning i Tramuntana mellem Valldemossa og Soller

Privat rundvisning i Serra de Tramuntana, Valldemossa og Sóller

Gør dig klar til et sanseligt eventyr, hvor du på klods hold får lov at udforske Tramuntanas uberørte natur og charmerende bjerglandsbyer. Med en professionel privat guide, kommer I rundt i de hemmelige kroge af de UNESCO beskyttede bjerge og oplever alt det der gør Mallorca så unik.

Dagen starter med afhentning på hotellet, hvorfra I transporteres til Valldemossa hvor turen begynder. Her kommer I rundt i de charmerende stengader, ser det berømte karteuserkloster, det royale palads, det gamle vaskehus og udkigspunkterne over dalen.

Efter Valldemossa går turen ud til kystlinjen, hvor bla. den ikoniske klippe Sa Na Foradada ses, samt et besøg på Son Marroig og dens berømte marmorpavilion.

Dagen ender i Port de Sóllers historiske havn, hvor I kan indånde den magiske atmosfære langs den smukke promenade. Her kan I også opleve den berømte orange sporvogn der kører mellem Port de Sóller og Sóller, smage på de verdenskendte lokale appelsiner og snuppe en forfriskning på et af de mange spisesteder langs den smukke havnepromenade med udsigt over bugten.

Book fra 532 kr. pr. person

hos:

Hotelovernatning paa Mallorca tilbud

Trekking tur med guide i Tramuntana

Trekking i Tramuntana

Oplev Tramuntanabjergenes både storslåede og barske natur på en anderledes og spændende måde, på denne guidede trekkingtur der både byder på rappelling ned ad klippevægge i kløfter og betagende udsigtspunkter over bjerge og kyst.

På trekkingturen kommer I rundt i det rå uspolerede terræn, domineret af sten og klipper, anført af en lokal professionel guide der viser jer nogle af Tramuntanas hemmeligheder.

Trekkingturen varer ca. 4 timer og er et must for enhver adventure junkie, der elsker udfordringer og oplevelser.

Book fra 445 kr. pr. person

hos:

Hotelovernatning paa Mallorca tilbud

guidet vandretur i Tramuntana med start i Esporles

Guidet vandretur omkring Esporles

Tag med på en skøn og sanselig guidet vandretur i bjergene omkring Esporles. På vandreturen kommer I bla. forbi nogle af områdets interessepunkter og hører om lokale traditioner og historier fra lokalområdet.

Et af højdepunkterne på vandreturen er besøget på Ermita de Maristal (Søstjerne-ermitagen), et sted fyldt med mystik og lokal ånd, og som hvert år i september fejres. Herfra kan I nyde en helt enestående udsigt over bjergene.

Vandreturen tager ca. 4 timer og starter i Esporles by, en fantastisk naturskøn oplevelse.

Book fra 292 kr. pr. person

hos:

Hotelovernatning paa Mallorca tilbud

vintur med vinsmagning paa Mallorca

Vintur med vinsmagning

Hop med ombord på vinvognen og tag med ud og smag på nogle af Mallorcas lækreste vine. På vinturen kommer I forbi to vingårde, hvor I vil smage på et håndplukket udvalg af lækre rød, hvid og rosévine, sammen med lokale spanske delikatesser som oste og iberiske skinker.

Turen ender hos Bodegas Ribás i byen Consell. Her bydes I på et velsmagende måltid i autentiske rammer i den rustikke gamle finca, naturligvis akkompagnieret af husets vine.

Vinturen starter i Binissalem og varer godt 4 timer, et must for alle livsnydere!

Book fra 497 kr. pr. person

hos:

Hotelovernatning paa Mallorca tilbud

Guidet canyoning tur i Bunyola

Canyoning i Tramuntana

Tag med på et vildt eventyr i Bunyolas eventyrlige naturområder, hvor du kommer til at mærke at du lever! På turen, som ledes af professionel canyoning instruktør, kommer I til at mærke suset ved at klatre på rå klippevægge og dykke i naturlige søer gemt dybt inde i de dramatiske Tramuntanabjerge.

Canyoning-turen er for jer, der elsker at lege i det fri, være aktive og slå jer løs i naturens egne forlystelser.

Canyoningturen starter i Bunyola og varer ca. 8 timer, altså en herlig dag med sport og aktivitet.

Book fra 597 kr. pr. person

hos:

Hotelovernatning paa Mallorca tilbud

guidet vandretur fra Alcudia

Guidet vandretur langs lysten ved La Victoría nord for Alcúdia

Oplev magien og naturskønheden i La Victoria i Alcúdia. Gå i det grove og smukke landskab, hvor du vil se masser af forskellig flora og fauna. Nyd den blændende udsigt, der kombinerer skov og hav.

Denne smukke rute fører dig gennem mageløse landskaber, der har bevaret deres grove naturlige skønhed, da de ikke så ofte besøges af større grupper. Få mere at vide om områdets historie, mens din ekspertguide fører dig af sted langs ruten. Gå gennem skoven, og find en mageløs udsigt over Alcúdia- og Formentor-bugtene nedenfor.

Hvis du ønsker en dybere forståelse af området, dets flora, fauna, geologi og historie, kan du vælge at besøge en smuglerhule. Denne hule blev engang brugt af pirater. Her vil du opnå en dybere forståelse af dens vigtighed med en dybdegående beskrivelse af dette særligt interessante naturområde.

