Deià, et område af naturlig charme og skønhed i TramuntanaFerie i Deià, en rejse med smuk natur, skønne udsigtspunkter og masser romantik

Bedste indkvartering i Deià

Hoteller i Deià

Hotellerne i Deià byder på luksus ud over det sædvanlige. I Deià ved de, at folk kommer hertil for at lade sig forkæle af byens smukke omgivelser og udforske dem grundigt. Derfor er det vigtigt at have de helt rigtige faciliteter og mad klar, når kroppen skal lades helt op.Navnet på Deia (eller Deya) kommer fra den mauriske erobring af Mallorca, tilbage i det 10.-13. århundrede. Muslimerne kaldte området “Ad-Daya”, som ganske simpelt betyder “landsby”.

Det var maurerne, der skabte de terrasserede vandingssystemer, kaldet ‘Majades‘, hvilke tillod at dyrke jorden på de stejle bjergskråninger. Oliventræer blomstrede i højder af 600 meter og den dag i dag, dækker de stadig meget af bjergskråningerne over Deià, som giver byen en særlig karakteristik og charme.

Den engelske digter og romanforfatter, Robert Graves, var en af de første udlændinge til at bosætte sig i landsbyen med Laura Riding, hvorfra de sammen drev trykkeriet og forlaget, Seizin Press i 1930’erne. Graves vendte tilbage efter krigen og forblev i Deià indtil sin død i 1985. Han brugte byen som ramme for mange af hans historier, herunder den historiske roman Hercules min Shipmate. Hans hus er nu et museum, åbent for offentligheden.

Anaïs Nin besøgte landsbyen i 1920’erne, hvor hun skrev flere noveller der tog deres udgangspunkt i Cala Deià. Den spanske forfatter Carme Riera, skrev for nylig en novelle om netop Nins noveller. Byen er også den unavngivne destination for den uruguayanske forfatter, Cristina Peri Rossis “The Ship of Fools”.

Gennem de sidste 20 år, er antallet af forfattere blevet overskygget af musikere og folk indenfor denne branche, der har slået deres folder i Deiá. Richard Branson har købt luksusejendom i byen og flere stjerner har ofte spillet på den lokale bar, Sa Fonda. Her kan nævnes Kevin Ayers, Robert Wyatt, David Allen. Mick Jagger, Mark Knopfler, Mike Oldfield og Caroline Corr. Meget af Fionn Regans tredje studiealbum, “100 Acres af Sycamore” blev inspireret af hans tid i Deia.

Der er ingen tvivl om, hvorfor Deiá kaldes kunstnernes by – måske er du det nye navn i Deiá?

Restauranter i Deià

Deià er hjemsted for nogle af øens top restauranter og landsbyen har tendens til, at tiltrække et kræsent publikum.

Michelin-restauranten Es Raco D’es Teix, har en fantastisk beliggenhed over landsbyen og tilbyder et moderne dog klassisk middelhavskøkken. El Olivio, som er restauranten der tilhører Hotel La Residencia, byder en luksuriøs atmosfære og serverer en fantastisk gastronomisk oplevelse.

For det udsøgte lokale mallorcinske køkken, er der Restaurant Sebastian i nogle af byens mest karakterfyldte omgivelser.

Strande omkring Deià

Stranden i bugten ved Deià, kaldes helt naturligt for Cala Deià. Men Cala Deià er ikke det eneste sted i området, hvor du kan dyppe tæerne. Tag turen til fods eller cykel til den postkort lignende lille landsby, Llucalcari, hvor en lagune med krystalklart vand venter dig. Her rinder også en naturlig kilde fra bjergene ud, som falder i et mudderbad, som har beroligende effekt på krop og sind.


Aktiviteter i Deià

Grundet den flotte natur omkring byen, tiltrækker den også mange aktive mennesker. Rundt i terrænet omkring byen, finder du skovstier, perfekte til vandreture i bjergene. Andre aktiviteter som golf, tennis og cykling er også meget populært blandt de besøgende i Deiá.


Seværdigheder omkring Deià

Næsten uagtet hvor dit interessefelt befinder sig, vil Deià med sikkerhed skabe overraskende reaktioner i dig. De betagende omgivelser, der gennem tiden har fascineret og inspireret navne som Robert Graves og Richard Branson, kan nu blive dine til at indtage.

Særligt er besøg ude på Son Marroig, ved bugten Sa Foradada, et meget populært besøgsmål, hvor du vil opleve fred i sjælen og enestående udsigt over Middelhavet.Indkøb og shopping i Deià

Mens mulighederne for indkøb er meget begrænsede i Deià, ligger byen Sóller heldigvis ikke mere end 20 minutters tid herfra, med buslinie 210. I Deià finder du naturligvis små købmandsforretninger til at dække basale behov, da Deià jo også er et populært område for private ejendomme. Her er lokale tøjbutikker, der handler med alt fra kendte mærkevarer til lokalt designet modetøj, der sikrer en trendy stil året rundt.

Kunstinteresserede vil finde rigeligt at studere nærmere på, da den lille Deià er hjem for mere end 12 kunstgallerier.

Marked nær Deià

Deià har ikke sit eget marked, men i nabobyerne Sóller og Valldemossa kan du komme på marked.

Vil du opleve mMallorcas mest ikoniske markedspladser, skal du overveje at køre til Sineu om onsdagen eller Inca om torsdagen.
Se alle markeder på Mallorca her

Begivenheder i Deià

Hvert år flokkes folk til Deià, som er vært for den årlige internationale musikfestival, dedikeret til kammermusikken. Musikfestivalen i Deià, afholdes i Son Marroig over sommeren, typisk fra slutningen af maj og helt frem til august.

Den 24. juni og dagene op til, er til gengæld fastlagt for mange lokale indbyggere. Her afholdes byens årlige fest til ære for Johannes Døberen, som Deiàs skytshelgen. Dagene op til den 24. juni, inkluderes også i fejringen, hvorfor du reelt oplever 4 dage med festligheder i gaderne.

Hvor ligger Deià

Deià ligger i et af de vel nok smukkeste områder på Mallorca, på de stedsegrønne bjergskråninger med det safirblå vand for foden. Byen er desuden let tilgængelig via de anlagte asfaltveje der snor sig på siden af bjergene. Nabobyerne er Sóller, Port de Sóller, Valldemossa og Banyalbufar, alle lige så smukke og skønne områder for en romantisk ferie.

Sóller hoteller 

Port de Soller strand vejr

Valldemossa vejr

Banyalbufar luksus lejlighed

©2018 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, billigste flybilletter til Palma, hotel på Mallorcas, destinationer, seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

 

Webdesign af Acces Digital - Professionelle hjemmesider

Log in with your credentials

Forgot your details?