Book fra 437 kr. pr. person

hos:

Hotelovernatning paa Mallorca tilbud

Tur i luftballon over Mallorca

Romantisk tur i luftballoon med champagne og kanapéer

Del et magisk øjeblik med en person, der betyder noget særligt for dig, når du svæver hen over Mallorcas romantiske kyst i en varmluftballon. Nyd det spektakulære syn af den spanske øs hvide sandstrande, afskærmede bugter og kalkstensbjerge, mens du nyder et glas champagne og velsmagende kanapéer.

Ved ankomst til startstedet kan du gå om bord i den kunstfærdigt udformede luftballon (“Montgolfier”), en kopi af den første varmluftballon, der blev sendt op i 1783. Føl din krop blive vægtløs, efterhånden som du langsomt stiger til vejrs, og nyd udsigten over Det Baleariske Havs funklende turkisblå vand.

Når du svæver over det maleriske landskab med palmetræer, forrevne bjerge og uberørte bugter, fortæller din guide dig historier om dagliglivet i området. Under hele flyveturen kan I dele en flaske mousserende vin og en kurv med velsmagende kanapéer. Hæv dit glas, og udbring et skål for den guddommelige udsigt, før du igen er på fast grund.

Book fra 2.711 kr. pr. person

hos:

Hotelovernatning paa Mallorca tilbud

Restauranter i Deià

Deià er hjemsted for nogle af øens top restauranter og landsbyen har tendens til, at tiltrække et kræsent publikum.

Michelin-restauranten Es Raco D’es Teix, har en fantastisk beliggenhed over landsbyen og tilbyder et moderne dog klassisk middelhavskøkken. El Olivio, som er restauranten der tilhører Hotel La Residencia, byder en luksuriøs atmosfære og serverer en fantastisk gastronomisk oplevelse.

Nedenfor kan du se nogle bud på restauranter.

hyggelig middelhavsrestaurant i Deia

Es Raco d’es Teix

Es Raco d’es Teix er en vidunderlig middelhavsrestaurant i hjertet af Deià, som byder indenfor til fortryllende smagsoplevelser akkompagnieret af en ligeså enestående udsigt over dalen. Restauranten tilbyder både frokost og aftenmenuer, samt et udvalg af lækre a la carte retter.

Læs anmeldelser på

Anmeldelser af restauranter paa Mallorca

hyggelig middelhavsrestaurant i Deia

Sa Vinya

Nyd den intime og romantiske atmosfære i den hemmelige eventyrhave i hjertet af Deià, hvor Sa Vinya byder indenfor til et lækkert udvalg af spanske favoritretter og udsøgte tapas.

Læs anmeldelser på

Anmeldelser af restauranter paa Mallorca

Strande omkring Deià

Stranden i bugten ved Deià, kaldes helt naturligt for Cala Deià. Men Cala Deià er ikke det eneste sted i området, hvor du kan dyppe tæerne. Tag turen til fods eller cykel til den postkort lignende lille landsby, Llucalcari, hvor en lagune med krystalklart vand venter dig. Her rinder også en naturlig kilde fra bjergene ud, som falder i et mudderbad, som har beroligende effekt på krop og sind.


Indkøb og shopping i Deià

Mens mulighederne for indkøb er meget begrænsede i Deià, ligger byen Sóller heldigvis ikke mere end 20 minutters tid herfra, med buslinie 210. I Deià finder du naturligvis små købmandsforretninger til at dække basale behov, da Deià jo også er et populært område for private ejendomme. Her er lokale tøjbutikker, der handler med alt fra kendte mærkevarer til lokalt designet modetøj, der sikrer en trendy stil året rundt.

Kunstinteresserede vil finde rigeligt at studere nærmere på, da den lille Deià er hjem for mere end 12 kunstgallerier.

Marked nær Deià

Deià har ikke sit eget marked, men i nabobyerne Sóller og Valldemossa kan du komme på marked.

Vil du opleve mMallorcas mest ikoniske markedspladser, skal du overveje at køre til Sineu om onsdagen eller Inca om torsdagen.
Se alle lokale markeder her

Begivenheder i Deià

Hvert år flokkes folk til Deià, som er vært for den årlige internationale musikfestival, dedikeret til kammermusikken. Musikfestivalen i Deià, afholdes i Son Marroig over sommeren, typisk fra slutningen af maj og helt frem til august.

Den 24. juni og dagene op til, er til gengæld fastlagt for mange lokale indbyggere. Her afholdes byens årlige fest til ære for Johannes Døberen, som Deiàs skytshelgen. Dagene op til den 24. juni, inkluderes også i fejringen, hvorfor du reelt oplever 4 dage med festligheder i gaderne.

Deiàs beliggenhed

Deià ligger i et af de vel nok smukkeste områder på Mallorca, på de stedsegrønne bjergskråninger med det safirblå vand for foden. Byen er desuden let tilgængelig via de anlagte asfaltveje der snor sig på siden af bjergene. Nabobyerne er Sóller, Port de Sóller, Valldemossa og Banyalbufar, alle lige så smukke og skønne områder for en romantisk ferie.

Oplev også disse smukke områder i Tramuntana

Billeder fra Deià

museum mellem valldemossa deia son marroig
udsigten fra balkonen son marriog over bjergskrænterne havet
son marroigs berømte marmorpavillion deia mallorca
toppen deia mallorca kirkegaard bakke
kirke kirkegaard deia mallorca
deia ferie mallorcas bjerge
vejret deia sol varme året rundt
tilbud luksushotel deia mallorca
lækker ferielejlighed deia mallorca balkon udsigt
mallorcas bjerge byen deia
hotel kun for voksne i llucalcari ved deia
restauranten fra natportieren i cala deia på mallorca

Vejrudsigt og prognose for Deià

DEIÀ Vejrudsigt

©2019 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?